Canım allah yardimciniz olsun. Sonrası zor ama hamilelik babygirlun dediği gibi çok çok daha zordu benim için de. Ciğer geliştirici dedikleri stres hormonu ben olmadım yeteri kadar stres yaşadım :)/doğum geciktirici diye de bisey yok. Bol bol dinlenmeye gayret edinKizlar bende sizi takip etmeye calisiyorum ve dua ediyoeum ins bende meleklerimi saglikla kucagima alabilirim diye :)
Burdaki annelere deneyimlerinden dolayi bir sorum olacak acaba gebelik sirasinda ciger gelistirici igne vuruldunuz mu ve kacinci haftada yapiliyor bide dogum geciktirici igne falan kullandiniz mi?
Kuzucum sizin masallahiniz var grubun nazar boncuğu senin kızlar ilk göz ağrılarilari :) ben daha o cesareti gösteremedim benimkiler cok yoruyorlar hatta bugün annem acillik oldu boyun sırt ağrısındanMrb hanımlar büyük cesaret gösterip bebeklerimle başbaşa devam eden hayatimiz çok şükür guzel gidiyor. İşimde azaldi uyuyoruz da kızlarımla düzenimiz oturdu yavaş yavaş hatta maşallah diyeyim evimi süpürüp silebiliyorum dün duş bile aldım onlar uyurken. Ama şöyle yapıyorsunuz bebekler yoruluyor mamalarını içiliyor yıkanıyor derin bir uyku neolur olmaz diye kurutma makinesi eşlik ediyor Yani oluyor bişekilde keyiflide oluyor dönencelerine baka baka uyuyorlar artık sallamadan kurtulduk çok mızmızlanirlarsa ellerini tutuyorum biraz dalıyorlar tekrar. Çok şükür iyi gidiyor zamanla dahada kolaylaşır inşallah. 33+5 le burda en erken ben doğum yaptım sanırım kizlarimin biri 2400 digeri 1800 dogdu bir hafta küvözde kaldılar şimdi en son 2 aylıkkken gittik biri 4 kilo digeride 4.100 gramdı şimdi 3 aylıklarkiloya ve haftaya takılmayın yani hanımlar çooook şükür kiloda alıyorlar büyüyorlarda
Ben de merak ediyorum bebisleri :) bana ozelden yazanları ekleyeyimCanım ya çok sevindim senin adına tek başına bakabilmene.kiloları da iyi maşallah eşitlenmişler:) hangi mamayı kullanıyordun canım? Bir de biz ek gıdaya ne zaman geçicez? 6. Ayı beklicekmiyiz acaba bidahaki kontrolde doktora sorucam. Burda herkesin bebişlerini öyle merak ediyorum kii:) ikiz olunca pek sevimli oluyorlar yan yana. Kızlar aklıma bir sey geldi watsap grubu kursak mıı?? Sorularımızı daha rahat sorarız paylaşım yaparız. Takviyeler konusu damlalar gaz sorunu vs deneyimlerimzi paylaşsak çok güzel olur.birkadin bunun öncüsü olurmusun?? Özelden cebimi yazayım sana:) aylardır hayatımda olduğunz için çok şanslıyım bu arkadaşlığımız kaderdaşlığımız uzun süre sürsüm isterim. Bebişlerimz için hep en iyiyi yapalm beraber inşallah
Canım çok şükür iyiyiz ben o mesajdan birkaç gün sonra doğum yaptım apar topar 18 tansiyonla Ama bebeklerim çok sağlıklı ve kiloları iyi doğdu kuvöze girmedik 35+4 de doğdular şimdi de herşey yolunda tabi gaz ağlamalarını uykusuz geceleri saymıyorum o kadar zorlandım ki kucağıma alana kadar şimdi hiç birşey zor gelmiyor tek bakıyorum anne -kv yok hatta eşim bu aralar yurt dışında sık sık poyraz(6) ve ben başa çıkmaya çalışıyoruz Allah bu günümüzü aratmasınCanim nerelerdesin insallah hersey yolundadir. Hep merak ediyordum ama bebekler dogunca cok yazamadim bi kac gundur de surekli aklimdasin. Hadi guzel haberler ver bize
Canım çok şükür iyiyiz ben o mesajdan birkaç gün sonra doğum yaptım apar topar 18 tansiyonla Ama bebeklerim çok sağlıklı ve kiloları iyi doğdu kuvöze girmedik 35+4 de doğdular şimdi de herşey yolunda tabi gaz ağlamalarını uykusuz geceleri saymıyorum o kadar zorlandım ki kucağıma alana kadar şimdi hiç birşey zor gelmiyor tek bakıyorum anne -kv yok hatta eşim bu aralar yurt dışında sık sık poyraz(6) ve ben başa çıkmaya çalışıyoruz Allah bu günümüzü aratmasın
Valla ben de hic tek kalmadim bi kez 1.5 saat 3cocukla bas basa kaldim ne yapacagimi sasirdim o 1.5saat bana 1.5yil gibi gecti su an biraz daha rahatim 2aylik oldu ikizlerim gaz sorunlari olmadigi surece daha rahatlar aglamiyorlar buyuk kizim (2.5yasinda) da alisti kardeslerine artik ara sira 1-2saat tek kalabiliyorum hatta bi gece esim yukaridaki yatakta yatarken uyandirmadim bile buyuk kizim beni istedi aglayarak geldi yanima ayni anda ikizler de acikti aglamaya basladi emzirme isini azcik hallettikten sonra ikizlerin yerini degistire degistire biri ayagimda biri memede buyukkizimda yanimda masaj ister gobegine sirtins ayagina 3unu de toplamda 1.5saatte bu sekilde uyuttum 8de annemler kapiyi calmis duymamisim aradilar da oyle uyandimTek bakan anneleri cidden tebrik ediyorum :) bir de baska cocuk varken masallah. Benim oğlum uslu da kızım bütün gün avaz avaz ağlıyor. Uyumuyorlar doğru düzgün Evde bakıcımız olmasına rağmen 1 dk oturamıyorum yerime sürekli omzumuzdalar pış pıştalar. Herhangi bir Püf Noktası varmı :)
Cok sevindim canim iyi olmaniza :) Allah hepimizin yardimcisi olsunCanım çok şükür iyiyiz ben o mesajdan birkaç gün sonra doğum yaptım apar topar 18 tansiyonla Ama bebeklerim çok sağlıklı ve kiloları iyi doğdu kuvöze girmedik 35+4 de doğdular şimdi de herşey yolunda tabi gaz ağlamalarını uykusuz geceleri saymıyorum o kadar zorlandım ki kucağıma alana kadar şimdi hiç birşey zor gelmiyor tek bakıyorum anne -kv yok hatta eşim bu aralar yurt dışında sık sık poyraz(6) ve ben başa çıkmaya çalışıyoruz Allah bu günümüzü aratmasın
Bize aparati gostermislerdi ama aparatla araba cok buyuk ve surmesi zor oluyordu. Ama aparat hemen her arabaya oluyorHayirli dogumlar olmustur insallah taze anneler benim bi sorum olacak ikizlere tek tek araba alip birlestirme aparati almayi dusunuyoruz aparat butun arabalara oluyor mu
Ben de hemen bir cocuk daha olsa ucuz olsa ne yapardim diye motive ediyorum kendimi :) bakici mi tuttunuz nasim bakiyorsunValla ben de hic tek kalmadim bi kez 1.5 saat 3cocukla bas basa kaldim ne yapacagimi sasirdim o 1.5saat bana 1.5yil gibi gecti su an biraz daha rahatim 2aylik oldu ikizlerim gaz sorunlari olmadigi surece daha rahatlar aglamiyorlar buyuk kizim (2.5yasinda) da alisti kardeslerine artik ara sira 1-2saat tek kalabiliyorum hatta bi gece esim yukaridaki yatakta yatarken uyandirmadim bile buyuk kizim beni istedi aglayarak geldi yanima ayni anda ikizler de acikti aglamaya basladi emzirme isini azcik hallettikten sonra ikizlerin yerini degistire degistire biri ayagimda biri memede buyukkizimda yanimda masaj ister gobegine sirtins ayagina 3unu de toplamda 1.5saatte bu sekilde uyuttum 8de annemler kapiyi calmis duymamisim aradilar da oyle uyandim
Ben de annemdeyim tek bakanlari alkisliyorum :) bizimkilee 3 4 saatte bir 2 yada 3 olcek yiyor daha bir duzenimiz yokSlm kkızlar nasılsınız?ben kayinvalidemdeyim sonrada anneme geçicem.tek bakan arkadaşlar bana cesaret verdiniz.çünkü bende tek bakmak istiyorum.evimde kendi duzenimle.. İnş.bakabilirim.bizde 2 aylık olduk gaz sancıları ddışında bi problemimiz yok çok şükür.. Siz mamayı kaç saatte bir kaç cc veriyorsunuz
Su an annemle evde bakiyoruz esim de ogretmen antremanlarini falan askiya aldi genelde o da evde. Eylule kadar boyle devam edicez eylulde ben de ise baslayinca buyuk kizim krese ikizler annemle bakiciya emanetBen de hemen bir cocuk daha olsa ucuz olsa ne yapardim diye motive ediyorum kendimi :) bakici mi tuttunuz nasim bakiyorsun
Ben aldim ama kullanamadim, cok sıkintili is:) gobek de cok kalmadi zaten,kilolarida hemen veriorsun , o kadar uykusuzluk ve yorgunluk oluncaMerhaba sevgili anneler bende ikiz bebek bekliyorum nisan ayinda dogumum insallah...sizlere birsey sormak istiyorum dogumdan sonra karniniza korse kullandiniz mi kullandiysaniz nereden nasil bisey almaliyim
Kac aylik oldu bebeklerin nasil kilo verdin ben emzirdikce icim eziliyor habire yiyorum kilo aldim daha cokBen aldim ama kullanamadim, cok sıkintili is:) gobek de cok kalmadi zaten,kilolarida hemen veriorsun , o kadar uykusuzluk ve yorgunluk olunca
Gobekten ziyade kilo verince sarkma olmasindan korkuyorum malum ikiz olunca karnimiz ekstra büyüyorBen aldim ama kullanamadim, cok sıkintili is:) gobek de cok kalmadi zaten,kilolarida hemen veriorsun , o kadar uykusuzluk ve yorgunluk olunca
Bende cok yiyorum cnm emzirdiğim için, 4.5 ay oldu doğum yapalı,senin ne kadar oldu.?özel birsey yapmadım cnm.ama cok su içtim.veKac aylik oldu bebeklerin nasil kilo verdin ben emzirdikce icim eziliyor habire yiyorum kilo aldim daha cok2.5 yasinda bi kizim daha var ama kilo aliyorum
Bende hiç sarkma ve catlak olmadı.ama önceden cok spor yaptım.pilates yaptım.belki yararı olmuştur.ama korkma sarkma falan olmuyor,Gobekten ziyade kilo verince sarkma olmasindan korkuyorum malum ikiz olunca karnimiz ekstra büyüyorsenin adiniza cok sevindim bazi bunyeler cok cabuk kilo veriyor sanslisin