Merhaba Arkadaşlar,
Ben de hikayemden bahsetmek isterim. Eylül 2016'da evledim. Bu bir aşk evliliği
Hemen bebek istediğimiz için korunmadık. Yaşımız 38 ve zaten gecikmiştik. 05 Ekim tarihinde göğüslerimde hassasiyet başladı. Henüz reglime 11 gün olduğundan bu durumdan şüphelendim(Beklediğim regl tarihim 16 Ekim 2016). 05 Ekimde kan testi yaptırdım sonuç <2.0 çıktı ve test sonucuna göre negatifti. Ama neden 0.00-0.100 falan çıkmadı da 2 çıktı diye aklıma takıldı. Ve bu arada belirti olarak göğüslerim ağrıyordu sadece. Ağrıyı tarif etmek gerekirse sütyeni bile çıkarırken yavaşça çıkarmam gerekiyordu. Gün içinde karıncalanma oluyordu. Ben bişeyler olduğunuı hissdiyordum ama ümitlenmek de istemiyordum. Sürekli erken de olsa evde gebelik testi yapıyordum ve o ikinci çizgi hafif bile olsa kendini göstermiyordu. 10 Ekim tarihinde tekrar kan testi yaptırdım bu sefer değer 4.27 çıkmıştı ama hala negatifti. Bu artış beni hamile olduğuma kesin inandırmıştı. Ama okuduklarım etrafımdan aldığım yorumlar bu kadar ümitlenmemem yönündeydi ve hevesim kırılıyordu açıkcası. Aslında hamileydim ama sevinemiyordum ve emin de olamıyordum. Veeee 15 Ekim tarihinde kan testimin sonucu 262,76 çıktı
Doktoruma sonucumu ilettim ve tebrikler gebesiniz dedi. Nihayet gebeliğim tescillenmişti
22 Ekim tarihinde randevum var. Bakalım kese görünecek mi...Yardımcı olması açısından ekte Betahcg'nin 262,76 çıktığı dönem yaptığım gebelik testini paylaşıyorum ikinci çizgi çok çok silik hala...(15 Ekim)
Belirtilerime gelince; göğüs ağrılarımın başladığı tarihlerde sanırım 10 Ekim'di yani BETAHCGnin ilk yüksek çıktığı günler sırt ağrısından gece uyanıyordum bu durum 3 gün sürdü ama resmen inletiyordu sanki böbreklerimi üşütmüşüm gibi, hala da ara ara devam ediyor.Hatta böbrek ağrısı sanıp idrar testi bile yaptırdım. Birgün sağ tarafım diğer gün sol tarafım bazen aşağıya iniyor. Bazı gün hiç olmuyor. Kısaca ben sırt ağrısı çekiyorum her şekilde. Kasıklarım regl olacakmış gibi ağrıyor. Gün için saat 12:00 gibi ara uykuya ihtiyaç duyuyorum ama çalıştığım için mümkün olmuyor. Normalde 23:30-00:00 gibi yatardım şimdi 22:00 de gözümü zor açıyorum. İştahım yerinde ve folik asit kullanıyorum her sabah tok karnına(doktorum gebelik düşündüğümü söylediğimde vermişti)
İşte benim hikayem böyle başladı inşallah Allah tamamına erdirir benim gebeliğimi ve tüm gebeleri, ve inşallah bebiş sahibi olmak için bekleyenlere de nasip eder en hayırlı şekilde.