- Konu Sahibi matsiyahoje
- #67.041
Canım öncelikle sakin ol.Sancısı gelmeden sunni sancıyla doğum yapan birçok kadın var. İlk iki yavrumu da 290 günde yanı 42. Haftanın sonunda sunni sanciyla doğum yaptım.Fakat 3. Doğumda doktor bebek iri diye 38. Haftada sunni ile zorla dogurttu.Bebek kanala bile inmeden ikinma hissim dahi olmadan zorla dogurtuldum.Ama iki yavrumda da bebekler kanala indiği için iki üç ıkınmada dogurmustum.Sıcaklar seni bunaltmis.Anlıyorum seni bir an evvel doğurmak istiyorsun.Ama sana tavsiyem seni son dakikaya kadar bekleten bir doktorun varsa kıymetini bil.Sezeryan kolay gibi görünüyor evet ama sonrasında cekiyorsun.Normal doğumda sonrasında çok rahat oluyorsun bebeğine rahatça bakıp yemeğini falan yapabilirsin.Hem sancı denen şey yavaş yavaş gelmez ki..Bakarsın akşama sancilanmissin veya suyun nişanın gelmiş..Bu kadar sabrettin az daha sabır..Doktordan geldim. Bebek 39+0 olmasına rağmen nst de sancı hiç çıkmadı. 4-5 şaka gibi.. Çok moralim bozuldu çünkü 40 derece sıcakta ben artık gerçekten dayanamamaya başladım. Doktor haftaya bugüne yani 40.haftaya yine randevu alın dedi. Eğer haftaya kadar doğmazsa en fazla bir hafta daha bekletirmiş ve 41. Haftanın sonunda yine gelmezse suni sancı verecekmiş. Suni sancı almak bilmiyorum ne denli "iyi" olabilir?... Sezaryeni mi düşünsem acaba öyle bir durum olursa? Kısacası çok moralim bozuldu, anneme geldim ağız dolusu kavga edip bağırdım bir de kadıncağıza. Ağladım ağladım ağladım...