• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Merhaba canim,bebek icin emzik cok alma ve biberon,her bebek kullanmiyor,bir tane bulundur yetetli,hastaneye kendin icin oed,bebek icin 1tane 20li yenidogan setleri var onlardan,herseyden 2tanee var icinde yeterli olur, alt acma bezleri cok gerekli,hastaneye de kendin icin hasta bezi alabilirsin lazim olucaktir,bebek icin agiz mendili genel kullanimda cok lazim oluyor,ben cok kullandim,kanguruyu cok kullananlar var ama isime yaramadi cok acikcasi,pek.gerekli degil,ona para verme bence canim,genel alisveris icin almissindir ama su ince yumusak bebek taraklarindan alabilirsin,n,tirnak makasi,otri bebe burun aspiratoru cok kullandik,seum fizyolojik,sudocrem benim kiza iyi geldi diger markalar pisik yapti,yeni doganken prima premium care kulla dm iyiydi,kendone sut yapsin diye hipp natal emziren anneler icin bitki cayi, bebegine gaz olmasin diye sana kimyonlu rezene,milupanin var,bebek battaniyesi cok kullaniyorsun heryere ser cok ise yariyor benimki 1yasinda hala isime yariyor, sampuan dermatolojik almistim,biraz alerjik diye biobabynin,vucuduna bebek yagi bir. Iki kez kullandim onn disinda gerekmedi kucuklerinden alman yeterli, bilgi olarak konak olursa zeytinyagli karbonatli su karistirip basinda yarim aaat bekletince kabariyor ,tarakla tarayip yikiyorsun geciyor, emzirme icin gunde 3litre su icersen sutun cok olur,bana sut yapan seyler, helva,misir, dezene,papatya cayi,natal bitki cayi,borulce,bulgur,tavuk bunlardi canim,isine yarar belki,bir de bebegini ilk 7vgun 2saati gecirmeden sk sk emzir, sarilik olmasin,hastaneye kendine bir takim alsan yeter,iki takim gecelik tasidim lazim olmadi ,ama yine de istersen al tabii,sezeryan olucaksan hamile taytini alabilirsin cikarken giymek icin,cunku karnin gayet kaliyor,ve o bolge hassas oluyor karnin bol giymis olursun,ama nirmal dogumsa bilnyrum,ben sezeryan olmstm mecburen,birde bebek bilgisi vereyim bebeklerde yeni digdugunda bezinde kirmizimsi tyruncumsu lekeler gorebilirsin birkac gune,ben bilnyrdum korkmustm normalmis,hormonal anneden aldgi hormonlardan dolayo vucut atiyormua bunlari,gobek bagi icin spreyler var onlardan kullanabilirsin benden bu kaadar cnm iyi geceler

Merhaba canim,bebek icin emzik cok alma ve biberon,her bebek kullanmiyor,bir tane bulundur yetetli,hastaneye kendin icin oed,bebek icin 1tane 20li yenidogan setleri var onlardan,herseyden 2tanee var icinde yeterli olur, alt acma bezleri cok gerekli,hastaneye de kendin icin hasta bezi alabilirsin lazim olucaktir,bebek icin agiz mendili genel kullanimda cok lazim oluyor,ben cok kullandim,kanguruyu cok kullananlar var ama isime yaramadi cok acikcasi,pek.gerekli degil,ona para verme bence canim,genel alisveris icin almissindir ama su ince yumusak bebek taraklarindan alabilirsin,n,tirnak makasi,otri bebe burun aspiratoru cok kullandik,seum fizyolojik,sudocrem benim kiza iyi geldi diger markalar pisik yapti,yeni doganken prima premium care kulla dm iyiydi,kendone sut yapsin diye hipp natal emziren anneler icin bitki cayi, bebegine gaz olmasin diye sana kimyonlu rezene,milupanin var,bebek battaniyesi cok kullaniyorsun heryere ser cok ise yariyor benimki 1yasinda hala isime yariyor, sampuan dermatolojik almistim,biraz alerjik diye biobabynin,vucuduna bebek yagi bir. Iki kez kullandim onn disinda gerekmedi kucuklerinden alman yeterli, bilgi olarak konak olursa zeytinyagli karbonatli su karistirip basinda yarim aaat bekletince kabariyor ,tarakla tarayip yikiyorsun geciyor, emzirme icin gunde 3litre su icersen sutun cok olur,bana sut yapan seyler, helva,misir, dezene,papatya cayi,natal bitki cayi,borulce,bulgur,tavuk bunlardi canim,isine yarar belki,bir de bebegini ilk 7vgun 2saati gecirmeden sk sk emzir, sarilik olmasin,hastaneye kendine bir takim alsan yeter,iki takim gecelik tasidim lazim olmadi ,ama yine de istersen al tabii,sezeryan olucaksan hamile taytini alabilirsin cikarken giymek icin,cunku karnin gayet kaliyor,ve o bolge hassas oluyor karnin bol giymis olursun,ama nirmal dogumsa bilnyrum,ben sezeryan olmstm mecburen,birde bebek bilgisi vereyim bebeklerde yeni digdugunda bezinde kirmizimsi tyruncumsu lekeler gorebilirsin birkac gune,ben bilnyrdum korkmustm normalmis,hormonal anneden aldgi hormonlardan dolayo vucut atiyormua bunlari,gobek bagi icin spreyler var onlardan kullanabilirsin benden bu kaadar cnm iyi geceler
Bir de bebek arabasi travel sistem cok rahat oluyor ama durumun iyiyse al yoksa almadim cok eksiklgni hissetmedim acikcasi, ama 3tekerlekli olmasi cok onemli cok rahat oluyor onlar,arabanin agor olmamasona dikkat et devamli kullanicaksin,dalin toz deterjan kullaniyorum mis gbi oluyor,boyle cnm

7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Merhaba canım öncelikle bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın inşallah, Allah bi avazda kurtarsın.
Ateş ölçer almadım kullanmadım ihtiyaç duymadım açıkçası
Pişik kremi sudocrem çok iyi geliyor
Kanguru almadım ilk zamanlar ihtiyaç duymadim ama sonradan oğlum biraz iri bi bebek kivamina geldi ihtiyac duydumda tasirmi guvenemedim, ana kucağı olarak puset aldık 3 4 ay rahat kullandık, belli bı markası yoktu minicodan 50 TL ye almıştık, kv içine güzel bi yastık dikti rahatça yattı paşam.
Şampuan deterjan dalin kullandım hep
Bebek arabasını 5.aydan itibaren kullanmaya başladım yine pahalı bişey almadım minicodan 200 TL ye aldım hala daha kullanıyorum
Bebek bezi prima ile başladım 5. aydan sonra komili denedim güzeldi pişik yapmadı şuan slepy kullanıyorum oda pişik yapmadı, bebek bezini bebeğin cildi belirler canım sen primayla başla sonrasını tecrübe ile götürürsün
Yazar felan takip etmiyorum. Merak ettiklerimi Google'a soruyorum, kk da yanıt arıyorum
Hastane cantanda yedeklerin mutlaka olsun, ben sezeryan oldum 2 gün kaldım, 2 pijama değiştim, oğluma 3 takım değiştim, battaniye kundak olsun, hasta bezi mutlaka al kendine çok rahat oluyor. Ben biraz garanticiyimdir yedeklerim hep olur, sırtımda taşımıyorum ya dursun yanımda, ihtiyaç duyup tüh keşke demekten iyidir

Merhaba canım ateş olcer koltuk altından ölçen basit olanlardan weebaby marka almistim işimi gördü açıkçası pahalı olanlara gerek duymadım evinde bulunsun derim acil durumlar için. 10 tl civarı.

Pisik kremi ilk nivea ve bepanthol kullandım pişik oldu desitin mor olanı aldım çinko oranı daha fazla (fazla olması pişik olasılığını en aza indiriyor) ilk 6 ay kullandım hic pişik olmadı şimdi nivea kullanıyorum. Hatta geçmedi durumlarda kantaron yagi kullandim. Hemen etki ediyor.

Ana kucağı Pierre Cardin Ps-607 Nice Anakucağı Oto Koltuğu kodlu puseti aldım aynı zamanda evdede kullandim sallanma özelliğide vardi yenidoğan için bel destegide mevcut kısa uykularını orda uyudu. Araç içi kullanımda ise esnek plastikten yapıldığı için herhangi bir tehlike anında esneyip tekrar eski haline gelerek bebeğin sıkışmasını engelliyor tavsiye ederim. Kanguru abim vermişti espirit marka kullanımı zor geldi bana wrap sling diye bisey var daha kullanışlı ama gereksiz pahalı bana göre esnek bir kumaş alıp kendin yapabilir bağlanma şeklini de internetten arastirabilirsin. Bebeğin senin sıcaklığın sayesinde kendini güvende hissederken sende evde rahatca dolanabilirsin.

Şampuan olarak nivea kullandım hep allerjik reaksiyon göstermedi aynı zamanda nemlendiriyor bübchen olabilir komili de fena degil. Dalın ve johnsons göz yaktığı için kullanmadım.

Deterjan olarak dalan roxy kullaniyorum fresh bir koku birakiyor.

Bebek arabasi chicco multiway olanı tercih ettim yağmurluk ve ruzgarlik hediyeliydi yoksa teker teker satılıyor. Baston olabiliyor bebeken yatar pozisyona gelebiliyor ilk aydan itibaren rahatca dışarıda gezdirebiliyorsun. Normalde ön tekerlekler tekli oluyor bozuk yolda kullanımı zor oluyor mazgallara giriyor bu modelin ön tekerlekleride çiftli yol bozuk olsada problem olmuyor Sadece dezavantajı hb arabaların bagajına sığmıyor onuda ön tekerleklerini kolay çıkarılabilir yapmışlar koyarken çıkarıp koyabiliyorsun. Boyu biraz uzun kullanırken de eğilip buzulmene gerek kalmıyor.Ben çok memnun kaldım 900 civarında fiyati ama ben indirim yakalamıştım 650 ye almıştım araştırmadan alma derim ben. Travel sistem güzel ama baston katlanmadigi için tercih etmedim acikcasi.
Bebek bezi olarak prima premium çare kullandım ilk ay büyük beden olmadığı için normal prima aldım fakat bezin kokusuyla çiş kokusu karışınca tuhaf kokuyor. Huggies denedim çok kalın geldi kızım rahat edemedi. Canbebe 10 lu deneme paketi aldım zor tükettim çok kötü her kullandığımda dışarı sızdırdı. O dönem komili çıktı denedim çok memnun kaldım rahatsız etmeyen hoş bir kokusu var, cok ince bez yokmuş gibi görünüyor ama sizdirmada yapmıyor. Çıktığından beri onu kullanıyorum.
Pek takip ettiğim yazar yok acikcasi bütün görüşleri okuyup bana doğru gelenleri uyguluyorum.
Doğuma 1 ay kala biraz panik olmuştum kocaman bebek nasil çıkacak diye malum eşler bu konuda pek rahatlatıcı olamıyorlar. Doktorum bashekimdi aynı zamanda ilgiliydi ama konuşup beni rahatlatması için fırsat bulamıyordu malesef. Hastahanede doğal doğum eğitimi vardı 2 hafta ona katıldım aynı zamanda hakan çoker'in videolarını izledim. Bana çok iyi gelmişti çok çok çok tavsiye ederim ( doğum sırasında pek uyguladım sayilmaz ama kızım için gerekli olanları yaptim. İlk temas dogar doğmaz emzirme gibi). Gittiğin hastahaneye sor belki vardir böyle bir program. Benimki ozel hastahaneydi ama program ücretsizdi.
Hastane çantasında aşırıya kaçma bence. Ben 2 pijama kullandım kizimda 2 takım kullandı. Çıkış içinde kıyafet bulundur lazım oluyor çünkü. Hasta bezi ve alt açma bezini hastane vermişti bana gerek duymadım almaya sorabilirsin hastahanene. Emzik biberon burun temizleyici hiçbirini kullanmadik ama belli olmaz cok yer kaplamiyor olsun yaninda. Tırnakları uzundu kesmek zorunda kalmistim tirnak torpusude çantanda olsun. Birkaç çift çorap ve hirka olsun yanında doğum sonrası titriyorsun çünkü.Kişisel bakım eşyalarını zaten alırsın. Birkaç makyaj malzemesi almıştım ben yanima doğum fotoğrafı için bulundurabilirsin belki yanında sadece tavsiye :) ince penye ve kalın battaniyeye ihtiyaç oluyor. Bebek bezi pişik kremi onları zaten alırsın yanına ben ıslak mendil yerine pamuk kullanmayı tercih ettim hala pamuk kullaniyorum. Ben bide birkaç paket bisküvi çikolata ve meyve suyu almıştım çantama kan değerlerim düştüğü için sık sık tatlı ihtiyacı duymuştum.
Biraz uzun bir yazı oldu sanırım. Sorularına neden? sorusunu ekledigin için bu kadar ayrıntıya girmek istedim umarım paylaşımlarım işine yarar nitelikte olmuştur. Bunlar benim deneyimlerim her bebek farklıdır sonuçta sende zamanla deneyerek bebeğine iyi gelen ve gelmeyen şeyleri görürsün zaten.
Bebeğinin saglikla gelmesini dilerim.

Bide hastane cantana meme ucu kremini koymayı sakin unutma ben lansinoh almıştım ilk emzirmeden itibaren kullanmama rağmen çatlama oldu Bella B Nipple Nurture Butter Meme Ucu Kremi kullandım onunla geçirdim içeriğinde tereyağ vardı normal tereyağda geciriyormus aklında bulunsun istedim.

Kizlar merhaba birşey soracaktım miniklere yogurt meyve kahvaltı haricinde neler yapiyonuz ben Hergün corba yapıyorum ama artik yaz sebzelerinden ne corbasi yapabilorimki ispanak , tarhana ,mercimek , sehriye kereviz brokoli corbasi yapıyodum ama artik gına geldi baska neler yiyebilirki bu bebekleer makarna yiyemiyo pirinc yoğurtlarina katarak veririm bazen eti corbalarina katiyorum bana onerileriniz neler olur

Kizlar merhaba birşey soracaktım miniklere yogurt meyve kahvaltı haricinde neler yapiyonuz ben Hergün corba yapıyorum ama artik yaz sebzelerinden ne corbasi yapabilorimki ispanak , tarhana ,mercimek , sehriye kereviz brokoli corbasi yapıyodum ama artik gına geldi baska neler yiyebilirki bu bebekleer makarna yiyemiyo pirinc yoğurtlarina katarak veririm bazen eti corbalarina katiyorum bana onerileriniz neler olur
Canım ben yaklaşık 2 aydir ozelbisey hazırlamıyorum kendimize hazirladigim yemeklerden veriyorum. Zaten 1 hafta yese 2 hafta dişinden dolayı hicbisey yemiyor. Kahvaltıda peynirli taze soğanlı maydanozlu omlet yapiyorum salatalık domates ve eski kaşar kemiriyor biraz. Haftada 3 gün köfte 2 gün kuru bakliyat 2 günde sebze yemeği vermeye çalışıyorum. Yoğurt pilavı çok severek yiyor makarnayi da aynı şekilde. Sigara böreği vermiştim çok sevdi deneyebilirsin belki benim kız eline alıp kemirmeyi sevdiği için sert yiyecekleri yemeyi tercih ediyor.

Canim deniyorum ama hicbirsekilde sert yiyecekleri yemiyo sigara boregi dun aksam eline verdim parcalayarak oynuyo et eline veriyorum emsin die onuda emmiyo öğretiyorum bi onun agzina bi kendi agzima veriyo gibi yapiyorim hemen elindekini benim agzima vermeye calisiyo makarnayi koyuyorum onune mama sandalyesinde bi ora bi buraya götürüp getiriyor meyve veriyorum elinde parcalayarak suyunu sıkıyo sonra o suyu sacina yüzüne surmeye calisiyo bizimle olan yemeklerin hic birirni yemiyo acikcasi bu konuda birtek bizmi geri kaldik acaba :(
Canım ben yaklaşık 2 aydir ozelbisey hazırlamıyorum kendimize hazirladigim yemeklerden veriyorum. Zaten 1 hafta yese 2 hafta dişinden dolayı hicbisey yemiyor. Kahvaltıda peynirli taze soğanlı maydanozlu omlet yapiyorum salatalık domates ve eski kaşar kemiriyor biraz. Haftada 3 gün köfte 2 gün kuru bakliyat 2 günde sebze yemeği vermeye çalışıyorum. Yoğurt pilavı çok severek yiyor makarnayi da aynı şekilde. Sigara böreği vermiştim çok sevdi deneyebilirsin belki benim kız eline alıp kemirmeyi sevdiği için sert yiyecekleri yemeyi tercih ediyor.

Canim deniyorum ama hicbirsekilde sert yiyecekleri yemiyo sigara boregi dun aksam eline verdim parcalayarak oynuyo et eline veriyorum emsin die onuda emmiyo öğretiyorum bi onun agzina bi kendi agzima veriyo gibi yapiyorim hemen elindekini benim agzima vermeye calisiyo makarnayi koyuyorum onune mama sandalyesinde bi ora bi buraya götürüp getiriyor meyve veriyorum elinde parcalayarak suyunu sıkıyo sonra o suyu sacina yüzüne surmeye calisiyo bizimle olan yemeklerin hic birirni yemiyo acikcasi bu konuda birtek bizmi geri kaldik acaba :KK43:
canım yanlış anlama da sen hep kendin besliyordun hatırladığım kadarıyla yumurta peynir pekmez vs karıştırıp. eğer doğru hatırlıyorsam biraz yolun var her gün denemen gerekiyor tanımak için önce bunları yapacak sonra birgün bi bakmışsın yiyor :)
biz başından beri blw yaptığımız için kendisi yiyor az da olsa illaki batıyor her yer yine ama yediği kar benim için :)
bu arada ben hala bakliyat vermedim nasıl veriyorsunuz ben de deniyim bari :))

Yok canim yanlis anlayacak birsey yok :) halada kendim besliyorum benim kiZim oyle bir bebek degil daha kucukken de eline verdigimde kusardi pirinc tanesi bogazina kactigida kusuyo ozamanlarda denemistim ama kizim hic eline verdigim seyleri agzina koyup tanima asamasinda olmadi sizler hep eline veriyorim yemiyo ama agzina goturup parcalayip atiyo derdiniz qma kizim kucuklukten beri eliyle ya parcalar yda eline bile almazdi buyuzden blv yapmadim

Peki blv yapmayan cocuklar kendi nezaman yemeye baslar acaba ?

Bu arda ben hala karisim yapiyorim acikcasi yoksa kizima biraksam zaten anne sutu almadigi iciin geri kalacakti

Sabahlari kahvaltisini karisim yapiyorum ama yumurtayi sade veriyorim hafif sulu olacak sekilde
Yogurduna ya ekmek ya pirinc katip veriyorm ve hergun corba iciriyirum ama karsiimi sadece kahvaltida veroyorim
Pekmez peynir tereyagi kaymak ceviz kasar findik bunladan karisim yapiyirum evet
canım yanlış anlama da sen hep kendin besliyordun hatırladığım kadarıyla yumurta peynir pekmez vs karıştırıp. eğer doğru hatırlıyorsam biraz yolun var her gün denemen gerekiyor tanımak için önce bunları yapacak sonra birgün bi bakmışsın yiyor :)
biz başından beri blw yaptığımız için kendisi yiyor az da olsa illaki batıyor her yer yine ama yediği kar benim için :)

Canım ben 9. ayda vermeye başladım kuru bakliyati. İlk verirken teker teker kabuklarını soyup ezdim içine zeytinyağı koyarak biraz yutulabilir kıvama getirerek verdim çok severek yemedi ama yedi miktarını yavaş yavaş arttırdim. Şimdi kabuklu eziyorum bazen kaşıkla yemek istemediğinde tane tane mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum kendisi eliyle alıp yiyor.sandalyenin tepsisini tabak olarak kullaniyoruz ayrı tabağa koyunca yemiyor oyun oynuyor bide tabakla birlikte saniyeler içinde yerde oluyor yemekler.

Canım ben 9. ayda vermeye başladım kuru bakliyati. İlk verirken teker teker kabuklarını soyup ezdim içine zeytinyağı koyarak biraz yutulabilir kıvama getirerek verdim çok severek yemedi ama yedi miktarını yavaş yavaş arttırdim. Şimdi kabuklu eziyorum bazen kaşıkla yemek istemediğinde tane tane mama sandalyesinin tepsisine koyuyorum kendisi eliyle alıp yiyor.sandalyenin tepsisini tabak olarak kullaniyoruz ayrı tabağa koyunca yemiyor oyun oynuyor bide tabakla birlikte saniyeler içinde yerde oluyor yemekler.
aynen bizim de öyle oluyor canım mama sandalyesinde önüne koyuyorum ben de herşeyi gezerek yerse yerlere sürüyor tabak verirsem kırıyor suyu bile ben içiriyorum yoksa döküp oyun oynuyor suyla :D
ben de hemen bugün nohut filan haşlayıp vereyim bakalım eline :)

Yok canim yanlis anlayacak birsey yok :) halada kendim besliyorum benim kiZim oyle bir bebek degil daha kucukken de eline verdigimde kusardi pirinc tanesi bogazina kactigida kusuyo ozamanlarda denemistim ama kizim hic eline verdigim seyleri agzina koyup tanima asamasinda olmadi sizler hep eline veriyorim yemiyo ama agzina goturup parcalayip atiyo derdiniz qma kizim kucuklukten beri eliyle ya parcalar yda eline bile almazdi buyuzden blv yapmadim

Bu arda ben hala karisim yapiyorim acikcasi yoksa kizima biraksam zaten anne sutu almadigi iciin geri kalacakti

Sabahlari kahvaltisini karisim yapiyorum ama yumurtayi sade veriyorim hafif sulu olacak sekilde
Yogurduna ya ekmek ya pirinc katip veriyorm ve hergun corba iciriyirum ama karsiimi sadece kahvaltida veroyorim
Pekmez peynir tereyagi kaymak ceviz kasar findik bunladan karisim yapiyirum evet
doğrudur canım her çocuk her yönteme açık değil maalesef benimki de tamamen uykuya tepki olarak doğmuş mesela :D
blw yapmayan çocuk bence nezaman başlarsan başla biraz zaman alarak öğrenecektir. ayrıca blw yapan çocuk da önüne ne koysan yemiyor hemen öyle gelmesin aklına.mesela kızım haşlanmış yumurta sevmiyor yemiyordu. geçenlerde çeyrek koydum önüne(bu arada yumurta tam pişik olmalı diye biliyorum bebek için) 3 gün boyunca koydum ellemedi bile.4. gün bir baktım parça pinçik durumda bizim çeyrek yumurta :D
sabır ve ısrarcı olmamak en önemli anahtar. bu arada ben de beslenmeyi destekliyorm yoğurdu yemeyi kızıma bıraksam yoğurt güreşleri yaparız mazallah diye :D

Kizlar kizimin da olan gozyasi kanali tikanikligi sebebiyle gecen hafta ameliyat oldu. Kanal cok darmis o yuzden acilmamis. rulem rulem sen naptin canim. Senin kziin gozu nasil oldu

Ayni sorun bizde de var canim. Bu ara bi istahsiz hic bisey yemiyo zar zor bis3yker yediriyorum. Cok uzuluyorum. 1 hafta guzel yerse iki uc hafta problemli. Disi cikacagi zaman hele hic bisey yemiyo. Devam sutune cok alisti o yuzden mi acaba yemek yemek istemiyo. Artik vermek iatemiyorum ama nasil ayircam bilmiyorum bi fikrin olan varmi. Benim kizimda kati yemek yemiyo hep corba. Artik tikandim hep ayni seyleri yapiyorum. Bu ara onlari da yemiyo ya. Ne yapcam bilmiyorum

Ahanda yalniz degilmisim bak buna sevindim cunki acaba benim kiizmda mi sikinti var diyodum gerekten bazi bebeklerim kati gida sikintisi var sanirim kizim kati gidayi yemek istemiyo eline versem dilini surmeyle oynamasi bir oluyo agzina goturmuyo umarim kisa bir donemdir
Ayni sorun bizde de var canim. Bu ara bi istahsiz hic bisey yemiyo zar zor bis3yker yediriyorum. Cok uzuluyorum. 1 hafta guzel yerse iki uc hafta problemli. Disi cikacagi zaman hele hic bisey yemiyo. Devam sutune cok alisti o yuzden mi acaba yemek yemek istemiyo. Artik vermek iatemiyorum ama nasil ayircam bilmiyorum bi fikrin olan varmi. Benim kizimda kati yemek yemiyo hep corba. Artik tikandim hep ayni seyleri yapiyorum. Bu ara onlari da yemiyo ya. Ne yapcam bilmiyorum

Canım bende kendim yediriyorum ama blw ye çok açık benim oğlum, bi kaç kasiktan sonra illa kaşığı bana ver diye tutturuyor,bi kaşık onda bi kaşık bende yiyoruz, kilolu oğlum ama günlük çorba veya yoğurt yiyor, aslında yediğimiz herşeye veriyorum yok demiyorda çorba gibi çok yemiyor doymuyor diye biraz da çorba veriyorum. Seninki gibi yemeyen birde eltimin kızı var, eltimde 5 ay anca emzirebildi sut kesildi mama içti 1 buçuk yaşına kadar şimdide 2 yasinda ve süt içiyor biberonla, akşama kadar süt dışında bişey verme istemez, onda ben bakiyorum, önüne tabletle müzik açınca dalıp gidiyor o esnada sadece yayla çorbası veya yoğurt yedirebiliyorum, başka bişey yemiyor, hergün yayla çorbası mutlaka yapıyorum, oğluma da değişik çorba çeşitleri yaparım o ayrım yapmıyor. Eltim kendine kolaylık olsun diye kızı müziğe alıştırdı, ben alistirmadim ama yinede bi kaç şarkı dikkatini çekiyor seninkine de dinlet o esnada dık ağzına kasigi, çare yoksa çare ureteceksin

Kizlar kizimin da olan gozyasi kanali tikanikligi sebebiyle gecen hafta ameliyat oldu. Kanal cok darmis o yuzden acilmamis. rulem rulem sen naptin canim. Senin kziin gozu nasil oldu
çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda sagligina kavuşur

Canim deniyorum ama hicbirsekilde sert yiyecekleri yemiyo sigara boregi dun aksam eline verdim parcalayarak oynuyo et eline veriyorum emsin die onuda emmiyo öğretiyorum bi onun agzina bi kendi agzima veriyo gibi yapiyorim hemen elindekini benim agzima vermeye calisiyo makarnayi koyuyorum onune mama sandalyesinde bi ora bi buraya götürüp getiriyor meyve veriyorum elinde parcalayarak suyunu sıkıyo sonra o suyu sacina yüzüne surmeye calisiyo bizimle olan yemeklerin hic birirni yemiyo acikcasi bu konuda birtek bizmi geri kaldik acaba :KK43:

Canım yiyecekleri minciklamasi dokunup suyunu sıkmasi, üstünü başını yerleri yemeğe bulamasi falan çok normal şeyler, böyle böyle tanıyacak alisacak. Bir de çok aç olmadığı zaman oyun moduna giriyorlar, aç olduklarında ister istemez ağızlarına atıyorlar.

Ben başta biraz blw uyguladim, biraz kendim verdim karışık oldu tek bir yöntem kullanmadım. Şimdi biseyleri ağzına atıyor ama sorun şu ki dışarda veya yerde bulduğu şeyleri de ağzına atmak istiyor. Sürekli ağzını kontrol eder oldum, saçma sapan biseyler bulup atiyor ağzına. O soruna nasıl çözüm bulucaz?

merhaba, kolay sağlıklı doğumun olur umarım.
ateş ölçer basit olanlardan aldım, şimdiye kadar yeterli oldu ama şimdi hareketlendiği için temaslı dijital ateş ölçer alıcam bi tane ama henüz almadım.
pişik kremi sudocrem, desitin ve şu basit tüp arko kremlerden kullandım ben, ama en önemlisi ıslak mendil kullanmanı tavsiye etmem, mantar olmuştu bizimki ıslak mendil yüzünden. Bebek temizlik pamukları var onlardan kullandım, hala da onu kullanıyorum. Eğer çok pişik olur da geçmezse kremleri karıştırıp bol bol sür, daha da geçmezse balmumu ve zeytinyağı karışımı sür, geçiriyor.
kanguru çok kullandık biz, herkes kullanmayabiliyor, ama biz biraz gezenti olduğumuz için, bir de malum türkiyede yollar bebek arabalarına pek uygun olmuyor, yani epey işimize yaradı.
şampuan johnsons baby, deterjan granüllü hacı şakir, yumuşatıcı unibaby kullanıyorum ben
travel sistem aldık biz, boyutları küçük ve ağırlığı az olduğu için bazalı chicco liteway travel sistem aldık hala kullanıyorum memnun kaldım. büyük tekerli olanlar daha rahat oluyor ama çok yer kaplayıp ağır oluyorlar, tercih senin.
bebek bezi ne ile başlarsan başla çok alma. Her bez her bebeğe olmuyor biz 6-7 farklı marka denedik. En çok sleepy ve prima kullandık, ama dediğim gibi her bebek farklı bez isteyebiliyor, denemen lazım.
doğuma giderken çocuğun ilk giyeceği kıyafet takımı ayrı bir poşette olsun, ilk o lazım oluyor, bir de olmazsa olmaz şarj aleti, kesin unutuluyor! Başka sormak istediğin öğrenmek istediğin bişey olursa özelden de yardımcı olmaya çalışırım, doğum öncesi insan panik oluyor, yardım ve öneriler işine yarıyor insanın..
sağlıkla kolayca atlatırsın inşallah doğumu :emir_bebek:

Back