2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Oğlanı 7. Gün kontrolüne götürdüm. Doktor yeni. Dedim böyle böyle ikisini de emziriyorum.
Açtı ağzını yumdu gözünü" vay rızkını çalışıyorsun, bu büyümeyecek, süt kalmayacak, hep hasta olacak" bilmemne...bu arada ben tek damla anne sütü almamışım boyum 1.80, hastalığım tıksırığım yoktur öküz gibiyim.
(Ha anne sütü tü kaka değil elbet, özel kontrolde hastaneden hastalık kaptık, kız ile oğlan sabah kalktı ateş 38, akşamına emen oğlum maşallah turp gibiydi, kızım 3 gün süründü, eşim sonrasında atlattı, ben ne ilaç ne şurup az biraz süründüm-yani anne sütünün besleyiciliğini falan geçtim iyileştiriciliği, sakinleştiriciliği- ilk kez anne olanlar görecek diş çıkarma döneminde meme nasıl işimize yarayacak , yani anne sütünü karalamıyorum büyüüük bir nimet ki kızımı bunu bilerek 25 ay emzirmişim demek ki dokttooooor diye diyemedim ya)

Dedim doktor neler denedim, sanki ben bilmiyorum, sezaryenden çıktım sedyede doğrulamazken 15 kiloluk kızımı da emzirdim. Yok işte bırakmıyor ne yapayım...bana "lego alın" dedi. Lego alacağız sana eğer memeyi bırakırsan diyecekmişim dedim evde 1500 parça lego var.
Bu arada ben pedagoji de okudum, ağaç ve ahşapçılık değil yani uzmanlığım,

"Hımm" dedi, çağırdı benim kızı, "bak artık meme yok, memeye kardeşinin ihtiyacı var, sen emmeyeceksin, sana artık emmediğin için sticker veriyorum " dedi. Daha hastaneden çıkmadan kız stickerı yedi, arabaya binince de meme emdi. Yani bazı bakış açıları evet çok mantıklı ama hayaller ödül yönetimiyle meme bıraktırma/ hayatlar sirke sürerek uzaklaştırma.

Instaya bakmıyorum artık, hepsi aynı. Saçını cart sarıya boyayıp dişlerini kar beyazına bulayıp yaptıran sayfa açıyor. Kadınlar aynı, çocukları aynı, ürün tanıtımları aynı, "bitse de gitsek " diye poz veren kocişkoları aynı. Hele kız çocuklarını cüce yaşlı kadınlar gibi giydirenlere dayanamıyorum. 2 yaşında ya da 1 yaşında daha o diye bağırasım geliyor. Simli , pullu , payetli kıyafetler, dapdar kumaş pantolonlar, hafif topuklu ayakkabılar, ellerde oje ya da ağızda ruj.. geç kalmışsın keşke doğumhaneden çıktığında kıza ruju sürseydin diyorum. Küçücük bikinilerle poz poz foto koyup 20 liralık ürünün reklamını yapacak diye kızını teşhir edenleri zaten anlamıyorum.

Öyle işte, ben de dertliyim valla.

Cok yazmıyorm ama hep okuyorm topıgı.vee yazıların cok hosuma gıdıyo tecrubelı bı annesın ve benıde aydınlatıyosun tesekkur ederm.

Sonuna kadar katılıyorum valla ben kızını 2.5 yaşına kadar emzirdim o kadar bapımlıydıki ilk önce emzirme sayısını düşürdük ondan sonra günde 2 sefere düştüğünde bi karabiber sürdüm sen artık büyüdün bak artık acı oldu dedim o gün bitti bidaha istemedi zaten.
Şu insagramda oradan oraya gezen çocukları mükemmel olarak yaratılmış ve nedense hepside zengin olan kadınlardan bende nefret ediyorum.hepsi sanki çocuk profösörü sürekli çocukla aktivite ve oyun halindeler onları izledikçe insan kendini yetersiz zanneyor valla...

Herkesin çocuğu farklı büyüme şekli farklı. Aynı evin içindeki kardeşler bile farklı büyüyo farklı kişilik özelliği gösteriyo. Beni ve bebeğimi o an ne rahatlatıyosa yapıyorum. Bazen o kadar işin içinden çıkamıyorum ki eskiden güldüğüm koca karı yöntemlerini bile uyguluyorum. Yeterki uyusun yeter ki ağlamasın.

Ben İnstagram annelerini takip etmeyi bıraktım gerçekten çok kötü etkileniyordum sanki bir şeyi yapmayınca ya da yapamayınca ucunda ölüm varmış gibi lanse ediliyor oğlum 1 ay yoğunbakımda kaldı MR çekildi defalarca röntgen ultrason çekildi hep sonda şle beslendi hep antibiyotik aldı hep kendi kendine ağladı sustu hiç kucağa alınmadı çünkü solunum cihazına bağlıydı hiç kokumu almadı ne yapayım öleyim mi ben..

Kızlar dönence kullanıyor musunuz? Geceleri alrını açarken tavana yansıyan ışığını açıyorum. Dönen yıldızları takip ediyor hoşunada gidiyor. Ama bazı yerlerde zararlı olduğu yazıyor. Bilgisi olan varmı bu konuda?

Çok güzel yazmışsın canım.. bana da hastanede başladılar sen daha onu da mı emziriyorsun küçüğün rızkını çalıyorsun şudur Budur odaya gelen temizlik yapan abla bile bana saydırıyor.. artık odaya biri girince kızım direkt ‘meme benim!!!!’ Diye bağırıyordu gelenlere. sezaryenli halimle kızım karnımı tekmeleye tekmeleye (bilerek yapmıyor oynuyor kendi çapında zarar verme amaçlı değil) ağlaya ağlaya kızımı da emzirdim evet onun sayesinde oğlum yopunbakımda iken sütüm kesildikçe geri geldi çünkü her oğlum hayati tehlike geçirdiğinde sütüm kesiliyordu hemen kızımı alıyordum emziriyoedum geri geliyordu..

Güzel anneler tatlış bebekler selam. Biz dün 2.ay kontrolümüze gittik herşey yolunda çok şükür. Biliyorsunuz kilo problemimiz vardı. İlk 15 günlük süreçte 500gr 2.15 günlük süreçte 700gr almışız çok mutluyum yine :) Dr. Muz çok iyi dün gazı olunca kimyon çayı veriyorum dedim iyi yapıyorsun aynen devam et dedi. Sizinle de paylaşayım dedim. Gazınız olunca kimyon çayı hem içip hem de içirebilirsiniz. Ben bazen kaşığını ucuyla direkt kimyon atıyorum ağzıma üzerine de su içiyorum

Off.. Geçmiş olsun. Gözümde canlandırdım da..
Ben de evde artık idare edemeyince bi kere bahçeye indirdim bir kere baya bir delilik yapıp alışverişe çıktım. Kendimi eve zor attım ama ikisinde de. Şu an kanguruya koyup denemeyi kafama koydum ama oğlumu kucağıma almam gerekirse nasıl yaparım kısmına takıldım. Denemek istiyorum ama acayip korkuyorum da.. Oğlanı gözden kaçırmıyayım, gönlünü kırmayayım derken kızı da harap etmiyeyim diye kendim paralandım. Eşimle çıkınca 2 puset çıkıyoruz, oğlan onda kız bende oluyor. Onu çözdük şükür düzene soktuk. Avmye, kahvaltıya, yemeğe, sahile, ev gezmesine her yere gittik ama tek başıma çıkabilmem lazım çünkü eşimin seyahatleri oluyor, ee anneler de çalışıyor..

Ne güzel yazmışsın hatta bizlere tercüman olmuşsun. Ben kalkınca yatağımı erken toplayabildiysem takla atıyorum. 1 gün makyaj yapabildiysem silmiyorum üzerimi değişmiyorum ki eşimi de öyle karşılayayım diye. İnternette olan insanlar gibi her işimize bir yardımcımız yok. Anneyim ben bazen saçım bazen üzerim dağınık olabilir. Bebeğim iyi olsun yeter ki.

Sagol canm benim cok yardimci oldun

Selam kızlar. Bizim de 40'ımız çıktı bugün çok şükür. Öyle taşlarla falan seremoni yapmadık. Sadece yıkadık, bol bol dua okuduk. İdrar testindeki silik çizgiden buralara kadar geldiğimize inanamıyorum, şükürler olsun. Kulağından ayak serçe parmağına kadar kusursuz yaradan Allah'a ne kadar şükretsem az..
Bi de annem gitti bugün, yalnız kaldık bebeğimle. Çok üzgünüm.. anneme o kadar çok alışmışım ki.. tek başıma annem kadar iyi bakabilir miyim onun tedirginliğini yaşıyorum.

Bende sen gibiyim canim 15 gun arayla ayni gogsum yine mastit oldu yine antibiyotik kullanmaya basladm gogsum gece her kalkisimda sertlesiyr surekli bosaltmak zorunda kaliyrm bende cok zorlaniyrm ama gececek ins ilerde bu kadar sertlesme olmayacak

Guzel anneler ne guzel seyler yazmissiniz okudukca guldum kendimi gordum. Rabbim hepimize guc kuvvet versin cocuklarimiza yetebilelim. Benimde 2 bck yasinda bir kizim var daha ikisiyle tek disari gezmeye ciikmadim sdc asiya kadar gittik o da evimizin dibi.. Nasl yaparm bilmiyrm baharda bizde denemelere baslayacaz

Bebeğimin tadını 40ımız çıktıktan sonra alabildim. Benim mi ruh halim düzeldi, bebeğim mi biraz ele gelir oldu bilmiyorum ama ilk ay resmen öpüp koklayamadim. Hep bi telasla gecti, emdi mi, uyudu mu, gazi cıktı mı, sutum var mi vs. Simdi biraz daha stabil galiba. Cok guzel guluyor agular yapıyor ben konuşunca. Gogsumde uyutuyorum, kirpiklerini sayıyorum, ayak parmaklarına serenat yapıyorum. Sanırım ikinci cocukta bunlar biraz daha kısıtlı olacak uyurken o masumluguna bayılıyorum. Ağlarken biraz farkli hissediyorum ama orayi karıştırmayalim Allah her isteyene hayırlısıyla versin

Sakin ol şampiyon çok kızdırmışlar seni kıyamam sen takma kimsenin lafını salla gitsin sen onun annesisin sen daha iyisini bilirsin onlar kendi çocuklarına öyle yapsınlar takmaaaa

Valla onu diyen halt etmiş daha küçüçük çocuk sana artık meme yok diycek oda peki annecim deyip yemeklere saldıracak öyle bi dünya yok biri dürtüp uyandırsın onları herkese benim kızm akıllı herşeyi yapıor havası yaratmış ama yemezler bide tramva olacağınıda düşünmüyorum hangimiz 2 yaşını hatırlıyor yani

Kızlarr bi bebekten grip kaptım burnum tıkalı uyuyamıyorum serum fizyoloji sıktım kendime 5 dakika açık kaldı sonra yine tıkalı nane limon falanda içtim ama düzelme yok kötüye gidiyo muhtemelen kızımada bulaşacak ona bulaştırmama ın bi yolu varmı acaba yaa eşim kışlık izinde haftanın iki günü 2 saat evde olmuycak onun dışında hep evde aşısı var eşime geçmez acaba iyileşene kadar kızımı eşime mi bıraksam mama veriyorum geceleri sütüm kesildiği için iyileşene kadar gündüzleride mi versem kafayı yiycem yaa ben bu kadar kötüysem kim bilir kızım nasıl olur varmı bi çaresi

Kizlar oglum rota asisini oldu asiya 185 tl odedik 2 doz olucakmis diger dozu 5. Ayinda tek dozlukda varmis bizim saglik ocagi iki doz yapıyomuş ishalden baska yan etkisi yokmus suana kadar hersey yolunda gitti cok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…