ben de umudum yok diye söylemedim bile. hastaneden pek umutlu değilim cünkü. dogumhaneyi ya da hasta odasını bile göstermediler. gezmek istedim önceden. öyle bi uygulamamız yok dediler bana. vzgeçtim :)
doktorum o hastanede diye orada dogurmayı düşünüyorum açıkçası içime çokta sinen bir yer değil. eh işte. ortalama bir hastane.
2. si için aslında ümidim var. bebek dogar dogmaz orada israrcı olabiliriz. bebişi bakım için hemen annesinden ayırıyor hemşireler. bir an önce işlerini bitirmek için. öyle okumuştum. ama en azından bi tanışmak isterim yavrumla. dogar dogmaz yabancı kollarda olmamalı..
ve dediğin gibi dogal dogum istediğinde fiyatı da ona göre oluyor. o tür alternatifleri degerlendiremem ne yazık ki.
benim doktorum bebişim 3 hafta önce makat geliş iken sezaryen olabilir demişti ilk. bekleyelim ama pek umidim yok dedi ama bekledik döndü yavluş. onun haricinde suyu vs iyi deyince günüm doldugu halde bekliceksin yapacka bişi yok dedi.
planlı sezeryanler bana ham meyveyi dalından koparmak gibi geliyor. bebişi hazır olmadan dünyaya getirmek insafsızca gibi geliyor. kimse beni yanlış anlamasın ne olur bu sadece benim düşüncem.
o kasılmalar vs ler hem anneyi hem bebişi hazırlıyor doguma. bebiş bir takım hormonlar salgılıyor kasılmalar esnasında. ama sezaryen de patt çekip çıkarılıyor sıcak ana rahminden..
inşallah gönlümüze göre normal dogumlar gerçekleştirebiliriz. ama zorunlu durumlarda elbette sezaryen olacaksa olmalıdır ona birşey diyemem..
ee sen tabi bilinçli anneisn. burada taa 20 li haftalarından geceliğini vs alanların yanında sakin kaldın.. ben bile kendimi 33. haftaya kadar zor tuttum.
yalnız o gecelige girebilecek miyim o muamma
hep epidural düşüncesi oldu ben de şimdiye kadar.
ama atlatabilirsem düşüncesi de beni çok cezbediyor. annem gibi anneannem gibi dogurabilmek isterdim.
fakat belli bir durumdan sonra - 4 cm acılmadan sonra - epidural veriliyor sonrasında istesen de alamıyormuşsun. diyorum ki istemiyorum deyip sonradan pişman olur muyum? işte bu kafamı kurcalayan..