2017 Aralık Anneleri

K Koala_anne
Gözün aydınnn
Bizim de geçen ay bakılmıştı
Çıkmaz artık herhalde değil mi?
Sürekli bir evham halindeyim
Hamileliğim de böyleydi
Yavru dert babası oldu şimdiden
Ağlıyor hep :)
Omurgayı da ayrı merak ediyorum
Omzuma nasıl alırsam alayım benimki yana kaykılıyor uyurken
Sağol canım benim geçti çok şükür bir daha olmaz merak etme çünkü doğuştan var mı diye bakılıyor.. Uyurken gayet normal çünkü kasları gevşiyor bi yana yamulmalatı normal bizimki taş gibiydi düm düz asla hiç olmadı sonradan düzeldi özellikle yüzme çok iyi geldi .. Sende endişelenme kuzum Allahın izniyle bir şey olmaz yokdur da❤

Saol canim hasateneden çıktık 3. Günü tuzladik bamyo yptirdilar ben.kendi.evime gelinceye kadar sabitleyip simsiki sarıp.kundaga iple bağladılar ki yavrum rahatsız.Oluyordu aglamasindan belliydi kaynanama soyluyordum kundak yapmayalım diye ben.8 çocuk buyuttim böyle sen.karışma diyordu
Gram akılları yok cahil cüheyla yaaa deli oldum onu sarıp iple bağlayacaksın nr nane olduğunu anlayacak merhametsiz varlık!!!

Bn hıc ölcu blmıyorm cnm kalca cıkklıhı yok dedı sadece bana.. herkese saglk nasıp etsn rabbım
Amin kuzum cümlemizin evladını korusun hele böyle zır cahil kıt kafalı insanlardan tövbe estağfurullah okudukça düşündükçe deli oluyorum.... Yok canım ölçüm yapılıtken biri bakıyor biri not alıyorya bilgisayara ben ordan duydum yoksa banada şahsi olarak demediler ölçümü banada dr dedi korkma annesi herşey iyi diye

Kuzum kızıma geleceğine bana gelsin bu ay çift bezden kizim kurutulacak diyordum ama kursağımda kaldı yavrumunbacakları iki bez üst uste olunca mahvoldu psik isilik oldu osmaniye de 10 gune kadar havalar da isinir ne.uapacak.yavrum bilmiyorum
Minik kuzucuğum benim Rabbim onun sıkıntısını alsın bana yollasın brn çekerim kıyamam yaa.... Sende silkelen dim dik dur srn çok merhametli bir annesin yine diyorum yavrun senin gibi bir anneyr sahip olduğu için çokkk şanslı elime geçen her fırsat da sen ve yavrun için fetih okuyacağım Rabbim kalbinin sıkkınlığını alsın sana bunu yapanlara yollasın unutma Allahın adalet kılıcı çok keskin hiçbir şeye benzemez seni seviyorum kuzum benim.... Rabbim yollarımızı bi yerde kesiştirsin inşAllahhhhh kardeşim benim kuzuma iyi bak kendinide ihmal etme Elama lazımsın❤

Kuzum ben yorulmusum yipranmisim umrumda değil kizim iyi olsun yanimdanolsun sağlığı düzelsin kan kusayim umrumda olmaz
Sakın kan kusayım falan deme sakın bak ağızdan çıkan şeylere dikkat et Rabbim sana güç kuvvet versin ki yavrunun başından ayırmasın sen olmazsan çocuğun kimin eline kalır hiç düşündün mü dua nı hayrlı oku de sakın yavrum sakın

Eklentiler

• 1520274214581.jpg
    1520274214581.jpg
    30,6 KB · Görüntüleme: 59
Bimiyorum canim artik aklim beynim kalbim durdu artık ne düşüneceğimi sasirdim eşimin ailesi yüzüne sutum azaldı mama alıyor cocgu zaman kusuyor günde 50 cc sutum çoksa kizim i cse küçücük biz kiz cocuguna bebek almışlar gibi mutlunoluyorun zaten ailesiyle hicbirsekilde gorusmuyorum aramıyorum onlar yüzüne.çok.çektim lohusalik neymis bilemedim onlar yuzune kuvezde yattı kilonkaybettti 5. Gunu ateşi var emmiuor dedikçe kaynanama çocuk bu çıkar duser ateşi acikinca emer ddi yavrum 2 gün.öyle bekledi sonunda dehidrasyon ateşi ve kilo kayibindan kuveze aldılar yavrumu ben doyamafan sonra da bir çocuğa bakamadinhasta ettin dediler artik onlarin yüzünü gormek istemiyrum
Ben de seninle aynı durumdayım. Doğumunun ikinci gününde bana söylemediğini bırakmadı sütüm hiç gelmedi. Sonra da uğraşa uğraşa azıcık geldi ama max 20 cc çıkıyor. Üzülme sen yalnız değilsin. Bebeğin var. Ve kötü günlerin sonunda hep güzel şeyler olur. Onlar bizi üzmek için yapıyor daha fazla üzülerek mutlu etme onlari. Bak kurtulmussun konuşmuyorsun gorusmuyorsun artık. Benim eşim o kadar anneci babacı ki hala yüzsüz yüzsüz geliyorlar kalıyorlar hala.

Sadece mama veren anneler ne kadar cc veriyorsunuz bebeğinize? Ben 60 cc veriyorum 2 saatte bir ama az geliyor galiba
Sana daha kolayını söyleyeyim. Bir bebegin günlük tüketmesi gereken süt miktari kendi kilosunun minimum 150 katı, maksimum 200 katıdır. Örneğin 5 kilo bir bebek için minimum 5×150= 750cc , maksimum 5×200=1000cc eder. Bebegi 3 saatte bir veya 2 saatte bir beslemene göre günde kac defa besledigini hesapla. Ornegin 2 saatte bir besliyorsan bir gün 24 saat oldugu icin 24÷2=12 defa beslemek demektir. Günlük gereken toplam süt miktarı÷besleme sayısı sonucu verir. Bir öğünde vermen gereken miktarı bu şekilde bulabilirsin. Baska bebeklerin ne kadar içtiği bir ölçü değildir.

Sana daha kolayını söyleyeyim. Bir bebegin günlük tüketmesi gereken süt miktari kendi kilosunun minimum 150 katı, maksimum 200 katıdır. Örneğin 5 kilo bir bebek için minimum 5×150= 750cc , maksimum 5×200=1000cc eder. Bebegi 3 saatte bir veya 2 saatte bir beslemene göre günde kac defa besledigini hesapla. Ornegin 2 saatte bir besliyorsan bir gün 24 saat oldugu icin 24÷2=12 defa beslemek demektir. Günlük gereken toplam süt miktarı÷besleme sayısı sonucu verir. Bir öğünde vermen gereken miktarı bu şekilde bulabilirsin. Baska bebeklerin ne kadar içtiği bir ölçü değildir.
Teşekkür ederim. Bu hesaplama yöntemini görmüştüm ben de. Ama çok fazla kusuyor bebeğim daha az verdiğim halde. Bı yerde hata mı yapıyorum diye soruyorum ya da bu durum normal mi onu bilmiyorum

Gram akılları yok cahil cüheyla yaaa deli oldum onu sarıp iple bağlayacaksın nr nane olduğunu anlayacak merhametsiz varlık!!!
Tuz da basın önce :))) gülüyorum falan ama bebeğin dehidrasyon yaşamasının en büyük nedeni tuzlamalari. Adana ve çevresinde çok yaygın bu durum ne yazık ki. Doktorlar bas bas bağırıyor bebekleri tuzlamayın diye.

Oo ne çokmuş alması gereken cc

Teşekkür ederim. Bu hesaplama yöntemini görmüştüm ben de. Ama çok fazla kusuyor bebeğim daha az verdiğim halde. Bı yerde hata mı yapıyorum diye soruyorum ya da bu durum normal mi onu bilmiyorum
Biziml bebekler de kusuyor. Mümkün oldugunca midesinde gaz kalmasin. Çok iyi çıkar mide gazını. Yedikten sonra çok çalkalama. 2 saatten önce de pek vermemeye çalış kusması baya azalacaktır. Ben sık emzirdigimde daha fazla kusuyor oğlum ya a bazen çok kustugunda alıp tıptıp vuruyorum geğiriyor. Sütün sıcaklığına da dikkat etmeye çalış. O da mama içen bebeklerde çok önemli. Biberon verdigim zaman çok hava da yutuyorlar.

Aynı durum bizde oldu oturup ağlıyordum artk bıraktı diye ama uyukluyorken verdim hep ağzını kilitliyordu zorla açıp verdim ayakta dolanırken vermeye çalıştım şimdi hala çok zor ama sanki günde bi iki defa da olsa uyanıkken verebiliyorum zamanla düzelir bu bir dönem ve hepsi yaşıyor bunu galiba . Sadece biberon vermemeye çalışın bu dönemde ona alışırsa artık hiç tutmaz bi süre bunu deneyim

Ben de şimşd uyur halde daha çok veriyrm Canm umarım eski düzenine geri döner.. emzik hiç almk istemdi zaten Teşkr ederm Canm

angel_lovee angel_lovee canimmm doktora git açıl bence.hastaligindan dolayı nefessiz kalıp ememiyor olabilir.bizim ilk hastaligimizda öyle olmuştu.oglum ememedi kaşıkla verdim onu bile yutamiyordu.bir gün emmedi yavrum 2.gunun akşamı hastaneye götürdük.ki hastalıktan edemediği ortaya çıktı.

Geçn salı aldım doktra çok kötüydü ilaç aldık yan etki yaptı daha yeni kendine geliyr ama tam anlamıyla iyileşmedi ben de rahtsz diye mememi almıyor Sandım diretiyor almamakla bi kaç gün daha takip edicem öle alacam Teşkr ederm Canm

@Nil0005 bebegin emmedigi zamanlarda biberona sütünü sağıp veriyormusun yoksa bebegin emmesini mi bekliyosun canm biz 3 gundur meme reddi yasıyoruz ac bırakıyorum yine turmuyr dayanamadim biberona sagip verdim Koala anne fikirlerine ihtiyacim var .

Tuz da basın önce :))) gülüyorum falan ama bebeğin dehidrasyon yaşamasının en büyük nedeni tuzlamalari. Adana ve çevresinde çok yaygın bu durum ne yazık ki. Doktorlar bas bas bağırıyor bebekleri tuzlamayın diye.
Kız düşünsene onun derisi ne kadar hassas tuzlamak ne demek geçen denk geldim resmen bebe viyak viyak ağlıyor ağzına gözüne falan gelşyor bide ovuyorlar kafayı yedim görünce oturup ağlayacakyım, aslında önce iyi bi kese atacaksın derisi incelecek sonra kaya tuzuyla iyice ovacaksın tuzlu tuzlu kundak yapıp iple bağlayacaksın yandım dedikçe sus benden iyi mi biliyorsun diyeceksin atacaksın bi köşeye cıyırdayacak..... Yazık valla yazık şu yavrulara ne işkenceler yapıyorlar....

X