2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar çok kötüyüm. Kabız oldum ve lavman yapmak zorunda kaldım. Ama 24 saat bebeği emzirmemem gerekiyormuş. Tam da yeni yeni oturtmuştuk emzirme düzenini. Şimdi mama verince korkuyorum emmeyi unutursa, biberona alışırsa bebeğim diye. Bi de bugün ilk kontrolü vardı bebeğimin. Tiroid hormonları yüksek çıkmış. Doktor yenidoğanda oluyor dedi ama haftaya tekrar bakılacak. İnşallah düzelir. Baya moralim bozuk bugün. Allah daha büyük dert vermesin inşallah..
Cnm ben de başta memeyi almada zorluk yaşadığı için aç kalmasın diye sütümü sağıp biberonla verdim,hatta arada hala geceleri yada hastane kontrolüne gttiğimizde acil durumlarda biberonla veriyorum sütü..arada bocaladığı oluyor ama terk olmuyor..benm bi arkadaşım çocuğu doğduğundan beri biberonla mama veriyor ama annesini de emiyor ..sen içini ferah tut inşallah troitle alakalı durumu da biran önce geçer kuzunun ..benim bebişin de hala geçmedi sarılığı bu hafta tekrar kan alındı bu kadar uzamasının nedenini araştıracaklar . Allahım daha büyük dert vermesin hayırlısını versin herşeyin

1 ayda 350gr aldı :KK43: mama hiç istemiyorum zaten. Sen daha önce yazmıştın son verdiğim memeyi ilk veriyorum bi sonra ki emzirme de. Bakalım bizim de 15 nde belli olacak
Sütün var ve kilo alimi yetersizse bence mama için direnme :( bebeğin gelişiminin en önemli olduğu günler. Siringayla veya kasikla ver, seni de birakmasin. Ama yine de kilosu böyle giderse mama kullanmalisin

Benim kızımın da gözlerinde çapak var bazen gözlerini açamıyor ılık su ile siliyorum o an rahatlıyor ama yine uyuyup uyanınca eskiye dönüyo bu durumla karşılaşan oldu mu hiç
Canım bu durum için annem ılık çaya temiz bez batırıp öyle siliyor gözleri

Kizlar size bi sorum olucak oglum surekli ikiniyo gaz guzel cikartiyo ama hala kaka yapmadi .zeytinyağıyla uyardim olmadi bugun yarin derken 5 gun oldu hemsireye sordum bisey diyemedi premature oldugundan sanirim ne yapabilirim sizler boyle biseyle karşılaşınca ne yapıyorsunuz

Canım ben kabak tatlisi pisirdim yedim sütumden geçti heralde bugün fazla yaptı sende dene istersen

Benim kızımın da gözlerinde çapak var bazen gözlerini açamıyor ılık su ile siliyorum o an rahatlıyor ama yine uyuyup uyanınca eskiye dönüyo bu durumla karşılaşan oldu mu hiç

ÖYLE sayfa gezerken dikkatimi çekti.
kızımda oldu aynısı göz pınarları tıkalı oluyor.
küçük parmağınla gözün altından yukarı masaj yapmalısın günde 2 kez ve ellerin temiz olmalı.
bi gözünü sildiğin pamuğu 2. kez sürmemelisin.
bir anda soğuk olduğunda yada bir anda güneşe çıktığında da olabiliyor dert etme geçiyor.,
güzel günlerde büyüt :anneadayı::KK200:

Doğum sonrası depresyonu bana şımarıklık gibi geliyordu. Bebeğimi sağ salim kucağıma alayım ne dert kalır ne tasa diye düşünürdüm. Demek başına gelmeden yorum yapmamak gerekiyormuş. Çok şükür bebeğimin de benim de sağlığımız yerinde. Sadece tiroid yüksekliği çıktı bebeğimde doktor haftaya tekrar bakalım değerlerine dedi, yenidoğanda yüksek çıkabiliyor dedi. O kadar güzel o kadar masum ki bakmaya doyamıyorum. Sürekli bir ağlak moddayım. Ya ona iyi bakamazsam, ya giydirirken falan bi yerine zarar verirsem, hık dese aklım çıkıyo bi şey oldu diye. Hatta ileri gidip geleceğini bile dert ediyorum. Ya onu koruyamazsam, ya başkalarının onu üzmesine engel olamazsam.. bu düşüncelerden kurtulamıyorum bi türlü. Lohusalık depresyonu böyle bir şey mi.

bunun adı annelik. :KK200: ömür boyu bu endişe ile büyüteceğiz yavrularımızı.
Rabbim önüne iyi insanlar çıkarrsın :nazar:

Kızlar bebeğim irkiliyor :KK43: 12 günlük. Klasik gaz çıkarma hareketi vardir ya, dik sekilde omuzuma yasliyorum, çok hafif vuruyorum sırtına. Ama çok hafif. Her vurdugumda aynı ritimde bir kolu ve bir bacağı seğiriyor. Ama her seferinde degil, bazen oluyor. Ailede epilepsi var :KK43: doktora gitmeye çok korkuyorum. Eşime de soyleyemedim, çok panik yapar. Elim ayağım çözülüyor resmen

Kocişin korkacak diye bebeğine hasar verebilecek bir hastalık şüphesini mi saklıyorsun?? Allah'ım kimler anne oluyor sabır ver.

Canım bizim de oluyordu hem de baya ağız mendiliyle sildiğiniz bildiğin sapsarı iltihap gibiydi bir tanesi hatta. Tobrased gibi bir damla kullandık. Bi tane daha aldım yedekte bekliyor ara ara olabilir. Sütünden sürmek de iyi geliyor diyorlar ama ben sürmedim. Malum yara var enfeksiyon falan geçmesini diye

Peki bi sınırı var mı? Sabah akşam 2 kere yapsam ?
Onu bilmiyorum ama sınırı olduğunu sanmıyorum ondaki amaç sıcaklık verip karnı rahatlatması gazı oldukça koymanın sıkıntı yaratıcagını sanmıyorum ama dediğim gibi bilmiyorum doktoruna sorun isterseniz yada buradan bilen birisi çıkabilir.

Peki bi sınırı var mı? Sabah akşam 2 kere yapsam ?
Onu bilmiyorum ama sınırı olduğunu sanmıyorum ondaki amaç sıcaklık verip karnı rahatlatması gazı oldukça koymanın sıkıntı yaratıcagını sanmıyorum ama dediğim gibi bilmiyorum doktoruna sorun isterseniz yada buradan bilen birisi çıkabilir.

Teşekkür ederim cevabınız için :)

ACİL LÜTFEN CEVAP BEKLIYORUM
Gögüs ucumu tutmakta bebek cok zorlaniyo eşim eczaneye gitcek bunun icin avent in gogus kalkani isime yarar mi?

ACİL LÜTFEN CEVAP BEKLIYORUM
Gögüs ucumu tutmakta bebek cok zorlaniyo eşim eczaneye gitcek bunun icin avent in gogus kalkani isime yarar mi?
Canim gogus kalkanı onun için değil. Göğüs ucun yoksa çıkmıyorsa gogus ucu çıkarıcı oluyor ya da silikon gogus ucu oluyor.bunlara bakabilirsin.

Back