- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #33.401
Ben artık her istediğinde emziriyorum 36 gunluguxBir de 2 saatte bir mi emziyorsunuz, her istediğinde mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben artık her istediğinde emziriyorum 36 gunluguxBir de 2 saatte bir mi emziyorsunuz, her istediğinde mi?
Canım tebrik ederim sağlıcakla büyüt bebeğinimerhabalar ben aralik annesi olacktm ama oglum dayanamdi kasim annesi olduk ayin 29 unda.tecrubelernze dayanark bi kac soru sormak istyrm benm oğlum sürekli uyuyor uyurken mama yiyor emiyor bazen 1 saat kadr uyanik kalip evde bayram havası estryo ama genelde uyuyor.sariligmz vardi o gecti dustu degerler tekrar kontrle gittik iyiydi degerleri ama neden boyle haftasni mi tamamliyor.erken dogduk cunku 35+6 da
bide boyle bazen tikanir gibi sesler cikartiyo hiii yapiyo korkutyo bizi.mama yerken bide ikinirken yapiyo onu.dun gece dr a gittk o sekikde sık tekrarlynca burnu tikali dedi dr serum fizyolojik ile actk fakat sikayet devam ediyo arada yine cikartiyo o sesleri.bebegi bu sekilde olan yada fikri olan var mi bi yardimci olun.stresten kendi kendimi yiyorm
Ilk 10 gun surekli emzirdim sariligi ilerlemesin diye. Zaten kilo kaybi da cok fazlaydı. 10 gunden sonra hic uyandirmadim kendi ne zaman uyanirsa o zaman, 1 saat dolmadan istese de vermiyorum açıkçası çünkü süt birikmiyor.Bir de 2 saatte bir mi emziyorsunuz, her istediğinde mi?
1. Doz k vitamini asisi ne zaman yapılmıştı bize hiç sağlık ocağında bahsetmediler canumBen...
Bizimde 2. Doz K vitamini iğnesi yapıldı.Sonra zıbınında kurumuş şekilde kan görmeye devam ettik.Çok korktum,sağlık ocağındaki hemşire batikon sür bir kere,gazlı bez kapat dedi.Oysa doktor kapalı durmasına karşıydı.Doktora gideceğimiz gün baktım kan yok.Ama ne olur ne olmaz antibiyotik krem verdi doktor...
O ara bizim bicirik çok ağlıyordu,bezini eşim 2 numara almış,mecburen üstten katlamak zorunda kalıyorduk ama içe doğru katlamışız birde.Benim tahminim ağladıkça,kendini ileri geri attıkça o bezin sert kısmı göbeğe değiyordu tabii.Sonra dışa katlayınca düzeldi gibime geliyor...
Depresyona girmek üzereydim bende birkaç gündür.Aşırı derecede ağlıyor,sürekli aç,ağzını açıp saldırıyor,göğüs uçlarım acıyor,yanıyor...
Doktor 2 saatte emzir demişti.O süre zarfında da oyalamalıymışız,ayaktada hafif sallayabilirmişiz.Emziğide o ağlama krizinde tutmuyor...
Sütüm yetmiyordu sanırım,yada boşa emiyordu.Biraz büyük olunca göğüsler,yumuşak olmasıda iyi değil sanırım,bugün emzirmeden önce iki elimle iyice sıkıp,uç ve kahverengi bölgeyi belirginleştirip ağzına verdim,güzel güzel emdi,tabii ben kıvranıyordum o ara :) Sonra sessiz sakin etrafı izledi ve uyudu.2 saattede uyanıyor eğer doyarsa...
Birde kundak çok işe yarıyormuş gerçekten.Bu zamana kadar neden yapmadık diye kızıyorum kendime.Anında sakinleşiyor eli kolu hareket etmeyince...
1. Doz k vitamini asisi ne zaman yapılmıştı bize hiç sağlık ocağında bahsetmediler canum
bizimde ilk cocuk dr umuz onemsmedi normal bebekler yapar dedi.sonra gaz ilacindan tikaninca fakukteye acile goturduk ordaki dr serum fizyolojikle temizledi burnunu baya bi fark etti ama dedgn gibi arada yapiyor.masallah senin buyumus omru uzun olsun insallah.bizim de bi ciksa 40 imiz hayirlsyla gecer insallah zamanlaCanım tebrik ederim sağlıcakla büyüt bebeğini
Ayni Benim bebeğimi anlatmışsın 43 günlük olduk genelde hala çok uyuyor o tıkanır gibi ses ilk başta sık olmak üzere bizde hala var doktora sordum önemsemedi dediğim gibi giderek azaldı arada bir yapıyor
Bizde öyle bir şey yapmamıştı ama bilemedim bebeklerin bünyeleri de farklı bu arada ben kullanmayı bıraktım artık çok şükür toparlandı oğlum benim kan değerlerim de iyi çıktı şimdi iyi beslenip 2-3 litre su içmeye çalışıyorum. Sen de istersen 1 bardağa düşür ya da biraz ara ver belki fark eder2 gündür kaka yapmadı ıkınıyo sürekli ben de lactamil anne sütü mü yaptı acaba dedim ama ondan önce bişey yoktu herşey normaldi
Ben de gün de 1 bardak içerim diye düşünüyordum ya da 15 nde kontrolümüz var o güne kadar 2 bardak içerim belki sonra 1 bardağa düşürürümBizde öyle bir şey yapmamıştı ama bilemedim bebeklerin bünyeleri de farklı bu arada ben kullanmayı bıraktım artık çok şükür toparlandı oğlum benim kan değerlerim de iyi çıktı şimdi iyi beslenip 2-3 litre su içmeye çalışıyorum. Sen de istersen 1 bardağa düşür ya da biraz ara ver belki fark eder
Aminn canim insAllah bu gunlerde gecicek Rabbim yardimcimiz olsun. O an panik olmamak lazim ozaman daha cok zarar verebiliriz ne kadar sakin olursak o kadar iyi ben artik alistim korkuyorum ama panik olmamaya calisiyorum. Peki hastaneye götürdüğünüzde ne soyledileron saniye bile yalniz birakmiyrm aklim cikiyo zTen canim.cok sagol cevap yazdgn icin.nette arastrdm hep farkli seylr yaziyodu.
hatta dun gece gaz ilacndn tikandi zor attik kendmizi hastanye omrumdn omur gitti
7 gunlugz suan toplsan anca 1 gunu uyumsmdr.allah hepimize yardmci olsun evlatlrmzla sinamasn rabbim
burnu tikali dediler.serum fizyolojik ile bi kac kez dr temizledi.hakkattende baya bi mukus cikti.evdede kendimiz temizledk bi kac kez bugun tekrar kontrole goturduk temizlenmiş dedi arada tekrarlayn dedi.ama o hii sesi arada tekrar geliyo.sakin karsilamaya calsiyrm ama icim icimide yiyo bi yandan.insalalh tez vakitte normale donerlerAminn canim insAllah bu gunlerde gecicek Rabbim yardimcimiz olsun. O an panik olmamak lazim ozaman daha cok zarar verebiliriz ne kadar sakin olursak o kadar iyi ben artik alistim korkuyorum ama panik olmamaya calisiyorum. Peki hastaneye götürdüğünüzde ne soylediler
Arkadaslar bisey sorcam.. 20 gunluk bebegm surekli emmek istiyor doydugunu ben nasl nerden anlayacagm? Bide cok kusuyo gibi geliyo.. Hemde byle nasl anlatsam tortlu tortlu yogurdun üzerindeki kaymagi gibi insllh anlatabilmisimdir..
kucagada iyice alisti hic inmiyor kucaktan bide bu siralar uyurken birden agliyo 10 15 saniye snra geri uyuyo surekli byle uyumaya basladi 3 4 gundur uykusunda agliyor elinden falan korkar diyolar hareket ettikce kundakla diyolar kundak yapan varmi aranizda
![]()
Cnm kantaron yağı kullanıoz biz doğal diye ,pişik kremi de var ama daha çok yağı kullanıozKızlar pişiğe iyi gelecek en iyi krem hangisi? Kıpkırmızı olmuş oğlumun poposu sildikçe canı acıyo. Kullanıp hemen etkisini aldığınız krem var mı?
Ben tecrubesizim ama her goren cok gazi var diyor. Uykusunun içinde surekli agzina 1 2 damla sut geliyor, bazen cikariyor, bazen yutmaya çalışıyor. Uyku icinde sürekli mücadele. 20 gunden sonra başlıyor asıl gaz diyorlar, ben de damla alsam iyi olacak sanırım. Yediğime de cok dikkat ediyorum ama oluyor yine. Nurse harveysle başlamayı düşünüyorum, olmazsa biogaia sab simplex hepsini sirayla deneriz napalimF filmgibi
Benim kızım da 25 günlük oldu. Dediğin gibi çok emmek istiyor, kucakta olmak istiyor ve sık sık ağlamasının üzerine uykusunda da dediğin gibi bir iki ağlar gibi yapıp uyumaya devam ediyor. Ben hepsini gaz sancısına bağladım. Mantıken böyle düşündüm ama doktoru da çok gazı var bu bebeğin demişti kontrolde. Yani emmek istiyor çünkü çok küçükler daha ve sadece memede sakinleşiyorlar ve sakinleşmek için tok dahi olsa emiyor haliyle fazlasını kusuyor, tabii bu sefer çok kusuyor oluyor. Kucakta olmak istiyor çünkü sen onu pışpışladıkça ya da sen hareket halinde oldukça onun gaz sancısına iyi geliyorsun. Uykusunda ara ara ağlar gibi oluyor çünkü gaz sancısı vurunca huzursuzlanıp ağlamaya başlıyor ama gazı çıkınca uyumaya devam ediyor. Kundağı sevmiyor yapsam da çok az süre kabul ediyor çünkü gaz sancısı vurduğunda kundaktayken hareketlenip kendini kurtaramıyor. Benim kızım için geçerli bu dediklerim tabii. Gözlemleyince böyle olduğu sonucuna vardım, sizin ufaklıklarda durum farklımıdır bilmem ama bi de bu gözle baksanız mı? Ben gaz için kızıma sap simplex kullanıyorum kendim de günde 1 bardak rezene içiyorum, az biraz fayda etti gibi gibi ama benim kızın gaz sancısına en çok fayda eden şey masaj ve hareket.
Bizim de geç düştü 15.gunde. Ben uyumazsam asla sut olmuyorBenim kızım da aynı. Sürekli emmek istiyor. 15-20 dk anca emip hemen uykuya dalıyor kucağımda. Yerine yatırdığım an uyanıyor. Hep kucağımda memede kalmak istiyor. Bazen 5-6 saat uyumadığı oluyor. Yalnız sürekli emmesi bende süt birikememesini değil aksine sütümün çoğalmasını sağladı. Benimki gaz sancısından böyle değil. gaz olduğunda yüzü kızarıp, vücudunu top gibi yapıyor ama çok şükür gazını çıkarabiliyor.
Pişik olmaması için kantaron yağı sürüyorum arada. Onun dışında pamuk ve ılık suyla temizliyorum. Hem kantaron yağı sıcak tutarmış kayınvalidem öyle diyor : )
Bu arada bugün 13.günümüz ve göbek bağımız hala düşmedi.
Al bendende o kadar. Lanolinli kremlerin hiç biri işe yaramadı kızım 1 aylık oldu hala gögüs uclarım yanıyo emmeye alırken üstündeki yelegi fln degse sanki jilet degmiş gibi canım yanıyoUykusuzluk,göğüs uçlarımın acısı...
Ne yapacağımı şaşırdım.Aklım başımdan gidiyor ağzını açıp meme ararken.Büyük göğüsün zararları.Yumuşak olunca tutamıyor,ağzından kayıyor tutmasam,uçlarını emiyor.Önce böyle değildi,acaba emzik ya da biberondan mı kaynaklandı diycem,onlarıda çok vermiyoruz zaten...
Göğüs ucuna sürmediğim şeyde kalmadı...