• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kızlar Merhaba. Uzun süredir giremiyorum buralara. Yeniden hamile olanlar hayirli olsun bebisleriniz. Sağlıkla gelsinler inşallah. Yürümeyen bebis kaldı mı yaaa. Bizimki 13 ayı dolduruyor 4 güne. Yürümüyor. Yürütmeye çalışıyorum atıyor kendini emekliyor. :işsiz: napicaz boyle
bir yasina girdi oglum yürümüyor hala ayakta bikac saniye duruyor ama o kafat zaten simdi de hasta hic hali yok ne zaman hazir olursa o zaman yürür heralde diyr cok kasmiyorum ama umarim yemek yememesi vitaminsizlik falan yürümeye engel olmuyordur o takiliyor bu ara kafama

oyy masallah kolay patlıyor mu azı dışı. bizim de dört yukarıda iki de asagida dışımız var:)
Gece bi iki ağlayarak uyandı ama öksürüktenmi diştenmi bilmiyorum.. iştahsızlık yaptı diyebilirim bol bol su içmek istiyo.. yeni yeni düzeldi diş çıktımı bilmiyorum en aşağı bir ay sürer bence :)

Yeniden kipirtilar hissetmek cok hoş. Kızım cok yaramaz daha bugun gitti dolaba dudağını vurdu peşinden kosunca yoruluyorum ama cok sıkıntı degil.kardesini cok sevecegini ve abla kiz bitirim ikili olacaklarina inaniyorum :KK66:

Bnim kiz 79 cm 9700 kilo geldi.boy atmamış bu ay ama kilo almış.bnce senin normal çünkü bizim icin uzun bebis diyor doktor
Oyy durmuyolar artık hiç Uzay evin içinde koşmaya başladı :( Seninkiler ikiz gibi olucak bir arada büyüyecekler ne güzel. İlkinden kolay olur ikincisi eminim ;) Sizin kız uzunmuş evet Masallah benim nedense aklımda 80cm kalmış bir yaş için o yüzden geridenmi geliyoruz dedim :)

Bazen yiyor bazen yemiyor ama genelde bizde çok balık tuketmedigimiz için veriyorum haftada 2 kere balık tuketmesi lazım ihtiyacıni karşılaması için. Benim eşim doktor zaten o getirdi balık yaginida supravitide çok şükür ağır bir durum olmadığı için hiç çocuk doktoruna gitmedik kendi tedavimizi kendimiz yapıyoruz

Merkezi sistem olması büyük avantaj bence soğuk olacağını düşünmüyorum benim evim dublex ve çok soğuk bir şehirde olmama rağmen ısınma sorunu yaşamadık artık evlerin yalıtımı iyi yapılıyor

. Tabiki yürümeyen daha çok bebis var benim kızım mesela :) 18. aya kadar yurumemesi normal sonrasi araştırılması gerek tabiki 14-15. ayda yürür bizimki herhalde koltuklara tutunarak sıralıyor çünkü bide parmak uçlarında yürüyor sipam haliyle çabuk yorulup yere atıyor kendini. en kolay olan emeklemek galiba şu an onlar için seninki hangi aşamada canım
Maşallah. Hangi balık yağını kullanıyorsunuz. Eşin ne doktor u

Bizim dogum kilomuz 2885 idi. Ona gore iyi dedi dr. Yasinda dogdugu kilonun 3 kati olmasini bekleriz dedi. Aynen oyle cok sukur hareketli yuruyor, ama ben bi anneyim bu kiyaslamayi yapanlar da anne olanlar. Beni en cok anlamasi gerekenler.

Ne kadar almis cnm 16 gunde merak ettim, bu sure zarfinda nasil beslendi?
750 gr aldı canim masallah diyim görünce çok şaşırdım 300 gr alsa ne iyi olur diyordum.çok üzmüştü beni 3 ay aynı kg de kalması. ya mesai saatlerimi değiştirdim her şeyi ile ben ilgileniyorum artik öğünlerde ve uyku saatlerini düzenli hale getirdim hergün hemen hemen aynı saatte yemek yiyor ve uyuyor. yumurtayı hergün farklı çeşitlerde vermeye başladım hergün aynı olunca yemiyor.öğlen uyandıktan sonra hergün farklı bi çorba içiyor aralarda anne sütü meyve kuruyemis falan yiyor. akşam yemeği uyumadan önce yoğurt o da bazı zamanlar.o şekilde bi düzen kurmaya çalışıyorum kendimce.peynir yemiyor mesela ben kaşar peynirini yakışacak bazı corbalara katip veriyorum

Tatlim rabbim yardimcin olsun uzulme ama bn de iyleymisim.hic ymek yemez hep biberonla inek sutu icermisim.annem diyor iki yasinda hersey değişti. Herseyi yedin.şimdide öyleyim. Ins senin kiz da öyle olacaktir.hatta aklıma geldi bn de emeklemedn hop kalkip yürümüşüm.: )

Sağol canım yazdıkların beni az da olsa rahatlattı. İnşallah oda senin gibi olur da bir anda iştahı açılır. Kızım şimdiye kadar hiçbir emekleme, tutunma, yürüme çabası göstermedi son 2-3 haftada etrafa tutunarak gidiyordu dün akşam da ilk adımlarını attı çok şükür . En azından yürümeyi kafaya takmıycam buda birşeydir. Bu arada epey benzer yönünüz varmış. Hadi inşallah iştah konusunda da sen gibi olurrr :))

Slm kizlar..kilodan soz edilmis ..benim kiz 10.500 gram 76 cm...3 aydir 200 grm anca almis..alerjik ama neye alerjik belli deil buara istah yok..tablet bakarak zorla yediriyorum...surekli bronsiolit olup duruyor 6.kez oldu artik bende hastaliktan kafayi yiycem..oglum kurdesen dokuyor 3 ayi gecti dr test yapti bugday danaeti karanbiber alerji varmis .bugday diyeyini yapamiyoruz durmuyor dayanamiyor yiyor biseyler...oyle boyle buyuduler kendimde ilac kullaniyorum bunalimq girdim sanki
Allah yardımcın olsun canım. İkiside hasta olunca daha zor. İnşallah tez vakitte iyileşirler

oğlum 76 çıktı canım. normal dedi gerçi biz de uzun değiliz. Ama çok sağlıklı ölçüm olmuyor çünkü durmuyor.

kilo bakımından 11 ölçtü sağlık ocağı. 10.30 filandır . 4 .200 doğmuştu.
Maşallah canım ;) ilk doğduğu kilonun ortalama üç katı olmalıymış sizde yakınsınız .. Uzay Maalesef çok iştahlı bir çocuk değil ama yinede sevdiği şeyleri yiyo bir ara üstüne düşücem hergün farklı tadlar alsın yemesede tadını bilsin. Babamızda bende çocuklen zayıfmışız Uzayda geleneği bozmayacak gibi :)

Durun o zaman ben bizim durumumuzu yazayım da hepinize moral gelsin kızlar çünkü bizde durum daha kötü :/ kızım 2850 doğdu. Şimdi ise tam 8 kilo. Boyu 68 cm. İştahı bi ara kendiliğinden açılmıştı çok mutlu olmuştum. O ara değişik olarak süte başlamıştık. Süt iyi gelmişti kızıma. Sonra, Bir sefer hasta oldu tekrar eskiye döndük. Daha beter oldu hatta. Mümkün değil ağzına kilit vurulmuşcasına sımsıkı kapatıyo. Hiçbişey yediremiyorum. Mamayı da içmiyo sütü de. Tahlil vs yaptırdık Gelişim olarak alt sınırdaymışız. 2 sonuç daha var hafyaya çıkıcak. Bekliyorum. İnşallah herşey normal çıkar. 3 ay boyunca Ocean balık yağı + polivit + ferrum kullanıcaz. 3 ay sonunda herhangi bir değişiklik olmazsa çok daha ciddi bi araştırma yapılacak. 2 üst 2 alt dişi var. 4 aydır başka çıkmadı. Hiç emeklemedi kızım şimdi ayakta koltuğa sehpaya tutunarak gidiyor. Buna da şükür.
Canım diş sıkıştırıyodur Uzayda iki haftadır çok iştahsız, yemeğe atılan çocuk binbir şaklabanlıklarla yiyo.. bugün sabah yemedi az önce verdim :/

Bazen yiyor bazen yemiyor ama genelde bizde çok balık tuketmedigimiz için veriyorum haftada 2 kere balık tuketmesi lazım ihtiyacıni karşılaması için. Benim eşim doktor zaten o getirdi balık yaginida supravitide çok şükür ağır bir durum olmadığı için hiç çocuk doktoruna gitmedik kendi tedavimizi kendimiz yapıyoruz

Merkezi sistem olması büyük avantaj bence soğuk olacağını düşünmüyorum benim evim dublex ve çok soğuk bir şehirde olmama rağmen ısınma sorunu yaşamadık artık evlerin yalıtımı iyi yapılıyor

. Tabiki yürümeyen daha çok bebis var benim kızım mesela :) 18. aya kadar yurumemesi normal sonrasi araştırılması gerek tabiki 14-15. ayda yürür bizimki herhalde koltuklara tutunarak sıralıyor çünkü bide parmak uçlarında yürüyor sipam haliyle çabuk yorulup yere atıyor kendini. en kolay olan emeklemek galiba şu an onlar için seninki hangi aşamada canım

Yürütmek için elinden tutuyorum adım atmak istemiyor kendini yere atıp emekliyor. Emeklemede uzmanlasti resmen. Basamiyor degil.koltukta sıralıyor. Ben de bizde mi sorun herkes çalıştırıyor yürütüyor biz bosluyor muyuz diyorum ama Zamanı gelince isteyince yürüyecek demek ki.

bir yasina girdi oglum yürümüyor hala ayakta bikac saniye duruyor ama o kafat zaten simdi de hasta hic hali yok ne zaman hazir olursa o zaman yürür heralde diyr cok kasmiyorum ama umarim yemek yememesi vitaminsizlik falan yürümeye engel olmuyordur o takiliyor bu ara kafama

Hastayken zaten canlari hiç istemiyor canım. Sağlıklı olsunlar da geç yurusunler napalım

Maşallah. Hangi balık yağını kullanıyorsunuz. Eşin ne doktor u
Möllers balık yağı kullanıyorum ben ocean bide bir tane daha vardı gerçek balık yağı ucuz olanlar balığın farklı yerlerinden oluyormus galiba bebekler için çok onerilmiyor 80 lira mollers eşim aile hekimi uzmanı canım

Yürütmek için elinden tutuyorum adım atmak istemiyor kendini yere atıp emekliyor. Emeklemede uzmanlasti resmen. Basamiyor degil.koltukta sıralıyor. Ben de bizde mi sorun herkes çalıştırıyor yürütüyor biz bosluyor muyuz diyorum ama Zamanı gelince isteyince yürüyecek demek ki.

Hastayken zaten canlari hiç istemiyor canım. Sağlıklı olsunlar da geç yurusunler napalım
Bizimkide aynen öyle. yürüyünce hiç zaptetmek çok zor diyor herkes ne kadar geç o kadar iyi yani :)

Möllers balık yağı kullanıyorum ben ocean bide bir tane daha vardı gerçek balık yağı ucuz olanlar balığın farklı yerlerinden oluyormus galiba bebekler için çok onerilmiyor 80 lira mollers eşim aile hekimi uzmanı canım
Bende alayım o zaman canım. Hiç yemedi balık. Bu aralar iştahı da yok.

Oglum 2.900 dogmustu 1 yas olcumunde kilo 11 boy 77 cm dedi doktor babasida bende uzun deyiliz oglum da kisami olacak ki herkez dayisi gibi uzun olacak diyodu ama bize cekecek sanirim :) istahi uykusu iyi masallah kilosu guzel dedi daha yurumeye baslayinca zayifladi bile kocabogaz :) kizlar sutu denedim ben icmedi oglum anne sutu aliyo ama sizler nasil veriyosunuz sutle seyreltip mi denesem ki

Cümleni Anlamadım canım ocean iyi mi kötü mü bizde yeni başladıkta :)

Oglum 2.900 dogmustu 1 yas olcumunde kilo 11 boy 77 cm dedi doktor babasida bende uzun deyiliz oglum da kisami olacak ki herkez dayisi gibi uzun olacak diyodu ama bize cekecek sanirim :) istahi uykusu iyi masallah kilosu guzel dedi daha yurumeye baslayinca zayifladi bile kocabogaz :) kizlar sutu denedim ben icmedi oglum anne sutu aliyo ama sizler nasil veriyosunuz sutle seyreltip mi denesem ki
Anne sütü içiyorsa inek sütüne ne hacet :)) bence bol bol emzir en güzeli anne sütü. İnek sütü İçmek istemiyorsa biraz daha erteleyeebilirsiniz bu fikri. Keşke bende doya doya emzirebilseydimde minnoşuma faydam olsaydı ://

Canım diş sıkıştırıyodur Uzayda iki haftadır çok iştahsız, yemeğe atılan çocuk binbir şaklabanlıklarla yiyo.. bugün sabah yemedi az önce verdim :/
ama hiç diş belirtimiz yok :/ iştahsızlıkta epeydir var. Saatlerce aç kalıyo yinede yemiyo. Eski günlere geri döndük. Bu arada instagram da uzay'ın fotosunu gördüm. Maşallah ya yanımda olsa da yanaklarını sıksam onun :))

Anne sütü içiyorsa inek sütüne ne hacet :)) bence bol bol emzir en güzeli anne sütü. İnek sütü İçmek istemiyorsa biraz daha erteleyeebilirsiniz bu fikri. Keşke bende doya doya emzirebilseydimde minnoşuma faydam olsaydı ://
Oyle deme canim senin nefes almam bile ona fayda annesi... geceleri icerse daha uzun sure tok tutar belki uyanmaz diye dusunmustum ben de sevmedi

ama hiç diş belirtimiz yok :/ iştahsızlıkta epeydir var. Saatlerce aç kalıyo yinede yemiyo. Eski günlere geri döndük. Bu arada instagram da uzay'ın fotosunu gördüm. Maşallah ya yanımda olsa da yanaklarını sıksam onun :))
Saol canim benim :) Canim bende arastiriyorum ne yapabiliriz diye, ama kendileri yemeli artik ona yogunlasicam bu sabah mutfaga geldi yine agzini sipirdatarak :kk77: sanirim istahi normale donuyo.

Back