• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Olur mu öyle şey bebeler tekrar yaptiriyor bize şaşırdık ne yapacağımızı yemekleri ne sekle sokacağımi şaşırdım :KK48: bu arada akşamları çay ( ona ihlamur ya da rezene) cerez yapıyoruz ailecek çok hoşuna gidiyor size de tavsiye ediyorum çekirdeğin içini çıkarıp veriyoruz kuru uzum- incir fındık fıstık ne varsa artık o gün. bazen de mısır patlatıyorum tabağı önüne çekip avucluyor:-)
Misiri görünce heyecanlaniyor benim oğlan ama dikkat et boğazda takılı kalabilir bişey o.biz beyaz kopuk gibi kısmını elimle koparip veriyorum.biz çay tiryakisiyiz eşimle.baktik bizim bardaklara heves ediyor.ona bir damla deminden geri kalanı su olacak şekilde veriyoruz kendini çay içmiş zannediyor şekersiz tabi.teh diyor çaya.ihlamur deneyelim biz de.kuru üzüm kuru kayısı incir vs yiyor ama yemek yesin istiyorum

Misiri görünce heyecanlaniyor benim oğlan ama dikkat et boğazda takılı kalabilir bişey o.biz beyaz kopuk gibi kısmını elimle koparip veriyorum.biz çay tiryakisiyiz eşimle.baktik bizim bardaklara heves ediyor.ona bir damla deminden geri kalanı su olacak şekilde veriyoruz kendini çay içmiş zannediyor şekersiz tabi.teh diyor çaya.ihlamur deneyelim biz de.kuru üzüm kuru kayısı incir vs yiyor ama yemek yesin istiyorum
Evet canım ben de müdahale ediyorum avucladiklarina iyi açılmamışlari alıyorum elinden ya da boluyorum ben de pinpiriklilik yüksek bende :KK48: inşallah iştahla yemek de yerler geçici bir dönem diye düşünüyorum ve emmeye de çok guveniyorlar gibi geliyor :anne:

Estağfurullah canım ne özrü .
Valla bizimki de aynı. Bi ara çıldırttı beni ağzına ne versem diliyle itiyordu. Aynı senin gibi yesinde ne yerse yesin deyip sadece yediği şeyleri yaptm ondanda bıktı. Dediğin gibi dişleri yokken köfteyi bayıla bayıla yerdi. Şimdi 8 tane dişi var sanki çiğneyemiyormuş gibi çıkartıyor ağzından. :olamaz:
Ete bayılırdı, artık yemiyor. Hiç köfte vermemiştim, geçen gün yaptım, tiksindi resmen, bir ısırık almıştı nefretle attı ağzından. Ondan beri yemiyor; tavada, fırında, sulu köfte olarak hiçbir türlü yemedi. Ciğer seviyordu bir de onu deneyeceğim, yer inşallah. Yemek konusunda benim sabrım bitti şimdiden, kavgalarımız hep yemek yüzünden.

Evet öyle kimbilir nasıl canları aciyor kaşıntı zaten cabasi kuzucuklar... Bizimki de açmıyor ağını arada gülerken bakıyoruz alt üst azilar cikartmis şimdi alt köpek dişleri patlamış çok zorladı onlar huyu değişti çocuğumun kek poğaça gibi şeyler yapıyorum ben de arada yumuşacık yiyiyor özellikle dis ağrısının yoğun olduğu donemler. Sabahları da bazen pankek yapıyorum yumurta yemedigi donemler, muzlu irmikli yapmistim üzerine bal surup yedi hoşuna gitti deneyebilirsin canım
Ben üzerine bal ya da pekmez sürünce çok sevdiği bir tat bile olsa tatlıyı yalayıp gerisini bırakıyor :D

Zencefilli limonlu ballı çay yapıyorum kahvaltı için, pek seviyor. Bazen akşam yemeğinde de taağ istiyor, ona kalsa her öğün taağ ve meyve olsun zaten.

Ete bayılırdı, artık yemiyor. Hiç köfte vermemiştim, geçen gün yaptım, tiksindi resmen, bir ısırık almıştı nefretle attı ağzından. Ondan beri yemiyor; tavada, fırında, sulu köfte olarak hiçbir türlü yemedi. Ciğer seviyordu bir de onu deneyeceğim, yer inşallah. Yemek konusunda benim sabrım bitti şimdiden, kavgalarımız hep yemek yüzünden.

Ben üzerine bal ya da pekmez sürünce çok sevdiği bir tat bile olsa tatlıyı yalayıp gerisini bırakıyor :KK70:

Zencefilli limonlu ballı çay yapıyorum kahvaltı için, pek seviyor. Bazen akşam yemeğinde de taağ istiyor, ona kalsa her öğün taağ ve meyve olsun zaten.
:KK200:

Ben üzerine bal ya da pekmez sürünce çok sevdiği bir tat bile olsa tatlıyı yalayıp gerisini bırakıyor :KK70:

Zencefil hiç vermedim ben içiyorum ona icirmedim ki pek sever icitigime salça olmayı dokunur mu acaba dedim ama artık içebilir herhalde ben de vereyim ucundan sever belki :KK200: bu arada bugün olcumleri de yapıldı kilosu biraz düşük dedi hemşire süte de guveniyor ama yemek yemeği ihmal etmemeli yoksa yeterli beslenmez vs. Hatta bu şekilde devam ederse nisandan sonra artık azaltıp kestirmek emmeyi dedi :110: ben de ne mümkün bu süt kuzusu dedim :-) ama tabi yemek problemini çözmemiz de gerekiyor ...

Zencefil hiç vermedim ben içiyorum ona icirmedim ki pek sever icitigime salça olmayı dokunur mu acaba dedim ama artık içebilir herhalde ben de vereyim ucundan sever belki :KK200: bu arada bugün olcumleri de yapıldı kilosu biraz düşük dedi hemşire süte de guveniyor ama yemek yemeği ihmal etmemeli yoksa yeterli beslenmez vs. Hatta bu şekilde devam ederse nisandan sonra artık azaltıp kestirmek emmeyi dedi :110: ben de ne mümkün bu süt kuzusu dedim :-) ama tabi yemek problemini çözmemiz de gerekiyor ...
Bakalım bize ne diyecekler ayın 28 inde.kac kilo simdi

Sağol canım hepsine maşallah kuzucuklarin :KK200: ama alt sınırlardayiz boyuna göre 11.5 civarı olması gerekiyormus . Ben çok takilmiyorum yemek çok iştahlı yemiyor evet ama geçici diye dusunuyorum ve çok hareketli yani bütün gün uyku saati ve kısa süreli yemek saatleri dışında ayakta inşallah iştahları da açılır dıs sancıları bitince bakalim

Selam canım nasılsın ? Nasıl gidiyor hamilelik ?
Çok geçmiş olsun bebeğine ateşlenmiş. Bizimde Aşımız bu ay sonu umarım bizde ateş olmaz.
İyiyiz canım cok şükür, sağolasın ❤️ mide bulantilarim azaldı, ama aksama doğru halsizligim artıyor. Ağrım oluyor. İlk gebelik cok rahatmis gercekten. Bir ay sonra detayli usg var, cinsiyet netlesir sanırım ufaktan alış verise basladim yine de ;) İnşallah aşıyı da sorunsuz atlatırsınız. Biz de vurulurken cok aglamadi gece sabaha doğru ve ertesi gün ateş oldu iki kez 6 saat ara ile fitil kullandık. Sizler nasılsınız? Sarp nasıl?

İyiyiz canım cok şükür, sağolasın ❤️ mide bulantilarim azaldı, ama aksama doğru halsizligim artıyor. Ağrım oluyor. İlk gebelik cok rahatmis gercekten. Bir ay sonra detayli usg var, cinsiyet netlesir sanırım ufaktan alış verise basladim yine de :KK66: İnşallah aşıyı da sorunsuz atlatırsınız. Biz de vurulurken cok aglamadi gece sabaha doğru ve ertesi gün ateş oldu iki kez 6 saat ara ile fitil kullandık. Sizler nasılsınız? Sarp nasıl?
Bizde iyiyiz çok şükür canım . Sarp ta çok iyi. Günler nasıl geçiyor nasıl akşam oluyor anlamıyorum bile koşturmaktan . İyi olmana birazda olsun rahatlamana sevindiö canım. Bebişin için inşallah sağlıcakla kucağına alırsın allah gönlündeki cinsiyeti naasip eder sağlıkla. Taramada iyi geçer . Evet birinci hamilelik prenseslik ikinci zor oluyor çünkü birinci çocuk yoruyor üzerine birde hamilelik ağır geçiyor.

Kızlar bende beslenme ve yaptığım yemek seçeneklerini yazayım belki fikir olur
Ben uzun zamandır glutensiz ve şekersi besleniyorum sağlığım açısından egzamam var iyileşmek ve daha sağlıklo olabilmek adına . Doğal olarak bizim eve ekmek un makarna çok nadir giriyor. Genelde sağlıklo seçenekler yapmaya çalışıyorum. Mümkün mertebe şeker tadına alışsınlar istemiyorum. Ben doğum slnrası bu beslenme şekli ile 16 kg verdim eşimde 16 kg verdi. Beslenme düzenimiz şu şekilde ;
Kahvaltı :
Arada ıhlamur çayı veya bal zencefil limon ile hazırladığım çay
Yumurta (genelde omlet (pazı,ıspanak,mantar,soğan ve yeşil soğanlı, kaşarlı, dereotlu,patatesli veya sahanda yumurta aradada kayısı kıvamı haşlama)
Yeşil ve siyah zeytin
Peynir malesef sevemedi sadece omlet içinde tüketiyor
Havuç
Turp
Ceviz ,fındık ,fıstık
Arada mısır unundan yumurtalı çörekotşu peynirli ve bol yeşillikli tava çöreği
Çok nadir meyve

Ara öğün:
Taze meyve (genelde muz, elma,armut )
Patlamış mısır
Baharatlı nohut
Fit bal kabağı tatlısı (kuru üzüm ve kayısı ile pişirilmiş üzerine tahin ve ceviz )
Fındık ceviz veya badem
Yoğurt nadir tüketiyor kefiri sevemedi

Ana yemek olarakta:
Haftada bir veya iki gün bakliyat genelde nohut yemeği, kurufasulye veya erişteli yeşil mercimek yemeği bazende barbunya
Sebze yemeği sık yapıyorum (portakallı kereviz,kereviz cipsi,pırasalı börek mısır unu veya yulaf unu ile ıspanaklı börek pazılı börek ,zeytinyağlı pırasa , karnıbahar popcorn ,karnıbahar mantı,ıspanak kavurması mantarlı veya yumurtalı ıspanak, kapuska aklıma gelenlee şimdilik bunlar
Salata genelde yapıyorum mevsim yeşillikleri ile
Haftada bir gün balık
Haftada 1 veya 2 gün köfte veya etli yemek
Arada pirinç ve bılgur pilavı
Çorba olarakta ( sebze çorbası , yoğurt çorbası , mercimek çorbası ,tarhana , balkabağı çorbası)

Mutfakta :
Sadece sızma zeytinyağı veya tereyağı kullanıyorum (ayçicek veya birkissl öargarin kullanmıyorum)
Kızartma yapmıyorum genelde fırınlıyorum
Şeker kullanmıyoru

Şimdilik aklıma gelenler bunlar . Umarım bir faydam dokunur.

Bu arada bizde diş döneminde çok iştahsız oluyoruz ama dişi çıkınca rahatlıyor. Birde malum 2 yaşa yaklaşıyoruk sendrom kapıda .

Bu arada un kullanacaksam eğer glutensiz unları tercih ediyorum (karabuğday (greçka ) , mısır unu, kinoa unu, nohut ,kestane,keçiboynuzu, kuru fasulye unu kullanıyorım.
Bulgur kullanacağım tarifleri genelde kinoa ile yapıyorum. Örneğin kısırı kinoadan veya karnıbahardan yApıyorum. Pizzamın tabanını da karnıbahardan veya gtutensiz hnlarsan yapıyorum .

Back