2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Sut ağrısına lahana yaprağının iyi geldigini okumustum bi yerde sütleri bosalmayan yada agrisi olan arkadaşlar bi arastirin isterseniz

melekiz2 melekiz2
Ben burada yazmıştım bu lahana yöntemini. Yabancı forumlarda denk gelmiştim; donmuş lahana kullanıyorsun göğsündeki sütü boşaltmak için. Mastit gibi durumlarda baya kurtarıcı oluyor. Eğer göğsün çok dolu olduğundan bebek göğsünü tutmakta zorlanıyorsan lahanayı çok bekletmeden sütün biraz akıl göğsün yumuşayınca almalısın çünkü baya boşalıyor göğüslerin. Kendim denedim işe yarıyor, ölü doğum yaptığımda dolup sertleşen göğüslerimi lahana ile boşaltmıştım. Oğlumda da göğüslerim çok dolduğunda sağsam dahi süt gelmiyordu, o zaman da işe yaramıştı. Süt akmaya başlayınca oğlumu emzirip ardından da kalanı sağmıştım.

Canım benim oğlum da kanepede uyuyor.ben de hıc kucağıma almadan kanepede emzirip kalkıyorum.misafir geldiğinde fln yatağına koyuyorum.ykksa beşikten alıp koyarken geri uyaniyor.bh arada geceleri de kanepede uyuyoruz biz.hala yatagimiza gecemedik.yatak odası petegimizde sorun var hala duzeltilmedi.esim yatak odasında yatiyor biz kanepede.geceleri sürekli yatagindan alıp koymaktansa yanımda uyuyor.

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar benim de iki oğlum kel doğmuştu.bu bebisten de umudumuz yoktu,sırma saçlı doğdu bu da maasallah:nazar: hala sevinemiyoruz dökülür bu saçlar diye bekliyoruz piskopatca:deli: ama dökülecek gibi değil çok şükür ki ,yarın 1 aylık olacaz inş.artik kabullenmeye baslariz:halay:
Benimki saçlı doğdu ama önleri döküldü arkaları uzun çok komik, zengin iş adamları gibi duruyor.:KK45:

9D48A598-F463-4FD1-BF7B-6D3115444754.jpeg Kızlar biri saçmı dedi :KK48:

Merhaba kizlar bir kac tavsiyeye ihtiyacim var:)Ilki ates olcer.Ben almadan once doktora danistim kizim sariliktan dolayi kuvezde kalmisti yenidogan uzmani biz burda koltukaltindan olcuyoruz daha kesin sonuc alirsiniz dedi ben de koltukaltindan olcen dijital bir ates olcer aldim ama guvenemiyorum bana sanki dogru sonuc vermiyor gibi geliyor siz ne kullaniyorsunuz ? Ikincisi d vitamini kizima d vitamini olarak doktoru trio acde marka vitamin tavsiye etmisti bir sisemiz bitti ama degistirmek istiyorum siz neler kullaniyorsunuz?ucuncusu sutumu sagip buzluga atiyorum sonrasinda kullanmak icin.kraft poset kullaniyorum internette fiyati e bebekteki ile yariyariya bile buldum ama guvenemiyorum sizce internetten sut saklama poseti alinir mi saglik acisindan ve kullanan varsa siz hangi marka sut saklama poseti kullandiniz?hepsi bu kadar:)

Ben kulaktan ölçer kullanıyordum ama bir kere ateşi çok yükseldiğinde güvenemedik ve koltuk altından ölçen bir tane daha aldık. Sonrasında ateşi çok yükselirse hem kulaktan hem koltuk altından ölçüp takip ediyoruz. Farklı sıcaklık veriyor ikisi ama değer aralıkları da farklı zaten. Kulaktan ölçülen her zaman biraz daha fazla çıkıyor. İkisine de güveniyorum sonuç olarak ama bir kere ağır hastalandı oğlum onda da 2 gün üst üste havale eşiğinden döndük. O yüzden korkumdan ikili gidiyorum ben, biraz pimpirikliğimden olabilir.
D vitamini henüz başlamadım. Paraben içermeyenlerden alacağım aylık kontrolünde doktoruyla konuşup.
Süt poşeti ben oğlumda çok marka denedim. Sonunda avent kullanmaya başlamıştım, şu anda da avent kullanıyorum. Psikolojik mi bilemiyorum ama bazı poşetler sütte koku yapıyor gibi geliyordu bana. Oğlum da zorla içiyordu o poşetteki sütü. Aventte o kokuyu almadım, oğlum da itiraz etmemişti. Şimdi süt poşetlemeye başlayınca hemen bi poşeti açıp denedim, kızım itiraz etmeyince avent süt poşeti kullanmaya devam ettim. Bence bi deneyin dondurucuya attığınız sütleri bebekleriniz itiraz etmeden alacak mı diye, almazlarsa poşet değiştirmeyi deneyin derim. Benim bir kısım sütlerim çöp olmuştu oğlum içmediğinden... 6.aydan sonra ek gıda içerisinde değerlendirme şansımız var ama 3 aylık ömrü olunca o sütlerin bu aylardakiler elinde kalabiliyor.. İnternetten alma konusunda da ben farklı sitelerden kampanyaya denk geldikçe sipariş verdim bugüne kadar. Sonuçta süt poşetleri kendi ambalajı içerisinde geliyor, markasını da bildikten sonra sıkıntı değil bence. Sadece ben her seferinde kargo elime geçince poşetlerin son kullanım tarihini kontrol ediyorum.

nold cnm naptn gttn mi ne dedi doktor bende aksam 5 de gdcm esimi beklyrm
Canim sabah gittim o bulasoci birsey degil dedinsimdiye kadar esine bulasmjs olurdu dedi. Buyuk ihtimal cildin kuru neurodermitis olabilir dedi turkcesi ne bilmyorumkremlerime devam etmeliymisim. Baska d abirsey demedi ama ben bi hafta daha devam edecegim olmadi bi kan vereyim diyorum ev doktoruma sana ne dedi doktor?

melekiz2 melekiz2
Ben burada yazmıştım bu lahana yöntemini. Yabancı forumlarda denk gelmiştim; donmuş lahana kullanıyorsun göğsündeki sütü boşaltmak için. Mastit gibi durumlarda baya kurtarıcı oluyor. Eğer göğsün çok dolu olduğundan bebek göğsünü tutmakta zorlanıyorsan lahanayı çok bekletmeden sütün biraz akıl göğsün yumuşayınca almalısın çünkü baya boşalıyor göğüslerin. Kendim denedim işe yarıyor, ölü doğum yaptığımda dolup sertleşen göğüslerimi lahana ile boşaltmıştım. Oğlumda da göğüslerim çok dolduğunda sağsam dahi süt gelmiyordu, o zaman da işe yaramıştı. Süt akmaya başlayınca oğlumu emzirip ardından da kalanı sağmıştım.
Bende tam tersini duymustum canim buzlu degilde haslanmis lahananin iyi geldigini okumustum veya hicbir islem yapilmadan göğüse mi konulmaliydi tam hatirlayamiyorum
Basin sagolsun canim Rabbim ayni aciyi birdaha yasatmasin bizlerede inşAllah

Kızlar sanırım hepimiz aynı durumdayız bizde de uyku yok 3er saat uyursak halay çekesim geliyor resmen 3saat uyuduysak dinlenmiş hissediyorum gaz problemimiz var ayrıca hep memede durmak ve uyumak isteyen sırtı yere değer değmez yada 5 dk sonra uyanan bi bebeğim var bizde kanapede yatan kısımdanız yatağında zaten yatmıyor yatarak emzirirsem uyuyor bi tek ve eşim çalıştığı için yazık uykusuzluktan mafoluyor oda en güzeli kanape :) annem gitti yalnızız ve odadan çıkamıyorum böyle kucakta oturup duruyoruz yemek yapmak falan hayal annem gitti gideli eşim işten gelip yemek yapıyor yada dışardan yiyoruz çünkü mümkün değil yapamıyorum allahtan annem bi kaç güne geliyor yoksa halim harap heyecanla kırkı bekliyorum yarın 1 aylık oluyoruz umarım geçici bi dönemdir içimi döktüm resmen rahatladım :)

Memede kalmak isteyen bebek gercekten cok zor surekli olmasa da zaman zaman benim oglumda memede kalmayi istiyo. Bide biz besigi pek sevmiyoruz annesinin yatagini daha cok seviyor :) yaninda burun tikanikligi var sabahi zor ediyoruz yani ama arada bana tolerans taniyo bazen guzel uyuyor sadece emmeden emmeye uyaniyor bende uyumus oluyorum:KK48:

Sab simplex gaz damlası kullanan arkadaşlar brbeğinize kaç damla verıyorsunuz. Bana doktorum gaz damlasını daha erken diye vermemişti 10 günlükken gidince aylık kontrole de daha var ama gazlarımız başladı diye aldım damla ama eşim eczacıyada sormamış bende hatırlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Memede kalmak isteyen bebek gercekten cok zor surekli olmasa da zaman zaman benim oglumda memede kalmayi istiyo. Bide biz besigi pek sevmiyoruz annesinin yatagini daha cok seviyor :) yaninda burun tikanikligi var sabahi zor ediyoruz yani ama arada bana tolerans taniyo bazen guzel uyuyor sadece emmeden emmeye uyaniyor bende uyumus oluyorum:KK48:
Aynı benim kızımı anlatmıssınız yanlız bizde burun tıkanıklığı yok mesela su anda huysuzluktan uyanığız:işsiz: zaten kızımın uyuduğu günler oğlum açığı kapatıyor o uyanıyor bu sefer:sinirli: bizim ev sürekli hareket halinde yani bana ise uyku hiç yok.

Bi sıkıntısı olmasin da huysuzluguda gider inşAllah bebekler islerini yapiyorlar yegane isleri bizi uyutmamak emmek ve tuvalet :KK54: gercekten birden fazla evlat zor benim bitane olunca daha iyi anladım ozellikle yaslari birbirine yakinsa dışardan hersey cok kolaymis gibi görünüyor fakat ici oyle degil evlat yetistirmek zor zanaat ozelliklede birden fazlasi bi okadarda güzeldir eminim ALLAH yardimciniz olsun hepimize hayirli evlatlar yetistirmeyi nasib etsin insAllah

Sab simplex gaz damlası kullanan arkadaşlar brbeğinize kaç damla verıyorsunuz. Bana doktorum gaz damlasını daha erken diye vermemişti 10 günlükken gidince aylık kontrole de daha var ama gazlarımız başladı diye aldım damla ama eşim eczacıyada sormamış bende hatırlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.
İhtiyaç halinde 4-5 saatte bir 15 damla veriliyor.
Ben sabah 15- akşam 15 veriyorum.

Back