2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Bu arada benim agrim falan yok. Mide bulantılarım mevcut hala. Ara sıra belime sancı giriyor. İki gündür kasiklarimda olan ağrılarım bugün bitti. Sadece ayakta çok durursam batmalar oluyor. Hemen dinleniyorum bende. Birde sanırım giydiğim kulotla da ilgili bir durum. Lastikleri çok sıkı. Oda ağrı yapıyor olabilir. Bugün değiştirdim. Hamile külotlarimdan giydim saha iyi gibiyim. Bir kaç tane daha almak lazım bunlardan. Yarında yeniden randevum var. Bu sefer başka doktora gideceğiz eşimle birlikte. Eğer seversem bu doktoru bunünlü devam edeceğiz yolumuza. Bu arada bana progestan ilaç verdi günde 3 tane ama ben bunu günde 1 tane içiyorum. Kuzenim doktor ona sordum arkadasina sordurmuş eğer akintim yoksa ce ağrılarım bittiyse teke inebilir demiş gece yatmadan önce alacağım sadece. Bakalim yarın ki doktor ne diyecek. Akşam 5 de randevum var. Geçmez bana şimdi saatler :)
ayy ben hala göremedim bebişi. Merak ediyorum çok. İnş boş gebelik değildir.
 
Merhaba hanımlar,

Ben de aranıza katılıyorum Sabah test yaptım pozitif çıktı. Son adet tarihim 15 eylül adetimden 3 gün geçti. Öğleden sonra doktora gidicem.
2 kızım var. 2 kimyasal gebeliğim oldu. Geçen sene yine eylül-ekimdi kimyasal gebelik. Tam 1 yıl sonra hamile kaldım. Hayırlısı bakalım ben de korkuyorum tekrar kimyasal olmasından ama çizgiler çok koyu çıktı.

Tüm hamişlere hayırlısı ile kucağına almak nasip olur inşallah

9 ay birbirimize yardımcı oluruz inş
 
Eşlerinize nasıl söylediniz?

Ben bildiğin plan yaptım. 3 gün sabretmek zorunda kaldım. sofrayı 3 kişilik kurdum. tabakları versene yemek koyayım dedim. 3.tabak kimin deyince sana söylemeyi unuttum ama misafirimiz var dedim. tabağın içine de emzik ve bir not birakmıştım. peçete ile de üstünü örtmüştüm. açınca şapşal şapşal baktı yazıyı okudu. ilk önce şaşırmış gibi yaptı ama esas 10 dakika kadar sonra şoku atlattı ve baba mı oluyorum ben şimdi dedi. sevici görülmeye değerdi. şimdide üzerime titriyor. bu kadar sevineceğini ve benden daha meraklı olduğunu bilmiyordum :KK49:
 
bebeğinin boyunu mm cinsinden 42 ile topluyorsun. eğer bulduğun bu sayı son adet tarihinden itibaren geçen günlerin toplamına eşit ise bebeğinin gelişimi normaldir.

mesela kendimden örnek vereyim. dün kalp atışını duymak için doktora gittiğimde 6+5 haftalıktım. 6 hafta 5 gün de 47 gün eder.
bebeğin boyu 5,6 mm çıktı. bebeğin boyunu 42 ile toplayınca 47,6 çıkıyor. yani 47,6=47 uyumlu çıktı.
 
Arkadaslar nette gezerken böyle bişeyle karşılastım.ilginç geldi ama dogru gibi sanki.sizlerede yardımcı olur belki:)
 
Arkadaslar bi konuda daha yardımınıza ihtiyacım var.bende sarı renk akıntı oluyoo.cok asırı deil ama .beyaz gibi akıyo ama iç çamasırıma sarı leke bırakıyo.acaba anormal bi durum mu.çok tedirgin oldum.dün bebegin kalp atışlarını duyunca heyecandan bunu söylemeyi unuttum
 
KizlR doktora gittim
5+3 gunluk
Alttan muayene etti
Kese gorundu
Bi onceki gebeligimde miyom vardi
Yine miyom varmis :KK43: ama tehlikeli bi yerde degil
Bnm agrilarimin sebebi rahmimin arkaya donuk olmasiymis, normal dogum yaptigim icin baglarim gevsemis ve rahmim geriye donuk pozisyon almis, uc ay bel agrilarin olur uzun sure oturma dedi
Hadi gozun aydin keseyi gormuşsun cnm..
 
bebeğinin boyunu mm cinsinden 42 ile topluyorsun. eğer bulduğun bu sayı son adet tarihinden itibaren geçen günlerin toplamına eşit ise bebeğinin gelişimi normaldir.

mesela kendimden örnek vereyim. dün kalp atışını duymak için doktora gittiğimde 6+5 haftalıktım. 6 hafta 5 gün de 47 gün eder.
bebeğin boyu 5,6 mm çıktı. bebeğin boyunu 42 ile toplayınca 47,6 çıkıyor. yani 47,6=47 uyumlu çıktı.
benimki uyumlu çıkmadı. son gittiğimde bebek 6+6 mış. Boyu da 8.93 müş. 48 günlük bebek oluyor. 42 ile toplayınca 50.93 yapıyor. Yani bebek son adet tarihine göre çok daha ileride
 
Yok yok dogru kullaniyosun bende gecen sefer yanlis kullandim sanmistim abim doktor o da yanimdaydi ona sordum oyle olmasi gerekiyomus canim gun icinde de ic camasirima geliyordu benim ara ara
Aynen benimde oyle oluyo camaşirima cikiyo belli bir sure sonra doktora sormustum yeteri kadar gider zaten dedi normalmiş cikmasi... kizlar sizde gunde kactane kullaniyosunuz benim doktorum 3 tane dedi ve 12.haftaya kadar Yabanadogru Yabanadogru Kuzugiller Kuzugiller
 
Bir de ben geç geldim kimseyi tanımıyorum. Tanışalım mı?

İsmim Cansu Gül
26 yaşımdayım
3 senelik evliyim
5 aylık kızım var
Ankarada yaşıyorum
Acil tıp teknisyenliği okudum. Ama çalışmıyorum şimdilik
Canım eşn ne güzel demiş maaşallah size
Bende 27 yaşındayım
4 aylık evliyim
Tekirdağda yaşıyorum
Bende Kalite Denetçisiyim normalde ama işi evlenmeden önce bıraktım :-)
 
arkadaşlar günaydın,
yeni doğan 2 aylık yeğenimin kalbi delik çıktıda dün, tanıdığınız iyi bi çocuk kalp doktoru, kardiyolog var mıdır ?
Canım çok geçmiş olsun..
Kıyamam miniğe..
Rabbim tez zamanda şifa versin. Benim bildiğim doktor yok hiç inşallah iyi doktorlar bulursunuz.
 
X