• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar selam, doktorunuz sizede çok vitamin verdi mi ? Benim içim dışım vitamin oldu. Folik asit hamile kalmadan 3 ay önce başlamıştım, devam ediyor onda sıkıntı yok. Ancak doktor bana vitamin takviyesi forever daily yazmıştı. Bugun B12 düşük dedi. Forever b12 plus yazdı. Bana mı çok geldı bu vitaminler siz neler kullanıyorsunuz?
ben imom kullanıyorum canım

KIZLAR çay kahve içimleriniz nasıl

200 mg aşmazsak sorun olmaz diyor okuduğum gebelik kitabında.
Sabah çayını kestim ama sabah bir kahvesiz mutsuz oluyorum ben. Sabah kahvem var şekersiz türk kahvesi, akşam da açık iki kupa çay.
Ama kola, kutu içecek, çikolata, kakao gibi diğer kafeinli şeylerden asla almıyorum. Kafeini tek kahve çaydan alıyorum sevdiğim için.

Sabah çayını kestim ama sabah bir kahvesiz mutsuz oluyorum ben. Sabah kahvem var şekersiz türk kahvesi, akşam da açık iki kupa çay.
Ama kola, kutu içecek, çikolata, kakao gibi diğer kafeinli şeylerden asla almıyorum. Kafeini tek kahve çaydan alıyorum sevdiğim için.

Bende çayı sabahları 2 çay bardağı öğlende 1 türk kahvesi aşırı değil demi

Okuduğun kitap " Bebeğinizi beklerken , sizi neler bekler mi" aynı yeri okuyordum da şimdi :)

Bende çayı sabahları 2 çay bardağı öğlende 1 türk kahvesi aşırı değil demi
bence değil ama ben rahat bir insanım pimpirikli değilim.
Çok da her şeyi kesip gergin mutsuz bir hamilelik istemiyorum, okuduğum kitapta sınırı aşmazsan sorun olmaz diyor. İçim rahat, tahlil sonuçlarım da güzel.
Yani her şeyi kessem bu kez mutsuz olacağım o faha zarar bana

bence değil ama ben rahat bir insanım pimpirikli değilim.
Çok da her şeyi kesip gergin mutsuz bir hamilelik istemiyorum, okuduğum kitapta sınırı aşmazsan sorun olmaz diyor. İçim rahat, tahlil sonuçlarım da güzel.
Yani her şeyi kessem bu kez mutsuz olacağım o faha zarar bana

kesinlikle öyle çok bişey değiştirmedim hayatımda kola cips dondurulmş gıdaları kestim işte

kesinlikle öyle çok bişey değiştirmedim hayatımda kola cips dondurulmş gıdaları kestim işte

Önemli olanlar katkılı paket gıdalar ve rafine şekerler bence.
Ben rafine şekeri bayadır çıkarma gayretindeydim hamilelikle iyice dikkat eder oldum. Canım çok dondurma çekerse bile paket yerine mado gibi dondurmacıları tercih ediyorum, yada muzu dondurup kakao fln atıp çakma dondurma yapıyorum evde.
Cipsler fln direkt kanserojen zaten msg var en basiti, ağzıma sürmüyorum.
Çay kahveden daha zararlı kolalar, cipsler, paket gıdalar.
Bence sınırı aşmadan içmeniz şekerli hazır meyve sularından daha az zararlı

Benimde ilk gebelik bu yüzden ne kadar kaynak var ise gördüğüm topladım eve :)
Bence güzel yapıyoruz ama aferin bize :)
Ben bebek büyütme kitaplarını da topladım :KK70:
Ama şimdiden bebeğinize fransız kalın kitabına bayıldım. Öneririm siz de seviyormuşsunuz kitap okumayı güzel dili, eğlenceli ve içerik de güzel.
Sonra tracy hogg ve blw lere falan geçeceğim dokuz ayı öyle değerlendirmek gerek sanki :))

Önemli olanlar katkılı paket gıdalar ve rafine şekerler bence.
Ben rafine şekeri bayadır çıkarma gayretindeydim hamilelikle iyice dikkat eder oldum. Canım çok dondurma çekerse bile paket yerine mado gibi dondurmacıları tercih ediyorum, yada muzu dondurup kakao fln atıp çakma dondurma yapıyorum evde.
Cipsler fln direkt kanserojen zaten msg var en basiti, ağzıma sürmüyorum.
Çay kahveden daha zararlı kolalar, cipsler, paket gıdalar.
Bence sınırı aşmadan içmeniz şekerli hazır meyve sularından daha az zararlı

sağolun kızlar içimi rahatlattınız valla dert ettiydim kendime

benim zamanım olsa ben de devlete gider yaptırırdım ne vericem hesap yapmıyoruz ama her ay test istenilse ki benim hipertroidi geçmişim olduğu için her ay kontrol etcez dedi 60 liradan 9 ay 540 yapar ee 65 lirada muayene ücretim var ki bu ay 2. kere vereceğim 9 aydan 2 kere 1170 yapar:KK48: verebilecek bile olsak az para değiller dediğin gibi bebeğimizin eksiklerini alırız.

aynen benimde tiroit var her ay benimde kontrollerim var. İşte hamile olduğunu öğrendiğin gibi gel demişti gittim. Muayene ücreti bütün doktorlarda 80 iken benim doktor sınıf atlamış herhalde 100 tl dediler biraz bozuldum ama asıl bozgunu yazdığı tahlilleri öderken yaşadım 225 tl ya insaf yani dememe kalmadan hemen arkasından oğlum hastalandı onu doktora 90 tl ilaç parası 55 tl. O gün hastaneyi zengin ettim. Aslında baktığında hiç değmiyor şunlar için devlet hastanesine gitsem nolur ki diyorum. Koca gün çalış çalış git bir günde 500 tl yi bayıl gel. Dur ben bu konuya biraz eyileyim. Ama bu işlerde bilmekle oluyor. İlk doğumumda özel muaynehanasi olan bir doktora gittim tahliller hep dışarıda şimdi düşünüyorum da ne yolmuşlar bizi saf saf ne dediyse yaptık.
Neyse tiroit ilacı kaçlık kullanıyorsun? ne zaman belli oldu tiroid hastalığın? benim ilk hamileliğimde başladı hala devam ama inanamıyorum ailemde yok bende tiroitle ilgili bir belirti yok ama işte. Hamileliğin başı olmasına rağmen 2,29 çok dedi hemen dozajı 100 mcg ye yükseltti.

Arkadaşlar benim gibi hamileliğinde bebeğinin kalp atışı sona erdiği için kürtaj olanlariniz varsa doktorunuz su anki gebeliginizde nasıl bir tedavi uyguluyor bana özelden yazar mısınız. Bu konudan muzdarip olanlar birbirimize destek olalım.

BURSA da kadın doğum doktoru önerisi olan var mı?
Doruk hastanesi neriman hanim siz sormadan tum sorularinizi cevaplayan bir doktor tavsiye ederim.Ya da hayat hastanesi ayse hanim o da cok guler yuzlu ve canayakin bir doktor.Her ikisini de deneyebilirsiniz:)

Back