- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #63.041
Canım hasta olanlara maske alın ya da tülbent sarsınlar yüzlerine çünkü bu hastalık havadan bulaşıyor. Viks de sürebilirler ama en doğrusu yine senin yaptığın köşe bucak kaçırmak yani onlardan uzak tutman gerek bir de ek gıdayı azalt süte ağırlık ver inşallah hasta olmaz yavrun. Kendin de elma tarçın çayı yapabilirsin öksürüğüne iyi gelir ilerlemesini önler en azındanYa kızlar bizim ev gripli dolu oğlumu nasıl koruyacam bilmiyorum, eltim grip oldu ağır bi şekilde 20 aylık kızı var onada geçirmiş yavrucak nasıl kötü hasta olmuş zavallim, evde tek başına bakamadigi için dünden beri bizdeler, oğlumu onlardan köşe bucak kaciriyorum ama aynı evin içinde ne kadar koruyabilirim veya koruyabilecegim yöntem varmı bana bi akıl verin, bu arada ben biraz kaptim öksürük geceden beri cigerim yanıyor takir takir oksuruyorum, kendim önemli değilim 100 kere hasta oluyum yeterki oğluma bişey olmasın
Hasta biraz cins, ilk hasta olduğunda dedim ona ben maske tak çocuğa bulaştırma ellerini sık sık yıka diye ama dinlemedi, Dr a gitmiş Dr sprey veriyim yok kullanamam, ilaç veriyim ilaç içermiyorum diyomus, bende dayanamadım dr un sihirli değnek yokmuydu okus pokus yapar iyileştirirdi seni dedim, hiç titiz değil bu konudaCanım hasta olanlara maske alın ya da tülbent sarsınlar yüzlerine çünkü bu hastalık havadan bulaşıyor. Viks de sürebilirler ama en doğrusu yine senin yaptığın köşe bucak kaçırmak yani onlardan uzak tutman gerek bir de ek gıdayı azalt süte ağırlık ver inşallah hasta olmaz yavrun. Kendin de elma tarçın çayı yapabilirsin öksürüğüne iyi gelir ilerlemesini önler en azından
Canim valla gecen haftalarda bizde oyleydik. Babamiz babannemiz dedemiz hepsi hastaydi. Babasi zaten evde maskeyle dolaştı. Zor oldu ama 1 hafta kucagina almadi hatta bikac gun yatakodasonda bile yatmadi. Babanne dedemizde 5gun fln ugramadi ama ya onceden mikrop gectiyse diye tedirgin oldum.Hasta biraz cins, ilk hasta olduğunda dedim ona ben maske tak çocuğa bulaştırma ellerini sık sık yıka diye ama dinlemedi, Dr a gitmiş Dr sprey veriyim yok kullanamam, ilaç veriyim ilaç içermiyorum diyomus, bende dayanamadım dr un sihirli değnek yokmuydu okus pokus yapar iyileştirirdi seni dedim, hiç titiz değil bu konuda
Ne guzel eeken geliyosun 12 de evde olmak. Keske oyle olsa ben hic dusunmem çünkü kiz zaten 10da uyanir daha yeni kahvalti yapti meselaSabahları saat 6da kalkıyoruz kızımla ben önce sütümü sağıyorum sonra k.altı yapıyoruz hep birlikte kızım da o sırada yerse biraz labneli kendi ekmeğinden yiyor ıhlamur çayıyla ıslanmış olarak.yemezse de başka birşey vermiyorum.sonra emzirip çıkıyorum.ben çıktıktan yarım saat kadar sonra kızıma sütün yarısını içirip uyutma çalışmalarına başlıyorlar saat 9-9.30 arası.10.30 gibi uyandı diyelim 11 gibi kalan sütü içiriyorlar ben de 12.15 gibi geliyorum genelde eğer geç kaldıysam elma filan veriyorlar ben gelene kadar. Bu arada sütümü biberonla veriyoruz aylardır lansinohun biberonu anne memesi sistemiyle çalışıyor meme reddi yaşamadık biberon yüzünden.
sen başladığında bebişin kaç aylıktı canım ben yarın iş başı yapıyorum. 7.5 aylık kızım çok memeye düştü zorlanıcam gibi. Bakalım nasıl bir düzen tutturucazSabahları saat 6da kalkıyoruz kızımla ben önce sütümü sağıyorum sonra k.altı yapıyoruz hep birlikte kızım da o sırada yerse biraz labneli kendi ekmeğinden yiyor ıhlamur çayıyla ıslanmış olarak.yemezse de başka birşey vermiyorum.sonra emzirip çıkıyorum.ben çıktıktan yarım saat kadar sonra kızıma sütün yarısını içirip uyutma çalışmalarına başlıyorlar saat 9-9.30 arası.10.30 gibi uyandı diyelim 11 gibi kalan sütü içiriyorlar ben de 12.15 gibi geliyorum genelde eğer geç kaldıysam elma filan veriyorlar ben gelene kadar. Bu arada sütümü biberonla veriyoruz aylardır lansinohun biberonu anne memesi sistemiyle çalışıyor meme reddi yaşamadık biberon yüzünden.
Bebek olduğu halde size gelmesinden belli canm cins olduğu ama 2 yaşındaki yeğenin bile hasta olsa oğlunun olmasından iyi en azından ilaç çorba vs etki eder. Uzak tutmaya devam ozmn canm başka yolu yokHasta biraz cins, ilk hasta olduğunda dedim ona ben maske tak çocuğa bulaştırma ellerini sık sık yıka diye ama dinlemedi, Dr a gitmiş Dr sprey veriyim yok kullanamam, ilaç veriyim ilaç içermiyorum diyomus, bende dayanamadım dr un sihirli değnek yokmuydu okus pokus yapar iyileştirirdi seni dedim, hiç titiz değil bu konuda
Ozmn erken yatır canm gerçi kaçta yatırıyorsun bilmiyorum da. Biz akşam 8-9 gibi yatıyoruz 6da ayaktayızNe guzel eeken geliyosun 12 de evde olmak. Keske oyle olsa ben hic dusunmem çünkü kiz zaten 10da uyanir daha yeni kahvalti yapti mesela
Ben 4 aylıkken başladım canm memeyi bırakacak diye korkularla başladım. Benimki stresimi emmeyerek protesto etti seninki emerek bırakmak istemiyor demekki şanslısın aslında :) mutlaka bir düzen kuruluyor Allah işimizin de eksikliğini göstermesin bu devirde napalımsen başladığında bebişin kaç aylıktı canım ben yarın iş başı yapıyorum. 7.5 aylık kızım çok memeye düştü zorlanıcam gibi. Bakalım nasıl bir düzen tutturucaz
Bende ihlamur ve bolca su veriyorum, odalara sarimsak koydum mikrop kiriyomus diye ve bi sabah bi akşam çay kasigiyla peditus veya dolven veriyorum. inşallah yakalanmaz zaten bronşit çocuk ağır atlatirCanim valla gecen haftalarda bizde oyleydik. Babamiz babannemiz dedemiz hepsi hastaydi. Babasi zaten evde maskeyle dolaştı. Zor oldu ama 1 hafta kucagina almadi hatta bikac gun yatakodasonda bile yatmadi. Babanne dedemizde 5gun fln ugramadi ama ya onceden mikrop gectiyse diye tedirgin oldum.
Hergun ihlamur cayi verdim suluguna koydum. Bol sarimsakli soganli pirasali sebze yemegi icine kemik suyu koydum. Ayrica kemik suyundan corba verdim. Bizde bil sogan sarimsak yedik ki ben sarimsak hic sevmem ama yedim hasta olmayayim diye cunku annemde ablamdaydi. Kiza bakacak kimse kalmadi.
Bol sarimsal ver cnm ben mamasina 3 dia fln koyuyodum aksam babasi bile cok fena kokuyor diyordu ama sukur ki olmadi haa birse tarhana ver o mucizevi bisey
Tabi ki ayni odada bulunmamalari da cok etkili ama kucuk cocuga nasil anlaticaksin
Haklısın canım ama buna annelik deniyor sanırım. ilk bebeğimde de aynısını yaşamıştım. işimle evim yürüyüşle 10 dakika ben daha kısaltabilmek için koşuyordum.Bakalım bu sefer ne yapıcam.ebruliki stres yapma canm valla hep kendimize zarar. Ben de her gün evden geç çıkıyorum kızımla daha çok ilgilenicm diye bu defa otobüse yetişmek için durağa koşuyorum, işten çıkınca da keza öyle işyerndekiler laf etmesin diye geç çıkıyorum ama durağa koşuyorum derken dizlerm ağrıyor artık ki kızım ben erken de gelsem geç de aynı şekilde eğleniyor oluyor babaannesi/anneannesiyle
Ahahaha aynı benHaklısın canım ama buna annelik deniyor sanırım. ilk bebeğimde de aynısını yaşamıştım. işimle evim yürüyüşle 10 dakika ben daha kısaltabilmek için koşuyordum.Bakalım bu sefer ne yapıcam.
Yok canım ikincide kıskanmak bir yana çok yorulduğun için biri yardım etse diye gözlerine bakıyorsun.Ahahaha aynı benöyle canm galiba annelikten yine sen bana göre tecrübelisin mesela ben kızımı herkesten kıskanıyordum kızım canım diye seslendiklerinde bile onu filan daha yeni yeni aşıyorum ikinci çocukta bu kadar kıskanç olmam herlde
Doğrudur canm bir de farkettim de kıskandıkça daha çok sıkıyorlar hırsla seviyorlar bebeğimiYok canım ikincide kıskanmak bir yana çok yorulduğun için biri yardım etse diye gözlerine bakıyorsun.
Ben kayınvalimdemle aynı binadayım canım.ilk bebeğim olduğunda herşeyini bana bıraksın niye karışıyor diye çok kızıyordum. Onunda ilk torunu.Neredeyse beni itip kendisi annelik yapacak düzeyde sahipleniyordu. Şimdi ikinci de olunca iyiki bişey dememişim diyorum onun yardımı olmasa başedemem. Yarın ikisini de ona bırakıcam. Gönlüm o konuda rahat gayet iyi bakıyor çocuklara . Bir de ben ne tembih eder ne kural koyarsam uyuyor .Doğrudur canm bir de farkettim de kıskandıkça daha çok sıkıyorlar hırsla seviyorlar bebeğimi
ne kadar şanslısın maşallahBen kayınvalimdemle aynı binadayım canım.ilk bebeğim olduğunda herşeyini bana bıraksın niye karışıyor diye çok kızıyordum. Onunda ilk torunu.Neredeyse beni itip kendisi annelik yapacak düzeyde sahipleniyordu. Şimdi ikinci de olunca iyiki bişey dememişim diyorum onun yardımı olmasa başedemem. Yarın ikisini de ona bırakıcam. Gönlüm o konuda rahat gayet iyi bakıyor çocuklara . Bir de ben ne tembih eder ne kural koyarsam uyuyor .
Ya resmen beni anlattın ben de birşey demiyorum ama eriyip gidiyorum vallaBen kayınvalimdemle aynı binadayım canım.ilk bebeğim olduğunda herşeyini bana bıraksın niye karışıyor diye çok kızıyordum. Onunda ilk torunu.Neredeyse beni itip kendisi annelik yapacak düzeyde sahipleniyordu. Şimdi ikinci de olunca iyiki bişey dememişim diyorum onun yardımı olmasa başedemem. Yarın ikisini de ona bırakıcam. Gönlüm o konuda rahat gayet iyi bakıyor çocuklara . Bir de ben ne tembih eder ne kural koyarsam uyuyor .
Merhaba mandalina cok asidik bir meyvedir ve +1 yas dır 1 yastan once verilmeli alerji olmasa gözle görmüyoruz sonucta iç organlarını malesef bazı anneler ben verdim bırsey olmadı diyor ama gençlik yıllarında ortaya çıkacak bir mide problemi olabilir kendimden biliyorum annem bana herşeyi vermıs tabi eskiler bilmiyor vitamin diyip diyip vermişler suan annem sagolsun mide problemim cok fazla orta okuldan beri ne yersem dokunur lütfen sizde 1 yastan once vermeyin naçizane tavsiyemMandalina neden vermemeliyiz acaba ben pütürlü veriyorum blw + kendim veriyorum baya pütürlü şekilde hatta kakasinda cikiyo yediği :) acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm inek sütü keçi sütü vermiyorum ama inek sütünden yoğurt yapıp veriyorum bu dogrumu mandalina verdim ben çok pişman oldum şimdi
Cok yanlış bir tanım olmus o zaman :) üstelik cocuk drları beslenme uzmanı değiller bu konuyu beslenme uzmanınızla konuşmalısınız eğer ek gıdaya fazla ağırlık verirseniz anne sütünü oldukça azaltır hatta kesebilir bile cok cok yanlış 6 7- aylık bir Bebek tadım zamanlarında olmalı kesinlikle oyle 3 öğün yemekler püreler verilmemeli sonra çocuğum gece huzursuz neden deniyor çocuğun midesi rahat degıl cunku saglık bakanlığına bu konuda cok cok yetersiz buluyorum 30-40 sene önceki seyleri hala annelere yanlış yanlış sunuyorlar...http://ailehekimligi.gov.tr/salk-ve-bakm/268-bebek-beslenmesi-.html ayrıntılı olarak yazılmış.gerekli bilgileri veriyor ek gıda değil tamamlayıcı besin tanımı kullanılıyor .
püre konusunda cok haklısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?