• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim okudugum yaziyi arayamadim bulunca atacagim bende baya sok oldum hemen bulabildigim yazilari paylasacagim. Dedigin gibi bencede her sey dozunda iyi ama humana cay gunde 3 4 bardak icilebilinecegi yazilan bir cay direk bebege verilmese bile sutten gecebilecek derecede

Kuzum aktardan aldığım rezeneden 1 tatlı kaşığı kadar miktarı 1 kupa kaynar suda demliyordum ben. Humana veya diğer markalarınki ile bu aktardan alınan aynı değil içerik olarak. Aktardan aldığını süzüyorsun, ilave laktoz vs içermiyor ama yanlış hatırlamıyorsam hazır rezene çayları granül şeklindeydi. Yani önceden demlenip ardından granül halinde su ile karıştırmaya hazır hale getirilmiş ürünlerdi. (Ben tam burada işlem görmüş olduğundan dolayı aktardan aldığıma dönmüştüm işte). Haliyle aktardaki saf haliyle 1 tatlı kaşığı rezene ile demlediğimde vücuduma aldığım ana maddesi ile hazır granül haldekiyle 1 tatlı kaşığından aldığım aynı değil. Hazır kutularda üzerinde yazan miktarda hazırlanmasında sıkıntı olacağını sanmıyorum ama hakikaten hazır kutuların içeriklerini tam araştırmadım ve dediğim gibi saf ve doğal hali varken işlem görmüşünü almak cazip gelmediğinden ben aktardan almaya başlamıştım.
Bir de şöyle birşey var; her kafadan bir ses çıkıyor. Her ürün için geçerli. Bebek büyütürken alışacaksın :) kesin kanıya varan yazılara temkinli yaklaş derim, bilimsel dayanaklarını araştır derim :) belki benim araştırdığımdan sonra farklı bulgular elde edilmiştir, belki annenin 1 bardak içmesi bile zararlı denmiştir, olabilir yani gelişiyoruz öğreniyoruz. Bu yüzden yazıyı merak ettim, okumak isterim. Bulursan paylaşırsan sevinirim ❤️

Yok sormadım ama bebeğim sağlıklı Allah a şükür bu dediğin bende bi aya yakındır oluyor arasıra. Son kontrolüm dündü Allah a şükür bi sıkıntımız yok
Sukurler olsun o zaman bende de aynı durum ama benim 3 gündür böyle daha doktora gitmediğim için panik oldum

Yok sormadım ama bebeğim sağlıklı Allah a şükür bu dediğin bende bi aya yakındır oluyor arasıra. Son kontrolüm dündü Allah a şükür bi sıkıntımız yok
Sukurler olsun o zaman bende de aynı durum ama benim 3 gündür böyle daha doktora gitmediğim için panik oldum

Kızlar bizim doğum 20 kasıma nasip olursa akrep burcu olacak ayın 23 ü ise yay burcu eşim dioki hangi burcu istiyorsan iki gun ilerlete biliriz istersen :KK48:ben de akrep iyidir herhalde diyorum ama siz ne dersiniz burcları bileniniz varmı kızlar

canim ben varim bende cok korkuyorum normal dogumdan ama normal yapmak istiyorum kendimi hep dunya varoldugundan beri milyarca kadin doktorsuz evde ilacsiz bu dogumlari gerceklestirmis diye sakinlestirmeye calisiyorum nasipse herkes nasil yaptiysa bizde yapicaz guzel
dusunelim guzel olsun
Ben de bu şekilde düşünüyorum ama sancı çekme kısmından korkuyorum.

Kızlar bizim doğum 20 kasıma nasip olursa akrep burcu olacak ayın 23 ü ise yay burcu eşim dioki hangi burcu istiyorsan iki gun ilerlete biliriz istersen :KK48:ben de akrep iyidir herhalde diyorum ama siz ne dersiniz burcları bileniniz varmı kızlar
Doğum saati bile yükseleni ve ev dizilimlerini değiştirir. Burçtan ziyade ay burcu yükseleni ıvırı zıvırı var epey.
Ben yay burcuyum, yaylar genelde yemekten, gezmekten, okumaktan, keyif yapmaktan ve eğlenmekten haz alırlar. Ben biraz ağustos böceğine benzetiyorum. Rahat, relaks, gamsız, keyfine düşkün, çok hırsları olmayan, sevimli sevecen keyif insanları. Genelde din bilginleri, felsefeciler, öğretmenler, gezginler bu burçtan oluyor. Çok özgürlüğüne düşkün ve başlarına buyruk oluyorlar.
Akrepler ise kararlı, çalışkan, hırslı, güçlü azimli ve zeki oluyorlar. Kızım akrep. Çok zeki, inatçı, yaşıtlarına göre epey becerikli ve azimli. Dur durak bilmiyor, kendi işini gördüğü gibi bize de yardım edip bizi bile çekip çeviriyor. Akrepleri de karıncaya benzetiyorum o derece çalışkan ve disiplinli.
İkisinin de pis huyları vardır kesin ama seçme şansım olsa akrebi seçerdim.
Benim de oğlum terazi oldu, ben de hiç terazi tanımıyorum bakalım nasıl özellikleri olacak büyüdükçe.

Gunaydin kizlar dogum yapanlar. Allah bebisinizi anali babali buyutsun. Dogum yspacaklar Allah yardimciniz olsun. Bebisini bekleyenler hayirlisiyla vakti saati geldiginde saglikla bebisinizi kucaginiza alin insallah. Girip okuyorum ama yazamiyorum. Cok guzel bir grubu takip ediyorum emzirmeyle ilgili icilen yenilen seylerin bos oldugunu ogrendim hele rezene cok zararliymis bebise isteyrn olursa ozelden yazarim bir kutu humana cayini cope attim. Bilmedigimden her yolu denemek istiyor insan ama Allah bizi okadar mukemmel yaratmis ki bir bebis dogurabildiysek onu besleyecek sutude uretebiliriz. Mama ureten bir markanin anne sutu de piyasaya surmesi kadar tezat bir durum olamaz dimi mama satamadigina guya sut arttirici cay satacak bu konularda arastirmak bilinclenmek cok onemliymis gercekten
Merhaba takip ettiğiniz grubu özelden bana da yazabilir misiniz?

Kızlar merhaba 36+5 haftalık hamileyim.Bugün sağlık ocağında sok izlenimim vardı orda pH çubuğu ile idrsr tahlili yaptı hemşire yanlız cihaz bozuk gibi ilkinde sonuç vermedi ikincisinde verdi ve protein kaçağı gördü +1 oranında +3 olunca tehlikeli oluyor dddi sen yine de doktoruna göster cihazı da söyle dikkate Alırsa idrar tahlili istesin dedi.Bu arada yaklaşık 1 aydır suyum sınırda 3 günde 1 nst ve ultrason kontrolüne gidiyorum bununla alakalı olabilir mi? Yarın doktora görünücem sma sizlere de bi danışmak istedim çok stresliyim ve çok paniğim

Bu konu beni de düşündürüyor ama diğer yandan burç dışında da bir sürü etken var. Aslan olsun çok isterdim, eşim aslan, bence en güzel burç ❤ ama denk getiremedik :D Şahsen benim akrep ve yay arasında tercih sansim olsa yayı seçerdim :D ama illa ki her burcun artı eksi yönleri var

Kızlar merhaba 36+5 haftalık hamileyim.Bugün sağlık ocağında sok izlenimim vardı orda pH çubuğu ile idrsr tahlili yaptı hemşire yanlız cihaz bozuk gibi ilkinde sonuç vermedi ikincisinde verdi ve protein kaçağı gördü +1 oranında +3 olunca tehlikeli oluyor dddi sen yine de doktoruna göster cihazı da söyle dikkate Alırsa idrar tahlili istesin dedi.Bu arada yaklaşık 1 aydır suyum sınırda 3 günde 1 nst ve ultrason kontrolüne gidiyorum bununla alakalı olabilir mi? Yarın doktora görünücem sma sizlere de bi danışmak istedim çok stresliyim ve çok paniğim
Bence en yakın hastaneye gidip idrar tahlili verin. Hem çok ucuz bir tahlil, hem de çok kısa sürede çıkıyor. Aklınızda kalacağına tahlil yaptırın. Protein kaçağı pek hoş birşey değil, sonuna gelmissiniz, riski atmaya değmez. Bir de, amniyon sıvısı için doktorum armut ve havuç suyu onermisti. Sabah aksam birer bardak taze sıkılmış havuc suyu için bir hafta. Sonrasında bir hafta da günde 1 bardağa düşürün. Ve her gün bir tane armut yiyebilirsiniz.

Cati muayenesi konusulmus ben bir kez 35.haftada olmustum hic acimamisti ve normal doguma musait oldugunu soylemisti doktor.dogum yaptigim gun once nisanim sonra suyum gelmisti bir iki dakika arayla doktorum acilmayi kontrol etmek icin bir kac kez bakmisti yine acimamisti.ama gelin gorun ki tum bu musait durumlara ragmen nst de 100e vuran sancilara ragmen bir cm bile acilmam olmadi.sabah sekiz bucuktan oglen bire kadar hic ama hic acilmadi.en son bebegi riske atmamak icin sezeryan olmak zorunda kaldim.hamile kalmadan once ve hatta ilk uc ay hep sezeryan olurum diye dusunuyordum.sonradan normal doguma adapte ettim kendimi.erken dogum riskim vardi 26.haftada o yuzden kolaylikla dogurabilecegimi dusunmeye baslamistim.sonrasinda cati muayenelerinde vs.de uygun oldugunu duyunca ve hic acimayinca normal doguma adapte olmustum.ama olmayinca olmuyormus nisanim geldi suyum geldi nst de sancilar duzenli ve 100e vuruyordu ama bir cm bile acilmam olmadi

Bence en yakın hastaneye gidip idrar tahlili verin. Hem çok ucuz bir tahlil, hem de çok kısa sürede çıkıyor. Aklınızda kalacağına tahlil yaptırın. Protein kaçağı pek hoş birşey değil, sonuna gelmissiniz, riski atmaya değmez. Bir de, amniyon sıvısı için doktorum armut ve havuç suyu onermisti. Sabah aksam birer bardak taze sıkılmış havuc suyu için bir hafta. Sonrasında bir hafta da günde 1 bardağa düşürün. Ve her gün bir tane armut yiyebilirsiniz.
Armut ve havuç suyu denedim ama artma olmadı ...yarın doktor kontrolüm var gidicem diye şimdi gitmedim gitsem mi acaba bilemedim

Bugün yardımcı kadın geldi, cam kapı perde koltuk her yer silindi yikandi. Halıları da yikamaya verdim. Hastane cantam da yuzde doksan hazır. Ctesi kontrolum var, eğer hala hiç kilo almamışsa, alacaklar bebişimi, zaten 38 hafta oluyor. Zaman daraldikca heyecan çoğaldı. Grip de yokluyor 4 5 gündür, yatağa vurmadım ama ayakta surunuyorum. Bütün hazırlıklar tamamlandi, şimdi tek eksik sağlıkla kavuşmak ❤

Kızlar çok moralim bozuk ya sütüm gelmedi ne yaptıysam offf
Prolaktin hormonunu artıran dereotu, kuru incir, taze üzüm yiyebilirsin. Malt icecegi, bira mayasi tableti, humana icebilirsin. Ama en önemlisi senin moralin. Çıkar kendi ve bebeğinin üstünü, yatir göğsüne, emmese bile temas edin, bir kac gun önce karnindaydi ❤ uzun uzun temas edin. Sen onun, o senin kokunu alsın. Eminim süt gelecektir. Bak benim eşim annesinin sütü olmasina rağmen tek yudum bile emmemiş. Gayet sağlıklı birinsan.
Mama da zehir değil neticede. Sağlıklı olsun yeter ki canım. Senin moralin bozuk olursa, sutun gelse bile bebegine geçer o moral bozukluğu :( senin stres yapmaman lazım en önemlisi bu.
Tomrisin sut kampi var 3 günlük. Onu okumani tavsiye ederim. Sadece yiyip içip uyuyup bebeğini emzireceksin. Baska hiçbirşey yapmak yok. Vucut sadece sut uretmeye konsantre olacak

Back