2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Uykusuzluk,göğüs uçlarımın acısı...
Ne yapacağımı şaşırdım.Aklım başımdan gidiyor ağzını açıp meme ararken.Büyük göğüsün zararları.Yumuşak olunca tutamıyor,ağzından kayıyor tutmasam,uçlarını emiyor.Önce böyle değildi,acaba emzik ya da biberondan mı kaynaklandı diycem,onlarıda çok vermiyoruz zaten...

Göğüs ucuna sürmediğim şeyde kalmadı...
Ayva çekirdeklerini çay bardağında suya atıp 2-3gün bekletince jel oluyor. Bazıları onun iyi geldiğini söylüyor. Bir de mumu birazcık ısıtıp yumuşayıp ılınınca koyanlar var, o da iyi geliyormuş.

Uykusuzluk,göğüs uçlarımın acısı...
Ne yapacağımı şaşırdım.Aklım başımdan gidiyor ağzını açıp meme ararken.Büyük göğüsün zararları.Yumuşak olunca tutamıyor,ağzından kayıyor tutmasam,uçlarını emiyor.Önce böyle değildi,acaba emzik ya da biberondan mı kaynaklandı diycem,onlarıda çok vermiyoruz zaten...

Göğüs ucuna sürmediğim şeyde kalmadı...
Göğüs Kalkan’ının çok faydasını gördüm ben aynı sizin gibiydim artık kanıyordu göğüs ucum

Göğüs Kalkan’ının çok faydasını gördüm ben aynı sizin gibiydim artık kanıyordu göğüs ucum

Göğüs kalkanım da var ama evde,babamlarda kalıyorum bende.Bugün gidince deneyeceğim,aklımda.Hatta babamlara gelmek için hazırlanırken elime geçti,dedim bunada ihtiyacım olmadı,boşuna aldım :)

Ayva çekirdeklerini çay bardağında suya atıp 2-3gün bekletince jel oluyor. Bazıları onun iyi geldiğini söylüyor. Bir de mumu birazcık ısıtıp yumuşayıp ılınınca koyanlar var, o da iyi geliyormuş.

Ayva çekirdeğini de dün yapmıştı kardeşim,2-3 gün beklendiğini duymadım,hemen oluyor diye biliyorum...

Arkadaş kremler olsun,jel olsun,sürüyorum,bizim oğlan meme istiyor yine,hadiii,geri sil bu kezde...

Al bendende o kadar. Lanolinli kremlerin hiç biri işe yaramadı kızım 1 aylık oldu hala gögüs uclarım yanıyo emmeye alırken üstündeki yelegi fln degse sanki jilet degmiş gibi canım yanıyo :KK43:
Ahh aynen ustundeki yelegi degince gozumden yas geliyor. Lanolinler hic ise yaramadi. Kidret nari da eskisi gibi etki etmiyor :(

Desenize gogus ucu yaralari gene hortladi. Ben de pompa da rahatım şimdi pompa da acıtıyor artık. Ah ne zaman çözülecek bunlar. Ben Darda kalırsam Emziriyorum hiç susmadi gi bi türlü uyuyanadigi zaman. Onda bile daha agzina almadan sizliyor.alınca dabah beter.. e vitamini kullanan oldu mu onu tavsiye ettiler

Kızlar bebislerinizi nasıl giydiriyorsunuz evi sıcak tutmaya çalışıyorum. Altta genelde uzun kollu bay üstüne alt üst bi takım veya tulum. Ayağına da içten bur çorap soğuk olursa penye bi yelek. Ama üzerine penye battaniye falan kullanıyoruz çoğunlukla..yine de usur mu ki altı tek kat ya.. şapka eldiven zaten kullanmiyoruz

Kızlar bebislerinizi nasıl giydiriyorsunuz evi sıcak tutmaya çalışıyorum. Altta genelde uzun kollu bay üstüne alt üst bi takım veya tulum. Ayağına da içten bur çorap soğuk olursa penye bi yelek. Ama üzerine penye battaniye falan kullanıyoruz çoğunlukla..yine de usur mu ki altı tek kat ya.. şapka eldiven zaten kullanmiyoruz
Doktor ev 23 24 dereceyi gecmesin dedi. Her odaya ayri termometre koyduk :D 24u gecirmemeye çalışıyorum. Içine uzun kollu citcitli badi ve patikli pijama giydiriyorum. Ustune de alt ust takim veya tulum. Yani 2 kat giydiriyorum. Corap bazen var bazen yok. Yelek de bazen giydiriyorum. Bir kat battaniye oluyor ustunde, emzirirken falan ortmuyorum, benim sıcağım var diye. Terlemesi daha kotu, evi cok isitmamaya calisiyorum

Doktor ev 23 24 dereceyi gecmesin dedi. Her odaya ayri termometre koyduk :KK70: 24u gecirmemeye çalışıyorum. Içine uzun kollu citcitli badi ve patikli pijama giydiriyorum. Ustune de alt ust takim veya tulum. Yani 2 kat giydiriyorum. Corap bazen var bazen yok. Yelek de bazen giydiriyorum. Bir kat battaniye oluyor ustunde, emzirirken falan ortmuyorum, benim sıcağım var diye. Terlemesi daha kotu, evi cok isitmamaya calisiyorum

Ben cok giydiriyorum ozaman. İçine zıbını ve çıtçıtlısını üstüne de takımını giydiriyorum. Sapkası eldiveni çorabı hiç çıkarmıyorum. Üstüne bazen yelek de giydiriyorum. Penye battaniyeside hep üstünde. Çok mu oluyo anlamadım:KK43: ama hep gazı var ıkınıyo ya karnı ağrıyodur sıcak tutayım diye düşünüyorum sanki ozman daha rahat ediyor

Ben cok giydiriyorum ozaman. İçine zıbını ve çıtçıtlısını üstüne de takımını giydiriyorum. Sapkası eldiveni çorabı hiç çıkarmıyorum. Üstüne bazen yelek de giydiriyorum. Penye battaniyeside hep üstünde. Çok mu oluyo anlamadım:KK43: ama hep gazı var ıkınıyo ya karnı ağrıyodur sıcak tutayım diye düşünüyorum sanki ozman daha rahat ediyor
Sapka sadece yikandiktan sonra takiyorum. Eldiven hic takmiyordum ama artik hareketlendk yuzunu çiziyor. Bizim bebis de aşırı gazli :( dun gece kiraz cekirdegini isitip karnina ve ayaklarina koydum, sanki sicak biraz hosuna gitti.
Herkes kendi çocuğunun duzenini kendi bilir tabii ki. Ben sicaga alışmasını istemiyorum acikcasi, bu sefer sanki her evden çıktığında hasta olacak gibi geliyor :(

Gerçekten işe yarıyor ılık yağ ile ayak altına masaj..yağsız da yapabilirsiniz

Eklentiler

• IMG_4135.JPG
    IMG_4135.JPG
    64,1 KB · Görüntüleme: 88
Uzun kollu zıbın üstüne pijama takımı giydiriyorum. Çorap, şapka takmıyorum. Eldiven de kendini ve dış dünyayı keşfedecek diye kızımda da takmamıştım takmıyorum gene.
Uykudan kalktığında yün yelek giydiriyorum.
Ev 25 dereceyi geçmiyor. Isı ve nemi her odada ölçüyorum, nem makinasını da her gece çalıştırıyorum ona rağmen sabaha kadar nem azalmış, oğlanın burnu kurumuş oluyor.
Yatarken de polar tarzı battaniye örtüyorum.

Çok sıcak olurlarsa bunalırlar, terlerler, uyuyamazlar ve bu sinyalleri verirler bence.
Çok boğmamakla birlikte sıcaktan yanayım.
Kızımı da nisana kadar kalın külotlu çoraplarla dolaştrmış bir insan olarak oğlumu da oldukça sıcağa yakın tutuyorum, ne bileyim sanki koruyormuşum, daha zor hasta olurmuş gibi geliyor. Maşallah kızımın burnu aktığı, terlediği olmamıştır oğlum da inşallah ona çeker.

Slm kızlar pısıge cozum bulan var mı kızımın pıtısı kırmızı olmus ıyıce ve cısını yaparken canı yanıyo.bez degıstırdm.bepanthol sudocrem kullandm yıne aynı.burada bı arkadas ampülü ısıtıp tuttuk demıstı nasıl yaptınız onu acaba.bıde hemen gectı mı

Slm kizlar bebisim 45 gunluk oldu ama hala sariligi gitmedi dogdugunda pamuk gibi bembeyazdi sonra rengi koyulasti halada acilmadi. Bu sarilik ne zamn gecer doktor telas edecek durumda degil derecesi dusuk ama hals gecmedi. Bunu yasayan varmi

Slm kizlar bebisim 45 gunluk oldu ama hala sariligi gitmedi dogdugunda pamuk gibi bembeyazdi sonra rengi koyulasti halada acilmadi. Bu sarilik ne zamn gecer doktor telas edecek durumda degil derecesi dusuk ama hals gecmedi. Bunu yasayan varmi
Bizde bugün 1 aylık olduk az sevide devam ediyor. Doktor önemli olmadığını geçeceğini söyledi

Slm kızlar pısıge cozum bulan var mı kızımın pıtısı kırmızı olmus ıyıce ve cısını yaparken canı yanıyo.bez degıstırdm.bepanthol sudocrem kullandm yıne aynı.burada bı arkadas ampülü ısıtıp tuttuk demıstı nasıl yaptınız onu acaba.bıde hemen gectı mı[/QUOTE

Geçen gün yazmıştım oğlum pişik oldu diye. Hemen hametan krem kullanmaya başladm her altını açışımda sürdüm. Ertesi gün azalmıştı smdi çok az var oda canını yakmıyo artık. Tavsiye ederim

Burada sizin bebeğinize giydirdiklerinizi okuyunca ben mi abartıyorum dedim kızıma askılı zıbın üstüne uzun kollu zıbın üstüne tulum giydiriyorum alt tarafta da çift kat ayaklı pantolon üstüne tulum oluyor ayrıca 2 kat çorap birde yün patik eldiven olmazsa olmaz arada da şapka takıyorum. Sayarken Yoruldum:) derecem yok ama ben kısa kolluyla geziyorum evde sıcak yani çok mu abartıyorum acaba.
Oğlum 2 yasında onada çift kat çıtçıtlı giydiriyorum altınada kalın külotlu çorap ama iki çocugımda terlemiyor bu kadar giyinmeye ragmen.

Kac kez tahlil yapildi 45 gunde?
Biz 1 haftaligiz 2 kez yapildi bile.
Ayni seviyede artmayan sarilik bizde de var.
Artis yoksa azalir dedi dr.
Sunnet düsünüyoduk ama sariligin gecmesi gerekiyomus.
Cocuk dr su zaman getirinde demedi
Asilarini aile hekiminde olucaz
Sarılıgimizi kim takip etcek peki:KK43:

Back