2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kesinlikle şans işi.kimi ver diyo kimi verme şaşırdım..dün artık meme veriyorum almıyo muhtemelen gazdan dolayı. Sallıyorum uyumuyo. Emziği bi verdim 5-10dakika sonra daldı.

Canım aventin soothie sini aldım bir iki emdi bıraktı onu bir türlü tutmadı. Sonra yine aventin silikonlu olanı var onu tuttu bir iki zorlamayla. Resim attım

Eklentiler

• 09E9B626-FBDF-4B5D-939B-6511816D440A.jpeg
    59,6 KB · Görüntüleme: 71
  • E374B248-3CA4-482E-BD45-53FAA193047B.jpeg
    24,2 KB · Görüntüleme: 68

Anladım canım tekrardan hayırlı olsun geçmiş olsun kızım iyi gayet sadece oğlum ağladığında hemen o da ağlıyor hatta daha çok ağlıyor sonra oğlum korkuyor o da daha çok ağlıyor derken ikisi birden kıyameti koparıyor. Yok kesmedim memeden ve öyle bir şey imkansız resmen bizim için. 3 gün sonra 19 aylık oluyor kızım.

Siz ne alemdesiniz?

Kızlar selam biz de 3 farklı emzik denedik yok almadı sonra tekrar ilk denediğim avent soothie yi verdim aldı. Şimdi çok şükür rahatız. Zaten alışmayan alışmıyo emziğe. Uykuya dalınca atıyor emziği bazen hiç almıyo.

Slm kızlar.hamileyken aralık annesi olacağımı düşünüyordum ama son anda preeklampsi nedeniyle 20 kasımda oğluşum gelerek kasım annesi oldum
Buraya yazmayı unutmuşum onu fark ettim bugün
Benim bebeğim kolik
Bazen ağlama krizlerinde çok zorlanıyoruz
Var mı bebişi kolik olanlar aramızda neler yapıyorlar sakinleştirmek için acaba

eyyay hisgeldin canim saglikla buyut kuzunu bendlimde kizim kolik neler yapmiyoruz ki kriz aninda kucakta hoplat gezdir buzuki orhani ac niniler soyle en son battaniye koyup salladik karnina sicak havlular masajlar yani aklina ne gelirse bazen ise yariyo bazen sadece kriz zamaninin gecmesini bekliyosun ...

Aynı şeyi ben de yaşadım antibiyotik verdi doktor ondan beri iyiyim çok şükür sağmak sütü daha da çoğaltıyor diyorlar ama ben de boşaltmak için sürekli sağıyordum en son doktora gittim antibiyotik yazdı

Merak ettiğim benden hiç bu zamana kadar bir damla süt akmadı,yani sıkınca geliyor,oğlum emiyor tabii ama yetmesi için illa boşken süt mü akması gerekir?

Bizde bu sıralar doymuyoruz hiç,hep bi meme arayışı.Gaz sancısından da arıyor tabii ama artık emziremiyorum acısından.Göğüslerimde hiç öyle taş gibi olnadı benim,yumuşak,bazen tutmakta zorlansada cork cork emiyor...

Emzik konusu bizde de sıkıntı,aventinkini binde bir alırsa alıyor,yoksa öğürüyor,üstüne ağlaması dahada artıyor.Görümcemin bebeği maşallah emzikle iyi duruyor,koyduğu yerde etrafa bakıyor.Bizimkinin poposu yer görmeyecek...

Çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede atlatırsınız

Bende emzik veriyorum emiyor canı isterse ama hemen fırlatıp atıyor böyle çok istekli değil ileriki zamanlarda severek emermi ne yapsam acaba, bizde nuk marka kauçuk olanı etmiyor, acaba aventinkini de akşam mı?
Istersen dene canim ben ilk aventinkini verdim emdi baska emzik denemeye gerek kalmadi. Benim oglumda hemen atiyo emzigi bir iki cuk cuk yapiyo atiyo keyfi yerinde oldugu zaman daha iyi emiyor. Bende iyice tutturana kadar emzikden elimi cekmiyirum cok bastirmiyorum sadece dusmesin diye tutuyorum iyice alinca birakiyorum. Bide agzini acmadan zorla vermemek lazim ozaman daha cok soğur diye dusunuyorum. Gerçekten emzigin cok faydasi var refluyede iyi geliyormus tukuruk salgiladigindan dolayi insAllah senin yavrunda emer hemen pes etme biraz israrci ol

İnşallah sorunsuz bi şekilde atlatırsınız bu dönemi
Bende iyiyim canım çok şükür

Valla şaşırdım ben de dün artık dayanamayıp verdim nasıl cuk cuk diye emdi.beni anca uykusunda öyle emiyo öbür Türlü inatlaşıyor bazen. Belki aç değildir o esnalarda. Bilemedim
MasAllah masAllah insAllah oyle devam eder. Tabi ac olunca daha kolay alip emiyolar aslinda acken verilse belki alisirlar. Biz emzik konusunda sansliyiz bazen zorlasada yine aliyo rahat uyuyo cok şükür

Buradaki annelere de küçük ipucu; sirke.

2 seneyi geçmiş ve aynı anda ikisini emzirirken bir ay sonra çıldırdım ben. Öncesinde yok güvenli bağlandığı şeyi bozmamalıyım yok konuşarak, anlatarak bilmemne diye 1500 yöntem denedim. Sonra bir sabah sirke sürdüm (kahve sürmüştüm, salça, ruj, göz kalemi, koli bantı...vs) o gün memeyi bıraktı. Artık gece yatıyor sabah kalkıyor, iştahı açıldı, gündüz 5dakikada 1 emerdi, şimdi kendi kendine oynuyor, oğlanı emzirirken huzur vermezdi şimdi o da huzurlu. Aklında bulunsun derim. Bizim de gece aynı anda uykularımız sıkıntılı. Kızımı yatağa götürüp okşayıp masalla uyutuyorum, oğlanı da ayakta sallayıp uyutuyorum. Aynı anda uykuları gelince ikisi birden beni istiyor ağlama, bağrış kıyamet...bir de sabah aynı anda uyanıp acıkınca sıkıntı oluyor. Kıza kahvaltı hazırlayıp onla masaya oturup oğlanı kucağıma yatırıp memeyi açıp ağzına sokup kızı besliyorum, bazen ben de yiyorum. Eşim takılıyor bazen"oğlanı masanın altında besliyor, kafasına ekmek peynir kırıntısı döküyorsun " diye.
Allah can sağlığı versin öyle böyle büyüyorlar işte.
Ben dün kızımın 1 yaş yürüme videolarını izledim, nasıl ufak nasıl minnoş! Gözlerim doldu. Kız daha 2 yaşında ama koca 1 yıl geçmiş o günlerden... yürüyecek mi derken şimdi koşuyor çok şükür. Bu minnoşlar da büyüyecek göz açıp kapayana dek işte...

Canim hayırlı olsun bebegin.
Sünnetle ilgili bi sorum olcakti.
Lazer kesim mi oldu?
Yoksa Dikisli mi?
Sizin hastane bize yakın iyi bi doktor ariyoruz bizde.
Tecrübelisiniz siz önerilerin varsa bilmek isterim.

Ya bazı şeyler abartılıyor ve anneleri bunalıma sokuyor arkadaş konuşa konuşa kim memeyi bırakmış Allah aşkına 2 yaşında çocuktan bahsediyouz ya tabi travma da yaratmamak lazım ama dikkat de ederek bir şekilde en az travma ile halletmeye çalışmak gerek sürekli yok emzik vermeyin yok mama ağzına bile değmesin şudur Burdur sezaryen olanın Allah belasını versin felan anneler çok rahata da kaçmamalı annelik görevlerini yerine getirmeli gereğini yapmalı ama bu kadar da zorlamamalı kimse anneleri..

Burada da konuşuluyor ya fırsatım olsa yazacağım ama yazamıyorum

Sarılık olmasın diye kızıma ilk 20 gün abartmamak koşuluyla mama verdim
Yarık damaklı oğluma da 2 günde bir 120 ml civarı mama veriyorum bazen süt çıkmıyor sağarak bu arada süt alerjisi şüphemiz var süt ve ürünleri yemeyi kestim mama olarak da özel mama aldık

Mama ile meme beraber olmaz mama galip gelir ama zor durumlarda da kullanmak gerekiyor

Ayni şeyleri yaşıyoruz canım bir tık fazlası bende süt sağma var sağana kadar oğlum çok ağlıyor tabi kızım da, sağdıktan sonra bir de malzemeleri sterilize etmek gerekiyor malum. Emzirmeyi çok istiyorum burada konu açtım başka platformlarda konu açtım ama çare bulamadım oğlum meme reddetmiyor ama vakum yapamıyor. Ben de yavrum kokumu alsın diye emzik yerine meme veriyorum (emzik de tutamıyor ağzında) böyle dudağını değdiriyor emiyor gibi yapıyor. Üzülüyorum çok üzüldüğümde sütüm kesiliyor. Kızımı Hale’n daha emziriyorken (üstelik hamile iken o kadar zordu ki çıldıracak oluyordum bazen) oğlumu emzirememek çok zoruna gidiyor.

Sirke aklımda olsun ama şimdilik kızımı sütten kesmeli düşünmüyorum çünkü sağarak süt verme uzun sürmüyor sütü kesiliyor insanların bir yerden sonrs benim süt devamlılığı için emzirmeye devam etmem lazım diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Bi grup anne var, sadece diğer anneler anneligini sorgulasin diye yaşıyorlar sanki. Ozellikle instagram anneleri ben cok alinganim bu konuda ya kendimi yetersiz hissediyorum resmen. Cocuga 2 yaşında bak artik büyüdün meme yok diye anlatmis,o da peki annecim demiş ve bitmis. Bezi kendi kendine bırakmış. Her sabah yumurta yemek istiyorum diye aglayarak uyaniyormus. Daha yumurtasi bitmeden, annecim oglen icin bana brokoli haşla yanina da avokado koy diye siparis veriyormus. Vs vs vs.
Onlarınki cocuksa benimki ne diyesi geliyor insanın.
Hepimiz salcayla kesildik sutten, psikolojimiz mi bozuldu yani? Bi travma yasatmadikca, cocuk icin en dogrusunu anne bilir. Annelere hakikaten cok yükleniyorlar. Bu doğruları kim ve kimin icin belirledi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…