- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #30.641
İlk deger 9 du sonra 13 e yukseldi 15 e yukseldi sinir 16 imiş su an dizin değeriniz kaç takip ediyor mu doktorCanım geçmiş olsun kaç çıktı sarılığı benim oğlumda da 7. gün 12.5 çıkmıştı doktor önemsemedi ama bariz sarıydı şimdi sadece gözlerinde ve vücudunda var birazda
O takip ettiğin sitenin adini yazar misin canim. Normal günde iki litre su içsek bile o da sut yapiyormusGunaydin kizlar dogum yapanlar. Allah bebisinizi anali babali buyutsun. Dogum yspacaklar Allah yardimciniz olsun. Bebisini bekleyenler hayirlisiyla vakti saati geldiginde saglikla bebisinizi kucaginiza alin insallah. Girip okuyorum ama yazamiyorum. Cok guzel bir grubu takip ediyorum emzirmeyle ilgili icilen yenilen seylerin bos oldugunu ogrendim hele rezene cok zararliymis bebise isteyrn olursa ozelden yazarim bir kutu humana cayini cope attim. Bilmedigimden her yolu denemek istiyor insan ama Allah bizi okadar mukemmel yaratmis ki bir bebis dogurabildiysek onu besleyecek sutude uretebiliriz. Mama ureten bir markanin anne sutu de piyasaya surmesi kadar tezat bir durum olamaz dimi mama satamadigina guya sut arttirici cay satacak bu konularda arastirmak bilinclenmek cok onemliymis gercekten
Gunaydin kizlar dogum yapanlar. Allah bebisinizi anali babali buyutsun. Dogum yspacaklar Allah yardimciniz olsun. Bebisini bekleyenler hayirlisiyla vakti saati geldiginde saglikla bebisinizi kucaginiza alin insallah. Girip okuyorum ama yazamiyorum. Cok guzel bir grubu takip ediyorum emzirmeyle ilgili icilen yenilen seylerin bos oldugunu ogrendim hele rezene cok zararliymis bebise isteyrn olursa ozelden yazarim bir kutu humana cayini cope attim. Bilmedigimden her yolu denemek istiyor insan ama Allah bizi okadar mukemmel yaratmis ki bir bebis dogurabildiysek onu besleyecek sutude uretebiliriz. Mama ureten bir markanin anne sutu de piyasaya surmesi kadar tezat bir durum olamaz dimi mama satamadigina guya sut arttirici cay satacak bu konularda arastirmak bilinclenmek cok onemliymis gercekten
Hangi grubu takip ediyosun canım bize de faydası olur mutlaka tüh alsam mı almasam mı derken hafta sonu bulunsun diye almıştım humana çayını ilk doğumumda çok faydasını görmesem de neyse bebeğimizden önemli değil olmazsa kullanmayız artıkGunaydin kizlar dogum yapanlar. Allah bebisinizi anali babali buyutsun. Dogum yspacaklar Allah yardimciniz olsun. Bebisini bekleyenler hayirlisiyla vakti saati geldiginde saglikla bebisinizi kucaginiza alin insallah. Girip okuyorum ama yazamiyorum. Cok guzel bir grubu takip ediyorum emzirmeyle ilgili icilen yenilen seylerin bos oldugunu ogrendim hele rezene cok zararliymis bebise isteyrn olursa ozelden yazarim bir kutu humana cayini cope attim. Bilmedigimden her yolu denemek istiyor insan ama Allah bizi okadar mukemmel yaratmis ki bir bebis dogurabildiysek onu besleyecek sutude uretebiliriz. Mama ureten bir markanin anne sutu de piyasaya surmesi kadar tezat bir durum olamaz dimi mama satamadigina guya sut arttirici cay satacak bu konularda arastirmak bilinclenmek cok onemliymis gercekten
Yok canım takip istemedi 7. Gün sarılık en yüksek seviyeye çıkarmış yükselseydi bugün daha fazla olurdu dediİlk deger 9 du sonra 13 e yukseldi 15 e yukseldi sinir 16 imiş su an dizin değeriniz kaç takip ediyor mu doktor
Cis sapsarı yapılıyor rengi kakasi da gayet iyi günde 5 6 kez kaka yapıyo ve telefon geldi kızımı çıkardık evdeyiz simdi şükürler olsun değerini düşürmüşler ama sık emzir yine de dedilerYok canım takip istemedi 7. Gün sarılık en yüksek seviyeye çıkarmış yükselseydi bugün daha fazla olurdu dedi
Çiş kakası nasıldı? Günde 5 kez çiş yapıyorsa sorun yok dedi birde
Oh çok şükür. Sarilikta biraz derin uyuyorlar, gerekirse azıcık burnunu ayağını falan sık, mutlaka uyansın emsin. Emerse bir daha yükselmez inşallahCis sapsarı yapılıyor rengi kakasi da gayet iyi günde 5 6 kez kaka yapıyo ve telefon geldi kızımı çıkardık evdeyiz simdi şükürler olsun değerini düşürmüşler ama sık emzir yine de dediler
Şükürler olsun bir gece kaldı sadece aynen daha sik emzuriyorum emdikten sonra gazını alıp tekrar emzirecekmisiz o zaman memeyi Red ederse doymuş demekmis yanı Gazi çıktı tamam doydu değilmişOh çok şükür. Sarilikta biraz derin uyuyorlar, gerekirse azıcık burnunu ayağını falan sık, mutlaka uyansın emsin. Emerse bir daha yükselmez inşallah
Aynısı bende de oluyor arasıraKızlar karnının üst kısmında göğüs altında böyle yanma karıncalanma gibi bir his hisseden var mı aranızda. Yanıyor gibi bisey
Doktora sormadım ben sen sordun mi canım doktora neden oluyor acaba?Aynısı bende de oluyor arasıra
Çok şükür canım çok sevindimCis sapsarı yapılıyor rengi kakasi da gayet iyi günde 5 6 kez kaka yapıyo ve telefon geldi kızımı çıkardık evdeyiz simdi şükürler olsun değerini düşürmüşler ama sık emzir yine de dediler
Canim okudugum yaziyi arayamadim bulunca atacagim bende baya sok oldum hemen bulabildigim yazilari paylasacagim. Dedigin gibi bencede her sey dozunda iyi ama humana cay gunde 3 4 bardak icilebilinecegi yazilan bir cay direk bebege verilmese bile sutten gecebilecek derecedeRezene zararlımıymış?Ben okuduğun yazıyı okumak isterim.
Ben de araştırmıştım ve annenin abartmadan günde 1 en fazla 2 bardak içmesinin zararı değil faydası olduğunu okumuştum. (Geleneksel bitkisel tıpta süt artırdığı, gaz sancısına iyi geldi vs kabul edilmiş bir bitki sonuçta) Bizim bir kısım "çok bilgili" kesimimiz bebeğin sakin sakin uyumasını iyi kabul ettiğinden bebeğe bir biberon rezene çayını içirip sonra da ay çok yararlı bebeğim sakince uyuyor, e uyuyan bebek büyür falan diyor. Bu zararlı diye biliyorum yani direkt bebeğe verilmesi sakıncalı, miktarına çok çok dikkat etmek gerekiyor. Beyin gelişimini etkiliyor diye biliyorum bebeğe fazla fazla vermek. Ama annenin içmesi ile bebeğe verilmesi bir değil diye biliyorum. Tabii annenin abartarak bardak bardak içmesi de süte geçen miktarı etkileyeceğinden "azı karar çoğu zarar" diye bakmak lazım. Ben gene aktardan rezene aldım, hazır paketlerdense bilindik güvenilir aktardan almak daha güvenli geliyor bana diye. Doğumdan sonra içmeye başlarım diye düşünmüştüm ama şimdi merak ettim. Zararı neymiş okumak araştırmak isterim, farklı birşey okumuşsan paylaşırsan sevinirim. Ben de bakayım.
Psikoloji %100 etkili 1 gunluk sutum kesildi ve asiri derecede stresli bir gun gecirmistim oglumu bir daha besleyemiyecek oldugumu dusundugun bir daha hatirlamak istemedigim berbat bir gundu olaylar karsisinda sakin olmak gercekten cok onemliymisBen süt konusunda tek bir doğru olduğuna inanmıyorum. Kimine humana iyi gelir, kimine dereotu. Bu birinin doğru, diğerinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Yine de en önemlisi annenin psikolojisi bence. Birseyden fayda göreceğine inanarak yiyip içerse, süt olur. Herkesin vücut yapısı da farklı, kimisi su içer sütü taşar, kimisi kiloyla kuru incir yer birşey fark etmez.
Asıl yanlış, şu çok yanlış demek olur. Her bebek için, her anne için doğru farklı..
Mama da dünyanın sonu değil bence, olmuyorsa olmuyordur. Her anne emzirmeyi ister zaten. Her yolu denedikten sonra hala olmuyorsa, kendini yipratmanin alemi yok. Annenin ruh sağlığı, bebeğin neyle doyduğundan daha önemli
canim son 2 gundur benimde akintim cogaldi hatta beyaz sumuksu de oluyor icinde dogum yaklasiyor canim bu ikinci gebeligim ondan biliyorum :)Benim akıntım baya fazlalsti kızlar normal dpgum yapanlar bu akıntı neyle alakali normal mi ki
Canım acaba sadece humana gibi paketli rezeneler mi zararlı yoksa aktarda satılanlarda aynı mı? Ben oğlumda kendim bir fincan içiyordum oglumada 7 8 çay kaşığı veriyordum aktardan alma rezeneden tam bir rahatlama olmuyordu ama birazcık sakınleşıyordu.Canim okudugum yaziyi arayamadim bulunca atacagim bende baya sok oldum hemen bulabildigim yazilari paylasacagim. Dedigin gibi bencede her sey dozunda iyi ama humana cay gunde 3 4 bardak icilebilinecegi yazilan bir cay direk bebege verilmese bile sutten gecebilecek derecede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?