2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Canım o testin adı harmony veya NIPT diye geçiyor. Non invaziv prenatal test açılımı. Ortalama 2000-3000 tl arasında fiyatı. Bebeğin kromozomlarının anne kanına dökülen parçacıklarından genetik tarama yapılıyor. Bu nedenle bebeğin genetik yapısı ve cinsiyeti kesin olarak belli oluyor. Ben 38 yaşındayım ve hiç ikili üçlü test uğraşmadan bu testi yaptırıcam. Benim eşim kadın doğum uzmanı. Aklınıza takılan ne varsa sorup yanıtlamaya çalışrım.
Ayyy cok tesekkurler aciklamaniz icin aynen oyle ne guzel anlatmişsiniz... evet biraz pahali bi test ama olsun deger...
 
bu testlerde cinsiyet açıklanmıyor diyorlar?? belli oluyormuş da söylenmiyormuş öyle mi?
Soylicek cnm ama 14. Haftada dedi doktor bize yani bir hafta sonra test sonuclari aciklancak ama cinsiyet icin 3 hafta beklicekmişiz yasak dedi doktor 14.haftadan once soylemek ama Turkiyede belki yasak yoktur daha erken soylenebilir...
 
Canim ozaman sorarmisin hiç mide bulantısı yasamamak hamilelik ile ilgili kötü bişi mi demek oluyor çok teşekkür ederim valla çok Şanslsn yanında herzaman müdahale edecek olan kişi hem doktor hem esin :)
Cnm bence korkma mesela benim ilk hamileligimde yani kizimda hic mide bulantim olmadi 1 kere bile istifra etmedim, ama bu hamileligim cok zor geciyo mide bulantilarim cok oldu gunde 3kere bile istifra ettim... endiselenme dadini cikar bence
 
Kızlar midem bugün bi garip bulantılar yanmadan sonra bir de bu çıktı sanki bişiyi çiğnemeden yutmuşum da midemde top gibi durup beni rahatsız ediyor...çaresini bilen var mı

Ben de aynı durumdayım. Yemek yemeye başlıyorum. Az birşey yedikten sonra sanki midem dolmuş taşıyor gibi oluyor. Hatta bu çoğu zaman kusmama sebep oluyor. :110:
 
Maalesef bende fazla su içemiyorum elimden geldiği kadar içmeye çalışıyorum.
 
Merhaba canım,
Bende iltihaplı romatizma hastasıyım. Yaklaşık 5 senedir tedavi görüyorum.kortizon değilde,bağırsaktan emilen ilacı kullanıyordum ben, hamile kaldıktan sonra bıraktım ,hamilelik döneminde hastalığın uyumasını bekliyoruz dedi doktorum ama çok zorda kalırsak başlamamızın sakıncası yok,sadece son 3 ay kullanmaman gerekiyor dedi.
Sen hangi ildeydin,nerde takip ediliyorsun? Bir de ilk bebeğin mi?

O ilaçların çoğu kortizonlu oluyo ama. Bana da öyle dedi doktor pasife geçer dedi ama malesef benim hamileliğimden beri daha çok arttı. İşte dayanabilsiğim kadar dayanmaya çalışıyorum.insanlar ağrı kesici bile içmezken bu ilaçları kullanmak hiç istemiyorum.
Sakaryadayım ben. Dün gece hiç uyku uyuyamadım. Bufün de hep yattım.
 
ayyy canım ne kadar uygun ...işte büyük şehir avantajı...özendim valla...
bunların hepsi zaten 3100 tl yi aşar..
özellikle anneye psikolog ve kardiyolog hizmetine bayıldım
İstanbul da büyük şehir ama bu fiyata mümkün değil. En pahalı İstanbul zaten.
 
Bulantın olursa gebelik sağlıklıdır diyen doktora çok şaşırdım. Öyle bir şey olabilir mi? Bilimsel bir kanıtı var mıymış acaba?
 
Canım Benim Doktorum 3 Tane Hap Yazdı Biri Folio İçinde Folik Asit İyot Ve B12 Var Diğeri Decavit Ondada MultiVitamin Mineral Kompleks Diğeri Premesis Ondada D ve B Grubu Vitaminler Folik Asit ve Klsiyum Var Bulantımı Biraz Kesiyo. Bana Folbiol ü Gebelikten Önce verdi.
Tşk ederim cvbın için kullanmaya devam o zaman. ☺
 
Kimmiş O Doktor Ayol Benim Doktorda Özel Ben Söylemeden Yazdı Biz Vitamin Severiz Diye.Ana sağlığada Git Kayıt Yaptır Sonra Niye Gelmedin Derler Seni Takip Etmek İsterler Hatta Tetanoz İğnesi Yaparlar Sakıncası Yok Yapsınlar Dedi.Öyle Saçma Şeymi Olur.
Ben ilk gebeliğimde başlayıp en son tetenoz u yazın temmuz ayın da oldum. bu hamileliğim de vurunmucam cnm.
 
Bende sürekli bi mide bulantısı var ama aşırı değil o bitiyor mide yanması başlıyor o geçiyor midede hazımsızlıkmı bilemem ama top gibi bişi oluyo boğazıma dayanıyor kusup rahatlim istiyorum ama olmuyor haliyle yinede hamd olsun şikayet etmiyoruz bu rahatsızlıkları yaşamak isteyen o kadar çok insan varki. Yarın 10:30 da randevu aldım inşallah kalp atışını duyarım 8#3 de
 
Kızlar siz daha tecrübelisinizdir, bişiy danışsam size ? bugün yum dan sonraki 12.gündü ve bugün hcg sonucum 51 çıkmıştı. Bata 2-3 gün var. Akşam tam kahverengimsi diyemem ama sarıdan biraz daha koyu renkte bi akıntı oldu. İlk gebeliğim düşük olunca bi an panikledim ama bu kadar erken olmaz diyorum kendi kendime, inşallah yerleşmenin işaretidir. Renk çok koyu olmayınca biraz rahatladım ama yinede sebebini çok merak ediyorum :KK17:
 
X