Inşallah gelecek aya kadar kilo alır gereci bu ay çok u mutluydum 2 saate bir mama yiyordu ama hiç ise yaramadı belkinde ek gida ise yaayacakHaklısın kuzum ama biz bilemeyiz ki onlar için en iyisi nedir. Sadece en iyisi olsun diye dua edebiliriz. Ek gıda ona şifa olacak belki de. Kendini daha fazla üzme. Biz anneyiz. Biz iyi olalım ki evlatlarımız da iyi olsunlar.
Kuzum aç kalmadığı sürece bence kilonun bi önemi Yok . Yeter ki doyursun kendini.Inşallah gelecek aya kadar kilo alır gereci bu ay çok u mutluydum 2 saate bir mama yiyordu ama hiç ise yaramadı belkinde ek gida ise yaayacak
Canım bende azar azar tatırmak istiyorum da bişey sorcam özellikle sebze pürwlerine kabızlık yapmasın diye zeytinyağı koyuyormusunben basladim ek gidaya :)) 1 hafta sonra 4 ayimz dolcak.ilk once sebzeleri kaynatip suyunu verdim tabi damla damla yedigi toolam 1 cay kasgni gecmiyodu.yogurt verdim elma suyu :)) simdi sebze puresi bile yiyo :)) hicte korkmam o mamada ki kimyasali hazmedebiliyosa yavrum dogal olan mamalarida hazmeder ki hep deneye deneye verdim.ne sindirimnde ne baska biseynde sorun olmadi.tavsiye ediym diyemem çünkü her bebi farkli.bizimki mamayi reddediyordu ben ondan basladim
bu aksam koyayim corbasina bakalm yiycek mi.baska neler koyablrm sebze olarakZeytinyağı koyuyordum ben sebze pürelerine cnm yoksa hiç tadı olmuyor tuzda koymayınca..dene sen de zaten zeytinyağı veriyorum diyordun..
hic koymadm daha zeytin yagi canim.bu aksam denicem bende.ilk once sularindan basla.havuc kabak patates koy kaynasin iyice hemen yarim cay bardagindan az azar azar tattir ona.ben simdi pure veriyrm ama gun icinde ihlamur yada yogurt veriyrm daha hic kabiz olmadi.purenin icine bebek mamasindanda katiyrm.pirinc unu yapiyrm su ile seker koymuyrm bebek mamasi koyryrnCanım bende azar azar tatırmak istiyorum da bişey sorcam özellikle sebze pürwlerine kabızlık yapmasın diye zeytinyağı koyuyormusun
Tamam canım çok teşekkür ederim :)hic koymadm daha zeytin yagi canim.bu aksam denicem bende.ilk once sularindan basla.havuc kabak patates koy kaynasin iyice hemen yarim cay bardagindan az azar azar tattir ona.ben simdi pure veriyrm ama gun icinde ihlamur yada yogurt veriyrm daha hic kabiz olmadi.purenin icine bebek mamasindanda katiyrm.pirinc unu yapiyrm su ile seker koymuyrm bebek mamasi koyryrn
Takmayim diyorum da ışte annelik canım ya belki haklısın mamayla alamadığı kiloyu ek g idayla alacak hem düşününce ek gida sanki daha sağlıklı sonuçta kendin hazirlayavaksinİçine sinmeyen ek gıda mı cnm..hiç üzülme..benim kız da 2800 doğdu 3800 oldu 4800 oldu sonra 3.5aylıkken 5500 dü..senin kızdan çok da faklı değil..boya gitmiş sanki 61 olmuş..bende başlayacapım ek gıdaya zaten ek gıdayı tamamen bir öğün olarak vermek bir ayı bulur..ayrıca doğal besinleri dindirmesi daha kolay olmaz mı mamadan..mamayu kötülediğimden değil yanlış anlama ama mesela muhallebi..hem besleyici hem doyurucu..bi arkadaş kızına unu kavurup biraz şeker ve sütle muhallebi yaparmış 6aylıkken falan doğru demiyorum ama yapılabiliyor yani..tombikti diyor..ayrıca daha da rahatla benim büyük kızım 12 kg ve 3.5 yasında..boyu uzun çubuk kraker gibi..4aydan sonra kg alımı çok yavaşladı Dr mamaya bile başlatmadı..ek gıda verdik hala da minyon..belki senln kız da minyon olacak..
Canim yoğurdu nasıl yaptın günlük mu yaptin pekiben basladim ek gidaya :)) 1 hafta sonra 4 ayimz dolcak.ilk once sebzeleri kaynatip suyunu verdim tabi damla damla yedigi toolam 1 cay kasgni gecmiyodu.yogurt verdim elma suyu :)) simdi sebze puresi bile yiyo :)) hicte korkmam o mamada ki kimyasali hazmedebiliyosa yavrum dogal olan mamalarida hazmeder ki hep deneye deneye verdim.ne sindirimnde ne baska biseynde sorun olmadi.tavsiye ediym diyemem çünkü her bebi farkli.bizimki mamayi reddediyordu ben ondan basladim
Canim yogurt yapmak icin sutu 3 kere pisirıp(pişirme derken 3 kere süt tencere de tasacak gibi o lacak) ilittiktan sonra ki sıcaklığını serçe parmaginla kontrol.edebilirsin yemek kasiginin ucuyla damızlık atıyorum kalıp gibi olması ve eksi olmaması için bir cay kasigi da şeker atiyorum ustunu bastiriyorum 4 5 saat icinde tutuyor yoğurtBı an once ewde yogrt yapmann püf noktalarını ögrenmem lazm
Canim marketteki yogurttan( akdeniz bölgesinde damızlık derler )damızlık.olmazYapcagm zaman sorarım cnm tekrar.. markettekı yogrtla yapan varmı acaba
Doyuyordur kuzum doymasa aglardiKuzum aç kalmadığı sürece bence kilonun bi önemi Yok . Yeter ki doyursun kendini.
Ben şeker koyuyorum canım hem eksi olmuyor hemdr yoğurt kalıp gibi oluuotMayalık yoğurdun içine az tuz ve şeker koyuyorlarmış..ben hiç denemedim öyle ama tuz ekşimeyi geciktiriyormuş..ben de kavanozlara yapıyorum yarımlık olanlara..bir seferde bitiyor iyi oluyor..
ben pek beceremiyrm yogurdu yaa bi kez denedim olmadi :)) gunluk yogurt aliyrm burda boyle kahvaltici gibi bi yer var organik herseyi ordan aliyrm.bi cay kasigiyla basladim simdi bi yemek kasigi kadar yiyo.icine elma kaynatip pure yapiyrm karistrip veriyrm armut falan.Canim yoğurdu nasıl yaptın günlük mu yaptin peki
anlatin lo bana da yogurt yapmayi bide iyi kaynamaz diye de korulkuyrm ben baya tasana kadr kaynatiyrm ama yinede korkuyrm pastrotize olmaz diyeBen şeker koyuyorum canım hem eksi olmuyor hemdr yoğurt kalıp gibi oluuot
Canım pastörize meselesinden dolayı ben iki kere kaynatıyorum sütü. Birincisinde kaynamaya başlayınca bir saat, ikincisinde de yine kaynamaya başlayınca yarım saat kaynatıyorum. Ara ara karıştırıyorum içindeki su buharı çıksın diyeanlatin lo bana da yogurt yapmayi bide iyi kaynamaz diye de korulkuyrm ben baya tasana kadr kaynatiyrm ama yinede korkuyrm pastrotize olmaz diye
oyle yaparim bi dahakine bende denicem bakalmCanım pastörize meselesinden dolayı ben iki kere kaynatıyorum sütü. Birincisinde kaynamaya başlayınca bir saat, ikincisinde de yine kaynamaya başlayınca yarım saat kaynatıyorum. Ara ara karıştırıyorum içindeki su buharı çıksın diye
Cnm benim ya..sen güçlü ol ki yavrum senden güç bulsun..allahım şifasını versin yavrunun..bol bol emzir..çok zordur eminim allah kimseyi evladıyla sınamasın dizede bir an önce şifa versin..Canlar öncelikle hepinizden Allah razı olsun ❤ yazamıyorum arada girip hemen çıkıyorum... Halen hastanedeyiz......... Mutsuzum,sükunet içinde sabretmeye çalışıyorum...... Yavrumun mecali kalmadı sesi hiç yok ........ Boğmaca geçiyor Allahın izniyle inşâAllah... Ama ishal kusma ve ateş devam ediyor çok çaresiz hissediyorum kendimi yetersiz aciz.... Yarım kilo kaybetti dua edin ne olur bağırsak enfeksiyonu geçiriyor çok dua ediyorum vardır bunda da bir hayr diyorum....... Fırsat buldukça yazmaya çalışırım duanızı eksik etmeyin bizden Allah'a emanet olun......
Ben 5 dk kadar ocağı açıp kapatıyorım taşıcak gibi yapıyorum..sonra ocağı en kısığa alıp 25dk kaynatıyorum..kavanozlara koyup yeterli sıcaklığa geldiğinde her yarımlık kavanoza bir çay kaşığı kadar maya koyup sarıyyorm..bazen sıcaklığı şaşıyor ekşi oluyor bazen çok güzel oluyoCanım pastörize meselesinden dolayı ben iki kere kaynatıyorum sütü. Birincisinde kaynamaya başlayınca bir saat, ikincisinde de yine kaynamaya başlayınca yarım saat kaynatıyorum. Ara ara karıştırıyorum içindeki su buharı çıksın diye
Bence zytinyağının zararı olmaz koyabilirsin..Canım bende azar azar tatırmak istiyorum da bişey sorcam özellikle sebze pürwlerine kabızlık yapmasın diye zeytinyağı koyuyormusun