2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Canım karaciğerle alakalı değerlerine bakıldı mı susuzluktan veya alerjik olabilir mi ki acaba ?
 

Ayy Allah sabır versin. Geçmiş olsun cnm
 
Kardeşimin eşi ve komşumda oldu çok zor bişey biliyorum bir krem vermişti doktoru onu sürünce biraz rahatlıyodu ama doğurana kadar devam ediyor bu iki tanıdığımda öyle oldu doğumdan sonra şaka gibi kesiliyor... Allah yardımcın olsun duş al iyi geliyorsa..
 
Valla kızlar midem bulansada eskisi gibi değilim aç gezmiyom artık.. Haftada 2 gün balık yemeğe çalışıyorum 2 gün tavuk 2 diğerlerinde et tüketiyorum tabi sade et değil yemeklerin içinde çiğ köfte hevesim hala geçmedi ama 15 günde bir yemeğe çalışıyorum süte alıştırdım kendimi hiç sevmezdim hergece içiyorum soda günde 1 tane içiyorum ama akşama kadar öğürmekte cabası
 
Yapma doğurana kadar deme. Mahvoldum
 
Canım karaciğerle alakalı değerlerine bakıldı mı susuzluktan veya alerjik olabilir mi ki acaba ?
Alerji testleri temiz çıktı. Karaciğer in röntgeni ve kan değerleri normal çıktı.

Doktor idrar yolu enfeksiyonu olduğundan kaşıntı yapıyor dedi ama nette hiç öyle birşey yazmıyor. Zaten verdiği ilaçlarda bişeye yaramıyor.

Nereye gitsem bilemedim. En son çare Çukurova Üniversitesi EĞITIM ve Araştırma Hastanesine gidecem.
 
İlk hamileliğimde bende de olmuştu Dr A söyledim önemsemedi bile doğum yapana kadar sürdü resmen çıldırtan uykundan uyandıran uyutmayan bir kaşıntıydı. sabahın köründe uyanıp sinirden çok ağladığım zamanlar oldu sadece 2saatte geçerde uyayabilirmiyim diye 3 defa banyoya girip liflemekten derimi kazıdığımı hatırlıyorum inşallah seninki doğuma kadar sürmez çünkü çok erken başlamış. benim sadece kollarım ve bacaklarım kaşınıyodu dayanamıyorum çok şükür şimdilik yok inşallah da olmaz çeken bilir ancak
 
Benim doğum sonrası 2 yıl karaciğer enzimlerim yüksekti ben hep ondan diye düşündüm ama Latince adı olan bir hamilelik kaşıntısı hastalığı duymuştum sonradan. dikkat edilmesi gerekiyormuş. diyorum ya benim Dr tınlamadı bile abarttığımı pimpiriklendiğimi düşündü
 
Off yaa.

Alt bacak, üst bacak,iç bacak,dış bacak, kalça,bel,yan beller, karın,kollar dün eller ayaklar başladı,bugün göğüs ve boynumda başladı.
Bebekle ilgilimi diye kafayı yicem. Inşallah bebeğime nazar olmaz. Geniş bir çevremiz var herkes soruyor. İyisi var kötüsü var.

Allahım sen yardım et.
Ağlıyorum kızlar psikolojim bozuldu
 
Bana kalırsa bendeki intrahepatik kolastazı
 
Gebeliğin intrahepatik kolestazı
İkinci üçayın sonlarında ya da son üçayın başlangıcında ortaya çıkan ve bereberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığınının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşlık %1’ini etkileyen bir sorundur.

Karaciğerde üretilen safra, safra kanallrı içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şidetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.

İntrahepatik kolestaz tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir.

Tanısı yapılan kan testleri ile konur.

Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir.

Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.

Follow




 

Günaydın EsmaMeryem . Kaşıntı insanı rezil eden bir durum. Ben çocukken alerji hastasıydım, tedavi gördüm büyük oranda geçti. Tabi gebelik durumu ayrı. Farklı bir doktora -özellikle devlet hastanesine- görünmen belki fayda edebilir. Gebelikte olması normal gibi düşünceler bence hafif derece ya da arada sırada olan kaşıntılar için geçerli. bende bi ara her akşam tatlı tatlı kaşındım ama geçti. Fakat seninki hem şiddetli hem de sürekli. Farklı doktor şart! sen kaşınan yerlere kolonya mı sürsen? çocukken bir süre rahatladırdı beni...
 
kızlar kim kaç kilo aldı? son durumlarınız nedir?

ben sabahları tartılıyorum akilo almamış gozukuyordum ama cumartesi doktorda 2 kilo almış gözüküyorum. sinir oldum ya. evdeki bozuk galiba. gerçi bu sıralar bulantıdan dolayı karbonhidrat ağırlı beslendim sanırım ondan kilo aldım<

Kizlar hayirli pazarlar sol kasiginda agri olan oldumu bugun 13.haftaya girdik gecden beri hafiften bi agri var

benimde bu sıralar kasık ağrım var. genişlemeden dolayı sanırım.

20haftadan sonra cinsiyeti değişenleri duydum kizlar sanirim doktor %100 diyinceye kadar beklemek durumundayız sanirim benim doktorum tahmin bile yapmadı sizler şanslıymışsınız yine de

valla benım doktor da daha kücuk belli değil cinsiyeti dedi. aslında mutlaka bi tahmini vardır ama söylemedi. zaten kzımda da 16. haftada öğrenmiştik. allah kısmet ederse bir ay sonraki kontrolde artık öğreniriz.


bende koku hassasiyetim nedeniyle her türlü eti yiyemiyorum bu sıralar. doktora söyledim. bol bol yeşil nercimek ye dedi normale dönene kadar. yemeği ,çorbası, salatası farketmez yeterki yeşil mercimek yemeliymişim.

Yapma doğurana kadar deme. Mahvoldum

ay çok geçmiş olsun allah acil şifa versin. benimde doğum sonrası olmştu ama strese bağlıy dedi doktor. deli gibi kaşınıyordum. her yerim yara olmuştu. emziriyorum diye ilaçta vermediler. ama en son bi doktora gittim bi hap verdi. ama son raddeye gelmeden içme dedi. ama hap nasıl bi hapsa bir kere içtim ve tık kesti.
 
EsmaMeryem Rabbim şifa versin arkadaşım. Bebek olunca daha çok endişeleniyor insan. İçini ferah tut. İnşallah bir şey olmayacak ama dr a git tekrardan istersen. Riske atmaya gelmez ne de olsa :)
 
kızlar birsey sorucam benim bebek hala kasıklarda ve bayagı aşagıda şu an. 11+6 dayız bugun. ne zaman yukarı çıkıcak bebekler bir bilgisi olan var mı? birde benim çok fazla ağız kurumam var dudaklarım çatlıyor artık ağız kurulugundan. bol su içiyorum ama fayda etmiyor hiç. ağzım kurudukça midemde bulnamaya başlıyor .
 

12.haftadan sonra yukarı çıkmaya başlıyor canım. 16.hafta dolduğunda tam olarak karna yerleşmiş oluyor.
 
günaydın arkadaşlar,
kaşıntısını olana acil şifalar..
benim bulantım kısmen geçti.
buzdolabını hala açamıyorum yanımda biri açarsa mutlaka kusuyorum kokudan. eşim dalga geçiyor narkotike verecekmiş beni:)
çin takvimi konusu geçmiş.
benim bebiş hem çin hem rus takviminde erkek çıkmıştı. gerçekte de erkek çıktı.
 
Günaydınlar,
15 Aralık ta 12. haftalık olacak bebeğim, ikili test için kafam karıştı. Medipol Mega'ya gidiyorum orada 350 TL fiyat verdiler, Dr. devlet hastanesinde ücretsiz yaptırabilirsin dedi. Başka bir özel hastanede 88 TL'ye buldum. anlamadığım daha pahalı olan daha detaylı mı bakıyor? Yardımlarınızı rica ederim :)
 
Günaydın kızlar,
Benim de aşırı derecede ağzım kuruyo. Su içip tuvalete gitmekten fenalık geliyo geceleri. Beş altı kere tuvalete kalkıyorum.
Balık pek yiyemiyorum. Özellikle hamsi istavrit gibi balıklar midemi fena yapıyo.
Et ywmeklerinde de baharatlı olursa yiyemiyorum . Doktor takviye verdiği için içim biraz rahatladı ama.
Onun haricinde hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi. Böyle ufak tefek bulantılar pek atkilemiyo.
Zaten aşırı Derecede iltihaplı romatizma ağrıları çekiyorum . Geceleri uykudan uyanıyorum. Ama hala ilaç içmedim içmek de istemiyorum. O yizden diğer belirtiler faso fiso geliyo bana. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…