• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Herkese çooook teşekkür ederim cevaplarınız için, biran yanlış tedavi uygulanıyor sandık...

Canım benim bebeğim de kuvözde, bağırsaklar tıkanıklığı için yatti, iyileşti şimdi de göbek bağı enfeksiyonu başladı, antibiyotik tedavisi görüyor, endişe etme geçer inş iyileşirler... Biz güçlü olalım ki bizden güç alsinlar..

Çok geçmiş olsun canım bağırsak tıkanıklığı neden olmuş ki? Benim diğer çocuğumda bağırsak düğünlenmesi olmuştu aynı şey mi ki?

Merhaba arkadaslar,
Ben de 24 kasim gunu dogum yaptim. Kordon dolanmsi nedeniyle mecburi sezeryan oldu, bebegim dun yogun bakima alindi kaninda enfeksiyon cikmis kahroldum 1 hafta burada kalacakmis. Cevresinde boyle bir durumla karsilasan oldu mu? Hayati tehlikesi olan bir sey mi oyle uzginim.ki 4 gunluk bebegim. Doktorlar enfeksiyonun hafif oldugunu ama mutlaka tedavi edilmesi gerektigini soyledi ama benn cok korkuyorum bebegome bor sey olavak diye. Yorumlarinizi ve dualarinizi bekliyorum

Geçmiş olsun canın bir şey olmaz Allah’ın izniyle iyileşir benim oğlum 21 gün kaldı küvözde yarık damak nedeniyle

Kızlar bende zor durumdayım Bebişim hiç uyumuyor ve sürekli kucakta memede kesinlikle yerine yatırdığım an başlıyor ağlamaya be bi kaç gündür gaz problemi var sanırım kaka yaparken zorlanıyor ama kabız değil uyurken ve emerken birden çığlık atarak uyanıyor sürekli kucağımda annem bardı oda gitti hic bi iş yapamıyorum WC’ye bile gidemiyorum sis nasıl yapıyorsunuz doktora götürmeyi düşünüyorum
Canım al benden de o kadar. Artık belim kolum uyuşuyo. Yatağına yatırmak için iyice memede dalmasını bekliyorum. Banyo yapmak lüks oluyo benim için. Ama 40ı çıkana kadar bazı bebekler böyleymiş. Bir umut 40ı bekleyecez.

Emen bebeğin hali başka tabi kızım da emdiği için aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadım memede uyurlar bırakınca hemen ağlarlar bu böyle devam edecek yalnız söyleyeyim kesintisiz uyku yok kızım 17 aylık Hale’n daha geceleri 3-4 kere uyanır, eskiden 15 dk da bir uyanırdı :)

Oğlum ise damak yarığından dolayı yutkunamıyor emme refleksi var ama emdiği sütü yutamadığı için emziremiyorum yarık damak biberonu kullanıyoruz ve kızımda yaşadıklarımı yaşamıyorum yani anneye yapışma, kucaktan indirir indirmez uyanma, gece sürekli uyanma olayı yok

Hangisi daha iyi derseniz tamam zahmeti daha az ama kızımla aramdaki bağı düşündükçe oğlumla bu bağı kuramayacağız diye üzülüyorum

O minicik bebekler meme meme diye ilerde neler edecek öyle tatlı oluyorlar ki herkesin için elini tişörtünüze sokacak filan memeye dokunmak için :)

Bu arada kızımda müthiş meme acısı da çektim ikinci de öyle acı olmuyor alışıyor göğüsler

Ahh gunde en az 3 kere cisi belinden çıkıyor. Bezi bi degistirecegim. Bi de gobegi hala dusmedi o yüzden bezin belini sikarken tedirgin oluyorum. Sanırım çok sıkmak gerekiyor. Bi de asagi doğru bakmasi gerekiyor pipinin. Ben bi care bulamadim ama sunnetle alakasi oldugunu sanmıyorum
bizim göbek düştü sıkıyorumda ama yok ne yaptıysam çare olmadı sürekli çişi çıkıyor ya

Pipinin aşağı bakması gerekiyor canım,bir de bezi bağlarken yan bantları iyice arkaya doğru getir,yan bantlar gevşek kalırsa çiş çıkıyor .bir de bez küçük geliyor olabilir mi? Kaç numara kullanıyorsun?
Tatlım prima 2 numaraya geçtim oglum 4650 kg

Canım al benden de o kadar. Artık belim kolum uyuşuyo. Yatağına yatırmak için iyice memede dalmasını bekliyorum. Banyo yapmak lüks oluyo benim için. Ama 40ı çıkana kadar bazı bebekler böyleymiş. Bir umut 40ı bekleyecez.
Canım herkes öyle diyor aynen bende bekle ki iyice dalsın ama Yine de uyanıyor gündüz evde yalnızız ve odadan çıkamıyorum kanguru alsam diye düşünmeye başladım gece de yatarak emziriyorum kolumda uyuyor bütün gece bende yarı uyuyorum yarı uyanığım

Çok geçmiş olsun canım bağırsak tıkanıklığı neden olmuş ki? Benim diğer çocuğumda bağırsak düğünlenmesi olmuştu aynı şey mi ki?
Çok sağol canım, tıbbi olarak mekonyum tıkacı gibi bi ismi var, bizim dilimizde de kakası bağırsakta kuruyarak tıkamış yolları:) ,
bebeğim ilk 14 saat çok güzel emdi sonrasında ne verdiysek hemen ardından kustu, çok uğraştık hic besleyemedik hastaneye geldik film çektiler ve hemen yatırdılar, cerrahi makatindan mudahele etti kakasinin ilk çıkışını yaptı, sonrasında çok şükür kendi yapmaya başladı...
Çoook zormus bebeğinin kuvözde olması, insanin yüreği dayanmıyor, ayrı kalmak ise cabası, Rabbim bütün yavrulara şifa versin

Kızlar erkek bebeklerde sünnetten sonra rahatlayan çok anne duydum, beslenmesi artan bebek bile duydum, nasıl olsa sünnet olacaklar dr.lar uygun görüyorsa bence hic beklemeyin, küçük oldukları için çabuk da iyilesiyorlar, hem de siz rahat edersiniz

Kızlar erkek bebeklerde sünnetten sonra rahatlayan çok anne duydum, beslenmesi artan bebek bile duydum, nasıl olsa sünnet olacaklar dr.lar uygun görüyorsa bence hic beklemeyin, küçük oldukları için çabuk da iyilesiyorlar, hem de siz rahat edersiniz
Cok gecmis olsun Allah bi daha yasatmasin. Ben de istiyorum hemen aslında. En geç 3 aylıkken inşallah. Bezi sıkı yorum, sırtını da yuksltiyorum, pipisini aşağı itiyorun ama illa o sırtından çıkıyor günde en az 3 kere. Surekli makine çalışıyor, yetmiyor kıyafetler

Bende o yüzden beklemeden çocuk cerrahına götürüp muayene ettircem oğlanı sünnet için gün alcam

Kızlar ben oğlumu sünnet ettirmedigime çok pişman oldum geçen sene 2 3 defa idrar yolları enfeksiyon kaptı ki altında ıslak bez tutmadığım halde. Hemde yeni doğdukları zaman daha kolay iyileşiyormuş. Yaptırabiliyorsanız küçükken yaptırın.

Hayirli aksamlar arkadaslar
Masallah bebisler hayirla gelmeye devam ediyor.
Arkadaslar benim de yavrum 3 haftalik sukur hersey yoluna girmeye basladi. Yalniz gecen hafta bende ozellikle kollarimda kabarciklar olusmaya basladi beyaz beyaz acayip kasiniyor kollarim bacaklarim acayip kotu oldu kasimaktam hep yara. bugun de goguslerimde basladi. Ev doktoru hormonel olabilir dedi dun de cildiyeye gittim o da pek aciklayamadi iki krem verdi ama pek faydasi olmadi sizlerden boyle birseyle karsilasan var mi?
Sac dokulmesini biliyorum da hormonlardan ama bu kasintiyi ilk goruyorum ben

Çok sağol canım, tıbbi olarak mekonyum tıkacı gibi bi ismi var, bizim dilimizde de kakası bağırsakta kuruyarak tıkamış yolları:) ,
bebeğim ilk 14 saat çok güzel emdi sonrasında ne verdiysek hemen ardından kustu, çok uğraştık hic besleyemedik hastaneye geldik film çektiler ve hemen yatırdılar, cerrahi makatindan mudahele etti kakasinin ilk çıkışını yaptı, sonrasında çok şükür kendi yapmaya başladı...
Çoook zormus bebeğinin kuvözde olması, insanin yüreği dayanmıyor, ayrı kalmak ise cabası, Rabbim bütün yavrulara şifa versin

Anladım canım büyük geçmiş olsun neler neler duyacağız bakalım daha şu hayatta

Sünnet de hayırlı olsun ben de yaptıracaktım güya ama bakalım yarık damak ameliyatından önce olamaz sanırım

Guzel anneler herkese mrb ben 23 ekimde dogum yaptim bebegim cok sukur saglikliydi tek sikintimz gaz problemiydi. 20 gunlukken asiri gazdan kustu yaninda degldm kaynanamlar bebek gormeye gelmistiler onlarla ilgileniyrdm kusmugu genzine kacmisti mosmor olmustu onu gordugumde hemen ters cevirdm sirtina vurdum agzini temizledm nefes almakta zorlaniyrdu hemn hastaneye kostuk ama benm omrumden omur gitti aglamaktn dua etmkten baska birsey yapamiyrdm hemn yatis yaptilar akcigerine kacmis olabilir dedilr oglumdan 5 gun ayri kaldim. Rabbim kimseye yasatmasin. Oglumu hep yan yatiriyrdm kusar diye ama olacagi varsa oluyr size tavsiyem hic gozunuzn onunden ayirmayin

Guzel anneler herkese mrb ben 23 ekimde dogum yaptim bebegim cok sukur saglikliydi tek sikintimz gaz problemiydi. 20 gunlukken asiri gazdan kustu yaninda degldm kaynanamlar bebek gormeye gelmistiler onlarla ilgileniyrdm kusmugu genzine kacmisti mosmor olmustu onu gordugumde hemen ters cevirdm sirtina vurdum agzini temizledm nefes almakta zorlaniyrdu hemn hastaneye kostuk ama benm omrumden omur gitti aglamaktn dua etmkten baska birsey yapamiyrdm hemn yatis yaptilar akcigerine kacmis olabilir dedilr oglumdan 5 gun ayri kaldim. Rabbim kimseye yasatmasin. Oglumu hep yan yatiriyrdm kusar diye ama olacagi varsa oluyr size tavsiyem hic gozunuzn onunden ayirmayin
Çok geçmiş olsun canım allah bir daha ayırmasın

Back