- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #33.741
Azaltmaz sağmak. Ama yine de bebeğin acken önce göğsünü ver, iyice bi çeksin. O zaman daha aktif olur süt. Ama neden emen bi bebege haricen sagip veriyorsun ki? Ben 20 dk bile emzirmiyorum, genelde 18 19 dk bırakıyorum kusuyor çünkü fazlasını. Bi de istersen biberon yerine kaşıkla ver, biberona alisinca anneyi emmez derler
emse bile 5-10 dk sonra tekrar aranmaya basliyor ve uyuyakalior gogsumde ac kaldi diye uzuluyorum ondan sagiyorum sutumuAzaltmaz sağmak. Ama yine de bebeğin acken önce göğsünü ver, iyice bi çeksin. O zaman daha aktif olur süt. Ama neden emen bi bebege haricen sagip veriyorsun ki? Ben 20 dk bile emzirmiyorum, genelde 18 19 dk bırakıyorum kusuyor çünkü fazlasını. Bi de istersen biberon yerine kaşıkla ver, biberona alisinca anneyi emmez derler
Anladım canım benim dun azaldı bugün yok gibi bakalım bitse artık yaCanim benim hala başlıyor azalıyor bir kaç sefer oldu 38. Gundeyim
Canim dondurulmuş sütü nasil çözüyorsunBen de hem emzirip hem sağıyorum. Ben şu an vaktim olmadığından tek sefer gece sağıyorum, oğlumda daha fazla sağıyordum. Bazen az bazen çok geliyor sağdığım, günü gününü tutmuyor. Ama şundan eminim tecrübeyle de sabit sağmak sütü azaltmıyor aksine artırıyor. Oğlumda tek göğüs emziriyordum her emzirmede, emzirmenin ardından diğer göğsüm çok doluysa onu da sağıyordum. Şimdi vaktim olsa gene öyle yapmak isterim ama bebeğime ve oğluma yetişemediğimden yapamıyorum.. Hem sütünü artırır, hem yorgunken eşine/annene donmuş sütü verip dinlenme fırsatın olur, hem de dışarı çıkarken yanına alırsın nerde nasıl emziricem derdin olmaz. Sağdığınla emdiği bir değil ama miktar olarak, emdiklerinde daha çok süt çekerlermiş bebekler.
Canım ben yaptırdım hemşire bu aşı da sıkıntı olmaz ama 2.ayda ki aşıda olur dedi. Çok ağlamadı ertesi gün de yıkadım. Bi sıkıntı olmadıTecrübeli anneler bizim bugün aşımız var aile hekimliğinde 1 ay olunca yapılacak olan aşı. Bu aşıyı yaptıran anneler sonrasında bebeğiniz ateşlendi mi, ateşini düşürmek için şurup falan verdiniz mi? Ateş çıkmazın diye daha inçe mi giydirdiniz?Aşı yapılırken çok ağladı mı? Ben nasıl dayanırım bilmiyorum o ağladıkça.
Tecrübeli anneler bizim bugün aşımız var aile hekimliğinde 1 ay olunca yapılacak olan aşı. Bu aşıyı yaptıran anneler sonrasında bebeğiniz ateşlendi mi, ateşini düşürmek için şurup falan verdiniz mi? Ateş çıkmazın diye daha inçe mi giydirdiniz?Aşı yapılırken çok ağladı mı? Ben nasıl dayanırım bilmiyorum o ağladıkça.
Cok sukur canim.gozun aydinKızlar biz bugün sağlıkocağın da tartıldık 15 gün de 500gr almışız çok şükür mamaya başlamaya gerek yok dedi hemşiremiz :)
Bizde de ateş yapmadı. Vurulurken ağladı sonra sakinleşti hemen. Bacaktan vuruluyor. Arkadaşların dediği gibi 2.ay yapılan aşı ateş yapabilirmişTecrübeli anneler bizim bugün aşımız var aile hekimliğinde 1 ay olunca yapılacak olan aşı. Bu aşıyı yaptıran anneler sonrasında bebeğiniz ateşlendi mi, ateşini düşürmek için şurup falan verdiniz mi? Ateş çıkmazın diye daha inçe mi giydirdiniz?Aşı yapılırken çok ağladı mı? Ben nasıl dayanırım bilmiyorum o ağladıkça.
1 aylıkken 350gr alınca çok üzülmüştüm şimdi çok mutlu oldum :)Cok sukur canim.gozun aydinBakalim biz nekadar aldik
Rabbim bebislerle ilgili hep guzel haberler aldirsin insaallah1 aylıkken 350gr alınca çok üzülmüştüm şimdi çok mutlu oldum :)
Fazlasını kussa razıyım. Yatirdigim andan itibaren 5 10 saniye arayla devamli agzina geliyor, saatlerce boyle devam ediyor. Bazen kusuyor, ama çoğunlukla yutuyor. Devamli emiyor gibi ses geliyor yani, hem boş boş hava yutuyor, hem de uykusundan bu sekilde yuzlerce kez uyandığı için sinirlenip agliyor. Ogurdugu icin o uyusa bile ben uyumadan basini bekliyorum. O yuzden 20 dk fazla emzirmiyorum.Bu biberona alışınca emmez olayına takılma bence :) bebekten bebeğe değişir elbet ama benim oğlan bırak memeyi bırakmayı biberona alışamamıştı.. Zaten gün içinde hep emiyor oluyorlar, arada nadiren biberonla almak pek etkilemiyor. Şimdi kızım da biberonu ve emziği öğürerek zorla alıyor ama zor da olsa dinlenebilmem için 2-3 kere biberonla verdi annemler. Biberonun da etkisi olabilir mi acaba şimdi yazarken düşündüm de anne göğsü hissine yakın diye aldığım biberonu kullanıyorum ben.
Bir de neden kusmasın diye emmesini kesiyorsun? Benim kızım da çok emiyor, fazlasını kusuyor. Hatta gaz sancıları yüzünden memede sakinleştiğinden çoğu kez çok emmiş oluyor. Oğlumda da aynısını yaşamıştım. Doktoru emsin istediği kadar demişti o zaman, şimdi tekrar sormadım. Sonradan azalarak bitmişti bu kusma olayı. Balık gibiler, doyduklarını tam anlayamıyorlar ama gaz çıkardıkça ya da kustukça midesinde yer açılıyor galiba ondan emmek istiyor diye takılıyorum ben :)
Bu arada denemek istersen; gaz sancısından çok çok ağladığında ben ayakta kucağıma alıp sol tarafıma göğsümün üzerine yüzünü dayayıp kendim hafif sağ ve sola salınıyorum. O arada kızımla sessizce konuşurken bir yandan da poposundan ufak ufak pışpışlıyorum. Bacaklarını hafif iki yana açıyorum kızımın, sanki tuvalete oturur gibi yapıyorum yani. Hem gaz çıkarıyor hem de kalp atışımı duyduğundan olsa gerek çabuk sakinliyor. Sakinleşince hemen yatırıp gaz masajını yapıyorum. Sanki işe yarıyor gibi.
Hangi biberonu kullaniyorsun canim bnde almayı düşünüyorum bebişim ufakken alistirayim arada vereyim. oğlumda vermedim ilk 4 beş aylikken vermistim o da istemedi hic biberonuBen de hem emzirip hem sağıyorum. Ben şu an vaktim olmadığından tek sefer gece sağıyorum, oğlumda daha fazla sağıyordum. Bazen az bazen çok geliyor sağdığım, günü gününü tutmuyor. Ama şundan eminim tecrübeyle de sabit sağmak sütü azaltmıyor aksine artırıyor. Oğlumda tek göğüs emziriyordum her emzirmede, emzirmenin ardından diğer göğsüm çok doluysa onu da sağıyordum. Şimdi vaktim olsa gene öyle yapmak isterim ama bebeğime ve oğluma yetişemediğimden yapamıyorum.. Hem sütünü artırır, hem yorgunken eşine/annene donmuş sütü verip dinlenme fırsatın olur, hem de dışarı çıkarken yanına alırsın nerde nasıl emziricem derdin olmaz. Sağdığınla emdiği bir değil ama miktar olarak, emdiklerinde daha çok süt çekerlermiş bebekler.
Aminnn inşallah. Gerçekten onlar iyi olsun hepRabbim bebislerle ilgili hep guzel haberler aldirsin insaallahOnlar iyi oldukca biz daha da iyi oluyoruz.
Sutmu birikmiş acaba bazi bebeklerin göğüslerinde olurmus soyledigin gibi ovmak masaj yapmak gerekiyormus eğer süt ise agri yapabilirkızlar bebeklerin gögüsü hafifi şiş olan varmı bizm o şeklde ovarak geçiyorumuş öle yapıyorum da ne zamn geçer acaba birde o ağrı yapıyormudr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?