- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #32.781
Evet canım umarım işe yararNormal sari ampul degil mi?ise yararsa cok dua ederim sana:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canım umarım işe yararNormal sari ampul degil mi?ise yararsa cok dua ederim sana:)
Canım herşeyim hayırlısı herşeye rağmen olmuyorsa vardır bir hayır sağlıklı bir şekilde kucağına almaktan daha önemlisi yok Rabbim hayırlısını nasip etsin inşAllahÇömeliyorum, bağdaş kuruyorum iş de yapıyorum az çok evde ama hiçbişiy olmuyor
Bazen kan yeterli olmamış iyi bastırmamış oluyorlar panik yapmayın.kızlar 3. Kere topuk kanı veren oldu mu?
Birinciyi hastanede, ikinciyi sağlık ocağında vermiştim. Bugün sağlık ocağından aradılar yarın bebeği getirin tekrar alacağız dediler. Sağlık bakanlığından aradılar Bazı değerle sınırda çıkabiliyor korkma tekrar bakalım dedi hemşire. Ama elimde değil. Neden tekrar bakmak istesinler ki?
Demir ilacı bir de antibiyotik verdi beş gün kullandım. Normal doğumNormal doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra hangi ilaçları verdi dr size,
Bir de sezeryan olanlar hangi ilaçları kullanıyorsunuz rica etsem yazar mısınız?
(Yani pıhtılaşma önleyici ve antibiyotik kullanan var mi)
Ay dedim biz mi böyleyiz ama sanırım yeni nesil böyle:) inşallah kırkımız çıkınca düzeliriz artık ya gerçekten çok yıpratıcı çünküCanım benimki de meme de uyuyo şu 40ı bi doldursak bakalım Daha mı iyi olacaklar daha mı kötü
Bizimde tsh hormonu yüksek çıkmıştı bizde tekrar kan verdik canımBazen kan yeterli olmamış iyi bastırmamış oluyorlar panik yapmayın.
Sonuç sıkıntılı çıkarsa hemen hastanelere yönlendiriyoruz demişti ebe bana.
Ben kan sulandirici igne kullaniyorum doktorum 10gun daha kullanicaksin dedi.ayrica demir hapi agri kesici ve iltihap icin antibiyotik verdi. (Normal dogum yaptim bes gun once)Normal doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra hangi ilaçları verdi dr size,
Bir de sezeryan olanlar hangi ilaçları kullanıyorsunuz rica etsem yazar mısınız?
Aksef antibiyotik verdi. 3 4 gun parol agri kesici ictim. 2 3 ay da kan ilacina devam. SezeryanNormal doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra hangi ilaçları verdi dr size,
Canım ben normal doğum yaptım antibiyotik verdi ama pıhtılaşma için birşey vermedi bende pıhtılaşma sorunu olduğu halde hamileliğin 37 haftasında kestim dahada kullanmadım.Normal doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra hangi ilaçları verdi dr size,
Normal doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra hangi ilaçları verdi dr size,
Canim nasil oldunuz?Sezaryen oldum antibiyotik ve Demir ilacı verdiler hamileyken iğne kullanıyordum bıktığım için doğumdan sonra kullanmadım 6 hafta daha kullanmam gerekiyordu
Cnm pekmezi nezaman koyuyorsun?Günaydın herkese..
bugün kızımla 4. günümüz ve benim sütüm daha yeni yeni geliyor.. ilk gün kızım ememedi daha doğrusu ben emzirmeyi beceremedim, sonrasında her ağladığında sütüm olmasa da önce emzirdim sonra mama verdim. Bugün mama vermeyeceğim bakalım yeteri kadar geldi gibi sonunda şükür.. henüz sütü gelmeyenlere ya da yeni doğum yapacaklara önerim kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru erikle yapılan karışık hoşaf acayip süt yapıyor tavsiye ederim. Yalnız şekerle değil pekmezle yapacaksınız. Göğüs uçlarının yara olmaması için de emzirmeden önce ve sonra sütünüzle silin ben faydasını gördüm..
Canım iyi olmanıza sevindim.hoşafin icine kuru incir de ekle mutlaka.bu arada bebisin doğum kilosu ve boyu kaç? İkimizin de bebeğinin ölçümleri aynı gidiyordu o yüzden merak ettim vaktini beklese kaç kg dogacakti bebeğim diyeGünaydın herkese..
bugün kızımla 4. günümüz ve benim sütüm daha yeni yeni geliyor.. ilk gün kızım ememedi daha doğrusu ben emzirmeyi beceremedim, sonrasında her ağladığında sütüm olmasa da önce emzirdim sonra mama verdim. Bugün mama vermeyeceğim bakalım yeteri kadar geldi gibi sonunda şükür.. henüz sütü gelmeyenlere ya da yeni doğum yapacaklara önerim kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru erikle yapılan karışık hoşaf acayip süt yapıyor tavsiye ederim. Yalnız şekerle değil pekmezle yapacaksınız. Göğüs uçlarının yara olmaması için de emzirmeden önce ve sonra sütünüzle silin ben faydasını gördüm..
cnm benim de ilk günler süt gelmedi sonra çok az geldi,ben sağma makinasıyla sağıp içirdim ..sağdıkçada sütüm arttı..sonrada bol su ,hoşaf,ısırgan otu çayıGünaydın herkese..
Cnm hayırlı uğurlu olsun :)Rabbim analı babalı büyütsün :) doğumda dikiş atarken ve kesi atarken iğneyle mi uyuşturdular oranı nasıl acı hissetmedin ?Teşekkür ederim herkese.. anlatayım : )
Hatırlıyorsunuzdur belki perşembe günkü kontrolümde hiçbir doğum belirtisi yoktu. Cuma günü ise sabahtan kanlı akıntılarım başladı ve artarak devam etti. Akşam 8 gibi bazen 15 bazen 20 dk da bir belden tüm karnıma yayılan sancılarım başladı bu şekilde gece 12 ye kadar devam etti. Sonra düzenli bir şekilde 10 dk ya düştü ve ben hastaneye gitmeden önce evimde duş aldım. Sanırım duş olayı hızlandırdı ve sancılarım 5 dk da 1 e düşünce hastaneye gitmeye karar verdik. Hazırlanıp çıkıp hastaneye ulaşmamız gece 1 i buldu. Hastaneye geldiğimde sancılarım 3 dk da 1 e düştü ve açılmam sadece 1,5 cmdi. Eyvah dedim yine mi gelmiyor bebiş. Doktoru aradılar yatışını yapın demiş. Ebe saat 3 gibi tekrar kontrol etti bu sefer 5-6 cm dedi. Sancıların şiddeti artınca epidural istedim ama vermediler doğumu geciktirir zaten açılman hızlı oluyor birkaç saate doğurursun dedi ebe. Gerçekten de öyle oldu. Ebe suyumu açtığıyla 10 cm i bulmam bir oldu. Gece 5 gibi doğuma aldılar 15 dk da kızım kucağımdaydı.. : ) ben sancılardan ziyade doğum anından korkuyordum ama durum hiç de öyle değilmiş. Sancılar da çekilmeyecek kadar değil ama doğumum korktuğum gibi olmadı. Ne kesik acısı hissettim ne de dikişlerin acısını.
Normal doğum düşünenler ama korkanlar varsa hiç korkmayın derim hemen ayaklandım ve her işimi kendim görebiliyorum şükürler olsun, aynı gün hastaneden çıktık evimizdeyiz şükür.
10 cm e ulaşmam 4 saat gibi kısa bi sürede oldu bu da hamilelik boyunca hareketli olmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Günde 3 saat yürüyüş ve ev egzersizleri doktorum doğumu kolaylaştırdığını söylerdi şu an minnettarım ona.
Bir de siz sancı çekerken birinin belinize masaj yapması az da olsa rahatlatıyor insanı. Sağ olsun annem ve eşim hep yanımdaydı..
Darısı tüm doğuramayanlara inşallah.
Henüz sütüm gelmedi bu arada mamayla beslemek zorunda kalıyoruz bebişi. Burda okuduğum önerileri uygulayacağım bakalım inşallah ben de anne sütüyle besleyebilirim kızımı..