Sağolasın canım, çok şükür yolunda, doğumu bekliyoruz yavas yavas, biraz yoruluyorum o kadar. Ben de bir sey yemiyor diye çok yıprattım kendimi, ama baktım enerjisi yerinde mutlu akısına bıraktım. Zamanla değişiyor zaten alışkanlıkları, bir sevdigini bir sevmiyor. Sonra tekrar yiyor. Elbet düzene girecektir diye düşünüyorum. Oyun grupları da sosyallesmesi için güzel bir fırsat. Ama 1 saatten uzun olması daha güzel olur. İstanbul'dayız biz de her yer kalabalık parklar da keza aynı şekilde..Ay bir benim oğlan değil yani kahvaltı meyve ile yaşayan:) moral oldu valla başka çocuklara bakınca acaba ben bakamiyor muyum diyorum:)bizim etrafimiz AVM dolu kışın ve daha küçükken hiç götürmedik hasta olur vs diye.bayramda Ankara boş olunca tüm AVM lerin oyun alanlarıyla tanıştı.cok sevdi hepimize iyi geldi bu durum.parklar boş yalnız Ankara'da koskoca parklarda oğlum yalnız henüz kendi yaş grubuyla tanışıp sosyallesemedi.evimizinnyakininda bir oyun grubundan telefon bekliyorum gruplar oluşunca başlatmak niyetindeyim.
Çok teşekkür ederim sen nasılsın doğuma da az kaldı :) herşey yolunda mi
Doğru söylüyorsun keyfi yerinde mutlu...atarli halleri de iki yaş sendromu ile ilgili.oyun grubu haftada 2 ser saatten haftada 3 gün seçeneği sundular .bakalım ama eylülü bulur temmuzda yazlığa gideriz Eylül'de döneriz ben kpss kursu yazilacagim bu yaştan sonra kpss gireceğim. belki tüm gün kreş bile olabilir.yazlikta bu yalnızlık asosyallik olmaz.komsular çocuklar var bir sürü.Sağolasın canım, çok şükür yolunda, doğumu bekliyoruz yavas yavas, biraz yoruluyorum o kadar. Ben de bir sey yemiyor diye çok yıprattım kendimi, ama baktım enerjisi yerinde mutlu akısına bıraktım. Zamanla değişiyor zaten alışkanlıkları, bir sevdigini bir sevmiyor. Sonra tekrar yiyor. Elbet düzene girecektir diye düşünüyorum. Oyun grupları da sosyallesmesi için güzel bir fırsat. Ama 1 saatten uzun olması daha güzel olur. İstanbul'dayız biz de her yer kalabalık parklar da keza aynı şekilde..
Oyun grubu saat ve sıklık açısından iyiymiş, muhakkak faydasını görürsünüz, ne güzel yazlikta bol bol eğlenir, yüzer biz de belki bi ihtimal Eylül sonu gibi gidebiliriz. Havuz görünce deli oluyor. Kpss kurs olmadan olmuyor. En azından disipline ediyor insanı. Yaşı da yok canım, kimler kimler giriyor sınava, inşallah istediğin yere atanırsın..Doğru söylüyorsun keyfi yerinde mutlu...atarli halleri de iki yaş sendromu ile ilgili.oyun grubu haftada 2 ser saatten haftada 3 gün seçeneği sundular .bakalım ama eylülü bulur temmuzda yazlığa gideriz Eylül'de döneriz ben kpss kursu yazilacagim bu yaştan sonra kpss gireceğim. belki tüm gün kreş bile olabilir.yazlikta bu yalnızlık asosyallik olmaz.komsular çocuklar var bir sürü.
Sagol canım ya valla moral oldu yazdıkların :) ben de kursu yıllardan sonra motive olmak tempo tutturmak için istiyorum.acikcasi evde durmaktan da sıkıldım.sadece kantininde oturmak için bile dersaneye yazılabilirimOyun grubu saat ve sıklık açısından iyiymiş, muhakkak faydasını görürsünüz, ne güzel yazlikta bol bol eğlenir, yüzer biz de belki bi ihtimal Eylül sonu gibi gidebiliriz. Havuz görünce deli oluyor. Kpss kurs olmadan olmuyor. En azından disipline ediyor insanı. Yaşı da yok canım, kimler kimler giriyor sınava, inşallah istediğin yere atanırsın..
Bu paylaşımıni gözden kaçırmışim.zir oluyordur karnın büyüdükçe emzirmek de.uyku gece de gündüz de emmeden olmuyor.dun 6 saat emziremedim ilaç yüzünden gündüz uyumadı akşam da saat dolana kadar kedi gibi peşimde dolandı anne cici diye diye.ama anlattım bana iğne yaptılar ilaç süte karıştı sen o sütü icmemelisin şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye bekledi.zaman dolunca da hunharca emdi uyudu.sabah da hasretle emiyordu oy oy diye.valla emzirmek yeni doğan doneminde Altin değerinde ama biraktirmasi meseleBu arada memeyi azaltamadık. Bıraktıramıyorum. Kıyamıyorum. Sanırım öğle uykusu bitene kadar emmeye devam edecek. Çünkü gece bir sekilde uyuyor da gündüz emmeden uyumuyor kesinlikle..
Çok geçmiş olsun ben çok korkuyorum agriyacak diye bazen sızlıyor duruyor şimdilik :/ yememe konusuna gelince bizim bıdık da aynı sebze bakliyat yani sulu yemek namına hiçbir şey yediremiyorum tiksinip çıkarıyor ağzından . Sadece pilav çeşitleri makarna hamur işleri vs. Kuru şeyler kuru yemiş meyvelerin suyunu icirebiliyorum bazılarını katı tüketiyor. Ve sınırsız emme tabii Bizde de durum bu inşallah alışacak diye bekliyorum sonucu bizimle de paylaş canım umarım her şey normaldir.Cnm selam.ben girip bakiyorum kimseler yazmayınca geri cikiyorum:) 20 link cisimle basım dertteydo onu cektirdim.korkumdan dişçiye gitmiyordum ama kendimi zor attım kurtarın beni diye korktuğum gibi olmadı neyse:) Aras i doktora goturcem yemek yememesi konusunda.kahvalti sınırsız meyve emme formu devam.kilo almıyor belki vermiş bile olabilir.bayramdan önce doktorunu aradım normal olabilir dedi.ama kanına baksınlar bari et sebze yemiyor 1 ayı geçti.bizde durumlar böyle siz nasilsiniz
Öyle canım, meme sadece süt değil anneyle bağ, onu sevme biçimi, yakınlığı.. Ne zaman kucagıma alsam beni yatak odasına emme emme diye diye götürüyor. O da sevgisini bana öyle gösteriyor. Kıyamıyorum bu yüzden. Allah' tan gece emmek için uyanmiyor. Yoksa hic kaldıramazdım..Bu paylaşımıni gözden kaçırmışim.zir oluyordur karnın büyüdükçe emzirmek de.uyku gece de gündüz de emmeden olmuyor.dun 6 saat emziremedim ilaç yüzünden gündüz uyumadı akşam da saat dolana kadar kedi gibi peşimde dolandı anne cici diye diye.ama anlattım bana iğne yaptılar ilaç süte karıştı sen o sütü icmemelisin şu kadar kaldı bu kadar kaldı diye bekledi.zaman dolunca da hunharca emdi uyudu.sabah da hasretle emiyordu oy oy diye.valla emzirmek yeni doğan doneminde Altin değerinde ama biraktirmasi mesele
Benim oğlum de emme emme diyor:) son zamanlarda sevgisini gösterme şekli de çok tatli.arkami ne zaman donsem kosa koşa arkamdan sarılıyor.dun 6 saat emmedi ama kedi gibi sokuldu durdu.Öyle canım, meme sadece süt değil anneyle bağ, onu sevme biçimi, yakınlığı.. Ne zaman kucagıma alsam beni yatak odasına emme emme diye diye götürüyor. O da sevgisini bana öyle gösteriyor. Kıyamıyorum bu yüzden. Allah' tan gece emmek için uyanmiyor. Yoksa hic kaldıramazdım..
Ins yaaGeçmiş olsun canım grip olmuşsun...yaz gribi de zor geçer...arasın kendine ve bize vurmaları azaldı ins sizin de geçer bir an once
Merdivenlimi aldın canım.marka verebilirmisin?
Bende öyle alıyım.
Dana kadar olduğumuzda da analarımız dert etmedi mi yemiyorsak, bence hiç olmayacağız. Ben önümde öyle bir senaryo göremiyorum
Yuh 3 kelimeli cümle mi! Defne’nin kelime haznesi iyidir yine de hiç üç kelimeli cümle kurmadı daha. İki kelimeli bile ilk tercihi olmuyor çoğu zaman.
Bence abartmış. Daha 2 yaşında bile değil bu çocuklar ve 2,5 yaşından önce cümleler şakıyan çocuk çok az gördüm ben şimdiye kadar.
Eğer tek sebep buysa ben o doktordan şüphe duyarım, leblebi gibi antidepresan dağıtma işi dahiliyeden çocuk doktorlarına düştüyse işimiz var! Çocuk izole büyümüşse anne babasından başkasını istememesinden doğal ne olabilir ki?
Tv’nin konuşma üzerinde negatif etkisi olduğuna dair çok fazla şey okudum, o yüzden belki o bir etken olabilir diyorum.
Onun dışında şehirdeki yalnızlığınızı kitap okuyarak ve sürekli konuşarak kapatabilirsiniz. Hem ona oku hem kendin için okuyacaklarını sesli oku. Bu huyum yüzünden şimdi her kıyafetin etiketini, her kullanım kılavuzunu sesli okutuyor bana. Nece olduğunu bile bilmediğim dünya kadar şeyi okuyorum her gün. Yıldım gerçi bundan tavsiye etmesem mi acaba
Yolda yürürken sürekli konuşuyorum, soru soruyorum cevap vermesini bekliyorum. Işıkları anlatıyorum, iş makinelerini, yoldan geçen minibüs hattının nereye gittiğini vs. Her şeyden bahsediyorum ve bazen içlerinden en olmayacak olan kelimeleri söyleyiveriyor daha sonra görünce.
Sen ona konuşma fırsatı tanırsan ve sürekli konuşursan şimdi kelimeleri söylemese bile hafızaya atıyordur hiç merak etme.
Günaydın kızlar
Gece emzirmeyi bırakabilen oldu mu? Artık gerçekten bıraktırmayı düşünüyorum sabaha kadar mız mız kaliteli uyku diye bişey kalmadı. Bazende ramazan tatiline ek bi 10 gün izin al toplam 19 günde tamamen emzirmeyi bıraktırsam mı acaba diye düşünüyorum,yada 2,5 ay daha dişimi sıkıp 2 yaşına girdikten sonra mı bıraktırsam. Çok kararsızım çok
Ben 2 yaş sendromu olduğunu düşündüğüm şeyin dibine doğru giriyorum, dibi de balçıkmış battıkça batıyorum
Her istediği salyalı köpüklü isyana dönüşüyor. Kahvaltısını yapmadan tatlılara geçecekmiş, vermezsem ağzını köpürte köpürte ağlıyor.
Uyurken elini tutacakmışım, tutmazsam geriye doğru gerinerek ve salyası sümüğüne karışarak ağlıyor.
O oyuncağı neden bıraktığı gibi durmuyormuş, altı düz değil diyorum dinlemiyor elini ısırarak ağlıyor. Vallahi yıldım ya. Daha 2 yaşına girmeden ben 3-4 yaş yaşlandım. Baş ağrım da ben nereye gidersem geliyor iki gündür, vefalı çıktı.
İşte bizde durumlar böyle, bir dokunursun bin ah duyarsın
Ay çok sağol:)Merhaba kızlar,
Şu ara en cok yaptıgımız etkinlikleri belki size de fikir olur diye paylasıyorum.
bunun dısında Niloya ve mickey kitap serisini saymıyorum :) Bir de bol bol at binmeye gidiyoruz... inanılmaz seviyor...
rica ederim ne demek... :)Ay çok sağol:)
Iyiyiz bizNasılsınız anneler ve yavrulari
İyiyiz canım, sizler nasılsınızNasılsınız anneler ve yavrulari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?