2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294

Bu biberona alışınca emmez olayına takılma bence :) bebekten bebeğe değişir elbet ama benim oğlan bırak memeyi bırakmayı biberona alışamamıştı.. Zaten gün içinde hep emiyor oluyorlar, arada nadiren biberonla almak pek etkilemiyor. Şimdi kızım da biberonu ve emziği öğürerek zorla alıyor ama zor da olsa dinlenebilmem için 2-3 kere biberonla verdi annemler. Biberonun da etkisi olabilir mi acaba şimdi yazarken düşündüm de anne göğsü hissine yakın diye aldığım biberonu kullanıyorum ben.
Bir de neden kusmasın diye emmesini kesiyorsun? Benim kızım da çok emiyor, fazlasını kusuyor. Hatta gaz sancıları yüzünden memede sakinleştiğinden çoğu kez çok emmiş oluyor. Oğlumda da aynısını yaşamıştım. Doktoru emsin istediği kadar demişti o zaman, şimdi tekrar sormadım. Sonradan azalarak bitmişti bu kusma olayı. Balık gibiler, doyduklarını tam anlayamıyorlar ama gaz çıkardıkça ya da kustukça midesinde yer açılıyor galiba ondan emmek istiyor diye takılıyorum ben :)
Bu arada denemek istersen; gaz sancısından çok çok ağladığında ben ayakta kucağıma alıp sol tarafıma göğsümün üzerine yüzünü dayayıp kendim hafif sağ ve sola salınıyorum. O arada kızımla sessizce konuşurken bir yandan da poposundan ufak ufak pışpışlıyorum. Bacaklarını hafif iki yana açıyorum kızımın, sanki tuvalete oturur gibi yapıyorum yani. Hem gaz çıkarıyor hem de kalp atışımı duyduğundan olsa gerek çabuk sakinliyor. Sakinleşince hemen yatırıp gaz masajını yapıyorum. Sanki işe yarıyor gibi.

emse bile 5-10 dk sonra tekrar aranmaya basliyor ve uyuyakalior gogsumde ac kaldi diye uzuluyorum ondan sagiyorum sutumu

Canim dondurulmuş sütü nasil çözüyorsun

Tecrübeli anneler bizim bugün aşımız var aile hekimliğinde 1 ay olunca yapılacak olan aşı. Bu aşıyı yaptıran anneler sonrasında bebeğiniz ateşlendi mi, ateşini düşürmek için şurup falan verdiniz mi? Ateş çıkmazın diye daha inçe mi giydirdiniz?Aşı yapılırken çok ağladı mı? Ben nasıl dayanırım bilmiyorum o ağladıkça.

Canım ben yaptırdım hemşire bu aşı da sıkıntı olmaz ama 2.ayda ki aşıda olur dedi. Çok ağlamadı ertesi gün de yıkadım. Bi sıkıntı olmadı

Bu aşıda bi sıkıntı yok,banyo yaptırıp götürdüm ben.Çokta ağlamadı,peşinden emzirdim,uyudu...

Bizde de ateş yapmadı. Vurulurken ağladı sonra sakinleşti hemen. Bacaktan vuruluyor. Arkadaşların dediği gibi 2.ay yapılan aşı ateş yapabilirmiş

Fazlasını kussa razıyım. Yatirdigim andan itibaren 5 10 saniye arayla devamli agzina geliyor, saatlerce boyle devam ediyor. Bazen kusuyor, ama çoğunlukla yutuyor. Devamli emiyor gibi ses geliyor yani, hem boş boş hava yutuyor, hem de uykusundan bu sekilde yuzlerce kez uyandığı için sinirlenip agliyor. Ogurdugu icin o uyusa bile ben uyumadan basini bekliyorum. O yuzden 20 dk fazla emzirmiyorum.
Biberon hic vermedik, ben de cok nadiren sagip veriyorum dinlenmek icin,kaşıkla iciriyorlar.
Gaz masaji hem gunduz yapiyorum, hem gece aglama arasi verirse yapıyorum adacayi yagiyla. Aslinda gaz hic cikarmiyor degil ama yine de o kadar asiri var ki, karni surekli gurul gurul. Emzik de tutmadi malesef, bi tek emerek sakinlesiyor o da gaz ustune gaz. Insallah 3.ayda biter

Hangi biberonu kullaniyorsun canim bnde almayı düşünüyorum bebişim ufakken alistirayim arada vereyim. oğlumda vermedim ilk 4 beş aylikken vermistim o da istemedi hic biberonu

kızlar bebeklerin gögüsü hafifi şiş olan varmı bizm o şeklde ovarak geçiyorumuş öle yapıyorum da ne zamn geçer acaba birde o ağrı yapıyormudr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…