• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım tabiiyki istemeden yapıyor ama eğer bu tarz oyunlarına komik tepkiler verirsek sırf eğlensin diye devam ettirip alışkanlık haline gelebiliyor. Çünkü artık bebişlerimiz tekrarı öğrendi. Elini tutup seni nasıl sevmesi gerektiğini gösterebilirsin, engellersen unutur
Bunu hiç düşünmemiştim haklısın canım

Niye kusura bakalım canım. Birazda olsa kafanı dağılabiliriz inşallah :KK68: benim annemde hep anlatır, annem daha evlenmeden bile evlenince bir kızım olursa adını Cansu koyucam dermiş hep, adım Cansu bu arada :KK25: evlenmiş, hamile kalmış, dedem adını Havva koyalım demiş. Annemde baba ben evlenmeden önce bile bi kızım olursa adını Cansu koymayı çok istiyordum demiş. Dedem de Allah rahmet eylesin, tamam kızım o zaman göbek adı Havva olsun demiş. Anlatmak istediğim anlayışsız olmak bu kadar zor değil. Bıraksınlar da bebeklerinin adını anneler babalar seçsin, onlar karar versin. Kavınvalide kayınbeder istedikleri isimleri kendi evlatlarına verselermiş yani. Hiç anlamam, bize isim konusunda kimse karışmadı. Yalnız kayınvalideye bu ismi koyucaz dediğimizde eminmisiniz dedi bize :KK70:zaten kayınvalide çok müdahale etmez sadece biz şunu şöyle yapıcaz dediğimizde her seferinde ‘eminmisiniz’ diye sorar. O onun ben istemiyorum deme stili :KK70: o eminmisiniz derkenki surat ifadesini anlatamam bile yani. Bende uzun yazdım ama böyle şeyler oluyo maalesef canım. Canını sıkma, hiç moralinide bozma. Bu arada ismini çok beğendim. Mustafa Selim :KK200: bahtı güzel olsun inşallah. İkinci hatta üçüncü bebeğinde kendi istediğin ismi koyman dileğiyle. Daha hamile kalmadan annem gibi ikinci bebeğinin ismi varsa aklında sende söyle, böyle böyle alışırlar daha fazla diretmezler isim konusunda belki :KK68:
Anlayış kelimesi kv min lügatında yok. Hayır biz bunu koyacağız dedikçe siz bilirsiniz ben selim dicem dedi. Doğum yaptığımda da eşime baskılamış belli ki kimliğe geçti sonunda.
Keşke bizimki de emin misiniz dese. Benim sözümü dinlersen pişman olmazsın der herkese. Kendi oğullaeının isimleri biri babasının biri kayınbabasının. İçinde kaldı herhalde.

Canim benim hiç kafana takma boşver. Annem her zaman şöyle der"Çocuğun adı ne olursa olsun annesi babası ne diyorsa etrafta eninde sonunda onu der. Hem biraz büyüyunce oğluna isminin Mustafa Selim olduğunu ogretirsin Selim diyenlere benim adım Mustafa Selim der.
İnşaAllah öyle olur. İş inada bindi çünkü.

canm takma sende hepimzde kv ve isim derdi var kiskandkilarindan yapiyolar onlarda oyle anca kendilerini rahatlatiyolar yoksa kendi iclerinde patlarlar hem @CaBu yazisini okuyunca keyfin yerine gelir cok guzl yazms hic kizma sinirlenme seni cekemedigi icn yapiyodr aman selim desn sen mustafa selim dedkten sonra kim ne derse desn oglun 7 24 senin yaninda merak etme onlarda zamnla alisir
Çekemiyor zaten o durum hep var. Eşimi benden kıskanıyor. Evlendik bir hafta kıyafetlerini alamadı eşim. Çok yakın oturuyoruz, Hergün kendisine gelsin diye.
Bir şey alırım çok geçmeden o da aldırır.
Şimdi de kiloma takmış. Eski kiloma döndüm diye.

Slm kizlar, gecen hafta ateşimiz vardi. O yuzden kontrole tekrar geldik. Ek gıdaya yeni geciyoruz o yüzden. Blw yapmiyorum. Blw istahli cocukta uygun bence .Ne yiyip ne yemedigi belli olmuyor. Sutum de yeterli degil doyduguna emin olmam lazim. Klasik yontemle gidiyoruz. Zaten bir kac ay sonra elinede vermeye basliyorum aslinda blw degisik bir yontem degil blwde uyguluyoruz. Büyük oglumda olduğu gibi yapicaz yine. Haslama yada buharda pisirilecek. Patates , havuç allerjen madde olmadigi icin uc gun beklemeye gerek olmadan ucuncu bir sebzeyi 3 gun kuraliyla vermeye baslayabilirsin dedi. Bakla kereviz hariç. Piştikten sonra z. Yagi ekleyip catalla ezip verilecek. Bugun sadece patates havuc verecegim. Bir hafta sonra icine kaliriyi arttirmak tahil ihtiyacini gidermek icin Bir tatli kaşigi princ yada irmik katilacak. Tek gunluk porsiyon icin bir tatli kaşığı. Yine bir hafta sonra kuzu kiyma eklenecek. Ben arpacik sogan da ekliyorum eski drun onerisi yemegin tadini guzellestiriyor. Suyundanda faydalaniyor. Meyve, sebze ve yogurt ogunumuz var. Sayinca cokta yiyebildigi kadar. Yogurttan sonra yanaginda egzema cikmisti. Ara verdik. Sobra basliycam. Kaşik mamasi kullananlar hazirlarda var. Dr tarif verdi . İki yemek kasigi princ unu bir su bardagi suya normal sicakliga grlince biberon sutu ekleniyor. Kaşık mamasi oluyor buda. Princ unu kavurarak hazirliyordum. Mama agirlikli beslenenler kaşik mamasi verebilir aksam. Buyuk oglumda veriyordum kilo aldiriyor. Bir yasindan sonra istemedi. Kilo alimi azalmisti biraktiktan sonra. Yeterli zaten sütünü iciyordu.
Paylaşım için sağol canım aklımın bi köşesine yazdım. Bizim alerji durumundan dolayı çok korkuyorum kabaktan mı oldu neydeh oldu bilmiyorum tüm vücut kabardı. Kabağı bi kaşık vermedim yemek istediği kadar yedirdim miktar önemli mi

Eklentiler

• C884ADD6-1D09-4DFA-92C8-2D4DA1285C40.webp
    C884ADD6-1D09-4DFA-92C8-2D4DA1285C40.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 71
Paylaşım için sağol canım aklımın bi köşesine yazdım. Bizim alerji durumundan dolayı çok korkuyorum kabaktan mı oldu neydeh oldu bilmiyorum tüm vücut kabardı. Kabağı bi kaşık vermedim yemek istediği kadar yedirdim miktar önemli mi
Cnm ya gecmis olsun. İnsallah bir cozum bulunur. Yogur bdnde cay kasigi ucuyla bir kac kere verdim. Toplasan tatli kaşigi bile yapmaz. Tattiriyordum sadece. Ara verip tekrar denemek lazim. Eminsen o diye verme baska meyve ver.

Şükür anlamış canım bi bebeğe annesinden iyi kimse bakamaz

umarım anlamıştır :)

Oh oh ne güzel. Menapozu bitti galiba kayınvalidenin :KK70:

rahatladı zaar :)
Emzik alıyor mu bebekleriniz. Bizim ki gece 3-4 kez kalkardı bende açlıktan diye emziriyordun hep artık her kalktıgında emzik verdim açsa uyumuyordu değilse dalıp acıktıgında kalkıyordu şimdi gece 1-2 kere kalkmaya basladı. Bi 12 de birde 4-5 gibi besliyorum.
Uyku eğitimi şart aslında bu aylarında. Ben uyku arkadaşı olarak bebek veriyorum yatakta onunla oynuyo sonra bi iki mızırdanıyo sonra yan çeviriyorum gözünü kapatıyorum şapkayla o şekilde uyuyor. Ama emzikle tabiki emzik olmasa napardım bilmiyorum

emzik almjyo cnm

Emzirme sanatında bende okudum canımm gunun sonunda önsüt ve sonsüt birbirini eşitler diye. Zaten 4 saatte sutun ıverıgı de degıstıgı ıcın emzirmenin ustunden 3saat gecene kadar hep aynı memeden emzirmek lazım. Ancak benım kız 4 saat durup emmek ıstemedıgı ıcın ben bunu yapamadım busefer her ıkı emzırmede aynı memeyı verdıö bu da bır memenın 8saat hıc emzirilmemesi hep digerının emzirilmesindemek oluyor pompayla dengelemeye calıstım. Defne de tek meme ıle takılmak istediği için cok da süt üretimini tetiklememek için bıraktım zaten yakında ek gıdaya gecıyoruz daha az süt içmeye baslayacak. Bırkac aya ıse de baslayacagım cok sut üretimi olmazsa sirkette de sagıp dengelemeyeceğim kızıma yetsın yeter dıyorum bence sen de bır dene bu yontemı. Bırde geceleri kızım uyanmadan ben uyandıgımda kızımı alıp derın uykuda emzırıp uyuttum devamlı uykusu bolunmesın ve beslensın dıye. Gece sutu besleyıcıymıs ya gercekten bunun da kıloya etkısı oldu bence canım
Ben de deneyeyim canım inşallah işe yarar

Kızlar bebişlere su veriyor musunuz ek gıdaya başladık arada veriyorum ama ne kadar vermeliyim ne sıklıkta hiç bilmiyorum
Ac olmadigindan eminsem su teklif ediyorum. Susayinca icer zaten . İstemiyorsa icmiyor. Ek gida kaşik mamasindan yarim saat sonra su veriyorum genelde iciyor. Onun dîsibda aralarda

Kızlar bebişlere su veriyor musunuz ek gıdaya başladık arada veriyorum ama ne kadar vermeliyim ne sıklıkta hiç bilmiyorum
Canım bu su meselesini ben de merak ediyorum. Bir de hazır su versek oluyor mu yoksa kaynamış su vermek zorunda mıyız ?

ben suyu minik çay bardağıyla verdim bikaç kere. bizim içtiğimiz suyu kaynatıp soğutup verdim ama şimdi bebek suyu aldım. acaba onları da kaynatmama gerek var mı?

Back
X