2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Yok canım hep böyle benim oğlan geçmiyor
Ben ona şöyle bi çözüm bulmuştum kucağımda uyuyup kaldığında 1 saat filan öyle duruyordum ki uyusun bende de biraz süt olsun diye.ya da ağladığında meme vermek yerine tok olduğunu biliyorsam gezdiriyodm kucağımda.gündüzleri başka türlü uyumayıp ağlıyodu bide uykusu olduğu için :)

merhaba kızlar,
gaz ve kaka yapamama olayı gerçekten yıpratıyor bebekleri, umarım 3. ayda geçiyordur. Hep birlikte bi rahat ederiz bu konuda.
Kilolar konuşulmuş, doğumdan sonra kilo alan bi ben varım sanırım :KK53: hamilelikte çok kilo almamıştım hani yarısı bebek doğunca gitti, sonra bebeği iyi besleyim derken kendimi beslemişim :kızgın: hiç bir kıyafetime sığamıyorum, bakalım bayramda nasıl olacak, yazın ne olacak..:KK23:

bir de bir sorum var tecrübeli annelere. Hani banyo yaptırırken kulakları kapatıyoruz ya su kaçmasın diye, ki ben onu da pek beceremiyorum su kaçıyor arada ya neyse. Ne zamana kadar böyle dikkat etcez? Bi yerden sonra rahat yıkayabiliyor olmalıyız dimi? ne zaman ki? bilen var mı?
Canım doğduğundan beri kendi başıma yıkıyorum.kulağınıda hiç kapatmadım.suda kaçmadı hiç şükür.dikkat edersen bişey olmaz canım merak etme.

Ben ona şöyle bi çözüm bulmuştum kucağımda uyuyup kaldığında 1 saat filan öyle duruyordum ki uyusun bende de biraz süt olsun diye.ya da ağladığında meme vermek yerine tok olduğunu biliyorsam gezdiriyodm kucağımda.gündüzleri başka türlü uyumayıp ağlıyodu bide uykusu olduğu için :)

Canim kucagimda tutunca benimkide uyuyor ama su sıralar evde öyle çok iş varki daha bayram temizliği yapamadık çocuk yüzünden, karni tok biliyorum gezdiriyorum ama mümkün değil çığlık cıglıga ortalığı yıkıyor resmen, birde sinir var o minnacik boyunda anlatamam, cok aglatirsam memeden alıyor sinirini çekip çekip uzatıyor sıpa, karnımı ağrıyor acaba dili yokki söylesin yavrum

Merhabaaaa. Çok dertliyim ben yaaa az evvel sunnet on muaynesinden geldik. Hemen edelim dedilerde kactim bayram gecsin diye. Bayramdan sknrada 2. Ay asilarimiz var atesli olur dedim. 16 temmuza randevu aldim. Sunnet yaptiean varmi. Bi esim bi ben bu koca şehirde aceba bi becerirmiyizki. Ne yaosam bilemedim annemi cagirsammi. Korkuyorun ben yaa cok ta duygulyyum.

hangi yöntemle sünnet yaptırmayı planlıyorsunuz? ankarada mı olacak sünnet, nerde? biz de bayram sonrası cumartesine randevu aldık ankarada alisklamp için. Bir de ön muayene mi oluyormuş.. ben onu bilmiyordum.. şu an 45 günlük o zaman da 52 günlük olacak. Çok mu erken acaba diye tereddütlerim var bi yandan. Bi yandan da hatırlamasın hiç çok hareketlenmeden olsun bitsin istiyorum.Sonuçta hastaneden çıkmadan yaptıran da var, 40ı çıkmadan yaptıran da.
İşte tam iyileşme sürecinde 2. ay aşıları olacak. Umarım bu süreci kolay atlatabiliriz hayırlısıyla. Bi de evimizde olsak akşama kadar bez bağlamam istediği yere işesin kakasını yapsın temizlerim diyordum şimdi misafirlikte olcaz, bez bağlamadan da olmayacak o nasıl olacak ben de ona takılmış durumdayım..

39 gunlukken dikisli yontemle yaptirdik. Sadece ilk gun 2 3 cisibi yaparken biraz agladi. Lokal uyusturuldu. Sonrasinda krem surup bezi kullandik. 1 buyuk boy alabilirsiniz bez. Prima kullaniyoruz 3 numaraya yeni gectik o yuzden buyuk bez almadi.m. hastaneden cikarken bezini bagladik. Yarim saat hastanede kaldik. Dikisli yontem icin mutlaka cocuk cerrhana yaptirin. Diger yontem cok yeni oldugu icin tercih etmedik

Anneler ben 1 ay asisı için dün bebemi götürcektim unuttum. Sağlık ocağı haftasonu ve bayram dolayısıyla kapalıolacak ya 1 ay uzamis olacak .bisey olur mu ya geç kalmış olur muyum 40 ında yaptırsam

Gunaydin anneler:) rotavirusu yaptiran bitun annelere bi sorum olacak bir kereligine mahsus bi aşı mi nerden aliniyo saglik ocaginda yapilmiyo demisti birkac arkadas bu konuda beni aydinlatabilecek varmi :KK5:

Kızlar bizim 11 gün oldu sünnet ettireli.eşimle tek başımıza gidip yaptırdık.alisklampla yaptırdık.3 gün sonra klampı çıkarttırdık.şimdi gayet iyi hiç bi sıkıntı yaşamadık.ben bu yöntemi tavsiye ederim.ürolog yaptı sünneti.hatta isterseniz dikişli yapıyım dedi ama biz öncesinde araştırmıştık onun için tercih ettik.kendiside bunu tavsiye etti.lazeri kesinlikle önermiyolar aklınızda olsun.

Canım rota virüsü aşısı uç doz ilkini iki aylık asimizls beraber yaptırdık eczanede aldık sağlık ocağında hemşire ağzına damlatti soğuk aşı İnciri içinde olduğundan dolayı eczaneye bir kaç saat öncesinden söylersen depodan getiriyorlar diğer dozlar uç aylık ve dört aylıkken yapilacak

Gunaydin anneler:) rotavirusu yaptiran bitun annelere bi sorum olacak bir kereligine mahsus bi aşı mi nerden aliniyo saglik ocaginda yapilmiyo demisti birkac arkadas bu konuda beni aydinlatabilecek varmi :KK5:

Cnm ben oğluma yapmıştım kendim de hemşire olduğum için evde kendim yaptım zaten ağızdan veriliyor damla olarak ve 3 değil 2 doz olanı dr lar öneriyor. Hatta şimdi kızıma da yapicam onun dr da 2 doz önerdi 3. Ay ve 5. Ay olarak :KK66:

Anneler ben 1 ay asisı için dün bebemi götürcektim unuttum. Sağlık ocağı haftasonu ve bayram dolayısıyla kapalıolacak ya 1 ay uzamis olacak .bisey olur mu ya geç kalmış olur muyum 40 ında yaptırsam
aşıya gittiğimizde bizimle beraber bir erkek bebek vardı. grip olmuş. hemşire; "gripli çocuğa yapmayalım annesi, iyileşsin bir hafta sonra getir sen" dedi. aşı yapmadı. bir hafta-10 günlük gecikmeler sorun olmuyor demek ki, arayabiliyorsan doktorunu arayıp sor istersen.

Ne icin yapiliyo bu aşi peki birde fiyati nekadar ?
Canım rota virüsü aşısı uç doz ilkini iki aylık asimizls beraber yaptırdık eczanede aldık sağlık ocağında hemşire ağzına damlatti soğuk aşı İnciri içinde olduğundan dolayı eczaneye bir kaç saat öncesinden söylersen depodan getiriyorlar diğer dozlar uç aylık ve dört aylıkken yapilacak

Cnm ben oğluma yapmıştım kendim de hemşire olduğum için evde kendim yaptım zaten ağızdan veriliyor damla olarak ve 3 değil 2 doz olanı dr lar öneriyor. Hatta şimdi kızıma da yapicam onun dr da 2 doz önerdi 3. Ay ve 5. Ay olarak :KK66:

Buzlukta 3ay dayanabiliyor süt saklam posetlerinde.
3ay boyu kullanmazsam ömrü dolani atarsin biliyorsundur zaten.
Asetatli kalemle tarih at süt posetlerine sagdığında.
Oda sıcaklığında ılık su içinde eriyince ilerde lazım olursa verirsin.

Aslında anne sütünün yapısı bebeğin ihtiyacına göre değişiyor.
Ben sağmıyorum o yüzden.

Çalışacak mısın neden sagiyorsun?
Yani ilerde ihtiyaç duyarsin diye mi?

Memeler terbiye olmalı artık gereği kadar üretmeli bebeğin emdiği kadar.
Zaten emerken de üretiliyor.
Canim benim sütum biraz fazla bebek emerken genzine kaçıyor çok tanzikli geliyor diye sagiyordum.sagdigimi da gün içinde biberonla vereyim dedim ama biberonu istemedi. Evet memurum ben ağustos ayında sonu doğum iznim bitiyor o zamana kadar biberona alışması lazim ben evde yokken günde bir sağdığım sütü içer diye.buzdolabına stok yaptim dediğin gibi de işte şimdilik çok da ihtiyaç duymuyoruz kullanmaya yazık ömrü kısalıyor sutlerin ziyan oluyor çevremdeki yeni doğum yapmış annelere teklif ettim al içir diye sanırsın hakaret ettim çok alındılar...

Merhabaaaa. Çok dertliyim ben yaaa az evvel sunnet on muaynesinden geldik. Hemen edelim dedilerde kactim bayram gecsin diye. Bayramdan sknrada 2. Ay asilarimiz var atesli olur dedim. 16 temmuza randevu aldim. Sunnet yaptiean varmi. Bi esim bi ben bu koca şehirde aceba bi becerirmiyizki. Ne yaosam bilemedim annemi cagirsammi. Korkuyorun ben yaa cok ta duygulyyum.
Canim nisan annelerini de takip ediyorum ben orda bir çok anne sünnet yaptırdı oraya yazıp deneyimlerini öğren istersen. Korkma canım biz anneyiz herseyin üstesinden gelebiliriz :)))

C
hangi yöntemle sünnet yaptırmayı planlıyorsunuz? ankarada mı olacak sünnet, nerde? biz de bayram sonrası cumartesine randevu aldık ankarada alisklamp için. Bir de ön muayene mi oluyormuş.. ben onu bilmiyordum.. şu an 45 günlük o zaman da 52 günlük olacak. Çok mu erken acaba diye tereddütlerim var bi yandan. Bi yandan da hatırlamasın hiç çok hareketlenmeden olsun bitsin istiyorum.Sonuçta hastaneden çıkmadan yaptıran da var, 40ı çıkmadan yaptıran da.
İşte tam iyileşme sürecinde 2. ay aşıları olacak. Umarım bu süreci kolay atlatabiliriz hayırlısıyla. Bi de evimizde olsak akşama kadar bez bağlamam istediği yere işesin kakasını yapsın temizlerim diyordum şimdi misafirlikte olcaz, bez bağlamadan da olmayacak o nasıl olacak ben de ona takılmış durumdayım..
CaNim ikinci ay aşısından o kadar korkmayın biz üç gün önce olduk çok şükür hiç rahatsız etmedi yanlız aşıyı olur olmaz eve gelince hemen calpol (bebekler için olan ) verdim hem ateşi çıkmadı hem de iğne yerlerinin ağrısını aldı.

Calpolu doktor mu onerdu yoksa kafaya gore mi aldin canim biz 14 temmuzda ikinci ay aşısini yapcaz hic agri kesici yok hemsireye mi sorsam hangisini alim die yoksa kafaya gore gidip eczaneden calpol mu alsam
C

CaNim ikinci ay aşısından o kadar korkmayın biz üç gün önce olduk çok şükür hiç rahatsız etmedi yanlız aşıyı olur olmaz eve gelince hemen calpol (bebekler için olan ) verdim hem ateşi çıkmadı hem de iğne yerlerinin ağrısını aldı.
p

Sünnet küçükken çok rahat oluyo canım. Sünnet olan yeri karton çay bardağının altını kesip yerleştiriyorlar kenarlarını sargı bandıyla yapıştırıyorlar. Üstüne bezini bağlıyorsun. Deymiyo böylece. Sünnet olurken ben ve eşim tuttuk oğlumuzu . Pipisinin etrafına iğne yaptılar . 15 dakika bekledik uyuştu ve şişti. Böylece rahatça deriyi kesip aldılar. Oğlum korkudan çok ağladı. Odadan çıkınca hemen sustu. Fitil ağrı kesici falan yazdılar ağlarsa diye ama hiç vermedim ağlamadı bi daha çünkü

Canim benim sütum biraz fazla bebek emerken genzine kaçıyor çok tanzikli geliyor diye sagiyordum.sagdigimi da gün içinde biberonla vereyim dedim ama biberonu istemedi. Evet memurum ben ağustos ayında sonu doğum iznim bitiyor o zamana kadar biberona alışması lazim ben evde yokken günde bir sağdığım sütü içer diye.buzdolabına stok yaptim dediğin gibi de işte şimdilik çok da ihtiyaç duymuyoruz kullanmaya yazık ömrü kısalıyor sutlerin ziyan oluyor çevremdeki yeni doğum yapmış annelere teklif ettim al içir diye sanırsın hakaret ettim çok alındılar...
Keşke herkes senin gibi düşünsede verse süt annelik dinimizde var sonuçta . Kanserli hastalara bile bazen anne sütünü öneriyorlar demekki ne denli şifalı

Cnm ben oğluma yapmıştım kendim de hemşire olduğum için evde kendim yaptım zaten ağızdan veriliyor damla olarak ve 3 değil 2 doz ilanı dr lar öneriyor. Hatta şimdi kızıma da yapicam onun dr da 2 doz önerdi 3. Ay ve 5. Ay olarak :KK66:
Ne icin yapiliyo bu aşi peki birde fiyati nekadar ?

Zehirli ishal olmasınlar diye, fiyatı 152 lira diye biliyorum...

Back