• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Yanlış anladığımız bir durum var yalnız ilk başlandığı ay tadımlıktır sen bebeğe tatları tek tek ilk once tattırmazsan cocuk o karışık seyleri yerse tatları bilmeden ilk olarak o çocuğun damak tadı olmayacak malesef.. Suan bebeklerimiz 8-9 aylık zaten suan bende 2 ana öğün 1 ara öğün veriyorum oyle iki kasık falan degıl. Ve ayrıca ister cocuk dr u olsun ister Prof. !!!! Cocuk drları hastalıklarla ılgılenır Bebek beslenmesi ile ilgili yeterli bilgi ve eğitimi yoktur bunu isterseniz kendisine sorun ya da araştırın eğitimleri yok bu konuda. Neyse ben zaten burada bilmek isteyen olursa yardımcı olmak icin paylaştım bu konuda basit gibi dursada basit degıl..
Doktorum uzmanlığını beslenme üzerine yapmış aynı Zaman'da nefroloğu yani gelısımı takını onda hastalık için farklı doktorumuz var son yazdığına katılıyorum benım fıkrım şu konuda net süt alsın dıye öğün azaltıcı tadım yapılamaz gelişimi durur her gelişim kılo demek değildir görünmeyen zihinsel beyın sinir gelişimi vardır annenın üretemediği mineral ve vıtamını kaybı yaşanır 6 Aydan sonra .... Kaldı ki ılk basta mecburı tadımlık yapılıyor tartışmaya gerek dahi yoktur alerjenlığe bakılır bır kasık bır hafta sonunda 1 cay bardağına yaklaşır ha bir de her Bebek farklıdır unuttuğumuz konu bu kimi Bebek zorla tadar kimisi versen devam eder mide kapasıtesı ve öğün kuralı cercevesınde verılır

Doktorum uzmanlığını beslenme üzerine yapmış aynı Zaman'da nefroloğu yani gelısımı takını onda hastalık için farklı doktorumuz var son yazdığına katılıyorum benım fıkrım şu konuda net süt alsın dıye öğün azaltıcı tadım yapılamaz gelişimi durur her gelişim kılo demek değildir görünmeyen zihinsel beyın sinir gelişimi vardır annenın üretemediği mineral ve vıtamını kaybı yaşanır 6 Aydan sonra .... Kaldı ki ılk basta mecburı tadımlık yapılıyor tartışmaya gerek dahi yoktur alerjenlığe bakılır bır kasık bır hafta sonunda 1 cay bardağına yaklaşır ha bir de her Bebek farklıdır unuttuğumuz konu bu kimi Bebek zorla tadar kimisi versen devam eder mide kapasıtesı ve öğün kuralı cercevesınde verılır
Ben ugrastim ama.benim kızım öyle dolu dolu yemedi.
Süt ile idare etti simdiye kadar ama bu ara süt artik doyurmuyor demekki ki artik ek gidayi da artirdi.
Yalniz herşeyi maalesef yemiyor. Özel bebe biskuvisi yaptim ev yapımı sekersiz, yemiyor, peynir~ lor ~ labne yaptim yemedi. Yumurtaya zaten alerjisi var.
Pirinc unlu mama da vermek istemiyorum.
Elimizde bi yogurt, birde çorbalar, yemek suları kaldi..

@kizlar bir göğsüm diğerinden daha az süt üretiyor.
Kolayima geldigi vee en son hangi göğüs te kaldığını unuttuğum için o tarafı çok uyarmisim.
10 gundur filan ilk az süt üreten tarafi veriyorum ama pek gelişme yok.
Ne zormus.
Suyu bol iciyorim gunde 3 lt yi geçiyor, ama tabi süt artk doyurmuyor.
Canım benim de sol göğsüm daha az süt üretiyor. Ne yaptıysam sağ ile eşit hale getiremedim.

Bu arada kızlar sanırım kızıma emeklemeyi öğrettim :)
Kızım ileri ileri gidiyordu ama tam olarak emekleme hareketi ile değildi. Bir an emekledi ama sonra yine durdu. Ben de geçtim yanına emeklemeye başladım. Beni görünce başladı gülmeye :) bir iki de emeklemeye çalıştı. Bugün tam olarak emeklemeye başladı :) iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum :) amacım emeklemeyi öğretmek değil eğlendirmekti :)

Canım bu arada Dünya sağlık örgütü bangır bangır ilk altı ay sadece anne sütü yoksa formül süt/mama derken, 6 aydan önce ek gıdaya başlatan doktorların bu davranışını da çok yanlış buluyorum. Benim gittiğim doktor da 5. Ayda meyvelerle başlatmak isteyip, 6. ayda da üç öğüne birden başlatmak isteyince ben o doktora gitmeyi bıraktım.
he
Yanlış anladığımız bir durum var yalnız ilk başlandığı ay tadımlıktır sen bebeğe tatları tek tek ilk once tattırmazsan cocuk o karışık seyleri yerse tatları bilmeden ilk olarak o çocuğun damak tadı olmayacak malesef.. Suan bebeklerimiz 8-9 aylık zaten suan bende 2 ana öğün 1 ara öğün veriyorum oyle iki kasık falan degıl. Ve ayrıca ister cocuk dr u olsun ister Prof. !!!! Cocuk drları hastalıklarla ılgılenır Bebek beslenmesi ile ilgili yeterli bilgi ve eğitimi yoktur bunu isterseniz kendisine sorun ya da araştırın eğitimleri yok bu konuda. Neyse ben zaten burada bilmek isteyen olursa yardımcı olmak icin paylaştım bu konuda basit gibi dursada basit degıl..
tabiki tadımlarla başlanıyor o konuda zaten herkes he
tabikide tadımla başlanıyor süreç içinde çocuk farklı besinleri aynı anda alabiliyor. 8 ayı geçmiş bebeğime devam sütü yerine anne sütü ve yanında tamamlayıcı besinlerle devam ediyorum.mevsiminde ve doğal gıdalar ile gelişimini destekliyorum . farklı birşey söylemiyoruz hiçbirimiz senin sütün daha fazla kalori sağlıyordur bebeğinde daha az ek gıda istiyordur . bebek zaten ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor önemli olan doğru besini doğru zamanda denetmek ve başlatmak .

Tabıkı sıze katılıyorum oyle bır Dr bulduysanız ne guzel ben geneli ıcın konuştum ben 1 ay tadım yaptım sırf tadları alışsın dıye 3 gun kuralıyla gıttım blw yaptıgım ıcın de oyle ılk gun su kadar ıkıncı bıraz daha fazla mantığı yok blw de bebege bırakılıyor ve kızım suan 8.5 aylık ınanın kasıkla yedırılen bebekler kadar cok yıyor bu bebegın özgüvenini olması acısından da ıyı bırsey bu yazıyı da ılk olarak baslar başlamaz dolu dolu cocuga yemek yedıren % 90 bır kesim var ve yıne %80 i şanslı olanlar olabılır 10-11 aylık aylıkken bu cocukların yemek yesiremediklerinden dert yanacaklar ben oyle davranlar ıcın yazdım açıkcası :)

Süt ile idare etti simdiye kadar ama bu ara süt artik doyurmuyor demekki ki artik ek gidayi da artirdi.
Yalniz herşeyi maalesef yemiyor. Özel bebe biskuvisi yaptim ev yapımı sekersiz, yemiyor, peynir~ lor ~ labne yaptim yemedi. Yumurtaya zaten alerjisi var.
haklısın örneğim tuz salça bunlar
Tabıkı sıze katılıyorum oyle bır Dr bulduysanız ne guzel ben geneli ıcın konuştum ben 1 ay tadım yaptım sırf tadları alışsın dıye 3 gun kuralıyla gıttım blw yaptıgım ıcın de oyle ılk gun su kadar ıkıncı bıraz daha fazla mantığı yok blw de bebege bırakılıyor ve kızım suan 8.5 aylık ınanın kasıkla yedırılen bebekler kadar cok yıyor bu bebegın özgüvenini olması acısından da ıyı bırsey bu yazıyı da ılk olarak baslar başlamaz dolu dolu cocuga yemek yedıren % 90 bır kesim var ve yıne %80 i şanslı olanlar olabılır 10-11 aylık aylıkken bu cocukların yemek yesiremediklerinden dert yanacaklar ben oyle davranlar ıcın yazdım açıkcası :)
aslında aynı şeyi diyoruz aslında hepimiz.bebeğe asla tuz salça şeker ve mevsiminde olmayan sebze kullanmamalıyız bazı arkadaşlar bu konuda yazmışlardı. bazen bakan kişiler bu hatalara ne olacak diyip düşebiliyor. bizim doktorumuz birşeyi sevmezse denemeye devam içine beğeneceğimtatlar katmamamız söylemişti bir kaç kişi yazmış denemeye devam benim kızım başta yoğurdu hiç sevmemişti başka yoğurttan mayaladım vazgeçmeden denedim artık en sevdiği şey yoğurt

bu arada bir arkadaşımız parabenden dolayı d vitamini vermediğini söylemişti bizim doktorumuz kesinlikle verilmesi gerektiğini fakat parabensiz olması gerektiğini söyledi ve amerikada bulunan bi ürünü önerdi bizde onu edindik fakat sonrali gidişimizde muadili olarak welcare dvit i önerdi paraben içeriği olmadığı için . fiyatını tam hatırlamıyorum ama 27 tl civarı olmalı

Ben de blw yapiyorum 4 gun sonra 8 ayi doldurucaz. Kahvalti ve ara ogun veriyorum. Bir pankek biraz peynir yiyor, yogurdu da kendi yiyebildigi kadar yiyor. Anne sutu aldigindan icim rahat ama hep boyle az mi yiyecek diye de dusunmeden edemiyorum

he

tabiki tadımlarla başlanıyor o konuda zaten herkes he

tabikide tadımla başlanıyor süreç içinde çocuk farklı besinleri aynı anda alabiliyor. 8 ayı geçmiş bebeğime devam sütü yerine anne sütü ve yanında tamamlayıcı besinlerle devam ediyorum.mevsiminde ve doğal gıdalar ile gelişimini destekliyorum . farklı birşey söylemiyoruz hiçbirimiz senin sütün daha fazla kalori sağlıyordur bebeğinde daha az ek gıda istiyordur . bebek zaten ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor önemli olan doğru besini doğru zamanda denetmek ve başlatmak .
bu arada bir arkadaşımız parabenden dolayı d vitamini vermediğini söylemişti bizim doktorumuz kesinlikle verilmesi gerektiğini fakat parabensiz olması gerektiğini söyledi ve amerikada bulunan bi ürünü önerdi bizde onu edindik fakat sonrali gidişimizde muadili olarak welcare dvit i önerdi paraben içeriği olmadığı için . fiyatını tam hatırlamıyorum ama 27 tl civarı olmalı
evet konuştuk Türkiye de bir tane parabensız D vitamini var o arkadasa önerdim defa-tab adı hıc bir katkı maddesi yok

@meleksinsen rulem rulem benim sütüm de çok az yaaa. geçen gün süt odasına bir çalışan 100cc bir koymuş 120cc bir koymuş(maşallah). bende nerdeeeee.. onu görünce anladım ki gerçekten benim sütüm azmış... emzirme kampı yapcak olsam başka hiçbişeyle uğraşmamam lazım... yanıma biri lazım. uffff:KK43:

ben sabah 7 de evden çıkıyorum. eğer uyanmışsa emziriyorum uyuyorsa emzirmiyorum. işyerinde 7,30da sağıyorum. 11de sağıyorum. 3 de sağıyorum. ama çok bişi çıkmıyor benden. 4,30 gibi evde oluyorum. akşamları emziriyorum ek gıda veriyorum. sabah ben çıktıktan sonra bebek uyanınca annem bir önceki gün sağdığım sütü veriyor uyutuyor. eğer süt kalırsa öğlen uykusundan önce de veriyor. biberon avent kullanıyoruz. ucu çok güzel geldi bana anne memesi gibi.

yoğurtta hiç bir sıkıntı yok canım zaten öyle veriyoruz. mandalina için dr biraz daha bekleyelim dedi bize. ben biriki kez verdim sadece.

çok şanslısın canım. benim kv de benden uzak olun diyo resmen. anneme gidiyorum, orda kalıyorum. annem geliyor bizde kalıyor, gel git yapıyor. öyle uğraşıp duruyoruz.

çok geçmiş olsun canım. ne dedi doktor. biz de ailece bir haftadır hastayız. kızım iki gündür gün içinde iyi ama sabahları harıl harıl öksürüyor uyandığında...
Salgın canım bana largopen antibiyotik ve parol verdi emzirdigim için oglumada antibiyotik, dolven ve peditus verdi, ateşine dikkat edin dedi

yeos yeos canım haftasonu deneyebilirsin emzirme kampını. Pazartesi ile birlikte üç gün yapabilirsen süper olur. Aslında ilk aylarda olmadığımızdan 3 günden fazla uyarmak gerekirmiş memeleri ama ne kadar yapabilirsen. Ben geceleri de ihmal etmiyorum göğüslerimi boşaltmayı. Şükürler olsun arttı sütüm. Hem emziriyorum hem de stok yapıyorum. Öğretmenim, şubatta okula başlıyorum ben de.

yesilcan86 yesilcan86 çok gelmiş olsun canım. Allah hem sana hem minik yavruna şifa versin inş.
Anlayışsız insanlara hiç dayanamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim ateşli gripler, bir haftadır yatıyorlar. Her gün de bizi çağırıyorlar. Hastasınız diyorum, ses etmiyorlar. Sonra öğreniyorum ki eşimi arayıp çağırıyorlar. Bugün en sonunda geldik. Hastalık geçmesin diye dua ediyorum.
İnşallah geçmez canım sen yinede bi çay kaşığı ağrı kesici ateş düşürücü ver, elbiselerini değiştir çocuğu dezenfekte et, cok zor bebeğin hasta olması, kendimde hastayım bir dirhem dermanim yok inan dün geceden beri kucagimda gezdiriyorum, benden başka kimseye gitmiyor hadi kucağıma aliyim oturalim diyorum yok kapıyı gösteriyor gezdir beni diye 11 kilodan fazla cocugu halsiz kollarla odadan odaya gezdirdim, Allah canını sag etsin kollarim kirik olsa tepemde tasirim o benim can parcam ama yemek yiyemiyorum zaten zorla süt olsun diye 2 kaşık alıyorum zehir gibi acı geliyor hersey, yorgunluktan ölüyorum hiç sütüm olmadı doğru düzgün emir de aksi gibi ek gıda hiç istemedi sadece emmek istedi karnida doymadi kuzumun, azcık rahat biraksada dinlensem süt olacakta işte çocuğum bunu nerden anlasın, inşallah bu gece uyur sabah iyi olmuş bi şekilde uyanır

yesilcan86 yesilcan86 Çok Çok geçmiş olsun canim.
Sana da oğlana da..

Gecen bayram da kv de kızım durmayinca bana ' sen bunu kendine çok alistirmissin.,' demisti.
Şok olmustum ama.bozuntuya vermemistim pek.
Ben annesiyim kime alisacaksa kizim ?
Yaz sonu iş hayatina baslamayi dusunuyorum.
Kreş için çok küçük olacak. Kv bakarim diyor. Annem bakamaz.
Simdiden kara kara düşünmeye basladim.
İyi biridir aslında ama, bazen böyle abuk subuj laflar da edebiliyor.
Sevdiginden diyorum ...
Tşk ederim canım Allah hiç bir bebeği hasta etmesin.

Senin kv aynı benimkinin modelinden galiba, 2 gün kolumu kipirdatamadan yattım sağolsun oğluma baktı sadece emzirme için kucağıma getirdi nasıl mutlu oldum iyiki kv yanımda tek olsam napardim diyodum ki bugün oğlum agladikca 3 gündür canımdan bezdirdiniz bu ne böyle dünyam zindan oldu deyince benimde dünyam zindan oldu bi anda çok zoruma gitti ki daha hasta dahi olsam 1 gün yatmisligim yoktur ilk defa bu kadar kötü tutuldum yani Allah yukarda başkada bişey demiyorum eğer seninki de bu denli aciksa ne o işe başla nede kv dene çocuğu bırak

Tşk ederim canım Allah hiç bir bebeği hasta etmesin.

Senin kv aynı benimkinin modelinden galiba, 2 gün kolumu kipirdatamadan yattım sağolsun oğluma baktı sadece emzirme için kucağıma getirdi nasıl mutlu oldum iyiki kv yanımda tek olsam napardim diyodum ki bugün oğlum agladikca 3 gündür canımdan bezdirdiniz bu ne böyle dünyam zindan oldu deyince benimde dünyam zindan oldu bi anda çok zoruma gitti ki daha hasta dahi olsam 1 gün yatmisligim yoktur ilk defa bu kadar kötü tutuldum yani Allah yukarda başkada bişey demiyorum eğer seninki de bu denli aciksa ne o işe başla nede kv dene çocuğu bırak
Ahh ah canım ya çok geçmiş olsun. Allah hiçbirimizi kendimizden başkasına muhtaç etmesin. Benim kv hayatta öyle birşey demez bakar ama bebeğime tek başına baksa güzel bakmaz benle birlikte bakarken rekabet olunca süper bakıyor ki bebeğim onu daha çok sevsin :işsiz:

Sherrycim senin azmimi ve bilinçli bir anne olmanı çok tamdır ettim her zaman sen elinden geleni yapmışsın hala da yaparsın eminim ki duzelecektir meyve ile arası Nasıl bebişin basta benim kız da sevmedi ama şuan şükür alıştı günü gününe tutmamakla beraber güzel yıyor çok acıkınca ama o yüzden sık beslemıyorum

Blw bebeğin özgüveni için muhteşem birşey ben 6 aylıkken başlayamadan şımdı vermiyorum eline yiyor 7.5 aylığız malesef her Bebek doğru olan her yöntemi kabul etmıyor kızım beni zorladı şimdi bi düzen oturttuk şükür :) dilerim her Bebek annesını üzmeden kalıtelı besinle büyür bir insan yetıstırmek herşeyiyle sorumluluk işiymiş ikinci bebeği öyle düşünür oldum ki eskıden olsa hemen yapıcaz derdim ama hız zor geldım 8 aya zaten böbrek reflüsü vardı kızımın hastanede yattık cıkınca en ufak bır Ateş kusmada acıllere koştuk konuyu kendı derdıme Nasıl bağladım bılmıyorum annelik zor iş her anne bebeğine özl bakar sadece okuyalım bıleleım yazık yavru kuşlara sevgıler

Ahh ah canım ya çok geçmiş olsun. Allah hiçbirimizi kendimizden başkasına muhtaç etmesin. Benim kv hayatta öyle birşey demez bakar ama bebeğime tek başına baksa güzel bakmaz benle birlikte bakarken rekabet olunca süper bakıyor ki bebeğim onu daha çok sevsin :işsiz:

Bende oğlumun büyük yükünü kendim ustlenirim hep kısa tutar, isim varsa az yurutece koyarım etrafimda döner çocuğum ama aksilik ikimizde hasta olduk, cocugunda dermanı yokki yurutecte gezsin, ben iyiyken seve seve ölür çocuğu, birde şu varki hastalığı eltim getirdi kv ye kızdım çocuk hasta oldu zaten bronsit buluttan nem kapıyor niye geldi diye soylemedigini bırakmadı bana hastayken hasta çocuğa nasıl baksın zavallı kadın yuzmu ceviriyim yazık değilmi, iyiden benim minicik yavruma yazık değilmi bana yazık değilmi çocuğum suan aç gözlerime bakıyor bi damla sütüm yok boş memeyi sömüre somure uçları yara oldu başka biseyde yemiyor napıyım ben

Salgın canım bana largopen antibiyotik ve parol verdi emzirdigim için oglumada antibiyotik, dolven ve peditus verdi, ateşine dikkat edin dedi

İnşallah geçmez canım sen yinede bi çay kaşığı ağrı kesici ateş düşürücü ver, elbiselerini değiştir çocuğu dezenfekte et, cok zor bebeğin hasta olması, kendimde hastayım bir dirhem dermanim yok inan dün geceden beri kucagimda gezdiriyorum, benden başka kimseye gitmiyor hadi kucağıma aliyim oturalim diyorum yok kapıyı gösteriyor gezdir beni diye 11 kilodan fazla cocugu halsiz kollarla odadan odaya gezdirdim, Allah canını sag etsin kollarim kirik olsa tepemde tasirim o benim can parcam ama yemek yiyemiyorum zaten zorla süt olsun diye 2 kaşık alıyorum zehir gibi acı geliyor hersey, yorgunluktan ölüyorum hiç sütüm olmadı doğru düzgün emir de aksi gibi ek gıda hiç istemedi sadece emmek istedi karnida doymadi kuzumun, azcık rahat biraksada dinlensem süt olacakta işte çocuğum bunu nerden anlasın, inşallah bu gece uyur sabah iyi olmuş bi şekilde uyanır
Allah yardımcın olsun Can'ım tek basına yaştayken hele öyle zor ki :( Nasıl oldunuz şimdi

Sherrycim senin azmimi ve bilinçli bir anne olmanı çok tamdır ettim her zaman sen elinden geleni yapmışsın hala da yaparsın eminim ki duzelecektir meyve ile arası Nasıl bebişin basta benim kız da sevmedi ama şuan şükür alıştı günü gününe tutmamakla beraber güzel yıyor çok acıkınca ama o yüzden sık beslemıyorum
Erikcim öncelikle çok teşekkür ederim.
Meyve ile arasi maşallah çok iyi, sadece kabiz yapiyor diye muzu az veriyorum onun harici elma armut vs.yiyor severek.
Annesine cekmis :)
Yalnız eskisi kadar kasmiyorum. Herseyi yaptim özel besleyeyim onu.yemesin.sunu.yemesin ama olmadi.
Bizim yemeklerden yiyor bende ses çıkaramıyorum valla ac mi kalsin.
Eninde sonunda zaten ev yemegi yiyecek
Kavanoz mamasi.mi.vereyim yani..
yesilcan86 yesilcan86 canım yaşlılar tahammulsuz olabiliyor. Bende cani burnunda iken yani basi agrir yada tansiyonu fulanyuksekken denk.gelmiştir
Niyeti kötü değildir.
Canım kara kara dusunuyorum inan bi evimiz olsa calismayabilirim ama esim.tek çalışan olunca, yani evimiz kira ve istanbul da hayat zor.
Birde ara.versem yaş oldu 40, hepten kalirim evde. Ev almak istiyoruz.
Tüm kariyer emeklerim de ziyan olabilir.
Emekli de olmak istiyorum, en azindan prim gunum dolsn.
Ama yavruma da kiyamiyorum.
Bakip.bakip icleniyorum yuzune.
Keske.yengem yakin olsa ona.bırakırım abimin esi
Cok iyi kizdir ama oda cok uzakta: (

Son düzenleme:
Bende oğlumun büyük yükünü kendim ustlenirim hep kısa tutar, isim varsa az yurutece koyarım etrafimda döner çocuğum ama aksilik ikimizde hasta olduk, cocugunda dermanı yokki yurutecte gezsin, ben iyiyken seve seve ölür çocuğu, birde şu varki hastalığı eltim getirdi kv ye kızdım çocuk hasta oldu zaten bronsit buluttan nem kapıyor niye geldi diye soylemedigini bırakmadı bana hastayken hasta çocuğa nasıl baksın zavallı kadın yuzmu ceviriyim yazık değilmi, iyiden benim minicik yavruma yazık değilmi bana yazık değilmi çocuğum suan aç gözlerime bakıyor bi damla sütüm yok boş memeyi sömüre somure uçları yara oldu başka biseyde yemiyor napıyım ben

çok haklısın canım. bian coşmuş söylemiştir. ama o da düşününce sana hak vericektir. sonuçta ona gelince yazık da sana gelince yazık değil mi? kaldı ki sen maşallah çok fedakar bir kadınsın. eltinin de çocuğuna bakıyordun diye hatırlıyorum.
zaten söylemişsin eltimden bulaştı diye. gerekirse bir daha uygun bir dille söyler tavrını belli edersin. inş. en kısa sürede iyileşin.

valla çalışsan zor çalışmasan zor. ben çalışıyorum ama çocuk bir orda bir burda heder olduk valla. arada bir geliyorlar bana ağlıycak gibi oluyorum. sonra eeeeeh salla diyorum, geçicek diyorum... kafamdaki düşünceleri savurmaya çalışıyorum.. çalışmasam ev borcu var. e çok çok olmasa da iyi gelirim var, yarın bir gün emekli olcam. tabi o yarın çok uzak ama...
yine ben burdaki kv leri okuyunca oh ne güzel diyorum. benimki beni ne arar ne sorar. ben de onu aramam tabi. bebek doğduğu gün ben gidiyim artık dedi. düşününce diken diken oluyorum.

Back