2016 Şubat Anneleri

Buna sevındım canım bu sekılde oldugunu bılmıyordum ben. 37de dogum olursa toplam 16 hafta ızın oluyor o zaman. Calısan olmak cok zor ya en ınce ayrıntısına kadar dusunmek zorundayız

Öyle canım. Ama subat tatilinde benim izinler puf olcak sanki

Tesekkurler cevaplar ıcın. Bu konuda bır yazı buldum eskıden yanıyormus erken dogum durumunda ama artık yanmıyormus.
Soru: 14 aydır SSK’lıyım. 25 haftalık hamileyim. Doğum izni kullanma prosedürleri oldukça karışık. 1) 32’nci hafta itibarıyla izin hakkımı almış olmama rağmen 36’ncı haftada izne çıkmak istiyorum. 4 haftayı da doğum sonrası kullanmayı planlıyorum. Ne şekilde başvuru yapmam gerekiyor? Yine de doktorumdan rapor alacak mıyım? 2) Örneğin; 38’inci hafta doğum yaparsam kalan 2 haftalık iznim yanacak mı? 3) Doğum sonrasına aktarılacaksa nereye müracaat etmeliyim? 4) İzne çıktığım zamandan itibaren maaşım SSK’dan mı işlemeye başlayacak? Burcu KONGURTAY/İZMİR Cevap: 1) Sağlık durumunuz uygun olduğu takdirde, doktorun onayı (raporu) ile doğuma üç hafta kalana kadar çalışabilirsiniz. Bu durumda, kullanmadığınız doğum öncesi izin süreleri doğum sonrası izninize eklenir. Çalışarak geçirdiğiniz süreleri doğum sonrası kullanırsınız. Bunun için yapmanız gereken, doktorunuzdan sağlığınızın çalışmanıza uygun olduğunu belirten bir rapor alarak işverene ibraz etmekten ibarettir.

2) Erken doğum halinde, kullanılamayan doğum izni daha önce yanıyordu. Ancak, kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan yasa ile yapılan değişiklikle yanma işi kaldırıldı. Doğum öncesi izninizi kullanırken erken doğum yaparsanız, erken doğum nedeniyle kullanamadığınız izin süresi, doğum sonrası izninize eklenir. 3) İşverene doğum raporu ile başvurmanız yeterli olacaktır. 4) Doğumdan önceki bir yıl içinde 120 günden fazla annelik sigortasına prim ödemeniz olduğundan, doğumdan önceki ve sonraki 8 haftalık izin süresinde her gün için günlük kazancınızın üçte ikisi kadar geçici iş göremezlik ödeneği verilir. Geçici iş göremezlik ödeneğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) ödenir. İşveren ücret ödemez. Ancak, aylık maktu ücretle (yevmiye usulü değil, aylık sabit bir ücretle) çalışıyorsanız, işveren almış olduğunuz geçici iş göremezlik ödeneğini ücretinizden düşer ve kalan ücretinizi de öder.

Kızlar ayak bileklerinin üst tarafında kaval kemiği üzerinde ödem olan var mı?
Bende hafif ödem oluşmuş ama başka şikayetim yok baş Ağrı'sı tansiyon yüksekliği gibi. Doktoru bilgilendirmem gerekir mi sizce? Yoksa aynı ayaktaki şişlikler gibi kaval kemiği üzerindeki ödem de normal midir? Tüm gün ayakta duruyorum çünkü.

Bu aylarda odem.normal artk Canm nerde.olduğu farkeder mi blmyrm benm henuz hiç odem olmadı tuzu azaltablrsn oluşmaması icin

öğretmen arkadaşlar şimdi benim size bir sorum olacak izinlerle ilgili. Bizim 8+8 izinlerimiz rapor alırsak 37ye kadarcalisabiliyoruz. Sezeryanla 38 de doğumu yaptık diyelim dogumsonrasina kaç hafta iznimiz kalır? Benim iki hafta sömestr tatiline denk geliyor da kafam karıştı aslında karışacak bir şey yok galiba ama emin olamadim

genelde sağlık ocakları hamileleri çağırdıklarında yaptıkları ilk kontrollerde ayaklara bakarlar,
ödem yada varis oluşmış mu, ama doktorlar bakıyor mu bilmıyorum bana bir kere tek varmı diye sormuştu dilersen bilgi ver.

Kızlar aranızda kan uyuşmazlığı olupta iğnesi ni yaptıran oldu mu
Evet Can'ım benim ilk gebeliğim boş gebelikti kürtaj işleminden sonra yapıldı bu gebeliğimde ise test yapıldı bir sıkıntı yok çok şükür

Bu aylarda odem.normal artk Canm nerde.olduğu farkeder mi blmyrm benm henuz hiç odem olmadı tuzu azaltablrsn oluşmaması icin

Üüf valla paranoyak oldum bu gebelik zehirlenmesi yüzünden ( internette şişlik ayak bileğinin üst tarafına çıkarsa tehlikeli diyor. Valla ne düşüneceğimi şaşırdım

Üüf valla paranoyak oldum bu gebelik zehirlenmesi yüzünden ( internette şişlik ayak bileğinin üst tarafına çıkarsa tehlikeli diyor. Valla ne düşüneceğimi şaşırdım

parmağını batır uzun süre renk ve doku gelmezse sağlık ocağına bilgi ver, ordaki hemşire yada ebe bu konuda yardımcı olacaktır sana

Çok güzelmiş Nette ki resminden bile daha bi güzel. Nerden ne kadardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…