2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Zor ama halledersiniz:) gözünüzde büyütmeyi bazen sasirtiabiliyorlar insanı:)

Size de iyi bayramlar simdiden. Benim kizim 7 ve 9 aylikken 3saatlik ucuslar yapmıstık arti havalimani yolu bekleme falan onlari saymiyorum çocuk cıldırmıstı cok zorlanmıstım ucakta dört dönmüstüm. Ama o zaman kücuktü pek bir sey anlamıyordu. Ramazandan önce umreye gitmek nasip oldu kızımla 21 aylık ve yine 3bucuk saatlik bir uçuş artı yolda beni hic zorlamadı biraz atıstırmalık biraz oyun biraz uyku derken hic korktugum gibi kötu gecmedi şükür. Ama umrede cok zorlandık ve hastalandık kucagımdan inmedi sadece meme istedi hep beni istedi babasina bile gitmedi ilk zamanlar kanguruda tavaf yaptık say yaptık. Yani demem o ki yolculuk birkac saatlik bir şey tabi cocuktan cocuga degisir elbet ama gözünde o kadar büyütmene stres etmene gerek yok, gittiginiz yere de cabucak alışır insallah keyifli vakit gecirirsiniz hem abla da varmıs bence beraber oyalanırlar.

Ben Farah hanımlar hatırlayan kaldı mı acaba bayadır yazmadım nasılsınız? Biraz okuma fırsatım oldu bebişlerimiz minnaklarımız çocuk olma yolunda hızlı adımlarla yüruyorlar maşallah. Hasta kuzulara cok dualar ettim Rabbim insallah tez vakitte şifa ihsan eder. Sütten kesme mevzusu olmuş ben birkaç gün önce kızımı sütten kestim. Hem sağlık sorunlarımdan dolayı, hem artık 2 yaşına yanaştığımız için hem de son zamanlar saat başı kalkıp emmek istediği için bu meme olayıni tatlılıkla sonlardırdık. Yakınlarım nasıl olur nasıl kesilir bu cocuk sütten diye hayret ettiler ki o kadar büyük bir aşk yaşiyordu ki memeyle kızım ben bile hala şaşkınım. Çocuğa göre ve kararlılıkla sürdurülen bir sürec bence ama acizhane benim şoyle manevi bir anekdotum olacak ben sütten kesme kararını aldıgım gün bu niyetle bir yasin okudum, yasin ne niyetle okunursa Allahın izniyle o şey meydana gelir. Hayırlı iftarlar simdiden güzel bayramlar dilerim

Merhaba :) tabii ki hatırlıyorum:) eminim herkes hatırlıyordur sizi:) hayırlı olsun sütten kesme maceraniz...darısı başımıza ben de bir yasin okuyayım karar verince

Gece sütünü kestim ama bir iki defa yine kalkıp pıspısla uyuyor. Bbu defada buna alıstı ablası ile aynı odada kalıyor. Aglatayım yatar diyemiyorum ve kıyamıyorum da napıcm. Tam 30 dk oldu

Merhaba.

Bende bu ürüne bakıyorum. Joie chrome kullanıyorum arabanın ağırlığı ve bagaja sığması nedeniyle daha hafif bir bebek arabası bakıyorum. Dün bu modeli inceledim ama 2 şey kafama takıldı. Tekerlekleri çok küçük sorun yaratıyormu? Güneşliği aynı şekilde çok kısa geldi. Güneşi tam anlamıyla engelliyor mu? Deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim

Her istediğini yapmıyorum ama içimden ‘o çirkefliği çekeceğine yap bu seferlik be Gretchen, ne olacak’ diyorum yalan yok
Kendine zarar verme bizim evde de başladı, parmaklarıyla ağzını iki yana çekiştiriyor, bunu nerden öğrendin Allah aşkına diyorum. Elini kolunu dizini ısırıyor. Zarar verdiği yeri tutup okşayıp ‘canın acır böyle yaparsan gel bak sevelim öpelim diyorum ya da sakinleşecek gibi değilse dikkatini dağıtıyorum.

Bez değiştirme benim de kabusum. Sadece çiş içinse bez değiştirme yerine geçip bekliyorum, hazır olunca gel diyerek bazen yarım saat dönüyor etrafımda da gelmiyor. En sonunda bez değiştirme saati geldi, o yüzden seninle oyun oynayamam diyorum sıkılıp geliyor. Kaka için de 5-10 dk aynı şeyi yapıyorum ama uzadığında kaka kitaplarına atıf yaparak çağırıyorum ya da sevdiği şeylerle ya da bezindeki hayvanlarla... Çıtçıtını kendisi açıp kapatacakmış ama istediği zaman, ben müdahale edersem günümü görürmüşüm, bezin cırtlarını açıp kapatacakmış ama keyfi gelince. Bayağı stresli bir iş yani. Ben de korkuyla bekliyorum bez değiştirme saatlerini.
Biz yolculuk yaptığımızda 15 aylıktı daha ama yanımızda birkaç kitap, iki sesli oyuncak götürdük ve rahat geçmişti yolculuk. Bir de uyku saatini denk getirmeye çalışıyordum birazında da uyuyordu o yüzden rahattık. Oyalanacağı şeyler götürürseniz rahat geçebilir. Bir de artık büyüdüler öncesinde birkaç gün uçmanın nasıl bir şey olacağını onu nelerin beklediğini anlatırsanız rahat eder sanırım. Bir de hareketli uçak diye bir kitap var İş Bankası Yayınları’nın. Bende o kitap yok gerçi içeriğini tam bilmiyorum ama tanıdık şeyler olacağı için belki huysuzlandığı zaman aaa bak aynı kitaptaki gibi diye sakinleştirebilirsiniz. Bizde kitaplara atıf çok işe yarıyor her konuda. İyi yolculuklar.

Gece sütünü kestim ama bir iki defa yine kalkıp pıspısla uyuyor. Bbu defada buna alıstı ablası ile aynı odada kalıyor. Aglatayım yatar diyemiyorum ve kıyamıyorum da napıcm. Tam 30 dk oldu
Elini tutmayı önersen? Ben de gece uyandığında elini tutuyorum ve artık ya bir kez uyanıyor ya da uyanmıyor. Elini tutarken de sen onun elini tut ki bırakması kolay olsun. Umarım işe yarar.

Selam hanımlar nasılsınız? Şimdiden hayırlı mutlu bol neseli ailenizle ve miniklerinizle bol gulucuklu bayramlar diliyorum ...

Herkese iyi bayramlar.

Kitap tavsiyesiyle geldim arkadaşlar. Bu kitabı çok sevdim ve kem kelime haznesi hem de konuşma becerisi için faydalarını gözlemliyorum 2 aydır. O yüzden kesinlikle tavsiye ederim. Her sayfada bir harfle ilgili kelimeler ve yan sayfada o kelimelerin anlamlı bir kompozisyon halinde çizimleri var. İster tek tek okuyup tekrar ettirerek isterseniz resimlerle göstererek okuyabilirsiniz.

Dün Defne bir kağıtta ney görmüş, enstrüman olan. Geldi bana ney dedi. Ben de ne olduğunu soruyor sandım bir baktım ney, sen bunu nerden öğrendin dedim. Gitti kitabı gösterdi bana. Çok şaşırdım hem öğrenmesine hem tanımasına hem sonradan göstermesine. Ben kitapta ney olduğunu hatırlamıyordum bile. O yüzden bu kitabı çok öneriyorum. Her gün rasgele bir kaç sayfayı okuyoruz o yüzden sıkılması da çok uzun sürüyor.

Gunaydin kizlar nasilsiniz bi turlu giripte yazamadim .
Su siralar hircinlik tavan durumda
Istegi olmayinca aglamalar,bagirmalar,iki eliyle kafasina vurmalar, geriye uzanip basini yere vurmalar olumune bizi cimciklemesi beni dovmesi cok hircin cok bizim icin iki yas korkunc geciyor inc bir an once atlatiriz

Yine sessizlesmis burası nerelerdesiniz kızlar
Cnm selam.ben girip bakiyorum kimseler yazmayınca geri cikiyorum:) 20 link cisimle basım dertteydo onu cektirdim.korkumdan dişçiye gitmiyordum ama kendimi zor attım kurtarın beni diye korktuğum gibi olmadı neyse:) Aras i doktora goturcem yemek yememesi konusunda.kahvalti sınırsız meyve emme formu devam.kilo almıyor belki vermiş bile olabilir.bayramdan önce doktorunu aradım normal olabilir dedi.ama kanına baksınlar bari et sebze yemiyor 1 ayı geçti.bizde durumlar böyle siz nasilsiniz

Geçmiş olsun canım grip olmuşsun...yaz gribi de zor geçer...arasın kendine ve bize vurmaları azaldı ins sizin de geçer bir an once

Merhabalar. Bizde iki yaş sendromu hallerinde nispeten hafifleme var. Konuşmak fayda etti baya. Daha az diretiyor, bir de karı koca el birliği bu ısırma kendini ordan oraya atma hallerinin ne kadar kötü bir sey olduğunu anlata anlata, ve o an istediği seyi o şekilde yapmaya yapamaya, bu davranışını azalttık.

Bizim en büyük problemimiz yeme içme konusunda. 1 yaşından beri kilo almıyor. Su ara yemek çok seciyor. Kahvaltı ve meyve dışında düzgün bir sey yemiyor.

Parkta diğer çocuklarla iletişimi arttı. Onları gozlemliyor ve gözüne kestirdiği ile yakınlasiyor. Bir de bu ara avmlerde çocuk oyun alanları var. Yarım saat bir saat seans seklinde. Anne baba ile daha küçük olduğu için girişe izin var. Orda da hem enerjisini atıyor hem de sosyallesiyor..

Bu arada memeyi azaltamadık. Bıraktıramıyorum. Kıyamıyorum. Sanırım öğle uykusu bitene kadar emmeye devam edecek. Çünkü gece bir sekilde uyuyor da gündüz emmeden uyumuyor kesinlikle..

Geçmiş olsun canım..

Ay bir benim oğlan değil yani kahvaltı meyve ile yaşayan:) moral oldu valla başka çocuklara bakınca acaba ben bakamiyor muyum diyorum:)bizim etrafimiz AVM dolu kışın ve daha küçükken hiç götürmedik hasta olur vs diye.bayramda Ankara boş olunca tüm AVM lerin oyun alanlarıyla tanıştı.cok sevdi hepimize iyi geldi bu durum.parklar boş yalnız Ankara'da koskoca parklarda oğlum yalnız henüz kendi yaş grubuyla tanışıp sosyallesemedi.evimizinnyakininda bir oyun grubundan telefon bekliyorum gruplar oluşunca başlatmak niyetindeyim.
Geçmiş olsun canım..
Çok teşekkür ederim sen nasılsın doğuma da az kaldı :) herşey yolunda mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…