• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ben salona halı örtüsü aldım. halıyı yıkattıktan sonra. örtü serili şuanda. 2 haftada bir çıkarıp yıkamayı düşünüyorum. çünkü bizim sıpa koyduğum yerde durmuyor illa dışarılara çıkacak. gidip gidip elleriyle yere vuruyor ne anlıyorsa :KK48:
Güle güle kullan canm ben de almayı düşünüyorum makinede yıkarım diye :) peki internetten filan mı aldın?
Aynı bizim sıpa da öyle gidip laminanta vuruyor şıp şıp ve daha rahat kayıyor diye sürünüyor halı üstünde pek durmuyor gerçi de yine de halıların temiz olması önemli :anne:

ben de halıları yıkatmayı düşünüyorum ama kurur mu ne zmn gelir diye endişelendim. bir de hepsini birden veremem bir odadakini veriyim, o odaya diğer odadakini seriyim yerler boş kalmasın diyorum. bebiş geziyor çünkü. halının üzerine battaniye seriyordum ama artık sermiyorum çünkü çoğu zaman halının dışında kalıyor

Canim mm bilmiyorum da 6 da 1 oranında dedi
Canım bizimki de üfürüm olayıyla farkedildi. ben 1. ayında eko yaptırdım 3 mm çıktı. Tabi korktuk ve bir doktora daha gittik. Olağan durumlarmış. anne karnında zaten delik olurmuş. doğduğunda yavaş yavaş kapanması gerekirmiş. eğer delik olmazsa anne karnında kan akışında sıkıntı olurmuş. bizimki zamanında kapanmayanlardan.
deliğin boyutu önemli çünkü 6-8 mm den büyük olanların kapanma ihtimali daha düşük oluyormuş. ama korkulacak yine bir durum yok. herhangi bir sıkıntı yaratmıyormuş. yani ömrü boyunca bu şekilde devam edebilirmiş. hayatına etki eden herhangi bir durumu yokmuş. sadece tek olumsuz yanı, her sene eko çektirmesi gerektiği. büyümediği kontrol altında olmalı diye.
biran önce eko yaptır bence canım.

Güle güle kullan canm ben de almayı düşünüyorum makinede yıkarım diye :) peki internetten filan mı aldın?
Aynı bizim sıpa da öyle gidip laminanta vuruyor şıp şıp ve daha rahat kayıyor diye sürünüyor halı üstünde pek durmuyor gerçi de yine de halıların temiz olması önemli :anne:
yok canım real marketlerinden aldım. çok basit ve ucuz bir şey. normal örtüden farkı, altında plastik gibi bir şey var. ıslanınca tutuyor yani kolay sızdırmıyor halıya. üstü bildiğin pamuk ama.

Kizlar bisey sorucam ben yogurt mayaladim yogurdun tadi cok guzel kivami kafami karistirdi sizinkide mi boyle oluyo acaba .

Maras dondurmasi nasil kivamlidir hani uzar biraZ ya onun gibi kaşar eridiginde lastik gibi uzar ya buda lastik gibi degilde maraş dondurmasi gibi kivami bunun nedeni nedir baybi mix ile yaptigim icin mi

Bilenler yada fikri olanlar cevap yazarsa cok sevinirim

Kizlar bisey sorucam ben yogurt mayaladim yogurdun tadi cok guzel kivami kafami karistirdi sizinkide mi boyle oluyo acaba .

Maras dondurmasi nasil kivamlidir hani uzar biraZ ya onun gibi kaşar eridiginde lastik gibi uzar ya buda lastik gibi degilde maraş dondurmasi gibi kivami bunun nedeni nedir baybi mix ile yaptigim icin mi

Muhtemelen canım baybi mix ile mayaladığın için o şekilde uzamıştır. hazır yoğurt ile mayalanınca da o şekilde uzuyor bu nedenle ben maya olarak ev yoğurdu ile yapınca güzel oluyor.

Hazır yoğurt ile mayalandığında böyle olabiliyor canım. Şimdi yaptığın yoğurttan tekrar mayalarsan daha güzel bir yoğurt olur.
Ben Pınarın organik yoğurdundan mayaladığımdan tekrar mayaladım.

Kızlar 7. Ay kontrolüne giden var mı? Kilo boy ölçümleriniz nasıl?
Ben doktorumuza kızdığım için gitmedim. Yarın yağmur olmazsa sağlık ocağına gidip ölçüm yaptırcam.

Guzel oldu aslinda kivamida his gozukuyo sadeceilk defa boyle biseyi gordugum icin dedim acaba bi gariplik ki var artik kendimiz icin dee evde mayalamayi dusunuyorum
Muhtemelen canım baybi mix ile mayaladığın için o şekilde uzamıştır. hazır yoğurt ile mayalanınca da o şekilde uzuyor bu nedenle ben maya olarak ev yoğurdu ile yapınca güzel oluyor.

Hazır yoğurt ile mayalandığında böyle olabiliyor canım. Şimdi yaptığın yoğurttan tekrar mayalarsan daha güzel bir yoğurt olur.

Kızlar 7. Ay kontrolüne giden var mı? Kilo boy ölçümleriniz nasıl?
Ben doktorumuza kızdığım için gitmedim. Yarın yağmur olmazsa sağlık ocağına gidip ölçüm yaptırcam.
Canm ben de gitmedim ama evde ölçüm yaptım 7500 gram ve 72 cm geçen aya göre 1 cm uzamış ve 300 gr almış..

baby mixle yaptığın için canım. ben de bir kere hazır yoğurttan mayalamı.tım aynen o şekilde oldu. bence çevrende bi yerde mayalık verecek vardır onunla dene. hazır herşey bebeklere vermek için fazla katkılı sonuçta

canım pınarın organik sütü ve organik yoğurdu , organik değil. organik olan hiçbir yoğurt 4 günden fazla kalmaz bozulur. ayrıca etko sertifikası lazım.

canım pınarın organik sütü ve organik yoğurdu , organik değil. organik olan hiçbir yoğurt 4 günden fazla kalmaz bozulur. ayrıca etko sertifikası lazım.
Organik tarım sertifikası var ama ? Neye güveneceğimizi de şaşırdık iyice. Organik ürünler satan bir mağaza var evin yakınında oradan maya isteyeyim en iyisi. Eczanelerde probiyotik numune de alınıp yapılabiliyormuş ama doktora sormadım. Pınar organik doktor tavsiyesiydi. Öyle alıp mayalamıştım

Bence eski usul sütçüden komşudan falan alıp mayalayın. Ben hep meyve Sebzesini organik pazardan alıyorum, pirinçti undu vs onları da organik sertifikalı alıyorum ama yine de tam güvenmiyorum.

Yoğurdu bir keresinde organik sertifikalı ekolojimarketin aldım, sonra ondan mayaladım. Mayaladığım yoğurt sakız gibi uzadı. Eğer gerçekten doğal olsaydı uzamazdı. Hazır yoğurttan mayalananlar hep öyle oluyor. Tabi birdaha annemden aldığım mayaya devam ettim.

Ayrıca bizim çoğu organik sertifikalı ürünlerin içeriğinde bişi yazmıyor ama bir kere ikea da org sertifikalı reçeller vardı. İçindekilerde jelleştirici olduğu yazıyordu. Biz o sertifikayı görünce katkısız falan sanıyoruz ama maalesef öyle değil.

Ama dediğim gibi ben yine de kötünün iyisi diyerek yine de alıyorum. Bir süre daha mümkün oldukça öyle yapıcam

Organik tarım sertifikası var ama ? Neye güveneceğimizi de şaşırdık iyice. Organik ürünler satan bir mağaza var evin yakınında oradan maya isteyeyim en iyisi. Eczanelerde probiyotik numune de alınıp yapılabiliyormuş ama doktora sormadım. Pınar organik doktor tavsiyesiydi. Öyle alıp mayalamıştım
nohut mayası duydun mu canım geçenlerde zahide yetişin programında ümit aktaş diye bir doktor anlatıyordu. araştır bence. ben 4 yıldır yoğurdumu kendim mayaladığımdan kendi mayama oluştu.

Kizlar dr süte hangi mayayi koyarsan yoğurt o olur demişti, yani açık süt alır kaynatırsin mayası hazır yogurtsa oda hazır yoğurt olur, evde kendi mayanizi yapmakta mümkün nohuttan yapıyorlar

Back