2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Benim mercimek 6.bucuk 7 haftalıkken dinlettirdi sesini canım genelde 7 haftada çagırıyor doktorlar
 
Cocuk istismari konusunda herkesin bilincli olmasina cok sevindim kizlar. Cocuklarimiz dunyaya gelmeyi secmiyor biz istiyoruz. Kendi secimimiz olmasina ragmen ona zarar verecek bir sey yapilmasi akil saglinin yerinde olmamasidir bence. Ailemden hicbir saygisizlik gormedim bana ve kardeslerime karsi ve bizde yegenimi o sekilde buyutuyoruz benim cocugum da oyle buyuyecek. Esimin ailesi cocukken siddete basvurmus ve insanlarin yetistikleri sekilde hareket ettiklerini düşünüyorum. Bebek karari vermeden once esimin cocuguma boyle bir sey yapmayacagindan emindim ama yine de sesini yukselttiginde bile bugune kadar hic gormedigin bir ben gorursun dedim. Ben fazla hassasim bu konularda mesela esimin ailesi ortada cocuk olmamasina ragmen bana senin cocuguna rahat yaklasamayiz biz der hep cunku onlara da bu konuda sert konusmalar yaptim. Kayinvalidem gorumcemin kizina bakmis 4 sene ve kizi dovuyormus bi de bunu bana anlatiyor. Anlattiginda cocugumla asla yalniz kalamazsin su konusmanin uzerine dedim insanlarin kalbinin kirilmasini umursamadigim tek konu cocugum. Kimse yavrumdan kiymetli degil gozumde
 
Sağol canım.inşallah dediğin gibi olur..
Seninde Allah maddi manevi yardımcın olacaktır.. Hiç şüphen olmasın. Allah sabır ve kolaylıklar versin canım
 
Canım benim bu 6. haftam. Ptesi 7. Haftaya girecem Kalp atışını duyarız dedi. Zaten hamilelik günlüğümde bugün Kalp atışı muhtemel diyor..
Ama doktorun 7hafta dolsun diyorsa bekle bence. Belki küçüktür geç döllenmiştir. Erken gidip hayal kırıklığına uğrama canım.
 
Çocuk konusuna gelince çocukları olan anneler beni iyi anlayacaktır. Gerçekten Çocuk baştan ayağa sabır demek bence. Bazen insanın morali başka şeylere bozuksa, yada kendini başka sebeplerden dolayı çıkmazda hissediyorsa çocuğun kırıp dökmesine veya sorumluluğunu yerine getirmemesine ne diyeceğini, nasıl davranacağını hiç bilemiyor.. Ama şu bir gerçekki ne çok fazla taviz verip her dediğini yapmak Nede isteklerini Kulak ardı etmek ikiside Yanlış..
En büyük ihtiyaç otoriteyi Kalp kırmadan, özgüvenini yıkmadan sağlamak. Ve bu gerçekten çok zor. Yapabilen annelerin elini öpmek lazım :)
 
Canım tebrik ederim öncelikle benden 1 hafta önde gidiyosun maşallah belirtilerin var mı varsa neler paylaşır mısın bende bazen belirti oluyor bazen kayboluyor iyice kafam karışıyor

Allah razı olsun canım ben yaklaşık bi aydırbelirti yaşıyorum. kasık ağrılarım 2 haftadır bitti sayılır. adet döngümde biraz sancı oluyor birde 2 gündür nedense soluma yerleşmiş bebeğim, sol yanlarımda damarlar gerilip uyuşuyor sanki.
7. haftama girdiğim gün midem acayip bulandı onun dışıda kusmam olmadı. ara ara hafif bulanıyor o kadar. istediğim şeylerin çoğunu yiyip içiyorum. canım ekşi tuzlu çok çekiyor.
parfüm, kolonya ve traş losyonu kokuları tiksindiriyor.
uyku isteği halsizlik had safhada zaten
akıntım akışkan oldu artık beyiz değil hafif sarı ve akıntım azalıyor bazen.
13. Haftadan sonra bunlar bitiyomuş tamamen canım. birde hamile kadınların %20 si belirti yaşamayabilirmiş. eğer fazla belirti yoksa korkmana gerek yok. korkulacuk tek şey kanama canım, doktorum öyle dedi.
ben koku açısından çok muzdaribim benim migrenim var ve çok rahatsız oluyorum.
bunlar canım
 


Canım benim ne güzel yazmışsın Allah razı olsun.benim de bulantılarım şükür çok yok,sadece sabahları bazen etkileyebiliyor onun dışında ben de istediğimi yiyip içebiliyorum:) işte ilk gebelik olunca insan kendini çok dinliyor bilmediğimiz bir süreç yaşıyoruz :) inşallah hepimiz sağ salim alırız bebeklerimizi kucağımıza
 
Kizlar kilo durimunuz nasil ben bir kilo almisim yaa
Hani adet olamayincada siseriz kilo olur ya oyle bise olsun litfen:)
Sizde kilo ne alemde
 
Herkese gunaydiin. Sabah bogazim sismis bi durumda uyandim afedersiniz bir de ishal sorunu var iki gundur. Benim direkt acile falan mi gitmem lazim yoksa kadin dogum uzmanim mi yonlendirmeli?
 
benimde ilk bebeğim canım, bende iki hafta öncesine kadar telaş ediyodum doktora gittim doktor dedi kanama olmadığı sürece korkma dedi. iyiki dedi ağrın sızın fazla yok dedi.
 
Herkese gunaydiin. Sabah bogazim sismis bi durumda uyandim afedersiniz bir de ishal sorunu var iki gundur. Benim direkt acile falan mi gitmem lazim yoksa kadin dogum uzmanim mi yonlendirmeli?
3 gunu geçerse doktoruna haber vermen gerekiyor diye biliyorum. Bol bol su içmeye çalış Yeşim ve patates ve muz yemeye çalış olur mu? 3 günden fazlası tehlikeli olabilir. Mutlaka doktoruna haber ver. Bana doktorum ilaya hamilelugimde 3 günü geçerse haber ver demişti ama geçmemişti hiç. Geçmiş olsun ❤
 
Kizlar kilo durimunuz nasil ben bir kilo almisim yaa
Hani adet olamayincada siseriz kilo olur ya oyle bise olsun litfen:)
Sizde kilo ne alemde
Bende istahsizlik var canim oncekine gore 200 gram almis gorundum en son ptesi gunu kontrolde ama dunya kadar yemek yiyip su icmistim :)
 
Tesekkurler tatlim bugun haslanmis patatesle muz yiyeyim bakalim olmazda haber veririm doktoruma. Cok tesekkurler :)
 
benimde ilk bebeğim canım, bende iki hafta öncesine kadar telaş ediyodum doktora gittim doktor dedi kanama olmadığı sürece korkma dedi. iyiki dedi ağrın sızın fazla yok dedi.

Ben kalp atışlarını duyduktan sonra birden inanılmaz bağlandım canım ondan öncesinde bişey olursa Allah korusun diye çok düşünmemeye çalışıyordum.Artık herkes kendini çok dinliyosun demeye başladı ama elimden bişey gelmiyor ki:)
Benim de şuan normalde adet zamanım canım bu zamanlarda ağrı olabiliyormuş sanırım normal adet sancısı gibi değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…