Biz de dun babamizdan ayrildik memlekete geldik. Kiz gece evi aradi sanki duvarlara bakti agladi babamizda ilk gunden ozlemis. Ama bana iyi geldi evden uzaklasmak :) bize de geriden takip ediliyor ilk kontrolde premature degiller ama testleri kilolarina gore tskip edicrz dediler kulak goz falan oyle oldu. Benimkilerin birbirlrri arasindada ortalama 600gr fark var normal bebeklerle hic karsilastirmiyorum. Bi daha bu kadar kucuk olmayacaklar valla kucuk olmalari hosuma bile gidiyor bazen :) kucagina aliyosun ya kucucuk tekrar icime alasim geliyor :)Öyle valla canım esim is için sehir dışına gitti bizimkiler agulamaya basladi bende video gonderdim hiç ayri kalmak istemiyorum hemen büyüyorlar ben giderken böyle değillerdi diyor. Biz 1,5 ay geriden takip ediliyoruz sizinde öyle mi. 4 kilo olduk buarada yaşıtlarınla aralarında ki fark nasıl acaba görünüş olarak
Canim benzer seyi bizde yasadik. Rutinde iki aylikken cekiliyormus ama kilolari da belirli bir kiloda olmaliymis ona gore randevu verdiler bize 2 ayi bieaz gecmis olarak. Bizde 36 haftaligiz. İkinci doktorun soyledigi daha saglikli bilgiMerhaba arkadaşlar bende ikiz kız annesiyim 34 haftalık doğdular kalça ultrasonu çekilecekti önümüzdeki ay ilk gittiğim doktor 1,5 2 aylıkken çekilsin dedi sonra başka bı doktora gittik ve o kızlar prematüre o yüzden 3 aylıkken çekilcekler ultrasonu dedi size böyle diyen bi doktor oldumu kafam karıştı siz nezaman çektirdiniz yada çektireceksiniz
spinal ultrason olmasin canim o. Biz oyle bisey cektirdik kalcasinda cok yogun killanma var diye. Kalca ultrasonu ayri cekilecek dediler ona da iki ayi doldurmaliymisBiz de 36 haftalık doğduk 2300-2670gr olarak. 1. Ayda çektiler ultrasonu. Hiç öyle dediğinz şeyleri yapmadılar. Baştan mı savdılar acabaşimdi kaç kg oldu bebişleriniz. Bizim 2. Ay kontrolu bu cumartesi. 1. Ayda 3300 olmuştuk. İnşallah 1kg daha almışızdır. Sizin 1. Ay neydi kilolar
Yok canım normal kalça ultrasonu 1. Ayda çektiler. Valla ben de annemle bakıodum ama tartıştık bugün gitti. Çocuklardan biri uyurken hersey iyi ama tabi ev işi fln yapamıosn yemek de zor. Bakalım nasıl olcak. Biz de bakıcı tutucaz.spinal ultrason olmasin canim o. Biz oyle bisey cektirdik kalcasinda cok yogun killanma var diye. Kalca ultrasonu ayri cekilecek dediler ona da iki ayi doldurmaliymis
Uzuldum canim ama bi taraftan da gulme geldi sinirden. Cunku ben de annemle tartistim dun :) surekli beni elestiriyor bir de sanki ben kendim hasa iki bebek yapmisim gibi bakamayacaktin niye dogurdun iki tane havasinda. Allaha sukur yardimi cok oluyor ama benimkiler ikimizi de canimizdan bezdirdi simdiden. Mesela simdi icerde oglani annemle halam birlikte zapdetmeye calisiyolar evi yikiyor gurultusu. Ben de dun gecr sinirden aglasam bi dert bebeleri sabah alsam ankaraya donmeye calissam baska dert gece boyu huzursuz oldum. Bakici ile ne kadar gider bu is o da muamma. İsin maddi boyutu da var iki bebek icin ucuk fiyatlar istiyorlar. O parayi vereceksem niye calisiyorum da diyemiyorum cunku gercekten ikisine birden bakamiyorumYok canım normal kalça ultrasonu 1. Ayda çektiler. Valla ben de annemle bakıodum ama tartıştık bugün gitti. Çocuklardan biri uyurken hersey iyi ama tabi ev işi fln yapamıosn yemek de zor. Bakalım nasıl olcak. Biz de bakıcı tutucaz.
Canim nerelerdesin insallah hersey yolundadir. Hep merak ediyordum ama bebekler dogunca cok yazamadim bi kac gundur de surekli aklimdasin. Hadi guzel haberler ver bizeKızlar dün geceden beri aynı anda 4 serum alıyorum preaklemsi gelişmiş gebelik zehirlenmesi deniyormuş bugün giriyoruz doğuma dualarım sizinle dizinde bizimle olsun Allah'a emanet olunbirkadin büyük gün bizim için hayırlı haberlerle buluşmak üzere
Ayni duygulsri paylasiyirum seninle. Annem 40 gunden fazla kalmam dedi bizde kirklari cikinca pesinden geldik ama daha ikinci gunde annemin herseyi basima kakmalari bide surekli beni baskalariyla karsilastirmalari beni cileden cikardi. Surekli diyor ki beceremeyecegin isin basina niye geciyorsun. Esimle evlenmemi istemiyorlardi o yuzden diyor ki niye evlendin hadi evlendin niye cocuk dogurdun onu da ikiz dogurdun. Ben de bisey demiyordum ama gecen aksam cok sinirlerkm bozuldu ama bosey yapamadim. Bende iki gun once evin altinda a101 var oraya gittim aylar sonra. Dunyalar benim oldu :)) ama annem tabi giderkrn kirk kere tembihledi hemen gel diye :) o da cok yoruldu aslinda annemdem baskasi da bu kadar bakamazdiAyy ne uzun yazmışım dahada yazabilirim kimseye bişey anlatamadığım için çok doluyum çok
Ah canım ya hepimiz aynı durumdayız ne zaman düzene giricek hayatımız acaba sen yalnız bakmayı düşündünmü yada hiç tek bakabiliyor musun? Bence yapılmıycak şey değil ben geceleri yalnız bakıyorum sabahtan öğlene kadar annem tek bakıyor ben uyuyorum sonra iki kişi bakıyoruz ama genelde ben öğleden sonra yemek temizlik yapıyorum. Yalnız olsam bebeklerle uyurum yemek konudunda eşim çok şey aramaz idare ederim kalabalık olmayınca temizlik bile az oluyor daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle yemek temizlik çamaşır beni zaten yoruyor. Sen bide evinden gitmişsin direk teslim olmuşsun :) bide evinde nezaman düzene sokarsan ozaman rahat edersin canım bi rutine girmezse daha zor oluyor. Başka bi evde bebeklerin nasıl düzeni olucakki. Bide çalışmayı düşünüyorsun sanırım bilmiyorum ama çok zor bakıcılar çok para istiyor kimse senin gibi ilgilenmezki. Benim bi bebeğim çok uğraştırıyor mamada içmiyor diyip bıraksan hiç aramıyor zorluyor dinlene dinlene veriyorum bakıcı böyle ilgilenmezki. Ben iş hayatındam çekildim yani bebekler kreşlik olarak kadar enazındanAyni duygulsri paylasiyirum seninle. Annem 40 gunden fazla kalmam dedi bizde kirklari cikinca pesinden geldik ama daha ikinci gunde annemin herseyi basima kakmalari bide surekli beni baskalariyla karsilastirmalari beni cileden cikardi. Surekli diyor ki beceremeyecegin isin basina niye geciyorsun. Esimle evlenmemi istemiyorlardi o yuzden diyor ki niye evlendin hadi evlendin niye cocuk dogurdun onu da ikiz dogurdun. Ben de bisey demiyordum ama gecen aksam cok sinirlerkm bozuldu ama bosey yapamadim. Bende iki gun once evin altinda a101 var oraya gittim aylar sonra. Dunyalar benim oldu :)) ama annem tabi giderkrn kirk kere tembihledi hemen gel diye :) o da cok yoruldu aslinda annemdem baskasi da bu kadar bakamazdi
Ohh boylede guzel valla benim.bir kizim daha var oda ilgi istiyor hep bakalim nasil olacak cok az vaktimiz kaldi bizimdeAh canım ya hepimiz aynı durumdayız ne zaman düzene giricek hayatımız acaba sen yalnız bakmayı düşündünmü yada hiç tek bakabiliyor musun? Bence yapılmıycak şey değil ben geceleri yalnız bakıyorum sabahtan öğlene kadar annem tek bakıyor ben uyuyorum sonra iki kişi bakıyoruz ama genelde ben öğleden sonra yemek temizlik yapıyorum. Yalnız olsam bebeklerle uyurum yemek konudunda eşim çok şey aramaz idare ederim kalabalık olmayınca temizlik bile az oluyor daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle yemek temizlik çamaşır beni zaten yoruyor. Sen bide evinden gitmişsin direk teslim olmuşsun :) bide evinde nezaman düzene sokarsan ozaman rahat edersin canım bi rutine girmezse daha zor oluyor. Başka bi evde bebeklerin nasıl düzeni olucakki. Bide çalışmayı düşünüyorsun sanırım bilmiyorum ama çok zor bakıcılar çok para istiyor kimse senin gibi ilgilenmezki. Benim bi bebeğim çok uğraştırıyor mamada içmiyor diyip bıraksan hiç aramıyor zorluyor dinlene dinlene veriyorum bakıcı böyle ilgilenmezki. Ben iş hayatındam çekildim yani bebekler kreşlik olarak kadar enazından
Ben hamilelikte de evde oldugum icin cok bunaldim. Bide ustune kis geldi. Ankarada cocuklari birakip bi hava alayim desen bir yere gitmek bir saat. Simdi alanyadayim balkona bile ciksam deniz havasi aliyorum iyi geliyor.bide burda bakacak adam cok. Simdi oglani halama biraktim kizi ayagimda salliyoirum. Bugun bebekleri disari cikaracaktik hazirladik asansore binmeden geri donduk o kadar bagirdilar. Bakici olsa sanki cikaracabilecekmiydik diyoruz. Bir ay iznim kaldi sonra izin ve zrapor kullanmayi disunuyorum bakalim. Hep soruyorum ya tek bakan var mi diye ben de merak ediyorum nasil olacak. Kendim bakabilecegimi hic sanmiyorum yani bakarim ama bana da yazik. İnan annem.yardim ettigo halde bazen saatlerce biri emzir otekini sustur derke. Bi kac saat yerkmden kimildayamiyorum ve artik kuyruk sokumum agriyor resmen oturamiyorum uzanayim desen mumkun olmuyor. Tum.gun bakmak cok zor. Ne zamanki oturup oyun oynamaya baslagacaklar belki o zaman tek bakarimAh canım ya hepimiz aynı durumdayız ne zaman düzene giricek hayatımız acaba sen yalnız bakmayı düşündünmü yada hiç tek bakabiliyor musun? Bence yapılmıycak şey değil ben geceleri yalnız bakıyorum sabahtan öğlene kadar annem tek bakıyor ben uyuyorum sonra iki kişi bakıyoruz ama genelde ben öğleden sonra yemek temizlik yapıyorum. Yalnız olsam bebeklerle uyurum yemek konudunda eşim çok şey aramaz idare ederim kalabalık olmayınca temizlik bile az oluyor daha iyi olur diye düşünüyorum. Böyle yemek temizlik çamaşır beni zaten yoruyor. Sen bide evinden gitmişsin direk teslim olmuşsun :) bide evinde nezaman düzene sokarsan ozaman rahat edersin canım bi rutine girmezse daha zor oluyor. Başka bi evde bebeklerin nasıl düzeni olucakki. Bide çalışmayı düşünüyorsun sanırım bilmiyorum ama çok zor bakıcılar çok para istiyor kimse senin gibi ilgilenmezki. Benim bi bebeğim çok uğraştırıyor mamada içmiyor diyip bıraksan hiç aramıyor zorluyor dinlene dinlene veriyorum bakıcı böyle ilgilenmezki. Ben iş hayatındam çekildim yani bebekler kreşlik olarak kadar enazından
Bende aynısını düşünüyorum resmem daha çok cesaret verdin bana. Ben çok istiyorum ama annemlere gidin diyemiyorum ben zaten birinin bana karışmasından hiç hoşlanmam hep kafama göre benim kontrolüm olsun isterim böyle hiç bi düzenim yok. Bebeklerle yalnızken daha iyiyiz. Ama nasıl denirki annelere gidin ben bakıcam diyemerhaba arkadaşlar. bu topiği hiç okumamıştımama şimdi sondan bir iki sayfa okudum. benimde bebeklerim bugün 2 aylık oldular. ve ben doğdukları günden beri tek başıma bakıyorum. ikisi aynı anda ağladıklarında biraz zorlanıyorum ama çoğunlukla ikisi aynı anda uyanmadan birini önceden besliyorum altını değiştirip gazını çıkartıyorum ve hoop diğeri uyanıyor. tabi bu her zaman olmuyor. ikisi aynı anda ağladıklarından birine emzik veriyorum veya ikisini aynı anda emziriyorum ve sonra ikisine aynı anda mama veriyorum. oğlum kolik kızımda yeni yeni sürekli ağlamaya başladı. kolik müzikleri, anne karnı vs bir süre işe yaradı şimdide yarım saattir elektrik süpürgesi çalışıyor onunla biraz sakinleyip uyuyorlar. geceleri ise bazen 4 saat uyuyorlar. akşamları eşim işten geldimi yardımcı oluyor. eğer uyurlarsa bende uyuyorum ama bazen gece 12lere kadar durmadan ağlıyorlar. oğlum ağlamaktan göbek fıtığı oldu. ama tek başıma bakmak çok çok daha iyi. onlar hayatımın tam merkezinde. birazdan güneşlenmeye çıkartacağım. gezmeyi de seviyorlar. sizde yeni yeni şeyler deneyebilirsiniz. bazen işe yaradığını göreceksiniz.
Eğer kendi annense ben kendi düzenimi kurmak istiyorum dersen belki karışmazlar ve ihtiyaç olmadığını düşünüp seni bebeklerinle başbaşa bırakırlar. Ben bu konuda katı oldum daha doğum olmadan bakamazsın diyen çok oldu kayınvalide evine yerleş diyende. Ama herşeye rağmen tek kaldım. Çok daha iyi oldu. Her laftan karışandan uzak bebeklerimi yetiştiriyorum. Tek çeşit yemeğimi de yapıyorum yarim yamalak temizliğimi de. Evet çoğu zaman zor ama herşey senin kontrolünde.Bende aynısını düşünüyorum resmem daha çok cesaret verdin bana. Ben çok istiyorum ama annemlere gidin diyemiyorum ben zaten birinin bana karışmasından hiç hoşlanmam hep kafama göre benim kontrolüm olsun isterim böyle hiç bi düzenim yok. Bebeklerle yalnızken daha iyiyiz. Ama nasıl denirki annelere gidin ben bakıcam diye
Anneme bugün biraz belli ettim o da anladı bi dene dedi bakalım yarından itibaren gidicekler evlerine inşallah bakabilirim. Aslında bunlar bi iş değil ailemizin üyeleri geçici bir süre değil biz yaşantımızı sürdürücez bebeklerimle. Eşimle ve bebeklerim ozaman tam anlamıyla aile gibi olucaz herşey yerini bulmalı. Böyle rahat olamıyoruz ve nezamana kadar devam edicekki. Onlarla uyur uyanırım artık iş hayatını bıraktıysam ailemle tam anlamıyla ilgileneyim. Allah yardımcımız olsun tek zorlayacak olan şey uyku zamanla o da düzene girer inşallah:)Eğer kendi annense ben kendi düzenimi kurmak istiyorum dersen belki karışmazlar ve ihtiyaç olmadığını düşünüp seni bebeklerinle başbaşa bırakırlar. Ben bu konuda katı oldum daha doğum olmadan bakamazsın diyen çok oldu kayınvalide evine yerleş diyende. Ama herşeye rağmen tek kaldım. Çok daha iyi oldu. Her laftan karışandan uzak bebeklerimi yetiştiriyorum. Tek çeşit yemeğimi de yapıyorum yarim yamalak temizliğimi de. Evet çoğu zaman zor ama herşey senin kontrolünde.
Tebrik ederim çok doğru bi karar vermişsiniz. Yuva üstüne yuva olmuyor. Bebeklerimiz dediğiniz gibi her daim bizimle olacaklar Allah'ın izniyle. Bende tek bakıyorum eşim işten gelince yardım ediyor. Bunaldığım oluyor ama benim düzenim benim kurallarım. Arada eşimle dışarı çıktığımızda baksınlar yeter.Anneme bugün biraz belli ettim o da anladı bi dene dedi bakalım yarından itibaren gidicekler evlerine inşallah bakabilirim. Aslında bunlar bi iş değil ailemizin üyeleri geçici bir süre değil biz yaşantımızı sürdürücez bebeklerimle. Eşimle ve bebeklerim ozaman tam anlamıyla aile gibi olucaz herşey yerini bulmalı. Böyle rahat olamıyoruz ve nezamana kadar devam edicekki. Onlarla uyur uyanırım artık iş hayatını bıraktıysam ailemle tam anlamıyla ilgileneyim. Allah yardımcımız olsun tek zorlayacak olan şey uyku zamanla o da düzene girer inşallah:)