• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
ben idrar tahlili idrar kültürü ve tsh hormonuna 60 tl verdim o da vakitsizlikten yoksa yaptırmazdım diğer tam kan tahlili vs devlette yaptırdım.
Devlette yaptırmak için o hastanede çalışan bir doktordan randevu alıp bir de ona muayene olup o şekilde yapılması lazım değil mi? gidip bana özel hastanede bunu yazdılar yapın deyince olmuyor değil mi ? resmen cahilllik sorusu

Canım hiççç üşenme . Ben doktorumun verdiği tahlil kağıdını aldım. Devlete gittim , hamileyim bunları çektirebilir miyiz dedim. Çektirdiler idrarı da kanıda devlette yaptırdım. 5 kuruş vermedim. Rubella ve TİT hariç diğer testleri sağlık ocağıda yapıyor aile hekimine gitsen hallederler.
valla çok güzel anlatmışsın şimdi aydınlandım. Özel hastane doktorunun bana verdiği kagıdı alıyorum sağlık ocağındaki aile hekimine veriyorum orada kan idrar alıyorlar rubella ve tit dışında işin halloluyor. Doğru mu anladım? Yoksa devlet hastanesine mi gittin

Kızlar selam, doktorunuz sizede çok vitamin verdi mi ? Benim içim dışım vitamin oldu. Folik asit hamile kalmadan 3 ay önce başlamıştım, devam ediyor onda sıkıntı yok. Ancak doktor bana vitamin takviyesi forever daily yazmıştı. Bugun B12 düşük dedi. Forever b12 plus yazdı. Bana mı çok geldı bu vitaminler siz neler kullanıyorsunuz?
Demek doktorun vitamin değerlerini düşük buldu. Mesela B12 çok önemli. Tahlillerine göre yazmıştır.

Devlette yaptırmak için o hastanede çalışan bir doktordan randevu alıp bir de ona muayene olup o şekilde yapılması lazım değil mi? gidip bana özel hastanede bunu yazdılar yapın deyince olmuyor değil mi ? resmen cahilllik sorusu
hiç yaptırmadım ama olur canım neden olmasın ya. ben burda devlet hastanesine randevu almadan gidiyorum öyle aklıma gelirse anca randevu alıyorum.

Nerede yaptırdınız peki?
tıp merkezinde canım özel yani ama sanırım burası sessiz sakin bir yer belkide ondandır yani büyük sehirlere kıyasla baya uygun geldi bana fiyati muayene ücreti 30 lira mesela :) ben izmire gelin geldim kendi ailem falan İstanbul'da hep.. yengem de 4 buçuk aylık hamile o da özele gidiyor İstanbul'da 80 liraymis muayene ücreti şaşırdım ben baya duyunca

Ben kullanıyorum Canım, bende sari değil ama boyle koyu kahve hatta bazen siyaha yakın parça parça biseyler geliyo.. Ben rahmin içi temizleniyo diye düşünüyorum çünkü gecen hafta kanama yaşamıştım onun kalıntıları olabilir, sıvı ilaç o kalıntılarla birleşince bu şekilde geliyo sanırım.. Sarı akıntı önceden geliyodu ama benim hamileliğin başında, kokusu var mı peki? Ya da kaşıntı?
Yo kaşınmıyo koku yok çökelek gibi tortu geliyo

valla canım bende öyle biliyorum sağlık ocağında bile ilkin doktora gidip söylüyorsun o da ona göre tahlil istiyor oysaki direk doktorlarimizin istediği tahlilleri gostersek hemşirelere onlarda direk kan alsalar ne güzel olur :))

Slm kızlar nasılsınız
Dün gece bulantım tekrar başladı sabah yine bulantıyla uyandım ama hiç kusmadım inşallah böyle devam eder buna da razıyım
Cuma gününü iple çekiyorum ya çok heyecanlıyım

valla çok güzel anlatmışsın şimdi aydınlandım. Özel hastane doktorunun bana verdiği kagıdı alıyorum sağlık ocağındaki aile hekimine veriyorum orada kan idrar alıyorlar rubella ve tit dışında işin halloluyor. Doğru mu anladım? Yoksa devlet hastanesine mi gittin
Sağlık ocagı kan alıyor. TİT( İdrar testi) yapamıyor, rubelleda yapamıyor. Onları devlette yaptırdım canım. Ama devlet hastanesine gidebilirsen hepsini orda halledebilirsin .

valla canım bende öyle biliyorum sağlık ocağında bile ilkin doktora gidip söylüyorsun o da ona göre tahlil istiyor oysaki direk doktorlarimizin istediği tahlilleri gostersek hemşirelere onlarda direk kan alsalar ne güzel olur :))
Hamile olduğunuz için bunlarda her hamilenin yaptırması gereken testler olduğu için tahlilleri yaparlar canım. Ben gittiğimde reddetmediler , bunları çektirmem lazımmış dedim. Tamam dediler.

tatlım doktor kullan dediyse mecbur kullanacaksın ishal ya da bulantı yaptı diye bebeğinin hayatını riske atmayacaksın dimi? peki şimdi nasıl fark ettin bu ilacın bulantı yaptığını psikolojik olarak ona suç atıyor olmayasın:KK66: benim bildiğim bulantı vücudumuzdaki hormonların yükselmesinden dolayı oluyor
Tabiki riske atamam o yüzden birakamiyorum canım sabahları mesela bulantı falan olmuyo kahvaltı yapyorum yine yok ama ilacı içiyorum içten içe başlıyor belki de ilaçtan değildir yine de bilemem gerçi

tıp merkezinde canım özel yani ama sanırım burası sessiz sakin bir yer belkide ondandır yani büyük sehirlere kıyasla baya uygun geldi bana fiyati muayene ücreti 30 lira mesela :) ben izmire gelin geldim kendi ailem falan İstanbul'da hep.. yengem de 4 buçuk aylık hamile o da özele gidiyor İstanbul'da 80 liraymis muayene ücreti şaşırdım ben baya duyunca
hangi tıp merkezi izmirde ay ben 65 lira ödüyom muayene ücreti:skandal:

Bende Sakarya dayım her muayenede 82 veriyorum canım. Bide sürekli vitamin yazıor 66 da vitamin :) Bu gidişle yandık ki ne yandık. Bu kadar pahalı olmamalılar. Ama devlette çok kalabalık gidilcek gibi değil, tahlil için gittim 5 kişi birden aldı içeri :(

Kızlar bu vitaminleri falan ne zaman verdi doktorunuz ben sadece folik kullanıyorum keseyi gördüğumuzde sordu kulla iyomusun diye evet dedim tamam devam et dedi başka bişey vermedi

Selam kızlar 3 tane çocuğum var 2 şimdi kız 1 erkek 2 sene önce spiral taktırdım ve sat şubat 14 tü ve ben hala edt olmadım 3 gün önce test yaptım negatif ama çok şüpheleniyorum ve stresliyim aramızda benim gibi olan veya bir bilgisi olan var mı lütfen cevap bekliyorum

Antalya medikal park 195 tl alıyor. Özel klinikler de 200 tl. Tabii güvencesiz fiyatı.

Kızlar bu vitaminleri falan ne zaman verdi doktorunuz ben sadece folik kullanıyorum keseyi gördüğumuzde sordu kulla iyomusun diye evet dedim tamam devam et dedi başka bişey vermedi
Selam, keseyi görünce verdi benim doktorum vitamini. Bir ay sonra kalbi dinlemeye gittim bu defada bir vitamin daha yazdı. Tahlillerini yaptıktan sonra eksiklik görürse yazar canım. İlk 3 ay her doktor bişeyler yazmıyor folik asit dışında, benimki yazdı. Arkadaşım kullanmadı folik asit dışında vitamin ilk 3 ayında mesela.

Back