- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #34.541
Bebeklerde irkilme normal çiş yaparken özellikle çok olur köpük konusuna gelince tükürük salgılamaya başlamıştır hemen kötüye yorma canımAynı bizimki de öyle cnm ..korktum bende arada irkiliyor titriyor gibi uykuda falan korkuyor gibi elleri ayakları hareket ediyor .ağzında da tükürüğü köpürünce Allah korusun epilepsi belirtilerine benzettim ondan grupta bir sorayım sadece Bnm bebeğim de mi oluyor diye.
Benim oğlumdada öyle genelde uyurken bazen de uyanıkken elektrik çarpması gibi kollarını sıçratıyor. Normal bir durumdur diye düşünüyorum. İkinci ay kontrolümüze gidince doktorumuza danışacağımAynı bizimki de öyle cnm ..korktum bende arada irkiliyor titriyor gibi uykuda falan korkuyor gibi elleri ayakları hareket ediyor .ağzında da tükürüğü köpürünce Allah korusun epilepsi belirtilerine benzettim ondan grupta bir sorayım sadece Bnm bebeğim de mi oluyor diye.
Danışırsan bnmle de paylaşır msnBenim oğlumdada öyle genelde uyurken bazen de uyanıkken elektrik çarpması gibi kollarını sıçratıyor. Normal bir durumdur diye düşünüyorum. İkinci ay kontrolümüze gidince doktorumuza danışacağım
Bence hemen hemen her bebekde görülüyo canim benim oglumda irkiliyo uykusunda kopukde cikartiyo ağzından ben sorun oldugunu dusunmuyorum. Melekler korkutur derler güldürdüğü gibi de korkuturlarmisKızlar bebeğinin ağzından köpük gelen var mı ?
Ben ne yiyecegimi şaşırdım artık. Yaz kadar cesitli sebze de yok. Lahana,brokoli, karnabahar, bal kabagi, nohut, fasulye, mercimek, süt hersey gaz yapıyor.Hastayım diye öğlen ve akşam mercimek çorbası içtim, yeniyıla gazdan çatlayan bir bebekle giriyorumnasıl oldu düşünemedim ama fasülye ve mercimek anladım ki asla tekrar yemeyeceklerim, hatta diğer bakliyatlara da uzunca bir süre yanaşmayacağım.
Yalnız değilsin canım bende yeni yıla aynı şekilde girdim. Fitil attım birazdan. Eşim hoplayarak dolaştırıyor evin içinde. Umarım rahatlayıp uyur...Hastayım diye öğlen ve akşam mercimek çorbası içtim, yeniyıla gazdan çatlayan bir bebekle giriyorumnasıl oldu düşünemedim ama fasülye ve mercimek anladım ki asla tekrar yemeyeceklerim, hatta diğer bakliyatlara da uzunca bir süre yanaşmayacağım.
Bizde oyle girdik 9 gundur yapmamisti yilbasini bekliyomus demekkiBen ne yiyecegimi şaşırdım artık. Yaz kadar cesitli sebze de yok. Lahana,brokoli, karnabahar, bal kabagi, nohut, fasulye, mercimek, süt hersey gaz yapıyor.
Ben de yeniyıla kaka temizleyerek girdim
Bisey sorucam ama bi türlü anlamli cumle kuramadim biraz karisik olabilir. Benim oglum surekli alttan gaz cikartiyo yedikten sonra da genelde afedersiniz kolay gegiriyo yani oyle sancisi oldugunu düşünmüyorum ama bazen cok ikiniyo ozellikle gegirmedigi zamanlar. Gazli bir bebek kolay cikaramayan bir bebekmi yoksa surekli gazini cikaran bi bebekmi. Cunku ben mercimek çorbası ile kuru fasulyeyi ayni anda yedim ama oglumda rahatsiz edici bisey hissetmedim. Son zamanlarda Bazen emme sonuna dogru hareketleniyo kendini ittiriyo falan ama bi taraftanda emiyo ozaman gaz sancisimi diye dusunuyorum ama gogsume yatirinca rahatliyo gaz cikartmadan. Biraz karisik oldu amaHastayım diye öğlen ve akşam mercimek çorbası içtim, yeniyıla gazdan çatlayan bir bebekle giriyorumnasıl oldu düşünemedim ama fasülye ve mercimek anladım ki asla tekrar yemeyeceklerim, hatta diğer bakliyatlara da uzunca bir süre yanaşmayacağım.
Maşallah.Bisey sorucam ama bi türlü anlamli cumle kuramadim biraz karisik olabilir. Benim oglum surekli alttan gaz cikartiyo yedikten sonra da genelde afedersiniz kolay gegiriyo yani oyle sancisi oldugunu düşünmüyorum ama bazen cok ikiniyo ozellikle gegirmedigi zamanlar. Gazli bir bebek kolay cikaramayan bir bebekmi yoksa surekli gazini cikaran bi bebekmi. Cunku ben mercimek çorbası ile kuru fasulyeyi ayni anda yedim ama oglumda rahatsiz edici bisey hissetmedim. Son zamanlarda Bazen emme sonuna dogru hareketleniyo kendini ittiriyo falan ama bi taraftanda emiyo ozaman gaz sancisimi diye dusunuyorum ama gogsume yatirinca rahatliyo gaz cikartmadan. Biraz karisik oldu ama
Teşekkür ederim cevabiniz için. MasaAllah iyi uyumus oğlunuz. Rahatlayinca mışıl mışıl uyuyolar. Yedigimize dikkat etmek lazim tabi. Bizim sancilarimiz pek yok cok şükür aslında yeme konusunda cokda özenli degilim pek sakinmiyorum kendimi. Annem her yemek herkese gaz yapmaz bebeğe de öyle. Seni rahatsız eden sey bebegide rahatsiz eder dedi. Mesela kuru fasulye veya mercimek beni rahatsiz etmez yiyince oglumda da bi rahatsizlik hissetmiyorum ama kara lahana rahatsiz ediyo yedigim zaman oglumda acayip gaz cikartiyo ve cok kotu kokuyo bu lahanadan degil tabi her gazi oyle. Bide biyerde yediklerimizin süte yedikten 6 saat sonra geçtiğini okumuştum ne kadar dogru bilemem tabi. InsAllah sancili gunler en kisa zamanda geride kalirMaşallah.
Benim oğlum da alttan üstten iyi zortluyor, geçen sünnet kontrolünde sıra beklerken bir geğirdi koca kat inledi, millet koptu.
Bizdeki gaz huzursuzluk şeklinde oluyor. Bebe ağlıyor kızarana dek. Aç mı yok, gazlı mı yok, uykusu mu var yok ee niye çığlık çığlığa dediğimde kesin "anaaa x yemiştim ya" diyorum.
Karnı şişiyor, huzursuz oluyor, gazlar yoğun oluyor demek hepsini atıp kurtulması zaman alıyor sanırım. En son gece saat yarımda üstten öyle bir geğirdi ki resmen kafası omzuma düştü bayıldı uyudu, şimdi kalktı emmeye.
Evet herkesin bebeğinde fark oluyor hepsi farklı. Bazı doktorlar yediklerinizdeki gaz sütten geçemez, derken benim doktorum gibi her şeyi yasaklayanlar da var. Çocuğu tanımak, kendini tanıma yavaş yavaş birbirine alışma süreci bence.Teşekkür ederim cevabiniz için. MasaAllah iyi uyumus oğlunuz. Rahatlayinca mışıl mışıl uyuyolar. Yedigimize dikkat etmek lazim tabi. Bizim sancilarimiz pek yok cok şükür aslında yeme konusunda cokda özenli degilim pek sakinmiyorum kendimi. Annem her yemek herkese gaz yapmaz bebeğe de öyle. Seni rahatsız eden sey bebegide rahatsiz eder dedi. Mesela kuru fasulye veya mercimek beni rahatsiz etmez yiyince oglumda da bi rahatsizlik hissetmiyorum ama kara lahana rahatsiz ediyo yedigim zaman oglumda acayip gaz cikartiyo ve cok kotu kokuyo bu lahanadan degil tabi her gazi oyle. Bide biyerde yediklerimizin süte yedikten 6 saat sonra geçtiğini okumuştum ne kadar dogru bilemem tabi. InsAllah sancili gunler en kisa zamanda geride kalir
Bu arada nasil oldu oglunuz iylesmistir bayagi oldu sunnet olali.
Benim 40imdan 1 hafta sonra lekelenme seklimde 3 gun falan oldu. 1 yada 2 hafta sonrada tam hatirlayamadim normal oldu fakat cok kisa sürdü normalde oldugu uzunlukta degildi
Ben henüz olmadım 68 gün oldu bakalım ne zaman gelirSezaryen olup regl olan var mı?
Ben bugün olmuşum.
İlk doğumda 8. Ayda olmuştum bu sefer 2,5 aylıkken koşs koşa gelmiş sevimsiz şey
Canım damlaları ne kadar zamandır kullanıyorsun? Ne zamandır etkisini görmeye başladın?Bebegimin 1 saat kesintisiz uyudugunu gorebildim ya, daha ne isterim şu aşamada bilmiyorum. Zinco ve biogaia beraber kullaniyorum hangisi iyi geldi bilmiyorum ama akıl hastanesine yatirilmaktan kurtardi beniyaşamayan anlayamaz. Denemeyen varsa bu iki damlayi denesin. Baska ne kullandiysam kar etmedi
Bebeklerimizin belirtileri aynı. Ben anca uykuda rahat ezirşyorum. Uyanıkken 5dk emiyo sonra başlıyo ıkınmaya kendini geri itmeye emmek istiyo ağzını memeye götürüyo biraz çekiyo sonra başlıyo ağlamaya.Bisey sorucam ama bi türlü anlamli cumle kuramadim biraz karisik olabilir. Benim oglum surekli alttan gaz cikartiyo yedikten sonra da genelde afedersiniz kolay gegiriyo yani oyle sancisi oldugunu düşünmüyorum ama bazen cok ikiniyo ozellikle gegirmedigi zamanlar. Gazli bir bebek kolay cikaramayan bir bebekmi yoksa surekli gazini cikaran bi bebekmi. Cunku ben mercimek çorbası ile kuru fasulyeyi ayni anda yedim ama oglumda rahatsiz edici bisey hissetmedim. Son zamanlarda Bazen emme sonuna dogru hareketleniyo kendini ittiriyo falan ama bi taraftanda emiyo ozaman gaz sancisimi diye dusunuyorum ama gogsume yatirinca rahatliyo gaz cikartmadan. Biraz karisik oldu ama
1 ay kontrolunde doktor verdi. 20.gunden itibaren sap simplex kullanmistim hic fayda etmedi. 30.gun zinco ve biogaia başladım. 6 7 gunde etkisi başladiCanım damlaları ne kadar zamandır kullanıyorsun? Ne zamandır etkisini görmeye başladın?
Benim bebeğimde öyle canım. Beyaz tenli mi bebeğin?Kızlar bebeğimin kaşlarının baş tarafı ve burnunun kenarı sarı renginde 48günlük. Doktora sordum ten renginden olabilir dedi. Sarılık vs de geçirmedi. Bi bilgisi olan var mı bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?