- 9 Eylül 2013
- 1.888
- 3.460
- 208
- Konu Sahibi angel5angel
- #41.421
Şimdi aklımdan seni geçirdim bu kız hiç ortalarda Yok işe başladı mı diye?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar günaydın. Oğlum son bir haftadır emerken olsun omuzumda gaz alırken olsun beni çılgınca yumrukluyor. Ama baya yani acıtırcasına. Normal mi anlayamadım çok garipleşti bu günlerde
Allah kabul etsin canımCanım sorma dün bebeğin mevludu vardı çok yorulduk ama şükür bitti. Biraz geç yaptık eşimin kazasından dolayı . İki haftam kaldı çok kotuyum saçma sapan rüyalar görüyorum . Nasıl baslicam bilmiyorum .
Allah kabul etsin canım
İşe başlamak çok zor olacak insan bi saat bile ayrı kalınca aklı kalıyor tüm gün çok özlersin. Ama iyi yanı sosyal hayata yeniden karışmak olacak.
Allah kolaylık versin canım Bebişine kim bakacak?
Ben Evde kalmaya alışkın olmadığım için çok bunalıyorum.
Bizim de öyle ya. Geçen iki gün üçümüz aynı odada yatmak durumunda kaldık. Karıkoca birbirimize girdik.Gece uyandı güneş emzirdim yerine koydum. Eşim yatakta dönüyor ben napıyosun uyandıracaksın diyorum
Tabii sabah küsmüş bana eşim
Aynı odada kalmak bize göre değil anladım
Ben bebeğimin odasında L koltukta yatıyordum o da koltuğa yapışık anne yanı yatakta. Aramızda iki karış mesafe ve gözünü açtığı an bana bakıyordu.
Şu dönem çıktım çıktım yoksa çıkamayacağım dedim. Benimki uyanınca yüzünü karıştırıp ıh diyo sadece. Ayaklarıyla yatağa vuruyor. Çok sonra mıkırdanma sesi geliyor. O zaman da tekrar uyutmak uzun sürüyor. mecburen kamera aldık. İlk gece tedirgin oldum hadi makina algılamazsa hadi uykum ağır gelirse falan diye. Allah’a emanet diyip yattım. O kadar alışmışım ki sesine ıh der demez çıktım yataktan, makina algılayıp öttüğünde ben çoktan odasına girdim hep. Yanyana odalarımız ve kapılar aralık.
Saat başı kalkardı şimdi çok şükür. O da ben de rahat ettim. Benim yatakta dönerken çıkardığım kıpırtı sesine uyanırdı önceden. Şimdi uyanmıyor diye gidip nefesine bakıyorum bazen. 3haftadır ayrıyız. Tavsiye ederim kızlar. Bebekleriniz sessiz dahi olsanız anne kokusuna bile uyanırmış
Sadece bagirsak tepkisi var canim. Belli günden derken nasıl oluyor yanı o günü nerden bileceğim canimBağırsak tepkisi mi var sadece bizde hem çilt hem bağırsak tepkisi var. Rahdevu için belli günde arıyorsun
Benim bebeğimde bi memeyi maksimum o da gece uyurken 5 dk emer ben iki memeyidenveriyorum. emzirmem en fazla 8-10dk sürer doğduğundan beri öyle emip doyunca bırakıyor. Yutkunuyorsa evet geliyor süt. Genetikte olabilir bende küçükken zayıf doğmuşum sonra eme eme tombik bişi olmuşum. Kızımda öyle kısa emiyor ama kg su iyi. Senin bebeğin Doymasa ağlardı bütün gün.Canım benim sütüm var, bebeğim emerken memelerimin dolduğunu hissediyorum ve bebeğim yutkuna yutkuna içiyor ama 4-5 dk kadar emiyor. Eskiden uzun uzun emerdi şimdi hemen bırakıyor. Etrafı seyrediyor. Ama doymasa da huysuzlanır diye düşünüyorum. Öyle bir şey de yok. Belki de genetiktir zayıf olması. Ben de çok zayıfım çünkü.
M Mismommy bir de beni düşündüren şu, gündüz 3 saat kadar emmeden duran bebek gece neden saat başı istesin ? Sadece 3 4 gündür.. Bu gececanbebekds i de dinledim arada pışpışlayıp dalmasını sağladım 2 dk sonra uyandı yine pış pış pış ama dikkat ettim çoğunlukla mıkırdanıyor ama gözler kapalı memeyi aldığında direk dalıyor öyle aman aman iştahlı emdiğini görmedim. Ay bu akşam kurt düştü içime aç mı diye
2 de uyudum biraz zombi gibiyim uykusuzluktan
Ya bizimkiler huysuzluktan bence benim oğlan karnı tok bence ama bi uyuyamıyor şuan kendi uyumasını bilmiyor meme istiyor bu sefer gaz doluyor kucakta pıs pıs yapınca geri kalkıyor bende uykusuz kalıyırm
Bende anne yanını topladım kaldırdım. L koltuğu açtım geniş geniş yatıyor. Taşınma planı var, gidince montessori yatağı yaparım dedim şimdilik idare ediyor.Bende ise baslicam artık odasında uyusun istiyorum ama hala birakamiyorim anne yani bedigine sığmıyor kaç gündür benim yatağında yatıyor aslında kötü alışıyor bana. Ben denicem ama önce telsiz almam laxim
Canım tabiiyki istemeden yapıyor ama eğer bu tarz oyunlarına komik tepkiler verirsek sırf eğlensin diye devam ettirip alışkanlık haline gelebiliyor. Çünkü artık bebişlerimiz tekrarı öğrendi. Elini tutup seni nasıl sevmesi gerektiğini gösterebilirsin, engellersen unuturKızlar günaydın. Oğlum son bir haftadır emerken olsun omuzumda gaz alırken olsun beni çılgınca yumrukluyor. Ama baya yani acıtırcasına. Normal mi anlayamadım çok garipleşti bu günlerde
Dünden beri kafamdan atmaya çalışıyorum olmuyor. Benim oğlumun adı Mustafa Selim (hamile bile kalmadan önce sadece Mustafa olucak biz çift isim sevmiyoruz deyip duruyorduk (çünkü soyadımız inanılmaz uzun) hamileleiğim boyunca kv selim olsun ben selim diyeceğim dedi durdu. Doğum yaptığımın ertesi eşim benden rica etti tamam dedim peki dua et aşığım sana dedim). Tüm aile eltimde toplandık. Kv sadece selim diyor eşim ben ve eltim sadece Mustafa diyoruz diğer herkes Mustafa selim diyordu düne kadar. Dün görümceler de dahil herkes selim dedi. Noluyor ya dedim eltime mutfakta. Eltim ile kaynım tartışmış bu konu yüzünden. kaynım:annem öyle istiyor demiş.
Bir ara kv severken selim selim diye sesleniyordu. Ben biraz sesli “Mustafa selim” dedim ona dönüp.
Çok sinirlerim bozuluyor. Mustafa’yı da ben seçmedim üstelik eşimin bekarlıktan kalma isteğiymiş. Benim de hoşuma gitti bu ve Tüm hamileliğim boyunca karnımı Mustafa diye sevdim.
Şimdi bu şekilde diretilmesi offfff.
Sürekli de ikinci çocuğu ara verme yap muhabbeti yapıyorlar bana. Ben de laf sokar gibi 7/24 ben bakıcam ama ismini bile ben koyamayacaksam yapmicam başka dedim ama biliyorlar zaten vakti gelince deli gibi ikinciyi hatta üçüncüyü de istediğimi. Şimdiden onların bile ismini hazır etmiş. Riskli hamileliğimde hiçbir katkısı olmamış bu insanın bu şekilde kendine görev edinmesini sinir oluyorum. (Ki kendi annem hamileliğim boyunca eşimin ütülerinden tutun kışlık erzak hazırlığına kadar herşeyi yaptı, hiç bir istekte de bulunmadı)
Eşim de bu durumdan rahatsız ama annesine hiç karşıt bişey diyemez. Kv de de bir tılsım var sanki ben bile basiretim bağlanıyor bunları bunları dicem diyorum karşıma gelince kalakalıyorum öylece.
Kusura bakmayın kızlar uzunca yazmışım ama kimseye anlatamayınca düktüm içimi buraya. Eşimle konuşsam tartışacağız biliyorum. Kv aylık kontrole kadar Senin sütün yok diyen bir kadın. Onda bile eşim annesine dönüp bişey demedi. Aylık kontrolde bebeğimin fazlaca kilo aldığını öğrendi de sustu
Bende anne yanını topladım kaldırdım. L koltuğu açtım geniş geniş yatıyor. Taşınma planı var, gidince montessori yatağı yaparım dedim şimdilik idare ediyor.
Eğer uykun hafifse telsize bile gerek yok. Ben ıh demesine uyanıyorum. Bazen rüyasında gülüyor ona bile uyanıp yanına gidiyorum uyandı sanıp. Gece ses çok anlaşılır oluyor. Her bebek farklıdır tabi ama çok geç kalma derim
İleride geçiririm diyorsan bu aylarda ayırmak en iyisi çünkü farkındalığı artınca bebek için de travma olur. Ama yok biz uzun süre aynı odadayız diye karar verirsen :) hiç elleşmeÇok komik ama bizde eşimle arkadas gibiyiz. Diyorum ki artık gel yataginda yat ,diyor ki ;ya o yada ben sen kararını ver . Bende o odasına gecirsemmi bilmedim çok alıştım bebeğe.
canm takma sende hepimzde kv ve isim derdi var kiskandkilarindan yapiyolar onlarda oyle anca kendilerini rahatlatiyolar yoksa kendi iclerinde patlarlar hemDünden beri kafamdan atmaya çalışıyorum olmuyor. Benim oğlumun adı Mustafa Selim (hamile bile kalmadan önce sadece Mustafa olucak biz çift isim sevmiyoruz deyip duruyorduk (çünkü soyadımız inanılmaz uzun) hamileleiğim boyunca kv selim olsun ben selim diyeceğim dedi durdu. Doğum yaptığımın ertesi eşim benden rica etti tamam dedim peki dua et aşığım sana dedim). Tüm aile eltimde toplandık. Kv sadece selim diyor eşim ben ve eltim sadece Mustafa diyoruz diğer herkes Mustafa selim diyordu düne kadar. Dün görümceler de dahil herkes selim dedi. Noluyor ya dedim eltime mutfakta. Eltim ile kaynım tartışmış bu konu yüzünden. kaynım:annem öyle istiyor demiş.
Bir ara kv severken selim selim diye sesleniyordu. Ben biraz sesli “Mustafa selim” dedim ona dönüp.
Çok sinirlerim bozuluyor. Mustafa’yı da ben seçmedim üstelik eşimin bekarlıktan kalma isteğiymiş. Benim de hoşuma gitti bu ve Tüm hamileliğim boyunca karnımı Mustafa diye sevdim.
Sürekli de ikinci çocuğu ara verme yap muhabbeti yapıyorlar bana. Ben de laf sokar gibi 7/24 ben bakıcam ama ismini bile ben koyamayacaksam yapmicam başka dedim ama biliyorlar zaten vakti gelince deli gibi ikinciyi hatta üçüncüyü de istediğimi. Şimdiden onların bile ismini hazır etmiş. Riskli hamileliğimde hiçbir katkısı olmamış bu insanın bu şekilde kendine görev edinmesini sinir oluyorum. (Ki kendi annem hamileliğim boyunca eşimin ütülerinden tutun kışlık erzak hazırlığına kadar herşeyi yaptı, hiç bir istekte de bulunmadı)
Eşim de bu durumdan rahatsız ama annesine hiç karşıt bişey diyemez. Kv de de bir tılsım var sanki ben bile basiretim bağlanıyor bunları bunları dicem diyorum karşıma gelince kalakalıyorum öylece.
Canim benim hiç kafana takma boşver. Annem her zaman şöyle der"Çocuğun adı ne olursa olsun annesi babası ne diyorsa etrafta eninde sonunda onu der. Hem biraz büyüyunce oğluna isminin Mustafa Selim olduğunu ogretirsin Selim diyenlere benim adım Mustafa Selim der.Dünden beri kafamdan atmaya çalışıyorum olmuyor. Benim oğlumun adı Mustafa Selim (hamile bile kalmadan önce sadece Mustafa olucak biz çift isim sevmiyoruz deyip duruyorduk (çünkü soyadımız inanılmaz uzun) hamileleiğim boyunca kv selim olsun ben selim diyeceğim dedi durdu. Doğum yaptığımın ertesi eşim benden rica etti tamam dedim peki dua et aşığım sana dedim). Tüm aile eltimde toplandık. Kv sadece selim diyor eşim ben ve eltim sadece Mustafa diyoruz diğer herkes Mustafa selim diyordu düne kadar. Dün görümceler de dahil herkes selim dedi. Noluyor ya dedim eltime mutfakta. Eltim ile kaynım tartışmış bu konu yüzünden. kaynım:annem öyle istiyor demiş.