• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
zeynepleyya zeynepleyya Bizim doktor sabah aksam icirebilecegimi söylemişti tokluk hissi olur demedi ogluma bir kere icirmistim arkasindan emzirdim gayet guzel emdi. Oglum genelde 9 gun sonra yapiyo kakasini doktor kabiz olmadikdan sonra korkulacak bisey yok dedi anne sütüalan bebeklerde normalmis

Bebegiyle dışarı çıkıp ev oturmasına dolaşmaya giden varmı? Sansımıza bebişler toparlandı soguklar yagmurlar geldi. Yakın yerlere bebişimi alıp gitmek istiyorum ama gittigim yerde de durur mu durmaz mı uyur mu diye endişeleniyorum. Evde uyanık oldugu sürece çogunlukla kucakta gezerek durduruyorum mızlıyor çünkü. Çıksam pişman olacakmışım gibi geliyor. Ama kendimi eve kapatmak da iyi gelmiyor. Sizler ne yapıyorsunuz

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz ? Ben ya zamanını geçiriyorum ya da bu işi beceremiyorum
Bazen kucakda bazen ayagimda salliyorum bazen emzik emerken kendi daliyo canim. Bazen kolay uyuyor bazen saatlerce uyumuyor agzindan emzigi düşünce uyaniyo uykusu bolunuyo uyumuyo karmakarisik bizimki :)

Kizlar oglum emdikden sonra 3 4 kez kusuyo ilki poturlu yogurt gibi digerleri su son kusmasindan sonra hickirik tutuyo hemen hemen her emme sonrasi boyle bi bilgisi olan varmi?

Bebegiyle dışarı çıkıp ev oturmasına dolaşmaya giden varmı? Sansımıza bebişler toparlandı soguklar yagmurlar geldi. Yakın yerlere bebişimi alıp gitmek istiyorum ama gittigim yerde de durur mu durmaz mı uyur mu diye endişeleniyorum. Evde uyanık oldugu sürece çogunlukla kucakta gezerek durduruyorum mızlıyor çünkü. Çıksam pişman olacakmışım gibi geliyor. Ama kendimi eve kapatmak da iyi gelmiyor. Sizler ne yapıyorsunuz
Ben cumartesi-pazar evde durmuyorum çünkü ev maymunlar cehennemi gibi oluyor.
0-6 ay gezmek için en rahat zaman.(sonrasında meyvesi, sebzesi, çorbası taşı allah zor oluyor) Anne sütü de alsa mama da alsa hazırlığı, eşyası az şimdilik. Benim sırt çantam var içi hep sabit ve kapı arkasında. (Yedek baştan aşağı kıyafet- emzirme önlüğü- battniye-bez-ıslakbez- alt açma bezi- kızıma bez-ona yedek kıyafet-suluk-vs vs)açık hava çok iyi geliyor, sürekli uyuyor oğlum. Evlerde de rahat ediyorum, elbet boş bir oda oluyor emziriyorum, uyutuyorum. Bazen gazı guzu tutuyor kolik şarkısı var onu açıyorum.
İki insan görüp havam değişiyor bana iyi geliyor. Genelde kapalı alanda bebek arabasında uyutarak, evlerde de kucağımda ya da ayağımda sallayarak uyutarak sakinleştiriyorum, uykusu yoksa koltuklara penye battaniyesini serip yatırıyorum. 4 aydan önce kanguruda taşımayacağım o sebeple genelde yatıyor, sorunsuz geçiyor.

Uyku konusunda ben de bir çözüm bulamadım gece uykusuna dalmamak için katıla katıla ağlıyor her gece 11 de başlıyorum uyutma çalışmalarına uyuduğunda 1.30-2 bazen geçiyor çok yoruluyorum karnı tok altı temiz oluyor ama ne yapsam yok bazen kendi uyuyor bazen gezerken bazen kucağında pış pış ile ama ayakta hiç uyumuyor. Gündüz uykuları zaten o kadar kısa ki. Bu konuda yapmam dediğim ne varsa yaptım resmen :eek:

Kızlar bebeğim ne zaman gaz sancısı cekse kaksını yapamasa rezene çayı demleyip yanına 3-4 tane kuru kayısı yiyorum. Ondan sonra mutlaka bir kerede olsa azda olsa kaka yapıyor. Tesadüf mü bilmiyorum ama her seferinde yapıyorum her seferinde işe yarıyor. Ayrıca bebeklerinizi çok fazla kalabalığa özellikle avmlere sokmayın. Biz prematüreyiz gerçi belki ondandır ama sağ akciğerimiz enfeksiyon kaptı. Bilginiz olsun çok dikkat edin

ben 40'ı çıktıktan sonra birkaç kez çıkardım. Hafta sonu eşimle akraba ziyaretlerine gittik. Eşim yanımda olunca daha rahat hissediyorum genelde o tutuyor bebeği çünkü:) aslında bebeğe de iyi geldi yeni yüzler yeni ortamlar görünce bakınıyor fakat dışarıdayken pek uyumuyor.

sağol canım benim oğlum kolik. altını temizliyorum emziriyorum gazını alıyorum damlalarınıda veriyorum ama oğlumu bir türlü uyutamıyorum acaba diyorum uykusu yokken mi uyutmaya çalışıyorum anlamadım gerçekten
Canım belki biliyorsundur kolikse 2 saatten önce emzirmemelisin, bizimkinin de uyku düzeni yok, gazlı oldukları için ne zaman rahatlarsa o zaman uyuyor, ben genelde hic uyutmaya çalışmıyorum, gazını çıkarmakla uğraşıyorum hep, kucağımda ziplatiyorum, omzuma alıp sıvazlıyorum, dizime yatırıyorum, vs vs...

Selam kızlar. Ne zamandır bakamıyorum. Çok gazlı bir bebişim var beni epey yoruyor. Üstüne bi de okulum başladı daha 20 günlükken. Yoğunluktan bakamadım herkes iyidir inşallah. Biz bugün sünnetimizi de olduk. Hemde iki buçuk aylık olduk çok şükür

Merhaba canım benim bebegiminde uyandıktan 2 saat sonra iyice huysuzlanıyor. Gözleri kapanıyor uykusu geliyor anlıyorum meme veriyorum belki emerken uyur diye kucakta pışpışlıyorum gezdiriyorum ama dalıyor 10 dk sonra kalkıyor. Aynı şey gece uykusuna geçerkende oluyor. İyice yorulup uykusu gelincede dalıp derin uyuyor. Anlamadım gitti. Dalmakta çok zorlanıyor.Çok uykusu oldugu halde ayakta sallamak beşikte sallamak kucakta gezdirmek sadece anlık dalmasına yarıyor.
resmen bizi anlatmışsın bizde aynen öyleyiz artık çıldırmak üzereyim 24saat bir bebek nasıl uyumaz ya

Selam kızlar. Ne zamandır bakamıyorum. Çok gazlı bir bebişim var beni epey yoruyor. Üstüne bi de okulum başladı daha 20 günlükken. Yoğunluktan bakamadım herkes iyidir inşallah. Biz bugün sünnetimizi de olduk. Hemde iki buçuk aylık olduk çok şükür
Nasıl yapıyosun çanım. Çocuğuna kim bakıyo . Sütünü sağıyım musun, çok soru sordum biliyorum ben d başlayacam okula Onun için soruyorum

Bende kafayı yemek üzereyim...
Kayınvalidemler geldi Sivastan.Görümcem benden 1 hafta önce doğum yaptı,oda geldi taa ordan.Onun bebişi maşallah koyduğu yerde duruyor,herkesi takip ediyor,gülücükler saçıyor,sessiz sedasız etrafı izliyor,uyuyor,uyanıyor...
Bizimki? Hep ağlıyor,kucakta duruyor,kucakta uyuyor,yerine koyunca hemen uyanıyor,konuşuyorsun duymuyor ağlamaktan,bi emerken susup bakıyor masum masum,bide uyurken kucağında...
Niye böyle ben anlamadım.Çok moralim bozuluyor :(

Back