Lazimligi şuan araba olarak kullanıyo:) dediğin gibi ben en iyisi baharı bekleyeyimEvet cnm daha simdi simdi gece bezi birakmasi zor.bazen gece cisss diyip uyandırıyor sadece.kafasi eserse yani :) bnce baslama baharda başla.cunku soguk havada ayaklari filan hemen usuyor kaciriyorlar.ama lazimlik edin.ara ara oraya oturup yapmasini iste buraya yaparsan seker vercem filan de.artik ne severse.yani bahara hazirlik olsun
Ben uyumadan önce emziriyorum sadece aşırı bunaltiyodu yoksa beni sirke sürdüm kokuyo annecim memeler akşam banyo yapacaklar uyanacaklar dedim emmedi ama bazen gelip anne aciii diyo akşam diyeceginede amca diyo :)Benim oğlum da Yen’i Yen’i başladı cümle kurmaya. Anne gitti. Baba işe(baba işe gitti). Baba mama. Mama pişiyor. Anne uf. Anne acıdı. Mama bitti. Falan gibi ufak tefek başladı. Daha yeni o da.
Tuvalet eğitimini yaza bıraktım şuan buna hazır değilimzira çok yoruyor. Sanırım 2 yaş sendromuna girdik, bu aralar yemek yemesi ayrı dert, atarları ayrı dert. Aşırı hareketli durmak bilmiyor. Baya yoruldum. Hala emziriyorum çok düştü memeye nasıl bıraktırcaz bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun hepimize. Sevgileri olmasa çok zor.
Birşey sürüp tiksindirtmeyin diyorlar ama nasıl olacak bilmiyorum. Beni de çok bunaltmaya başladı. Bazen bir kere emip kaçıyor :) gene geliyor oyun yapıyorBen uyumadan önce emziriyorum sadece aşırı bunaltiyodu yoksa beni sirke sürdüm kokuyo annecim memeler akşam banyo yapacaklar uyanacaklar dedim emmedi ama bazen gelip anne aciii diyo akşam diyeceginede amca diyo :)
Yok İnşallah bi sıkıntı çıkmaz. Ama kreşin ona faydaları olacağına inanıyorumCümle olarak sayarsanız Uzay "ayyayyu" diyo
Var tek tük iki kelime bir araya getirdiği ama sanki erken gibi.. ama çok iyi taklit ediyo.. kuzu ne yapıyo "meee" aslan nasıl kükrüyo "graauw" köpek nasıl hablıyo "hav hav" gibi birde yansılıyo babamızın horlamasını evlere şenlikKreşte artık geliştiriceğini düşünüyorum, tabi oğlumu kovmazlarsa
Ayy şu 2 yaş sendromu benim kızımı da fena etkiliyor. İstemediği bişey varsa hemen bağırmaya yüzüne vurmaya falan başlıyor, yemek yemiyor, çağırdığımda yanıma gelirdi önceden ama şimdi canı isterse gelir, bezini cok sor değiştirir oldum, kıyafetleri giydirmeme izin vermiyor savaşıyorm resmen, giyinikse bile çıkarmaya çalışıyor büyüyor ya küçük hanım gidip kendi istediklerini dolaptan çıkarıp giymeye çalışıyor, şimdiden benim makyaj malzemelerime göz dikti:) bugün göz kalemimi sürmeye çalışırken yakaladm Allah'tan gözüne zarar vermediBenim oğlum da Yen’i Yen’i başladı cümle kurmaya. Anne gitti. Baba işe(baba işe gitti). Baba mama. Mama pişiyor. Anne uf. Anne acıdı. Mama bitti. Falan gibi ufak tefek başladı. Daha yeni o da.
Tuvalet eğitimini yaza bıraktım şuan buna hazır değilimzira çok yoruyor. Sanırım 2 yaş sendromuna girdik, bu aralar yemek yemesi ayrı dert, atarları ayrı dert. Aşırı hareketli durmak bilmiyor. Baya yoruldum. Hala emziriyorum çok düştü memeye nasıl bıraktırcaz bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun hepimize. Sevgileri olmasa çok zor.
Wallaha öyle söylüyorlar görümcem o yüzden azaltarak bıraktı ama çocuk devamlı meme diye ağladı o daha kötü bence ve benim oglum tiskindirmeden memeden vazgeçecek bi çocuk deyil bi şeye taktıysa saatlerce ağlar başka bişeyle kanmaz da acayip inatçı bi çocuk resmen kendine de bana da eziyet olurdu en garanti ve kestirme yıl tiskindirme benceBirşey sürüp tiksindirtmeyin diyorlar ama nasıl olacak bilmiyorum. Beni de çok bunaltmaya başladı. Bazen bir kere emip kaçıyor :) gene geliyor oyun yapıyor
Gerçekten zor işler. Kitaplarda yazan yada uzmanların dediği gibi olmuyor herşey. Benim oğlum da zor bir çocuk ben de zorlanacak gibiyim. İnşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi de.Wallaha öyle söylüyorlar görümcem o yüzden azaltarak bıraktı ama çocuk devamlı meme diye ağladı o daha kötü bence ve benim oglum tiskindirmeden memeden vazgeçecek bi çocuk deyil bi şeye taktıysa saatlerce ağlar başka bişeyle kanmaz da acayip inatçı bi çocuk resmen kendine de bana da eziyet olurdu en garanti ve kestirme yıl tiskindirme bence
Geçen parka gittik eve dönmemiz lazımdı, kendini nasıl yerlere atıyor. Gitmicem diye resmen çırpındı. İnsanlar bize bakıyor oğlum kalk diyorum inadına atıyor yerlere. Zorla kucağımda götürdüm. Yemek desen ayrı olay. Kendi yemek istiyor bırakıyorum bu sefer oyun yapıyor. Ahh ahh Allah yardımcımız olsun. Çok zor çocuk büyütmek 2. Çocuk fikrinden uzaklaşmaya başladım:)Ayy şu 2 yaş sendromu benim kızımı da fena etkiliyor. İstemediği bişey varsa hemen bağırmaya yüzüne vurmaya falan başlıyor, yemek yemiyor, çağırdığımda yanıma gelirdi önceden ama şimdi canı isterse gelir, bezini cok sor değiştirir oldum, kıyafetleri giydirmeme izin vermiyor savaşıyorm resmen, giyinikse bile çıkarmaya çalışıyor büyüyor ya küçük hanım gidip kendi istediklerini dolaptan çıkarıp giymeye çalışıyor, şimdiden benim makyaj malzemelerime göz dikti:) bugün göz kalemimi sürmeye çalışırken yakaladm Allah'tan gözüne zarar vermedi
aa evet bizde parka veda edemeyenlerdeniz, yerlerden topluyorum kızımı:) çığlık çığlığa eve dönüyorz. Hele bide yolda kedi tavuk vs gördü mü hiç durmaz o hayvan nereye gitse istisnasız peşinden gider:) 2. Çocuk olayı banada çoook uzak geliyor, kızım büyüyüp kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmeden düşünmüyorum. Resmen 2 yılda bedenen ve ruhen çöktüm henüz 23 yaşında olmama rağmenGeçen parka gittik eve dönmemiz lazımdı, kendini nasıl yerlere atıyor. Gitmicem diye resmen çırpındı. İnsanlar bize bakıyor oğlum kalk diyorum inadına atıyor yerlere. Zorla kucağımda götürdüm. Yemek desen ayrı olay. Kendi yemek istiyor bırakıyorum bu sefer oyun yapıyor. Ahh ahh Allah yardımcımız olsun. Çok zor çocuk büyütmek 2. Çocuk fikrinden uzaklaşmaya başladım:)
Kiz senin oglan tam benim kızın kafasından.cok iyi anlaşırlardiCümle olarak sayarsanız Uzay "ayyayyu" diyo
Var tek tük iki kelime bir araya getirdiği ama sanki erken gibi.. ama çok iyi taklit ediyo.. kuzu ne yapıyo "meee" aslan nasıl kükrüyo "graauw" köpek nasıl hablıyo "hav hav" gibi birde yansılıyo babamızın horlamasını evlere şenlikKreşte artık geliştiriceğini düşünüyorum, tabi oğlumu kovmazlarsa
Kiz daha dur sen gencsin daha.hele ben ne yapayım. Yas olmus 27.doktora hazirligi.ustune iki minik cocuk.ailemden gurbette.hos olsa kim olcak bir annem var yardımcı.eşim yabancı uyruklu.onun Türkçe resmi işlerini hallet.buyuk kızın kakasina cisine bak kucuk kızın sutune gazına.oooo say say bitmez.bazen bunlarin arasina esimle sacma kavgalar girmese idare etcem deeeaa evet bizde parka veda edemeyenlerdeniz, yerlerden topluyorum kızımı:) çığlık çığlığa eve dönüyorz. Hele bide yolda kedi tavuk vs gördü mü hiç durmaz o hayvan nereye gitse istisnasız peşinden gider:) 2. Çocuk olayı banada çoook uzak geliyor, kızım büyüyüp kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmeden düşünmüyorum. Resmen 2 yılda bedenen ve ruhen çöktüm henüz 23 yaşında olmama rağmen
uzay adına çok sevindim. burada da aynı şekilde olsa ben de vermek isterdim. çok mutlu olsunKizlar biz Uzay'i krese yazdiriyoruz.. sinifi kucuk, 6 kisi olucaklar.. muzik, drama, resim, beden egitimi, zeka oyunlari (ileriki donemde satranc) yuzme, ingilizce derslerimiz olucak.. ayrica 5-6 ay sonra toilet egitimine baslariz dediler. Benim asil amacim yeme aliskanligini kazanmasi bu sebepten bir arayisa girdim, ablamiz biraz isin kolayina kacip hala pureli seyler vermeye devam edince bende sarteller atti haliyle. Bu konuda hic supheniz olmasin kisa surede ayak uydurucaktir dediler, dilerim oyle olurrr..Bunyesinde bir tane psikolog ve pedagog var. Bahcelerinde kendi ektikleri sebzeleri ve meyve agaclari var, ayrica tavuk ve tavsanda besliyolar. Cok sevimli bir yer, kapasitesi 50 cocuk ama suan 25 kisiler, az olmalari benim acimdan cok iyi oldu, arti komsum iki cocugunu yolluyor cok memnun dilerim bizde memnun kaliriz.. Bizde bir heyecan ve endise haliyle yeni ortama giricek, Allahim insallah hersey gonlumuzce olur ve Uzay rahat eder
Yaa merak ettim valla tontişi :) Uzay her yerde akıllara zararKiz senin oglan tam benim kızın kafasından.cok iyi anlaşırlardi
Öğretmeninde dediği gibi "o to ri te kurucaz" nihahahajsjjdgj yandın sen oğlum uzayyyy ... ehüm iç sesime mani olamadım pardonYok İnşallah bi sıkıntı çıkmaz. Ama kreşin ona faydaları olacağına inanıyorum
İnşallah canım benim.. yine benmiyim ilkleri yaşayan.. :)uzay adına çok sevindim. burada da aynı şekilde olsa ben de vermek isterdim. çok mutlu olsun
Kiz daha dur sen gencsin daha.hele ben ne yapayım. Yas olmus 27.doktora hazirligi.ustune iki minik cocuk.ailemden gurbette.hos olsa kim olcak bir annem var yardımcı.eşim yabancı uyruklu.onun Türkçe resmi işlerini hallet.buyuk kızın kakasina cisine bak kucuk kızın sutune gazına.oooo say say bitmez.bazen bunlarin arasina esimle sacma kavgalar girmese idare etcem deee