Estağfurullah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bugun de kafama konuşmasını taktım.hala pek ilerleme yok aylardir.bilmedigi yok ama bu bu bu buuuuuuuuuğ diye diye işini yurutuyor.pek kelime katamadik hazinemize.masal dinletip kitap da okuyorum.korkmaya başladım.Ya kıyamamben de kıyamıyorum işte çok düşkün memeye de bana da . Ya vermeden kuserse çok incinirse falan gibi şeyler düşünüyorum
Ben de konuşmaya başladım . Annemin bak bir gün burda süt bitecek ve artık hep bizim gibi meyveler sebzeler yiyeceksin sutler çaylar içeceksin diyorum . Bir gün bitti diyeceğiz diyorum . Masum masum dinliyor kuzumbir şekilde başaracağız ama biz hazır değiliz daha sanırım ...
Tuvalet egitinine gelirsek henüz hiç bir tepki yok olması gereken seyirde o yüzden ben bu yazdan umudunu kestim . Zorlamayacagim ne zaman hazır olursa çünkü hazır olmadan kesmek de ilerde sıkıntılara yol acabiliyormus altına sık sık kaçırmak gibi..
Yeme içme mevzuu da biz hala ayniyizsulu yemek yemiyor mesela bezelye fasulye ağzına alıyor kabuğu damağına değer değmez çıkarıyor hoşlanmıyor tavuk balık yerdi onları da yemiyor ... İşte bir iki çorba çeşidi arada sırada yumurta geri kalan kuru türler makarna pilav vs.... Elbet birgün alışacak diyip sabrediyorum bakalım ...
Sendromda stabil durumdayız şuanbizde durumlar böyle tektek alintilayamadim toplu yazayım dedim uzun olduysa affola :)
Sürekli tekrarlat canım. Sen söyle ardından hadi sende söyle de ve hecele. Böyle böyle öğrendi çoğu şeyi.Estağfurullah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bugun de kafama konuşmasını taktım.hala pek ilerleme yok aylardir.bilmedigi yok ama bu bu bu buuuuuuuuuğ diye diye işini yurutuyor.pek kelime katamadik hazinemize.masal dinletip kitap da okuyorum.korkmaya başladım.
Bizdede aynı durum var ao ao diye diye herşeyi anlattığını sanıyor. Ama ben son 1 2 haftadır hayır annecim o ao değil deyip ismini söylüyorum Bi kaç kere tekrarlıyoruz. Şuan sanki daha iyi gibi söylemeye çalışıyor en azından. Yoksa benim kızda da pek kelime haznesi yokEstağfurullah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bugun de kafama konuşmasını taktım.hala pek ilerleme yok aylardir.bilmedigi yok ama bu bu bu buuuuuuuuuğ diye diye işini yurutuyor.pek kelime katamadik hazinemize.masal dinletip kitap da okuyorum.korkmaya başladım.
Bizde de çok kelime yok yine söylediği şeyler var ama sınırlı sayıda . Aslında tekrarlayinca eğer yapabiliyorsa söylemeye çalışıyor. Genelde net şeyler daha çok eylemler, uctuu attii geldii gittii bittii otuyy açtı attaa Ata anne baba dede arabalara düt düt , kargalara gak gak kedilere pispis köpeklere havhav gibi şeyler . Onun haricinde iki kelime soyleyebildigi sadece "al bunu " yani o da "al bumbum " şeklindeEstağfurullah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bugun de kafama konuşmasını taktım.hala pek ilerleme yok aylardir.bilmedigi yok ama bu bu bu buuuuuuuuuğ diye diye işini yurutuyor.pek kelime katamadik hazinemize.masal dinletip kitap da okuyorum.korkmaya başladım.
Bizdede durumlar ayni kizlarBizde de çok kelime yok yine söylediği şeyler var ama sınırlı sayıda . Aslında tekrarlayinca eğer yapabiliyorsa söylemeye çalışıyor. Genelde net şeyler daha çok eylemler, uctuu attii geldii gittii bittii otuyy açtı attaa Ata anne baba dede arabalara düt düt , kargalara gak gak kedilere pispis köpeklere havhav gibi şeyler . Onun haricinde iki kelime soyleyebildigi sadece "al bunu " yani o da "al bumbum " şeklindegeri kalani aaa uuu immmm şeklinde diretmelerle idare ediyor :) bence bir anda sokulecekler inanıyorum
Bizimki de okiim okiim deyip geliyorBizde cok okuyoruz ya,insallah hep böyle gider diyorum :):) kitap alır gelir yanıma ''anniii okuu ,anlat''anlatırım resimleri ,okurum... ''anniiiii yine anlat'' bir kitabı 3-4 kere üst üste okudugumu bilirim:):) Kesinlikle ben kitap okumanın konusma da ve kelime haznesinde cok etkili olduguna inanıyorum.
Gece memesi gündüzden çok daha kolay geldi bana. Drucilla gibi ben de telkin ve iknayla kestim.ki gece yoğun ağlama sonra da 1 hafta arada bir mızırdanmayla o mevzuyu kapattık. Hala bazen süt diyor ama geceleri süt zamanı değil uyku zamanı diyorum o zaman kucak diyor :-D o da olmaz deyince elim elim diye elini tutturuyor. Biz böyle çözdük. Elini tutuyorum ama çoğunlukla geceleri uyanmıyor bazen 1 kez falan kalkıyor çok yorgun uyuduysa.Geçmiş olsun kolay olmasa gerek :)
Bende şükür ki gündüz memesini kestim. Aşamalı gidiyorum. Sırada en zoru gece memesi var.
Kararlı olmak en önemlisi ya. Kararlı durmayınca hemen hissedip yıkmaya çalışıyorlar kuralı. Ama o dudaklar büzülüp çrne titreyince öyle zor oluyor kiiii.Normalde imkansız bişeydi bizim için ama uzun zamandır memede dalmasına izin vermiyorum. Emiyor sonra hadi yastığa yatıyoruz diyordum sarılıp uyuyorduk. Son günlerde sarılarak uyuycaz diyorum. Bir de en sevdiği oyuncağıda alıyoruz. Biraz ağladı ama başardık şükür. Biraz böyle devam etsin tamamen keserim. Gerçekten oğlumdan çok ben zorlanıyorum o dudaklarını büze büze ağlaması çok etkiliyor beni
Bu buu dediği zaman neyi gösterdiğini anlamamış gibi sor tek tek. Kitap mı annecim su mu annecim diye o söylesin ne istediğini. En azından söylediğini sansa başlarda o da yeter. Dilini kullandığı için zamanla daha kolay da söyler. Söylemek zorunda olmadıkları zaman gösterip iletişim kurarak konuşmayı erteleyebiliyormuş birçok çocuk. İletişim kuramazsa mecburen kendini zorlar diyorlardı.Estağfurullah hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bugun de kafama konuşmasını taktım.hala pek ilerleme yok aylardir.bilmedigi yok ama bu bu bu buuuuuuuuuğ diye diye işini yurutuyor.pek kelime katamadik hazinemize.masal dinletip kitap da okuyorum.korkmaya başladım.
Off ne zor geçmiş yine ya. Kıyamam ben ikisine deSelamlar herkese. Iyisinizdir insallah hepiniz de.
Biz surekli saglik sorunlariyla ugrastik son zamanlarda.
Buyuk ogluma astim teshisi konuldu. Aylardir gecmeyen oksurukler, ataklar mahvetti bizi. Bir dolu gunluk ilaci var. insallah buyudukce hafifleyecek diye dua ediyorum.
Kucuk ardarda defalarca idrar yolu enfeksiyonu gecirdi. Sonuncuda hastanede yattik. 3 kilo verdi bir haftada. Verilen ilaclar, serum uc disini curuttu. Bu hafta dolgu yapildi curuyen dislerin ikisine. Digerinde curume yeni baslamisti, o yuzden mudahale etmedi doktor ama onkadar cabuk yayiliyor ki ona da dolgu yapilacak sanirim yakin zamanda.
Hastanede yatmadan once biz de gunduz emmelerini birakmistik, tamamen kesmeye hazirlaniyorduk ama oyle bir basa donduk ki..
Toparlansin da insallah, gece ve gunduzu ayni zamanda bitirecegiz.
Tuvalet egitimi icin erken gibi yaslari ama cisini ve kakasini yapmadan once soyluyor. Yaptiktan sonra rahatsiz oluyor. Hatta yapmadan once tuvalete gidiyor klozetin yaninda yapiyor. Sanirim abisini taklit ediyor. Ben simdilik orali olmuyorum; henuz hazir degilse yarida birakmayalim diye. Gecenlerde bir pedagogla karsilasmistim: “Saglikli bir cocuk merdivenleri desteksiz olarak, hicbir yere tutunmadan cikabiliyorsa fiziksel olarak tuvalet egitimine hazirdir” demisti.
Once meme olayini bitirelim de sira ona gelecek insallah.
Hepiniz de Allah’a emanet olun. Opuyorum boncuklari.
Geçmiş olsun canım.Allah kuvvetini artirsin.tez zamanda iyilessin kuzularSelamlar herkese. Iyisinizdir insallah hepiniz de.
Buyuk ogluma astim teshisi konuldu. Aylardir gecmeyen oksurukler, ataklar mahvetti bizi. Bir dolu gunluk ilaci var. insallah buyudukce hafifleyecek diye dua ediyorum.
Kucuk ardarda defalarca idrar yolu enfeksiyonu gecirdi. Sonuncuda hastanede yattik. 3 kilo verdi bir haftada. Verilen ilaclar, serum uc disini curuttu. Bu hafta dolgu yapildi curuyen dislerin ikisine. Digerinde curume yeni baslamisti, o yuzden mudahale etmedi doktor ama onkadar cabuk yayiliyor ki ona da dolgu yapilacak sanirim yakin zamanda.
Hastanede yatmadan once biz de gunduz emmelerini birakmistik, tamamen kesmeye hazirlaniyorduk ama oyle bir basa donduk ki..
Tuvalet egitimi icin erken gibi yaslari ama cisini ve kakasini yapmadan once soyluyor. Yaptiktan sonra rahatsiz oluyor. Hatta yapmadan once tuvalete gidiyor klozetin yaninda yapiyor. Sanirim abisini taklit ediyor. Ben simdilik orali olmuyorum; henuz hazir degilse yarida birakmayalim diye. Gecenlerde bir pedagogla karsilasmistim: “Saglikli bir cocuk merdivenleri desteksiz olarak, hicbir yere tutunmadan cikabiliyorsa fiziksel olarak tuvalet egitimine hazirdir” demisti.
Cok buyuk gecmis olsun bir an once iyilesirler insSelamlar herkese. Iyisinizdir insallah hepiniz de.
Çok geçmiş olsun canım kaç yaşında büyük olan ? Benim yeğenim de küçüklükten astım bronşit ti çok çektiler onlar da ama şuan 9 yaşında ve iyice hafifledi. Zaman içinde azalma gösterdi inşallah sizin de gösterirSelamlar herkese. Iyisinizdir insallah hepiniz de.
Sagol canim, cok tesekkurler. 5’i yeni doldurdu. 10 ay once basladi katlanarak buyudu. Geniz eti cok buyuk, bir de o var. O da baska sorunlara yol aciyor. Ortakulak iltihabi oluyor, kulaginda sivi birikiyor. Bu ay o yuzden duyma kaybi yasadi. Iki kulakta da yuzde 40’in ustunde duyma kaybi vardi. Ilaclarla duzeldi o cok sukur. Kbb doktoru ameliyat etmek istemedi geniz etinin buyuklugu astimdan kaynaklaniyor diye. Bu sene basladi bu sikayetler, 1 yil daha beklememizi onerdi. Bademcikleri iltihaplaniyor. Kriptik tonsillit diye bir tani konuldu. Hepsi birbirini tetikliyor boyle. Uyurken oksuruyor, sabah oksurerek uyaniyor, azicik kossa ziplasa oksuruyor, gulse oksuruyor.. yaptigi her hareket oksurmesiyle son buluyor.. Insallah bizimki de yas aldikca azalir ve biter. Yegenine de cok gecmis olsun.Çok geçmiş olsun canım kaç yaşında büyük olan ? Benim yeğenim de küçüklükten astım bronşit ti çok çektiler onlar da ama şuan 9 yaşında ve iyice hafifledi. Zaman içinde azalma gösterdi inşallah sizin de gösterir
Once dusmeyen bir ates basladi. Ardindan kusma ve ishal. Gunde 8-10 sefer kusuyordu. Uyurken bile kusuyordu. 15-20 sefer ishal seklinde kaka yapiyordu ama kakada hic bir parca falan olmuyor. Yesil renk bir sivi yapiyor sadece. O yuzden ornek alinmasi cok zor oldu. Hicbir sey yemedi 4 gun boyunca. Sadece su ve meme ile beslendi.S SapkaliA idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri neler ve neden oldu? Bizim en büyük korkularimizdan biri idrar yolu enfeksiyonu.( oğlum tek bobrekli olduğu için) azami özeni gösteriyoruz hamdolsun hiç bir skntimiz olmadı ama deneyim de onemli.siz nasıl fark ettinz? enfeksiyonun belirti vermeyen sinsi ve bastirilamayan türleri de varmış idrar yolunda
Detaylıca yazdığın için çok çok teşekkür ederim.amin Allah hepimizin yardımcısı olsun yavrularimizla sinamasin.Cok sagolun arkadaslar. Allah hepimizin yavrusuna saglik versin.
Sagol canim, cok tesekkurler. 5’i yeni doldurdu. 10 ay once basladi katlanarak buyudu. Geniz eti cok buyuk, bir de o var. O da baska sorunlara yol aciyor. Ortakulak iltihabi oluyor, kulaginda sivi birikiyor. Bu ay o yuzden duyma kaybi yasadi. Iki kulakta da yuzde 40’in ustunde duyma kaybi vardi. Ilaclarla duzeldi o cok sukur. Kbb doktoru ameliyat etmek istemedi geniz etinin buyuklugu astimdan kaynaklaniyor diye. Bu sene basladi bu sikayetler, 1 yil daha beklememizi onerdi. Bademcikleri iltihaplaniyor. Kriptik tonsillit diye bir tani konuldu. Hepsi birbirini tetikliyor boyle. Uyurken oksuruyor, sabah oksurerek uyaniyor, azicik kossa ziplasa oksuruyor, gulse oksuruyor.. yaptigi her hareket oksurmesiyle son buluyor.. Insallah bizimki de yas aldikca azalir ve biter. Yegenine de cok gecmis olsun.
Once dusmeyen bir ates basladi. Ardindan kusma ve ishal. Gunde 8-10 sefer kusuyordu. Uyurken bile kusuyordu. 15-20 sefer ishal seklinde kaka yapiyordu ama kakada hic bir parca falan olmuyor. Yesil renk bir sivi yapiyor sadece. O yuzden ornek alinmasi cok zor oldu. Hicbir sey yemedi 4 gun boyunca. Sadece su ve meme ile beslendi.
O kadar cok emmesine ve su icmesine ragmen gunde bir sefer cis yapiyordu. Geceden sabaha hoc cis yapmiyordu. Sabah bezini actigimda cis olmasi gereken yerde urik asit oluyordu. Sanki kan gelmis pipisinden gibi gorunuyordu ama kan degilmis. O bobrekten kaynaklaniyordu ama cok sukur bobrekleri zarar gormemis demisti dr.Sabahtan geceye de ayni sekilde ya hic cis yapmiyor ya bir kez azicik yapiyordu. Cok fazla sivi kaybettiginden dudaklari catlamisti, yarilmisti kenarlari. Agzinin ici cok kuruydu, dudaklari dislerine yapisiyordu kaliyordu oyle.
Bircok nedeni var ama ben ilceye tasindim. Ilcede cocuk nefroloji bolumu yok. Ilden de randevu alacaktik, gec tarihe verdiler. Eskisehir’deyim simdi. 2 hafta daha kalacagim burda. Burdan ayarliyorum randevu insallah.
Bizde sorun su oldu. Bundan onceki idrar yolu enfeksiyonlarini amip sandilar hep ve ona gore tedavi uygulandi ama gecmiyordu. Tam bitiyor derken yenisi basliyordu ki en sonuncusu cok agir gecti. Devlet hastanesine gidelim dedik. Devletteki doktor ozeldeki laboratuvar sonuclarinin yanlis oldugunu soyledi. Uygun tedavi uygulanmayinca ve ardarda tekrar edince yerlesik sorunlar olusabiliyormus. Bakalim cocuk nefroloji ne diyecek.
Allah yardimciniz olsun sizin de. Insallah size de hickimseye de ugramaz su hastaliklar.
Amin canım çok üzüldüm acil şifalar versin Rabb'im size de geçsin bu kötü günleriniz ...ah bu yanlış teshisler insan kime guvenecegini şaşırıyor Allah işini gerçekten bilenlerle kardilastirsin inşallahCok sagolun arkadaslar. Allah hepimizin yavrusuna saglik versin.
Sagol canim, cok tesekkurler. 5’i yeni doldurdu. 10 ay once basladi katlanarak buyudu. Geniz eti cok buyuk, bir de o var. O da baska sorunlara yol aciyor. Ortakulak iltihabi oluyor, kulaginda sivi birikiyor. Bu ay o yuzden duyma kaybi yasadi. Iki kulakta da yuzde 40’in ustunde duyma kaybi vardi. Ilaclarla duzeldi o cok sukur. Kbb doktoru ameliyat etmek istemedi geniz etinin buyuklugu astimdan kaynaklaniyor diye. Bu sene basladi bu sikayetler, 1 yil daha beklememizi onerdi. Bademcikleri iltihaplaniyor. Kriptik tonsillit diye bir tani konuldu. Hepsi birbirini tetikliyor boyle. Uyurken oksuruyor, sabah oksurerek uyaniyor, azicik kossa ziplasa oksuruyor, gulse oksuruyor.. yaptigi her hareket oksurmesiyle son buluyor.. Insallah bizimki de yas aldikca azalir ve biter. Yegenine de cok gecmis olsun.
Once dusmeyen bir ates basladi. Ardindan kusma ve ishal. Gunde 8-10 sefer kusuyordu. Uyurken bile kusuyordu. 15-20 sefer ishal seklinde kaka yapiyordu ama kakada hic bir parca falan olmuyor. Yesil renk bir sivi yapiyor sadece. O yuzden ornek alinmasi cok zor oldu. Hicbir sey yemedi 4 gun boyunca. Sadece su ve meme ile beslendi.
O kadar cok emmesine ve su icmesine ragmen gunde bir sefer cis yapiyordu. Geceden sabaha hoc cis yapmiyordu. Sabah bezini actigimda cis olmasi gereken yerde urik asit oluyordu. Sanki kan gelmis pipisinden gibi gorunuyordu ama kan degilmis. O bobrekten kaynaklaniyordu ama cok sukur bobrekleri zarar gormemis demisti dr.Sabahtan geceye de ayni sekilde ya hic cis yapmiyor ya bir kez azicik yapiyordu. Cok fazla sivi kaybettiginden dudaklari catlamisti, yarilmisti kenarlari. Agzinin ici cok kuruydu, dudaklari dislerine yapisiyordu kaliyordu oyle.
Bircok nedeni var ama ben ilceye tasindim. Ilcede cocuk nefroloji bolumu yok. Ilden de randevu alacaktik, gec tarihe verdiler. Eskisehir’deyim simdi. 2 hafta daha kalacagim burda. Burdan ayarliyorum randevu insallah.
Bizde sorun su oldu. Bundan onceki idrar yolu enfeksiyonlarini amip sandilar hep ve ona gore tedavi uygulandi ama gecmiyordu. Tam bitiyor derken yenisi basliyordu ki en sonuncusu cok agir gecti. Devlet hastanesine gidelim dedik. Devletteki doktor ozeldeki laboratuvar sonuclarinin yanlis oldugunu soyledi. Uygun tedavi uygulanmayinca ve ardarda tekrar edince yerlesik sorunlar olusabiliyormus. Bakalim cocuk nefroloji ne diyecek.
Allah yardimciniz olsun sizin de. Insallah size de hickimseye de ugramaz su hastaliklar.
Canim cok sagol. Ne kafa sisirmesi, ne affi askolsun. Asil ben tesekkur ederim su yazdiklarin icin.Detaylıca yazdığın için çok çok teşekkür ederim.amin Allah hepimizin yardımcısı olsun yavrularimizla sinamasin.
Bundan önceki idrar yolları enfeksiyonu demişsin.daha önce de olmuş sanırım.idrarda geri kaçırma varsa da sık enfeksiyon olurmuş.bizim özel durumdan dolayı idrarda kaçırma var mı diye voiding (sondali film) çekmişlerdi.geri kaçırma olasılığı bizim durumumuzda yüksekmis cunku.e böbreği de korumak lazım.kronik bir geri kaçırma varsa sürekli antibiyotik kullanacaktik.hamdolsun idrarın geri kaçması yokmus.
Gözden kaçan değerlendirilmeyen ya da yanlis değerlendirilen bir durum olmaması açısından nacizane önerim bir de bu açıdan bakilmasi :idrarda geri kacirma yani mesanenin tam bosalmamasi ve idrarın böbreklere geri gitmesi...ve bir de iyi bir çocuk radyoluguna gorunmeniz.bilmiyorum ultrason istediler mi sizden?
Kusura bakma kafanı sisirdiysem.biZ şimdiye kadar durumumuzdan dolayı hamdolsun ki bir sorun yaşamadık ama sorun yaşama potansiyelimiz hep yüksek görüldü 6 aylıkken voiding çekilene kadar.cok arastirdik okuduk.urolog nefrolog ve radyolog ile ilerledik özellikle ilk 1 yil.6.aydan sonra ozgurluk alanımız genişledi 1 yıldan sonra özgür bıraktılar:) bu kadar bilmişlik bu yüzden rahatsız ettiysem affola:) eskisehire kadar gelmişken Ankarada doktor önerisi isterseniz de yardımcı olurum.cok çok geçmiş olsun.
Amin canim, sagolasin. Bizde usutmeye gerek yok, surekli oksuruk var zaten. Muayenelerde cigerler temiz, oksuruk baki. Doktor 12 yasini bekleyin diyor ama belki de hic gecmez diyor. Benim oglum da iki aylikken bronsiolit olmustu. O zamandan beri gecirdi o hastaligi zaman zaman ama son 10 aydir bu astim basimiza dert oldu..Amin canım çok üzüldüm acil şifalar versin Rabb'im size de geçsin bu kötü günleriniz ...ah bu yanlış teshisler insan kime guvenecegini şaşırıyor Allah işini gerçekten bilenlerle kardilastirsin inşallah
Yegenimde de en ufak bir üşütme bile direk ciğerleri iniyordu . Sürekli hava veriliyordu zaten başka türlü rahat nefes alamıyordu eve almışlardı makineden hatta .. yengem hastalık dönemi dışında bitkisel çözümlere de başvurdu . Toz zencefil bal karışımı mutlaka veriyordu mesela. Bağışıklık çok önemli yüksek tutmanız lazım çünkü her hastalık döneminde mecburen antibiyotik kullanıyordu o da iyice geriletiyordu ... Allah'ın izniyle azalır inşallah canım sizinki daha büyük şuan daha çabuk azalabilir etkiler. Yeğenim dogduktan kısa bir süre sonra oldu .. tekrar Allah yardımcınız olsun
Amin, sagolasin. Sorma valla astim baslamadan onceki sene hic hastaneye bile goturmemistik, hafif hastaliklar geciriyordu, kendisi basediyordu bizim desteklerimizle evde. Bir gece bir basladi uyurken oksurmeye. O gun bu gundur oksuruyor.
Canım biz teşhis önerisinde bulunacaksak doktorlar niye var? O yüzden idrar tahlili akliniza gelmedi diye kendinizi suclamayin.nereden bileceksiniz.muayene sonrası yaz müsait olduğunda merak ederiz.Canim cok sagol. Ne kafa sisirmesi, ne affi askolsun. Asil ben tesekkur ederim su yazdiklarin icin.
Idrar yolu enfeksiyonu cocukta ve yetiskinde cok farkli belirtilere neden oluyor. Ve hatta cocuklarda da farkli farkli seyrediyor. Bizde ishal ve kusma cok siddetliydi. Biz her ishal ve kusmasinda yani onceki hastaliklarinda ozel hastaneye gidiyorduk. Onlar da kaka tahlili isteyip, amip deyip amip ilaci veriyordu. Ama ilac tam gecirmiyordu. Sikayetler biraz duzeliyor sonra geri basliyor. Diyordum ki mumkun degil, bir cocuk bu kadar amip olamaz. Baska bir sey var bu cocukta. Son hastaliginda dedim devlet hastanesine gidelim belki baska bir gorus aliriz.
Doktora hastalik gecmisini de anlatinca idrar tahlili hic mi yapilmadi diye cok sasirdi. Bizim de hic aklimiza gelmemis idrar tahlili istemek onceki hastaliklarda maalesef.
Ultrason cekildi canim hastanede yatarken. Ceken dr nefrolojiye gorunmemizi istedi. Idrarin geri kacmasi bas suphelimiz zaten. Haftaici nefroloji degerlendirecek bakalim insallah.
Burdaki doktorun degerlendirmesine gore iletisime gecerim senle canim. Cok tesekkurler yardimci olma istegin ve fikirlerin icin.
Cok sukur siz de daha rahatsiniz artik ya, cok sevindim. Allah bugunlerden geri koymasin.
Amin canim, sagolasin. Bizde usutmeye gerek yok, surekli oksuruk var zaten. Muayenelerde cigerler temiz, oksuruk baki. Doktor 12 yasini bekleyin diyor ama belki de hic gecmez diyor. Benim oglum da iki aylikken bronsiolit olmustu. O zamandan beri gecirdi o hastaligi zaman zaman ama son 10 aydir bu astim basimiza dert oldu..
Amin, sagolasin. Sorma valla astim baslamadan onceki sene hic hastaneye bile goturmemistik, hafif hastaliklar geciriyordu, kendisi basediyordu bizim desteklerimizle evde. Bir gece bir basladi uyurken oksurmeye. O gun bu gundur oksuruyor.
Sen nasilsin? Dogum yaklasmis, takvimjne baktim da. Eskisehir’de ablamin dogum yapmasini bekliyoruz. Bugun 39+3 oldu. Hicbir belirti yok.
Bir anda da geçer inşallah. Devlet Hastanesi'ne ilk istenen şey kan ve idrar tahlili. Bundan sonra iyi doktorlarla karsılaştırsın Rabbim. Biz de iyiyiz. Biraz daha var temmuz sonu gibi olur tahminimce. Benim de ilk doğumda hic belirti yoktu sadece su gelmişti 39+3 te. Belki şimdiye ablan doğurmuştur. Rabbim sağlıkla kavustursun ablana da. Güzel kolay bir doğum olsun.Canim cok sagol. Ne kafa sisirmesi, ne affi askolsun. Asil ben tesekkur ederim su yazdiklarin icin.
Idrar yolu enfeksiyonu cocukta ve yetiskinde cok farkli belirtilere neden oluyor. Ve hatta cocuklarda da farkli farkli seyrediyor. Bizde ishal ve kusma cok siddetliydi. Biz her ishal ve kusmasinda yani onceki hastaliklarinda ozel hastaneye gidiyorduk. Onlar da kaka tahlili isteyip, amip deyip amip ilaci veriyordu. Ama ilac tam gecirmiyordu. Sikayetler biraz duzeliyor sonra geri basliyor. Diyordum ki mumkun degil, bir cocuk bu kadar amip olamaz. Baska bir sey var bu cocukta. Son hastaliginda dedim devlet hastanesine gidelim belki baska bir gorus aliriz.
Doktora hastalik gecmisini de anlatinca idrar tahlili hic mi yapilmadi diye cok sasirdi. Bizim de hic aklimiza gelmemis idrar tahlili istemek onceki hastaliklarda maalesef.
Ultrason cekildi canim hastanede yatarken. Ceken dr nefrolojiye gorunmemizi istedi. Idrarin geri kacmasi bas suphelimiz zaten. Haftaici nefroloji degerlendirecek bakalim insallah.
Burdaki doktorun degerlendirmesine gore iletisime gecerim senle canim. Cok tesekkurler yardimci olma istegin ve fikirlerin icin.
Cok sukur siz de daha rahatsiniz artik ya, cok sevindim. Allah bugunlerden geri koymasin.
Amin canim, sagolasin. Bizde usutmeye gerek yok, surekli oksuruk var zaten. Muayenelerde cigerler temiz, oksuruk baki. Doktor 12 yasini bekleyin diyor ama belki de hic gecmez diyor. Benim oglum da iki aylikken bronsiolit olmustu. O zamandan beri gecirdi o hastaligi zaman zaman ama son 10 aydir bu astim basimiza dert oldu..
Sen nasilsin? Dogum yaklasmis, takvimjne baktim da. Eskisehir’de ablamin dogum yapmasini bekliyoruz. Bugun 39+3 oldu. Hicbir belirti yok.
Sagolasin, yazarim insallah.Canım biz teşhis önerisinde bulunacaksak doktorlar niye var? O yüzden idrar tahlili akliniza gelmedi diye kendinizi suclamayin.nereden bileceksiniz.muayene sonrası yaz müsait olduğunda merak ederiz.
Ablana da hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
Amin, cok sagol. Ay yok dogurmadi. Bugun yine nst ve muayene vardi. Ne kasilma var ne acilma. Doktor 40+5’e kadar bekleyebiliz demis.Bir anda da geçer inşallah. Devlet Hastanesi'ne ilk istenen şey kan ve idrar tahlili. Bundan sonra iyi doktorlarla karsılaştırsın Rabbim. Biz de iyiyiz. Biraz daha var temmuz sonu gibi olur tahminimce. Benim de ilk doğumda hic belirti yoktu sadece su gelmişti 39+3 te. Belki şimdiye ablan doğurmuştur. Rabbim sağlıkla kavustursun ablana da. Güzel kolay bir doğum olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?