• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Hepimize "maşallah canım bence anne.suti almadigi.icin değildir mama alanlar.da uzun.olabiliyor.
Belli olmiyot bu.isler..seninki.de.ergenikte.boy.atabilir,

Bizim de kat kaloriferi var
Evimiz.cati kati ve ciddi bi.yalitim.yok
Evin ici.20 ~22.derece.civarinda oluyor.daha.sicak.değil

10 kiloyla Oyy tooss tos.ne.guzel minciklanir.simdi bu.oglan maşallah yaa :)
Benim.kızın da oturunca cikan.bir göbeği var
10 kilo değil teyzesi 10 kilo 900 gr, 11 kilo diyecen kisaca, valla çok güzel minciklaniyor pamuk gibi tosunum

alerji çok ciddi bişi değil canım
kücükken bende de vardı. çok yumurta yeyince kabarırdım. sonra geçti.
doktora yine de söylerim ama yararı açısından 9. ay aşısını yaptırırım. bir kaç gün kabarır sonra geçer diyorum. çok ciddi reaksiyon göstermiyor çünkü.
Yaptırma diye söylemedim canım yumurta alerjisi olunca erteliyorlar diye biliyorum o aşıyı

dün bebeğimin vücudunda kırmızı kırmızı lekeler çıktı. nerdeyse tüm vücudunda var. dr a resmini attım. alerjik gibi görünüyor, takip edelim dedi. bebeğe farklı bişey verdiğinizde alerji tepkisini hemen verir mi birkaç gün sonra mı verir biliyor musunuz? hafta içi karnıbahar katmıştım yemeğine, bişey olmadı, cuma, cumartesi de verdim. acaba o mu yaptı? ama birkaç gün önce de vermiştim. fikriniz var mı bu alerji işi nasıl oluyor
Canim 3 gün içinde çıkar alerji. Ama aşırı sıcak ve sıcak su banyosu da döküntü yapar. Biodermanin döküntü kremi var bebekler için onu denedin mi hiç çok başarılı

Kizlar bende herhalde uzun olacak dedim doktoruna. Doktoru ilk 2 yıl genetik faktörler etkilemiyor dedi.
Bu arada balık çorbası İçmesi ne güzel. Ben direk balık vermiştim somon sevmedi fazla yağlı geldi galiba. Ama levrek seviyor.
Bu arada güzel bir.balik çorbası tarifi bilen varsa bizimle paylaşsa mutlu olurum:KK68::KK68:

Kizlar bende herhalde uzun olacak dedim doktoruna. Doktoru ilk 2 yıl genetik faktörler etkilemiyor dedi.
Bu arada balık çorbası İçmesi ne güzel. Ben direk balık vermiştim somon sevmedi fazla yağlı geldi galiba. Ama levrek seviyor.
Bu arada güzel bir.balik çorbası tarifi bilen varsa bizimle paylaşsa mutlu olurum:KK68::KK68:
ben de merak ediyordum canım şu uzama işini paylaştığın için sağol canım

10 kilo değil teyzesi 10 kilo 900 gr, 11 kilo diyecen kisaca, valla çok güzel minciklaniyor pamuk gibi tosunum
tamam tamam annesi 11 kilo :KK22::KK68::KK68:

Yaptırma diye söylemedim canım yumurta alerjisi olunca erteliyorlar diye biliyorum o aşıyı
hmm tamam canım söylerim doktora. erteliyorlarsa erteletirim tabii

bugün ton balıgı salatası yiyorduk akşam yemeginde.
bir de blgur pilavımız vardı
yogurtla karıştırıp onu verdik, yiyordu.
sonra baktık salataya bakıyor. ee yeşillik veremeyeceğimize göre. aslında ton balıgı vermek istemiyordum
küçük balıkları civa oranı düşük diye daha çok öneriyorlar ama. ton balığı verdimo_O
bayılarak yedi valla çok tatlıydı :KK50:
en kısa zamanda küçük balık mümkünse pişirip vereceğim, bayılıyor :KK14:

Canim 3 gün içinde çıkar alerji. Ama aşırı sıcak ve sıcak su banyosu da döküntü yapar. Biodermanin döküntü kremi var bebekler için onu denedin mi hiç çok başarılı

Hiç krem kullanmadım cnm, doğumdan bu yana banyodan sonra zeytinyağı sürüyorum. Kıllı olmasın da bu yüzden:) bgn daha hafiflemişti döküntüleri. Geçecek gibi, inş geçer de bişi kullanmaya gerek kalmaz. Ve umarım alerjik değil de sıcaktan falan olmıştur

Canim ilk cocugun mu ne kadar cesaretlisin oyle valla insan korkuyo zararli seyler sonucta evet bebek o daha istahli olduğu icin maşallah :nazar:

yemek istiyo ama bence dikkat etmelisin
Evet ilk bebegim.
Pek.pimpirikli.degilim ben. Öyle olmayi da sevmem.
Saglikli,onun için iyi.diye.yaptigim mamalari.yemedi.
Yetiskin.yemegi.yiyor.
Ac mi.kalacak , biz.ne.yersek onu.yiyor, hepsi.ev yapimi. Yeterince dikkat ediyorum yediklerinin doğal olmasina.
Mesela hiç rafine seker.vermem, hep.az.pekmezle.tatlandiririm. yada meyve.yoğurdu ev yapimi.
Korkmuyorum valla,.gayet rahatım :))
Azicik ton.baligi.tatti yahu :))

Son düzenleme:
Kizma :) sadeceton balığı icin demedim sizin corbalardan da iciyo ya onu da kast ettim tabi annesi olarak en iyisini düşünüyorsun buna hic suphem yok benimki sadece bi oneriydi canım
Evet ilk bebegim.
Yetiskin.yemegi.yiyor.
Ac mi.kalacak , biz.ne.yersek onu.yiyor, hepsi.ev yapimi. Yeterince dikkat ediyorum yediklerinin doğal olmasina.
Mesela hiç rafine seker.vermem, hep.az.pekmezle.tatlandiririm. yada meyve.yoğurdu ev yapimi.

Evet ilk bebegim.
Yetiskin.yemegi.yiyor.

LargeGemini LargeGemini valla ben de çok pinpirikli değilim bu konuda, oğlum %90 oranında anne sütüyle besleniyor ama özel yemek bi kaç kere anca yaptım sevmedi zaten, tuzu ve yağı olabildigince azaltıyorum da bişeye gözü düşerse de veriyorum birazcık, bugün tava pişisi yaptım mesela bize yağda kizarttim oğluma da incecik hamur içine tuzsuz cokelek koyup yağsız kizarttim bayıla bayila yedi, bebek yemekleri hiç lezzetli gelmiyor bana, sanki cocuklarda tiksiniyor da o yüzden istahsiz oluyorlar gibi düşünüyorum. Valla ben kv ile birlikte buyutuyorum belkide o yüzden rahatım yanımda dağ gibi tecrübe var

kızlar bebeğimle her gece aynı sorunu yaşıyorum. daha doğrusu her uyutmamda.... sallayarak veya emzirerek uyutuyorum. bir ara uykusu gelip mayışmaya başladığında yatağına koyuyordum uyuyordu ama bu çok uzun sürmedi, sonrasında iki üç gece çok zorlu geçti uyumadı bir türlü derken yine sallamaya emzirmeye başlattım uyuması için...

şimdi ise sallıyorum uyuyor, alıyorum kucağımdayken mızmızlanmaya başlıyor, yatağa koyuyorum, başlıyor ağlamaya yüzüstü dönüp kaldırıyor kafayı uyanıyor. alıp emziriyorum, uyuyor. yatağa koyuyorum yeniden uyanıyor. bazen bunu 5 kere falan tekrarlıyoruz. ben mi kaldırıp yatağa koymayı beceremiyorum anlamadım.

bazı anneler uyurken bebeğin üstünü bile değiştiriyor. ama bende ne mümkünnnn... üstünü açtığında örterken bile uyancak diye endişe ediyorum. bazen battaniyesi altında kalıyor, sıkıyosa o battaniyeyi al da üzerine ört...

Canim ben yalnızim cok zorlanıyorum bu konuda bende cok pinpirikli değilim sadece tuz icin demistim aslında hani bir yaşına kadar yasak ya doktorlar basbas bagiriyo arkadaşa dikkat etmesini soyledim sadece verme demedim ki haddim degil cunku her anne bebegi icin en iyisini dusunuyo zaten

He benimde yanlışlarım cok oluyo arkadaşlar cok uyardi burda sonucta ilk çocuk ve kimsem yok birilerin bana tavsiyeleri altın nihayetinde

Rabbim bebeklerimizi korusun inşallah o kadar tatlilar ki hele o kokuları her seye bedel :anne:
LargeGemini LargeGemini valla ben de çok pinpirikli değilim bu konuda, oğlum %90 oranında anne sütüyle besleniyor ama özel yemek bi kaç kere anca yaptım sevmedi zaten, tuzu ve yağı olabildigince azaltıyorum da bişeye gözü düşerse de veriyorum birazcık, bugün tava pişisi yaptım mesela bize yağda kizarttim oğluma da incecik hamur içine tuzsuz cokelek koyup yağsız kizarttim bayıla bayila yedi, bebek yemekleri hiç lezzetli gelmiyor bana, sanki cocuklarda tiksiniyor da o yüzden istahsiz oluyorlar gibi düşünüyorum. Valla ben kv ile birlikte buyutuyorum belkide o yüzden rahatım yanımda dağ gibi tecrübe var

Bayanlar aslında bebeklerimizin seveceği gıdaları bir anlamda biz seçiyormuşuz. Sadece anne sütü aldığı dönemde biz ne yersek sütün tadına o geçiyormuş. Dolayısıyla ek gıdaya geçince ilk altı ayında süttten aldığı tadları hemen seviyormuş.

Kizma :) sadeceton balığı icin demedim sizin corbalardan da iciyo ya onu da kast ettim tabi annesi olarak en iyisini düşünüyorsun buna hic suphem yok benimki sadece bi oneriydi canım
Yok yahu niye kizayim ki. :))
Valla bende.basta vermeyeyim diye inat ettim.
Tussuz ayırdıklarımi yemedi.
Annemde beni corbayla büyütmüş,
Ev yapimi herseye evet benden. Yeterki paketlenmis hazir.gida olabildiğince az olsun..

Valla yemiyor canım. Bizde de sute devam zaten. Bunlar tadimlik.
1 yemek.kasigi ndan cok yemez
Tuzsuz şekersiz mamalara hayir dedi.
Bir sürü malzeme aldim eve mamalar.için ama kaldi,
Sabah kendine özel yaptigim peyniri pekmez ve.yogurtla veriyorum
Ayri.yedigi bi o :)
Ayrica bende.yalnızım..

kızlar bebeğimle her gece aynı sorunu yaşıyorum. daha doğrusu her uyutmamda.... sallayarak veya emzirerek uyutuyorum. bir ara uykusu gelip mayışmaya başladığında yatağına koyuyordum uyuyordu ama bu çok uzun sürmedi, sonrasında iki üç gece çok zorlu geçti uyumadı bir türlü derken yine sallamaya emzirmeye başlattım uyuması için...

şimdi ise sallıyorum uyuyor, alıyorum kucağımdayken mızmızlanmaya başlıyor, yatağa koyuyorum, başlıyor ağlamaya yüzüstü dönüp kaldırıyor kafayı uyanıyor. alıp emziriyorum, uyuyor. yatağa koyuyorum yeniden uyanıyor. bazen bunu 5 kere falan tekrarlıyoruz. ben mi kaldırıp yatağa koymayı beceremiyorum anlamadım.

bazı anneler uyurken bebeğin üstünü bile değiştiriyor. ama bende ne mümkünnnn... üstünü açtığında örterken bile uyancak diye endişe ediyorum. bazen battaniyesi altında kalıyor, sıkıyosa o battaniyeyi al da üzerine ört...
Canim bu ara butun bebekler ayni sanirim yapabilirsen besiginde uyutmayi dene

Benimkide öyle canim, kendisi uyurdu artik uyumuyor
Ac.ise emerek yoksa hafif sallayarak uyur.
Yatagina hemen koymam biraz.drinlesir uykusu öyle,
Benimkide.hemen.uyaniyir çünkü
Cok bozuldu duzeni cok
Cikmayan.dis.yüzünden

Back