• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
canım benim oğlum hafif öksürükle başlayıp devamında hırıltı öksürüğe çevirmişti. çok kısa sürede içinden değişik sesler gelmeye başlamıştı. meğer bebeklerde enfeksiyon çok hızlı ciğerlere inermiş. bence beklemeden sabahına doktora götür. 1 ay oldu oğlum hala iyileşemedi :KK43:

canm cok gecms olsn baya salgin var dikkatli olmamz lazm bence calpol ver vucudu rahatlar agri kesici sonucta ve o bricaly ilacini dr tavsiyesiz alma ilk öksurukle ayni sekilde oldugu kesin degil bu gece calpol ver yarn bence bi dr a gorunun cok cok gecms olsn

Çok sağolun kızlar, daha fazla ilerlemeden yarın Dr götüreyim o zaman

Çok sağol canım. Bende calpol hakkında aynı şeyi düşündüm. Ateşi falan yok çok şükür ama çok kötü öksürüyo. Yine böyle olmuştu doktora götürmüştüm dediğim şurubu vermişti, çok ilerlemeden vermekte istiyorum bide korkuyorum da ilaç vermekten napıcagımı şaşırdım :mad:
canım öksürük dışında ağrısı olduğuna dair bir izlenimin var mı? calpolü çok yüksek ateşlerde veriyor doktorlar. biz fitil kullanıyoruz ama ateşi olsa bile 38,5 olmadan verme diyor doktorumuz.

Kızlar oğlum çok kötü hırıltılı bi şekilde öksürmeye başladı hatta boğulcakmış gibi oluyo. Calpol versem mi? Ama oda agrı kesici ateş düşürücü, şiddetli öksürüğe faydası olur mu? Yada oğlum yaklaşık 3 ay önce yine böyle öksürüyordu doktora götürdüm bana ‘Bricanyl’ diye bi şurup vermişti, 2 güne toparlamıştı. Çok geç kalmadan o şuruptan versem mi acaba?
Canım çok geçmiş olsun. Bir dakikada 50den fazla nefes alıyorsa cocuk acile gotur. Bir baksınlar.

canım öksürük dışında ağrısı olduğuna dair bir izlenimin var mı? calpolü çok yüksek ateşlerde veriyor doktorlar. biz fitil kullanıyoruz ama ateşi olsa bile 38,5 olmadan verme diyor doktorumuz.

Yok canım sadece öksürük var. Keyfide yerinde aslında ama öksürüğü çok fazla. Bugün akşam saatlerinde birden başladı hiç anlamadım ki nasıl oldu

Yok canım sadece öksürük var. Keyfide yerinde aslında ama öksürüğü çok fazla. Bugün akşam saatlerinde birden başladı hiç anlamadım ki nasıl oldu
Canım geçen pazar benim bebegimde aynı şekilde başladı hızla kötüledi. Pazartesi gece çocuk acile gittik. 7 saat gözetim altında tuttular. 3 doz ventolin verdiler tekrar kontrol ettiler bebek rahatlamamis dediler. Bir saat oksijen verdiler. Kan gazları düşmüş yavrumun. Yine rahatlamamis dediler 3 doz daha ventolin verdiler. Sonra 5 günlük antibiyotik tedavisi ile gönderdiler. Bir iki gün içinde iyilesme olmaz yada durumu kotulerse hemen getirin dediler. Sukur toparlanıyor. Keşke ilerlemeden gitseydim dedim çok kızdım kendi kendime.
Dilerim senin bebeğin hızla iyileşir. Ama solunumda sıkıntı çekiyorsa sabahı bile beklememeni tavsiye ederim.
Tekrar geçmiş olsun.

Kızlar oğlum çok kötü hırıltılı bi şekilde öksürmeye başladı hatta boğulcakmış gibi oluyo. Calpol versem mi? Ama oda agrı kesici ateş düşürücü, şiddetli öksürüğe faydası olur mu? Yada oğlum yaklaşık 3 ay önce yine böyle öksürüyordu doktora götürdüm bana ‘Bricanyl’ diye bi şurup vermişti, 2 güne toparlamıştı. Çok geç kalmadan o şuruptan versem mi acaba?
Canım gecmıs olsunn . Doktora gösterin bence yine

Çok sağol canım. Bende calpol hakkında aynı şeyi düşündüm. Ateşi falan yok çok şükür ama çok kötü öksürüyo. Yine böyle olmuştu doktora götürmüştüm dediğim şurubu vermişti, çok ilerlemeden vermekte istiyorum bide korkuyorum da ilaç vermekten napıcagımı şaşırdım :mad:
Cok endiseliysen ve oksuruk cok kotu boyuttaysa bi acilen gidin canim. Hem icin rahatlar hem de bronsilolit baslangici filansa olmadan mudahale edilir. Gerci hastanelerde hastalik saciyor resmen. Annelik icgudulerinle karar ver artik ama keyfi yerindeyse calpol verme.
İnsallah sabaha hafiflemis olur oksurugu :dua:

Canım geçen pazar benim bebegimde aynı şekilde başladı hızla kötüledi. Pazartesi gece çocuk acile gittik. 7 saat gözetim altında tuttular. 3 doz ventolin verdiler tekrar kontrol ettiler bebek rahatlamamis dediler. Bir saat oksijen verdiler. Kan gazları düşmüş yavrumun. Yine rahatlamamis dediler 3 doz daha ventolin verdiler. Sonra 5 günlük antibiyotik tedavisi ile gönderdiler. Bir iki gün içinde iyilesme olmaz yada durumu kotulerse hemen getirin dediler. Sukur toparlanıyor. Keşke ilerlemeden gitseydim dedim çok kızdım kendi kendime.
Dilerim senin bebeğin hızla iyileşir. Ama solunumda sıkıntı çekiyorsa sabahı bile beklememeni tavsiye ederim.
Tekrar geçmiş olsun.

Oyy kuzum, çok çok geçmiş olsun canım bununla geçsin gitsin inşallah. Tekrar çok teşekkür ederim

Canım gecmıs olsunn . Doktora gösterin bence yine

Çok teşekkür ederim canım

Cok endiseliysen ve oksuruk cok kotu boyuttaysa bi acilen gidin canim. Hem icin rahatlar hem de bronsilolit baslangici filansa olmadan mudahale edilir. Gerci hastanelerde hastalik saciyor resmen. Annelik icgudulerinle karar ver artik ama keyfi yerindeyse calpol verme.
İnsallah sabaha hafiflemis olur oksurugu :dua:

Şuan uyuyo. Aslında çok sık öksürmüyor, öksürünce kötü öksürüyo anlatabildim mi bilmiyorum ki. Hırıltılı öksürüyo böyle. Dediğin gibi hastanelerde hastalık saçıyo ama yarın ki durumuna göre dr’a götürücem canım. İnşallah sabaha hafifler :dua:

Tekrar geçmiş olsun.
tam böyle oldu benim oğlumda. birden kötüleşti, ventolin hava verdiler. ev için de ventolinin şurubunu verdiler. antibiyotik falan, ateş desen 38 altına inmedi. 1 ay olacak hala tam iyileşmedi. en kötüsü de birinden kapmış dedi doktor. hani biz o kadar koruyup kollayalım, üşümesin, terlemesin derken başkası gelsin şap öpsün çocuk hasta olsun :( neyse artık bağışıklık sistemi güçlenir diye umalım.. size de çok geçmiş olsun.

Tekrar geçmiş olsun.
Canım benim çok geçmiş olsun..

Canım benımkı de hep 4-5 dk emıyor ve sonrasında 4 saat kadar tok kaloyor doktorum normal oldugunu artık ustaca emdıgını ve mıdesı buyudugu ıcın daha cok sutu mıdede daha uzun sure tutabıldıgını kısa emmesının normal oldugunu soyledı. Ac olsa zaten asla susmaz aglardı. Benım de sutum vardı bılıyosun ama sagdıgımda gördum kı önsütüm fazla canım enson bı baktım yaglı süte 110 ml den sonra gecıldı sagdıgımda bıberona sagımdan hemen sonra bakınca gözle cok rahat goruluyor bu fark. E sonra bebegım suan 140 ml ancak ıcıyor ve genel toplamda yaglı sutu cok az almıs oluyordu. Bu ay hayatımızda ıkı sey degıstı ve kılo alını eskıye gore daha ıyı dedı dr ara kontrolde. Bunlar 1: memeyı sonuna kadar emzırmek. Benım koz sag memeyı hıc emmek katemeyınce orwdakı sut uretımı cok azaldı kucuk kaldı memem. Ilk zamanlar hep sagıyordum onu ama fazla sut uretımı olmasın dıye onu da bıraktım sol memeden emıuor hep tek meme ıle gıdıyoruz. Boyleve yaglı sute ışkınde degılse bıle ıkıncıde erısebılıyor. Sende herbır memeyı ust uste ıkı kere verop dıgerınj sagabılırsın bence bu surede. Kızım uyanıkken emmek ıstemıyor hasta oldugundan berı huy edındı bende dr tavsıyesıyle uykudayken, uyku sersemıyken emzırıyorum. Etrafla oynamak ıcın yarım bırakmadıgından tamamen doyana kadar ıcıyor bence bu sebeple. Hastalık donemınde kılo almamıs olabılır ama vermesın yeter demıstı doktorum ara kontrolde bıraz kılo bıle almıs masallah. Artık az alıcaklar 200-500 arasında beklıcez demıstı dr. Bırde bende zayıfım 168 boyumla 52 kıloyum suan ve gecen ay bana sey dedı. Senın de bu boyla kılon bellı sonucta genetık dıye de bırsey var. Bu da mınyon olucak bellı oldu dedi. Sutum oldugu ıcın oncekı aylarda mıdeyı bıraz acacak daha cok sute yer acacak takvıyeler vermıstı bu ay belkıde onlar da ıse yaramıstır artık daha ıyı kılo alımı demıstı aylık kontrolumuz 10gun sonra bakalım kackılo almıs olucaz ama 100 gramdan sebep de hızlı ek hıdaya gecme olayı yada mama fln bana pek mantıklı gelmedı canım
Evet aklıma sen gelmiştin zaten benzer şeyleri sen de yaşadın. Süt var ama Bebek kilo alamıyor. Bu ön süt meselesine çok takılmamak gerek diye okumuştum bir yerde sanırım emzirme sanatı grubunda. Ben de genellikle sırayla veriyorum memeleri. İlk başta lıkır lıkır içiyor sonra bırakıyor, tekrar veriyorum bir iki fırt çekip yine bırakıyor. Yani büyük ihtimalle ön sütü içiyor olabilir dediğin gibi. Ama benim kızım hiç de öyle 3-4 saat falan durmuyor. Yenidoğan gibi yarım saatte bir meme istiyor. En geç saat başı. Dur bakalım bir de senin dediğin gibi deneyeyim bir memeyi üst üste emzireyim bakalım. Mama ve ek gıdaya hızlı geçiş bana da mantıklı gelmedi. Teşekkürler canım.

4.ayda aynı sorunu biz yaşadık.dr o ayki bebeklerin yapması gerekenlerle ilgili soru sordu.işte oyuncakları yakalamaya çalışıyor mu,ağırlar gülücükler var mı?senş takip ediyor mu falan gibi sorular sordu.cevaplar evet olunca kilosu az ama mamaya gerek Yok emzirmeye devam dedi.
Bence mama işi tamamen dr ile alakalı
ben kilosunu kafaya takıp on gün emzirme kampına girdim on günde iyi kilo almıştı.
Bebeğin bu ayda yapması gerekenleri yapıyorsa gelişimi normal demektir ki senin minnoş birçok bebekten önce döndü.
Ek gıdaya biz 5.ayda tadım ve kaşık alıştırmaları olarak başladık.miktar belirtmedi bebiş ne kadar isterse dedi.önce meyve suyu verdim şimdi yoğurt ve meyve püresi veriyorum.ilk başta hevesle yitirilen şimdi öok isteksiz ben de zorlamıyorum.öyle Dr dediği gibi üç öğün o miktarı yedirmek çok zor olur.ben bir tatlı kaşığı yerse oh çok Yedi diyorum
Evet kızım çok hareketli 4,5 ayda döndü şimdi de geri geri emeklemeye başladı :) uyku yok sabahtan akşama kadar bir saniye durmuyor yerinde. Doktor kızımın blw ye hazır olmadığını fiziksel olarak küçük olduğunu söyledi ama halt etmiş. Bugün gayet güzel kendi kendine yedi havucunu çok şükür. Ben dün birden panikledim ama bugün sakin kafa düşününce bildiğim gibi yapmaya karar verdim. Ben yine blw ye ve emzirmeye devam edeceğim. Hiç bir çorba yoğurt meyve vs anne sütünden daha yarayışlı değil sonuçta.

Back
X