2017 Aralık Anneleri

Cnm çoğumuzda bu durum var senn bebi baştan böle idi :KK43: bizimki dönemlik çok zorlanıyrm ve sanırım emmesi için bişyler deniyrm hata yapıyrm kaç gündr ağlarken ayakta emzirurm öle sakinleşiyor şimdş ayakta emmezrmsem emmiyr :KK43: bu bebişler ne biliyr öle yA bunun bi çözümü olmalı yoksa biz anne yüreği o ağlamalara dayanamayıp emmesi için uçarak bile emzrirz :KK53:
Benim sorunumda tam.tersi saatte 3 kez emiyor.:KK43:

Aynı cnm uyuma vakti gelince deli gibü ağlıyr ve ne yaparsam susmuyor :KK43: emzirmeyi deniyrm imkansız tabi o sinirle emmesi ... umarım düzelr yoksa cidden ev kuşu oluruz bütün yaz :KK43:

Ben zorlada olsa uyutp yırmı dk yarm saat snra ıyanmadan alp emzırıyorum öyle ıdare edıhorz bıkac gundur ınsalah yetıyodr bu seklde. Gece emıyo yırmı dk yarım saat kadr ıkımkere falan

okula giden cocugn varsa cok dikkat et canim sanirim oralarda kizamik asisini erken yapcaklarms.ebe asi kampanyasi basladi gibi birşeyler soyledi
Okula giden cocuğum yok ama esimde bende öğretmeniz canım kayınvalidem sabah sağlık ocağına gitti bir kadın gelmiş bebeğini getirmiş dra dr asılarını yaptık mı diye sormuş asılar yabancı ülkeden geldiği için güvenmiyorum yaptırmadım demiş dr baya ikna etmiş ama aşı zamanları geçmiş zaten yaptıramamıslar öyle sinir oldum ki bu cahil insanlar yüzünden bizim cocuklarımız tehlike altında kadının ağzına vurasım geldi

Okula giden cocuğum yok ama esimde bende öğretmeniz canım kayınvalidem sabah sağlık ocağına gitti bir kadın gelmiş bebeğini getirmiş dra dr asılarını yaptık mı diye sormuş asılar yabancı ülkeden geldiği için güvenmiyorum yaptırmadım demiş dr baya ikna etmiş ama aşı zamanları geçmiş zaten yaptıramamıslar öyle sinir oldum ki bu cahil insanlar yüzünden bizim cocuklarımız tehlike altında kadının ağzına vurasım geldi
bizim ebede aynisini anlatti iste yok civa varmis yok bilmem ne proflar ya hepsi onlarin lablarda tetkik ettirmisler sanki.kendi cocuklarni ziyan ediyolar milletnkinide ziyan edecekler

Cnm nasılsnz tahller ii çıkmıştır umarım,, eyer bebişin uyumada ve emmede zorluk çıkarmıyorsa hiç bir zorluğu yoktr bence ( Maşlh diyelim )ben de yaz ayında Kıbrıs'a gidecktim ama iptal ettim
:KK43: çok ağlıyr rahat emmiyr çünkü,,, umarım düzelr bebişimin huyu hiç olmzsa avm giderm.. :KK70:
Çok şükür canım gaita tahlili temiz çıkmıştı zaten. Bugünkü doktor da eğer huzursuzluk ateş yoksa hiç kan almayalım dedi. Dönemsel bi durum gibi görünüyor dedi. Beklicem bakalım.
Oğlumla da henüz yolculuk yapmadık. Sadece şehir içinde gezdik. Uçağa binmeden önce emziririm de benimkinin sağı solu belli olmuyor. Uçakta uyumazsa büyük ihtimal emmek isteyecek. Nasıl emziricem. İnşallah yanıma bayan oturur. Emzik de tutmuyorsa midesini bulandırıyor. Bakalım ilk kez tecrübe edicez bebekli yolculuğu :)

Uykusunda emzirdim ben de birazcık
Geçer diyorlar
Kime sorsam olur bu dönemde diyor
Ne zaman geçeceği bebeğe göre değişirmiş
Doktorun erken dediyse biraz daha bekle canım
Zaten geçsen de ilk zamanlar doyuracak kadar vermiyosun ki tadımlık veriyorsun
Ana besin yine anne sütü ya da mama olacak
O yüzden uyutup uyutup vermeye çalışcaz
Bazen kendimi avutamayıp ağlıyorum yakınıyorum
Ama görevimiz bebişlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak
Ağlayıp ağlayıp rahatlayıp içimizi döküp devam edicez yine napalım
Doktor da bana dönemsel yasa dis çıkartma olabilir dedi ama damakta sadce beyazlama var kizariklik yada şişlik yok inşallah donemseldir değilse ben yoruluyorum artik

bende cok baktrmamaya calisyrmda daha henuz konusma donemnde olmadgi icin renkler ilgisini cekiyo guluyo ciglik atiyo onlara.e koca gunde sarki soyle konus ona iflahm kesiliyo yani.arada baktryrm yapcak bisey yok hepimz izledik cevremdeki butun cocuklar izledi cok sukur bisey olmadi hic birine ha telefon tablete karsiym o ayri elimden geldgnce uzak tutcam
Canım.ben.gündüzleri arada aciyordum tv en azından mamasini hazırlarken yada yemek yerken simdimesim.izin.vermiyor ama mumkun.değil ki izlememesi duvarda kocaman televizyon eşim artık akşam kz uyumadan televizyonu açmıyor bana da kızıyor

Canım.ben.gündüzleri arada aciyordum tv en azından mamasini hazırlarken yada yemek yerken simdimesim.izin.vermiyor ama mumkun.değil ki izlememesi duvarda kocaman televizyon eşim artık akşam kz uyumadan televizyonu açmıyor bana da kızıyor
insan çıldırır beya tv olmadn zaten koca gun bebekle ugrasiyrz bi esler gelince azicik tv keyfide mi yapmayalm yani.bisey olmaz allahin izniyle.ben daha duymadim sadce tv den konusamayan bebek yada aptal olsun.ha dedgm gibi bilgisayar falan yapiyo cunku cevremde var oyunlarla kafayi yemis cocuklar.o yuzden tv vmbiraz daha masum elimizdm geldgmce onuda engellemeye calsicz ama bazen dedgn gibi yemek yaparken uyaniyi koyuyrm tv nin onune 2 dk baska turlu durmuyo

Çok şükür canım gaita tahlili temiz çıkmıştı zaten. Bugünkü doktor da eğer huzursuzluk ateş yoksa hiç kan almayalım dedi. Dönemsel bi durum gibi görünüyor dedi. Beklicem bakalım.
Oğlumla da henüz yolculuk yapmadık. Sadece şehir içinde gezdik. Uçağa binmeden önce emziririm de benimkinin sağı solu belli olmuyor. Uçakta uyumazsa büyük ihtimal emmek isteyecek. Nasıl emziricem. İnşallah yanıma bayan oturur. Emzik de tutmuyorsa midesini bulandırıyor. Bakalım ilk kez tecrübe edicez bebekli yolculuğu :)
emzirme onlugu al canim ben yeni dogdugnda hastane ortasinda emzirdm kalablk diye onlukle cok rahat oluyo

Zaten daha çok gerildi hiç tutmadı memeyi
Ağlaştık birlikte
Sağsam içiremiyorum
Sağmasam emziremiyorum
kuzum o kadar eziyet etme kendine sana da yazik almiyosa almiyo 2 aydir butun ugraslarina ragmen istemiyo . benim ilk cocugumda 5 ay boyunca emzirmeye calistim ayni senin bu yasadiklarini yasadim sonuc emzirmeyi basaramadim 8 ay boyunca sagarak verdim hemde elle sagdim makine felanda yoktu gerci elle sagmayi makineye tercih ederim:)tutmadimi tutmuyo iste ne yaparsın .

Ben bebek tam 2 aylıkken 2 defa ucaga bindim. Emzirme onlugu ile emzirdim kalkista. Kulaginin basinctan etkilenmemesi icin yutkunmasi gerekiyormus.Check in yaparken durumunu izah edersen bayan yani verirler cok yardimci oluyorlar bebeklilere

Gunduz memeyı uykudan ıyandkca alıyo bes on dk.. gecekerıde bı buvuk saatte bı uyanıyo gunduz doymadgndan gslıba gece ıyı emıyo ıyı bsey dımı bu ac kslmıyı en azndan yavrum. Hele aksnları neler denıyorm emsın dıye ama yok 3. Aydn snra byle oldu ınsallh gecıcıdr cok yorulup gerılıyorm emsn dye ugrasmaktan

Bı bucuk saatte bı ayaktsyız uc oldu kalkısım.. emıyo dıye sevnıyırm ama ksfsm kazan gbı

emzirme onlugu al canim ben yeni dogdugnda hastane ortasinda emzirdm kalablk diye onlukle cok rahat oluyo
BEn de onu düşündüm de tesettürlüyüm. Tuhaf kaçmaz Mı? Çevremde tesettürlü olup da emziren hiç görmediğimden soruyorum canım. Yanlış anlaşılmasın.

insan çıldırır beya tv olmadn zaten koca gun bebekle ugrasiyrz bi esler gelince azicik tv keyfide mi yapmayalm yani.bisey olmaz allahin izniyle.ben daha duymadim sadce tv den konusamayan bebek yada aptal olsun.ha dedgm gibi bilgisayar falan yapiyo cunku cevremde var oyunlarla kafayi yemis cocuklar.o yuzden tv vmbiraz daha masum elimizdm geldgmce onuda engellemeye calsicz ama bazen dedgn gibi yemek yaparken uyaniyi koyuyrm tv nin onune 2 dk baska turlu durmuyo
Bende oyle yapıyordum canım eşimin haberi yoktu tv actigi mdan birgün işten erken geleceği tuttu beni mutfakta elasuyu da televizyon karşısında yakalayınca kızdı o gün bugündür televizyon yok evde evet dediğin gibi çok bunaliyorum böyle en azından bir ses oluyor evde koca en şimdi issiz ada gibi

Gunduz memeyı uykudan ıyandkca alıyo bes on dk.. gecekerıde bı buvuk saatte bı uyanıyo gunduz doymadgndan gslıba gece ıyı emıyo ıyı bsey dımı bu ac kslmıyı en azndan yavrum. Hele aksnları neler denıyorm emsın dıye ama yok 3. Aydn snra byle oldu ınsallh gecıcıdr cok yorulup gerılıyorm emsn dye ugrasmaktan

Canim benimde bir ay emmedi uc aylik olduk kesildi gunduz emmeleri surekli uykuya dalarken uykudan uyanirken emzirdim e tabi kilo almadi oyle geceleri kendi istiyordu iyi emiyodu ama bir haftaya yakindir cok cok cok sukur gecti kendisi emmek ıstiyo oyle alismisjmko meme almiycak diye bazen agladiginda aklima geliyo meme diye hemen daliyo rabbime şükürler olsun ama bu seferde mastit yakaladi yine sut oyle azki açlıktan agliyo sagdiklarimida icmiyo biberon almiyo :KK43: isimiz bir dogru duzgun gitmiyo aksilik ama şükür diyelim daha beteri olmasin ne diyeyim insallah seninde gecici olur sabret sen ver iki dk cekse uyarmasina yardimci oluyo yoksa bu emmemeye sut kalmaz kizim tam cekiyodu sut geldiginde birakiyodu ama uyarilmis oluyordu

X