• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bende kafayı yemek üzereyim...
Kayınvalidemler geldi Sivastan.Görümcem benden 1 hafta önce doğum yaptı,oda geldi taa ordan.Onun bebişi maşallah koyduğu yerde duruyor,herkesi takip ediyor,gülücükler saçıyor,sessiz sedasız etrafı izliyor,uyuyor,uyanıyor...
Bizimki? Hep ağlıyor,kucakta duruyor,kucakta uyuyor,yerine koyunca hemen uyanıyor,konuşuyorsun duymuyor ağlamaktan,bi emerken susup bakıyor masum masum,bide uyurken kucağında...
Niye böyle ben anlamadım.Çok moralim bozuluyor :KK43:
Her çocuk bir olmuyor canım benim oğlumda dinlemezdi kendi sesinden kimseyi duymazdı arkadaşımın iki çocuğu vardı o bir araya gelince otururdu ikisine rağmen ben ayaktaydım zıp zıp sürekli.:) şimdi kızımda sen anlat ben dinliyim modunda.

Arkadaşlar bilmeyenler için buzuki orhan müziği var youtubeda. Kolik bebekler için. Sakinlestirdiği söyleniyor. Bizim bebik kriz anında hic birsey duymuyor. Ama hafif aglamalarinda açıyorum. Pek bir işe yaradığını söyleyemem ama cok tavsiye edilen birsey, belki sizlerin işine yarar

Kızlar bebeğim ne zaman gaz sancısı cekse kaksını yapamasa rezene çayı demleyip yanına 3-4 tane kuru kayısı yiyorum. Ondan sonra mutlaka bir kerede olsa azda olsa kaka yapıyor. Tesadüf mü bilmiyorum ama her seferinde yapıyorum her seferinde işe yarıyor. Ayrıca bebeklerinizi çok fazla kalabalığa özellikle avmlere sokmayın. Biz prematüreyiz gerçi belki ondandır ama sağ akciğerimiz enfeksiyon kaptı. Bilginiz olsun çok dikkat edin
Cok gecmis olsun canim. Simdi nasil iyidir umarim.Bizde prematureyiz ben birak avmyi misafir gelince bile odadan cikartmiyorum henüz gelen hickimseye göstermedik enfeksiyon kapma korkusundan

Anneanneme sordum emerken hava yuttugu icin diyo ama gaz yapar diye biliyorum
İnternetten baktım hıçkırması iyi bişeymiş canım. Sindirim sistemi organlarının fonksiyonlarını düzgün yerine getirdiğini işaret edermiş. Sindirim sonrası oluşuyormuş hıçkırık... Öyle yazıyor internette :)

Benim kızım da cok cok diye ses çıkarıyor emerken. Ama memeyi doğru kavradığından eminim. Aynen anlatıldığı gibi kahverengi kısmın büyük kısmını alıyor, alt dudak dışa kıvrık ve çenesi memeye yapışık. Kayınvalidem babası da böyle ses çıkarıyordu emerken diyor : ) kimi bebekler böyle ses çıkarıyor demek yapacak bir şey yok.
Bu arada bebeğin kırkı nasıl hesaplanır? Annemle tartışma içerisindeyiz. O diyor ki bebeğin doğduğu tam 40.günde yapılır. Bana göre ise 40 gün dolup 41.gün yapılır. Siz nasıl hesapladınız kırkını?
canim dil altinda bag olabilir kardesimin kizida oyle ses cikariyordu doktorlar kesti bagi mutlaka doktora goster onun kesilmesi gerekiyor ileride konusma bozuklugu bile olabiliyor emin olmak icin goster doktora

İnternetten baktım hıçkırması iyi bişeymiş canım. Sindirim sistemi organlarının fonksiyonlarını düzgün yerine getirdiğini işaret edermiş. Sindirim sonrası oluşuyormuş hıçkırık... Öyle yazıyor internette :)
Teşekkür ederim canim. bende bakmistim farkli farkli seyler buldum o yuzden sormak istedim :)

Cok gecmis olsun canim. Simdi nasil iyidir umarim.Bizde prematureyiz ben birak avmyi misafir gelince bile odadan cikartmiyorum henüz gelen hickimseye göstermedik enfeksiyon kapma korkusundan
10 günlük antibiyotik tedavisine başladık şuan 5. Gün hırıltısı baya azaldı. 15. Günde hastaneye gidicez bakalım ne cıkıcak sonuç çok şükür iyiyiz. Bizde biraz büyüdü diye aldandık açıkçası. Ele avuca gelince bi kaç kere çıktık çıkmaz olaydık. Temiz hava belki dokunmaz ama kesinlikle avmlere uzak olun derim ben

Arkadaşlar e bebekte bugün bezlerde %30 indirim var fiyatlar çok uygun aklınızda olsun bugüne ozel
Bez alacak kızlar kesinlikle stoklamayın indirim var diye. Elimde 3 paket 0 numara 4 paket 1 numara bez kaldı. Allahtan 2 numara bez 1 paketti onuda 1 hafta sonra falan takamam o yüzden hiç bez bekletmeden hemen alıyorum altını ziyan olmasın :KK48:

Arkadaşlar bilmeyenler için buzuki orhan müziği var youtubeda. Kolik bebekler için. Sakinlestirdiği söyleniyor. Bizim bebik kriz anında hic birsey duymuyor. Ama hafif aglamalarinda açıyorum. Pek bir işe yaradığını söyleyemem ama cok tavsiye edilen birsey, belki sizlerin işine yarar
Ben hiç inanmazdım bir de ilk bebeğimde hiç işe yaramamıştı ama bunda yaradı valla. Dün yatakodasına 4ümüz yatağa girdik, çaldık orhanı dımtısşırrrhıırr derken ben hariç 3üde bayıldı ev halkının. Eşim bazen uykusuzluk çekince kulaklıkla bunu dinliyor uyuyor. Bizim için uyku müziği oldu, duyan yamulup uyuyor.adamı tanımam etmem ama epey dua etmişliğim var kendisine özellikle ilk 22-39 günlük arası.
Şimdi sadece daha hızlı uyutmak ve uyku vaktinin geldiğini anlatmak için kullanıyorum.

Bez alacak kızlar kesinlikle stoklamayın indirim var diye. Elimde 3 paket 0 numara 4 paket 1 numara bez kaldı. Allahtan 2 numara bez 1 paketti onuda 1 hafta sonra falan takamam o yüzden hiç bez bekletmeden hemen alıyorum altını ziyan olmasın :KK48:
Sen baya stoklamışsın canim :)) Büyük numaralar stoklansınlar abartmamak kaydıyla 3 numaradan bir tane 4numaradan 2tane almayi düşünüyorum su an uç numara kullanıyoruz

Ben cumartesi-pazar evde durmuyorum çünkü ev maymunlar cehennemi gibi oluyor.
0-6 ay gezmek için en rahat zaman.(sonrasında meyvesi, sebzesi, çorbası taşı allah zor oluyor) Anne sütü de alsa mama da alsa hazırlığı, eşyası az şimdilik. Benim sırt çantam var içi hep sabit ve kapı arkasında. (Yedek baştan aşağı kıyafet- emzirme önlüğü- battniye-bez-ıslakbez- alt açma bezi- kızıma bez-ona yedek kıyafet-suluk-vs vs)açık hava çok iyi geliyor, sürekli uyuyor oğlum. Evlerde de rahat ediyorum, elbet boş bir oda oluyor emziriyorum, uyutuyorum. Bazen gazı guzu tutuyor kolik şarkısı var onu açıyorum.
İki insan görüp havam değişiyor bana iyi geliyor. Genelde kapalı alanda bebek arabasında uyutarak, evlerde de kucağımda ya da ayağımda sallayarak uyutarak sakinleştiriyorum, uykusu yoksa koltuklara penye battaniyesini serip yatırıyorum. 4 aydan önce kanguruda taşımayacağım o sebeple genelde yatıyor, sorunsuz geçiyor.
Evet şu an hazırlıgı az yedek kıyafet bez atıyorum çantama alıyoruz bebegi eşimle çıkıyoruz avmye. Ya uyku zamanına denk getirdik ya arabada uyudu bebek arabasında uyumaya devam etti dolasıp döndük. Uyansaydı kabus olurdu ama. Hemen agzına meme veresiye kadar aglardı Ben avm den ziyade ev oturmasına gidip bebiş uyurken iki muhabbet etmek istiyorum. Bebegim ya uyuyo ya uyanıksa kucakta gezerek duruyor. mızmız sıkıntılı oluyor. Cok nadir keyfi yerindeyse koydugum yerde 10 15 dk duruyor. Gidicem burnumdan gelicek gittigim yerdede insanlara rahatsızlık vericem diye çekiniyorum.

Canım bizde de aynı problem var. 7gündür yapmıyo kalasını anca fitille yaptı ona da alışmasın diye vermek istemiyorum
Eşim kabızdır belki die iki defa poposuna enjektörle zeytinyağı sıkmıştı canım sende bi dene istersen gaz çıkartmaktan ucu kuruyordur poposu acımasın

10 günlük antibiyotik tedavisine başladık şuan 5. Gün hırıltısı baya azaldı. 15. Günde hastaneye gidicez bakalım ne cıkıcak sonuç çok şükür iyiyiz. Bizde biraz büyüdü diye aldandık açıkçası. Ele avuca gelince bi kaç kere çıktık çıkmaz olaydık. Temiz hava belki dokunmaz ama kesinlikle avmlere uzak olun derim ben
InsAllah daha iyi olur canim Rabbim sifa versim. Prematureler bi tik daha hassas cokda sakinmamak lazim ama dikketde etmek lazim hastane dışında hic cikarmadim. Buyusede rahat etsek diye

Back