- 26 Aralık 2016
- 1.278
- 2.628
- 133
- 34
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #34.681
Kesinlikle şans işi.kimi ver diyo kimi verme şaşırdım..dün artık meme veriyorum almıyo muhtemelen gazdan dolayı. Sallıyorum uyumuyo. Emziği bi verdim 5-10dakika sonra daldı.Bence bu senin bebeğine bağlı.
Oğlum da kızım da aşırı memeye düşkün bebeler. Oğlumda göbeğim çatlamıştı emzik tutsun diye. Kısa bir süre tuttmuştu, sadece soothie emzik tutmuştu. O kısa süre bile bana nasıl iyi gelmişti. Gece en azından sürekli memeye yapışmıyordu. Sadece acıktığında emmek için değil, canı istediğinde ağzında tutmaya alırdı mememi. 2 yaşına yakındı, hamileliğimde sıkıntı olunca ben bıraktırdım emmeyi. Şimdi kızım da aynısı, memeye yapışık yaşamak istiyor resmen.. Artı kızım bir de aşırı gazlı bir bebek. Emzirme aralıklarını uzun tutup acıkmasını beklemek için emziğe mecburdum. Çok çok zor tuttu, gerçi halen tuttu diyemem.. Bazen öğürüp atıyor emziği ama buna da şükür.. Şimdi kızım da sadece avent ultra soft emziği tuttu. (bu arada buraya bu emziği kullanıp tavsiye eden arkadaş, ismini hatırlamıyorum ama allah razı olsun) Emmeleri hiç ama hiç değişmedi. Meme reddi yaşamadım henüz şükür. Ama eltimin oğlu da emziğe ve biberona yapıştı, memeyi reddetmişti.
Uzun lafın kısası bu emziği verirsen memeden soğur meselesi de bebeğe göre değişiyor. Piyango nasıl vurursa artık.. Kısmet tamamen.. Ama bana sorarsan emzik candır, en büyük kurtarıcıdır
Canım aventin soothie sini aldım bir iki emdi bıraktı onu bir türlü tutmadı. Sonra yine aventin silikonlu olanı var onu tuttu bir iki zorlamayla. Resim attımBende o gruplara üyeyim o yüzden emziğe alışabilecekken bebeğim sırf beni reddetmesin diye vermedim. Geçen hafta çok zor geçti, sürekli mızmızlandı ve mememdrn ayrılmadı. Devamlı kustu . Bende çevremdeki tüm anneleri arayıp sordum durumu. Emzik kullananların hepsi 2 Yıl emzirmiş. Çok pişman oldum, beni arkadaşım o gruba ekledi. Keşke hiç katılmasaymışım gruba. Dikkatimi çeken başka şeyde doktorun verdiği tedavi yöntemlerini reddetmeleri. Örneğin kabız çocuğa tüm doktorlar Zeytinyağı önerirken onlar kesinlikle olmaz diyorlar ve bunun gibi birsürü karşı çıktıkları durum var. İnşallah reddetmez. Benim soracağım hangi emziği verdin bebeğine, benim ki almıyor bir türlü
Sağolasın canım benim. Olsun her işte bir hayır vardır. Bakma bende iki gözü iki çeşme "yaptırmayacağım" diye geziyordum, kıyamıyordum , büyüyünce olsun diyordum ama bizde pipi yapışıklılğı falan çıkınca acilen olmak zorunda oldu. Bazen biz ne düşünsek, istesek de
Her şey olacağına varıyor. Sağlık olsun, en kötü günlerimiz bunlar olsun da sünnet falan kolay.
Kızın nasıl?memeden kestin mi?
Aynı şeyi ben de yaşadım antibiyotik verdi doktor ondan beri iyiyim çok şükür sağmak sütü daha da çoğaltıyor diyorlar ama ben de boşaltmak için sürekli sağıyordum en son doktora gittim antibiyotik yazdı2 hafta icinde 3 kez süt düğümlenmesi yaşadım. Bebeğimin hiçbir şeyi zor gelmiyor her şeye katlanılır ama bu mastit beni hayattan bezdirdi artık. Bi göğsümdeki sertlik yeni yeni inerken diğer göğsüm taşlaştı yine. Sütüm bebeğimin ememeyeceği kadar fazla, sağıyorum ediyorum yok bir türlü üstedinden gelemedim şu işin. İyice yıprandım artık. Önce yaralarla uğraştım onlar geçti derken şimdi bunla uğraşıyorum. Sinirlerim çok bozuk
Çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede atlatırsınızAvmdeki rezaletimiz devam ediyorishal, kusma, ateş ya yediğimiz dokundu ya da mikrop kaptık. Dunden beri perisaniz. Bebeğe geçecek diye aklım çıkıyor. Ates olunca parol içiyorum. Doktor emzirirken kullanacagim ilaçlar da yazdi ama ilerlemezse kullanmak istemiyorum
Iyiyim canim cok tskeler bebegim hasta soguk aldi o da yetmezmis gibi gaz sorunu kalbini atiyo gazi sen nasilsin bebegin nasilC canim annem nasılsın canım bebişin nasıl
Geçmiş olsun canım çok şükür iyi bebeğim büyüyor işte :)Iyiyim canim cok tskeler bebegim hasta soguk aldi o da yetmezmis gibi gaz sorunu kalbini atiyo gazi sen nasilsin bebegin nasil
Istersen dene canim ben ilk aventinkini verdim emdi baska emzik denemeye gerek kalmadi. Benim oglumda hemen atiyo emzigi bir iki cuk cuk yapiyo atiyo keyfi yerinde oldugu zaman daha iyi emiyor. Bende iyice tutturana kadar emzikden elimi cekmiyirum cok bastirmiyorum sadece dusmesin diye tutuyorum iyice alinca birakiyorum. Bide agzini acmadan zorla vermemek lazim ozaman daha cok soğur diye dusunuyorum. Gerçekten emzigin cok faydasi var refluyede iyi geliyormus tukuruk salgiladigindan dolayi insAllah senin yavrunda emer hemen pes etme biraz israrci olBende emzik veriyorum emiyor canı isterse ama hemen fırlatıp atıyor böyle çok istekli değil ileriki zamanlarda severek emermi ne yapsam acaba, bizde nuk marka kauçuk olanı etmiyor, acaba aventinkini de akşam mı?
İnşallah sorunsuz bi şekilde atlatırsınız bu dönemiSelam canım iyiyim Allah’a şükür oğlum da orta şekerli Hale’n daha yarık damak biberonu ile takılıyoruz göğüsten emme olmuyor vakum yapamıyor oğlum 8 ocakta inşallah Hacettepe de yarık damak dudak konseyine görünecek oğlum orda belli olur artık ameliyat işi
Sen nasılsın? Nasıl gidiyor?
MasAllah masAllah insAllah oyle devam eder. Tabi ac olunca daha kolay alip emiyolar aslinda acken verilse belki alisirlar. Biz emzik konusunda sansliyiz bazen zorlasada yine aliyo rahat uyuyo cok şükürValla şaşırdım ben de dün artık dayanamayıp verdim nasıl cuk cuk diye emdi.beni anca uykusunda öyle emiyo öbür Türlü inatlaşıyor bazen. Belki aç değildir o esnalarda. Bilemedim
Buradaki annelere de küçük ipucu; sirke.Anladım canım tekrardan hayırlı olsun geçmiş olsun kızım iyi gayet sadece oğlum ağladığında hemen o da ağlıyor hatta daha çok ağlıyor sonra oğlum korkuyor o da daha çok ağlıyor derken ikisi birden kıyameti koparıyor. Yok kesmedim memeden ve öyle bir şey imkansız resmen bizim için. 3 gün sonra 19 aylık oluyor kızım.
Siz ne alemdesiniz?
Canim hayırlı olsun bebegin.Canım evet o tableti denedim 20. Gündeydik sanırım kullandım mastit olmaktan son anda kurtuldum ateşimi çıkardı şişirdi mememi. Çünkü o zamanda cok cok emmiyordu bizim ki zoraki alıyordu ağzına. Sağarken bi 30 cc artış sağlamıştı. Sonrasında sağmaya devam ederken bir süre daha aldım ama çok sıkıntı yarattı mastit açısından emen bebek için çok ideal muhakkak kullan kuzum.
Benim dikişim kapandı ama altında nekroz birikmeye devam ediyor vücut emicekmiş o şekilde bir açıklama yaptılar. Enfeksiyon nekroza çevirdi çünkü.
Geçicek inşallah.
Benim kuzenimin iki oğlu ve ablamın oğluda aynı doktora yaptırdı ve çok çok memnunlardı. Hastane çok iyi değil ama doktor iyiydi. İstanbul Batı bahat hastanesi Murat Önal. Kendisi sadece sünnet yapıyor ve çok dikkat ediyor yaparken. Ablamın eltisi acıbadem fulyada yaptırdı parça bırakmışlar şimdi 3 yaşında oldu o fazladan parçayı aldırıcaklar, yarım sünnetli gibi olmuş büyüdükçe.
Gerçekten sünnet işi çok önemli şimdi bir boy büyük bezli yavrum sızısı var muhtemelen ara ara uykusundan uyanıp ağlıyor ama geçicek inşallah. Ne kadar erken o kadar iyi iyileşiyormuş taze hücreler olduğu için.
Reflüsü olduğunu bilmiyordum kuzum ya, hepsinin bir arada olması zor olmuş, Allah sabır versin güzelim. İnşallah max. 3 ay sürer ve biter. Bebeklerimiz hepsi çok çok iyi olsun hiç biri hasta olmasın
İnşallah sorunsuz bi şekilde atlatırsınız bu dönemi
Bende iyiyim canım çok şükür
Buradaki annelere de küçük ipucu; sirke.
2 seneyi geçmiş ve aynı anda ikisini emzirirken bir ay sonra çıldırdım ben. Öncesinde yok güvenli bağlandığı şeyi bozmamalıyım yok konuşarak, anlatarak bilmemne diye 1500 yöntem denedim. Sonra bir sabah sirke sürdüm (kahve sürmüştüm, salça, ruj, göz kalemi, koli bantı...vs) o gün memeyi bıraktı. Artık gece yatıyor sabah kalkıyor, iştahı açıldı, gündüz 5dakikada 1 emerdi, şimdi kendi kendine oynuyor, oğlanı emzirirken huzur vermezdi şimdi o da huzurlu. Aklında bulunsun derim. Bizim de gece aynı anda uykularımız sıkıntılı. Kızımı yatağa götürüp okşayıp masalla uyutuyorum, oğlanı da ayakta sallayıp uyutuyorum. Aynı anda uykuları gelince ikisi birden beni istiyor ağlama, bağrış kıyamet...bir de sabah aynı anda uyanıp acıkınca sıkıntı oluyor. Kıza kahvaltı hazırlayıp onla masaya oturup oğlanı kucağıma yatırıp memeyi açıp ağzına sokup kızı besliyorum, bazen ben de yiyorum. Eşim takılıyor bazen"oğlanı masanın altında besliyor, kafasına ekmek peynir kırıntısı döküyorsun " diye.
Allah can sağlığı versin öyle böyle büyüyorlar işte.
Ben dün kızımın 1 yaş yürüme videolarını izledim, nasıl ufak nasıl minnoş! Gözlerim doldu. Kız daha 2 yaşında ama koca 1 yıl geçmiş o günlerden... yürüyecek mi derken şimdi koşuyor çok şükür. Bu minnoşlar da büyüyecek göz açıp kapayana dek işte...
Bi grup anne var, sadece diğer anneler anneligini sorgulasin diye yaşıyorlar sanki. Ozellikle instagram anneleriYa bazı şeyler abartılıyor ve anneleri bunalıma sokuyor arkadaş konuşa konuşa kim memeyi bırakmış Allah aşkına 2 yaşında çocuktan bahsediyouz ya tabi travma da yaratmamak lazım ama dikkat de ederek bir şekilde en az travma ile halletmeye çalışmak gerek sürekli yok emzik vermeyin yok mama ağzına bile değmesin şudur Burdur sezaryen olanın Allah belasını versin felananneler çok rahata da kaçmamalı annelik görevlerini yerine getirmeli gereğini yapmalı ama bu kadar da zorlamamalı kimse anneleri..
Burada da konuşuluyor ya fırsatım olsa yazacağım ama yazamıyorum
Sarılık olmasın diye kızıma ilk 20 gün abartmamak koşuluyla mama verdim
Yarık damaklı oğluma da 2 günde bir 120 ml civarı mama veriyorum bazen süt çıkmıyor sağarak bu arada süt alerjisi şüphemiz var süt ve ürünleri yemeyi kestim mama olarak da özel mama aldık
Mama ile meme beraber olmaz mama galip gelir ama zor durumlarda da kullanmak gerekiyor
Ayni şeyleri yaşıyoruz canım bir tık fazlası bende süt sağma var sağana kadar oğlum çok ağlıyor tabi kızım da, sağdıktan sonra bir de malzemeleri sterilize etmek gerekiyor malum. Emzirmeyi çok istiyorum burada konu açtım başka platformlarda konu açtım ama çare bulamadım oğlum meme reddetmiyor ama vakum yapamıyor. Ben de yavrum kokumu alsın diye emzik yerine meme veriyorum (emzik de tutamıyor ağzında) böyle dudağını değdiriyor emiyor gibi yapıyor. Üzülüyorum çok üzüldüğümde sütüm kesiliyor. Kızımı Hale’n daha emziriyorken (üstelik hamile iken o kadar zordu ki çıldıracak oluyordum bazen) oğlumu emzirememek çok zoruna gidiyor.
Sirke aklımda olsun ama şimdilik kızımı sütten kesmeli düşünmüyorum çünkü sağarak süt verme uzun sürmüyor sütü kesiliyor insanların bir yerden sonrs benim süt devamlılığı için emzirmeye devam etmem lazım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?