• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Aynı ben tıpkı ben. Bugün sabahtan beri öyleydim bu 3 saat önce geçti bişey yok sımdi. Nasıl ağladım sancılar yalanciymis demekki dedim sonra . İnşallah bida olmaz.doğum günume kadar
Bugün bende aynı şeyi düşündüm nst deyken canım çünkü sancı ile bebeğin hareketi es zamanli çıkıyo du. Acaba dedim bebek hareket edince mi sancı cikiyo yoksa sancı çıktığı için bebek strese girip hareket ediyo
Kızlar ben doktora sordum bu olayı. Sancı geldikçe bebek sıkışıyor büyük ihtimal uyanıyor ve rahatsız oluyor. Ama onu strese sokacak birşey değil bu. Hareket etmesi onun iyi olduğunu gösterir merak etme dedi. Hem aşağıya inmesine de yardımcı olurmuş.

vay demek hanfendi ve beyefendilerin rahatı bozuluyor da ondan hareketleniyorlar :KK70:
valla mirandacım. ne yürüyüş ne hurma ne ananas ne squat ne o ne şu ne bu i-nan- mı-yo-rum.
dogum olayı başlamadı ise kendiliğinden hiç bir şey onu başlatamaz.
hem daha dur senin gününde çok var. şimdiden bu kadar sabırsızlanırsan benim ve buradaki bir kaç arkadaş gibi günün geçerse ne yapacaksın ?
bence kendini günü geçebilir diye alıştırmaya çalış yoksa sonrası valla çok zor olur. gün değil saatler geçmek bilmiyor böyle de.
bak şimdi yatma saati geldi ben yatmak istemiyorum. çünkü geceler çok zor. bir de sabah iptal olmuş ellerle uyanma en zoru .. demem o ki aslında başka şeylerle meşgul olmakta lazım. şanslısın ki işi yeni bıraktın. benim 2 ay oldu ve çevremde hiç arkadaşım filan da yok. mesgalem yok !devamlı evdeyim. bugün eşimle çıktık işte epey yürüdük. agrılarım arttı ama dogum filan hala yok !
burada daha günleri dolmadan doguranları okudukca benim sinirim daha da bozuluyor.
engel olamıyorum..
saglık olsun demeliyim evet biliyorum ama sabretmek çok zor çok !

kesinlikle katılıyorum.
kimse bana böyle gecikeceğini söylemedi ama yaa!
gerçi % 8 lik bir gruba giriyormuşum. gebelerin sadece % 8 i günün geçirirmiş. kalanların % 88-90 ı 38 den sonra dogururmuş.
zaten bu tür piyangolar da bana çıkar hep :KK70:
Ay evet şekerim. İnşallah kalmam ben takvimin bitmesine. Ben sizin gibi sabırlı değilim. Oturur ağlarım dakika sayarım valla. Zaten hiç sevmem böyle plansız işi. İki günde bile evde cilkim çıktı. Ablam diyo çık gez dolaş film izle. Dün 2.5 saatlik bi film izledim. Bugün de annemle avm ye gittim. Kendime bişi alamiyom kocamın dolabını yeniledim. Ee bitti :)) Ben her gün aynı şeyi yapmaktan sıkılırım. Nolcak şimdi :)) ayyyy bu bebek beni bi hafta daha bekletmeyeydi iyiydi.
Valla sherricim sen daha iki gün önce doguruyorum sandın bir de. şimdi daha da zordur beklemesin. Sabrın bol olsun dicem de olmasın valla. Ece kızımız çıksın gelsin. Bu gece gelsin. Hemen gelsin. Sağlıkla gelsin. Bi avazda gelsin :))

Su hurma hareket vs olayina ben de katiliyorum. Gelesi yoksa naparsan yap gelmiyor :) doktora inatla soyle yapsam gelir mi boyle yapsam dogum baslar mi diye soruyorum o da israrla bunun bir vakti var ne sen ne ben bisey yapamayiz bebek ne zaman isterse o zaman gelecek diyor. Beklenmesj gereken sure dolup da gelmezse suni sanci vs ile desteklenebilir diyor. Stres yapma keyfi iyi sen de dinlen diyor :) ben de nisanda dogar diye bekledim bekledim hazirana kalmasa bari moduna girecegiz yakinda :KK70: ama su kisim dogru olabilir yuruyus ve hareket dogumu daha kolaylastiriyor olabilir. Dogum baslayinca hareketli olmak comelip kalkma ya da squat vs acilmayi hizlandiriyor. Saglikla kolayca guzelce kucagimiza aliriz bebisleri insallah
O squati günde iki kere onar defa yapiyom da bana mısın demedi. Dizlerimin pası gitti valla :))

Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyor:deli:resmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
Drun normal dogum icin kendisine guvenmiyor olabilir cnm, ben normal dogum yaptim, kac tane dikisim var bilmiyorum iç dış o kadar çok, ilk andan itibaren oturdum popomun uzerine.. arada acıyor tabi ama o kadar da olsun.. normal adi üstünde normal:)

Merhaba kızlar iyi geceler herkese. 39+3de saat 22.40 civarinda oğlumu kucağıma aldım çok şükür :)
Sabah nişan gelmişti doktor kontrolünde doğum yavastan başlıyor dedi aksama tekrar çağırdı, 4 gibi gittiğimde açılma 2 cm olmuş doktor yatış verdi. Çok çok az eser miktarda suni sancı verildi ve benim sancilar kendiliğinden sıklaştı. 6~7 cm acilana kadar ciddi bi ağrı hissetmedim. Ve bebek hala yukarlarda kaburgami tekmeliyordu :) Sonrasi da yaklasik yarım saat sürdü ve normal doğum gerçekleşti. Sadece son aşamadaki yarim saat biraz zor gecti. Dogumda da saçı gorundukten sonra doktor azıcık bastırıp destek oldu o kadar. Birkaç yırtık ve birkaç kesi dışında çok şükür bir sıkıntım olmadı. Oğlum iyi 3290 gr doğdu boyunu sormamisim yarin eve gittiğimizde olcerim artık. En güzeli ikimiz de iyiyiz çok şükür, sağlığımız yerinde. Sarı bir sıvı da geldi göğüsten, ve daha kordon bile kesilmemisti sıvı geldiğinde. Şu an dikiş yerleri acıyor, ama melegim yanımda mışıl mışıl uyuyor, bu duygu paha bicilemez gercekten.
Bu arada burdaki destek hep aklimdaydi, herkese tekrar teşekkür ederim. Sancilar sirasinda aklima gelen herkese dua ettim, umarim işe yarar.
Hala bekleyenlerin inşallah benimki kadar kolay dogumlari olur kizlar. Beklemek zor evet doğum sancisinin son aşaması da kolay değil ama değiyor. :KK66:
Ay Mavitepecim cooooook sevindim. Gözün aydın ve geçmiş olsun. Oğluşun analı babalı büyüsün ve ömürlü olsun. Hangi hastane de gerçekleşti doğumun? Ankara ya istanbula gittin mi yoksa kendi evinde mi kaldın? Seni bütün gün çok merak ettim. Güzel haberlerini alınca da çoook sevindim. Kocaman öperim!

Ay evet şekerim. İnşallah kalmam ben takvimin bitmesine. Ben sizin gibi sabırlı değilim. Oturur ağlarım dakika sayarım valla. Zaten hiç sevmem böyle plansız işi. İki günde bile evde cilkim çıktı. Ablam diyo çık gez dolaş film izle. Dün 2.5 saatlik bi film izledim. Bugün de annemle avm ye gittim. Kendime bişi alamiyom kocamın dolabını yeniledim. Ee bitti :)) Ben her gün aynı şeyi yapmaktan sıkılırım. Nolcak şimdi :)) ayyyy bu bebek beni bi hafta daha bekletmeyeydi iyiydi.
Valla sherricim sen daha iki gün önce doguruyorum sandın bir de. şimdi daha da zordur beklemesin. Sabrın bol olsun dicem de olmasın valla. Ece kızımız çıksın gelsin. Bu gece gelsin. Hemen gelsin. Sağlıkla gelsin. Bi avazda gelsin :))
Sabırlı mi ?
Ben mi ?:KK70:
Düşün ışte ne kadar zor. O yuzden.diyorum alistirmaya çalış kendini diye.
Ama umarim cok.bekletmez oglusun. Bak.mavitepe de.dogurdu.
Bu.gidisle sen.bile.benden.once dogurursun sasirmam .
Saati de 4 yaptik
Bu kez.gercekten yatiyorum :D

Hic merak etme sabir biliorum son haftalar gecmek bilmio ama inan sonunda herseye degio o cektigimiz izdiraplar.Benim pasa 39+5 de dogdu canim bugun 10 gun luk olduk gobegimiz dustu keyfimiz yerinde Darisi basina:KK66:
Saol şekerim. Biz de 40 A yakın dogurucaz herhalde. Dr bugün yukarıda hala dedi. Haftaya acilman var mi bakıcam diye de uyardı. Halbuki agdaliydim ben. Hazırdım. Ahhahaha

Amin canım hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip olsun. Bebislerimiz hayırlısıyla saglikla gelir insallahh
Epidurali kesinlikle bir süreden sonra vermiyorlar. Benimde bildiğim 4-5 cm açılmadan sonra. Bunun nedeni de Epidurali yaparken tamamiyle hareketsiz kalmamız gerektiği. Sancı siklasinca yapılmıyor ne yazık ki anne sürekli hareket ettiği için.
Sanırım ben epidurale hayır diyeceğim ve 6-7 cm lik acilma olunca da çok pişman olacağım. :))) ama 1 saatin içinde doğumun biteceğini ve hepsini unutacagimi düşünüyorum.
Sonuçta sancıları emzirirken de çekeceğiz. Bizim bundn kaçışımiz yok :)

Sabırlı mi ?
Ben mi ?:KK70:
Düşün ışte ne kadar zor. O yuzden.diyorum alistirmaya çalış kendini diye.
Ama umarim cok.bekletmez oglusun. Bak.mavitepe de.dogurdu.
Bu.gidisle sen.bile.benden.once dogurursun sasirmam .
Saati de 4 yaptik
Bu kez.gercekten yatiyorum :KK70:
Kiyamam. O saatler çok acımasız çooook!! İnşallah ben bunu yazarken sen horluyor olursun :))))
Dün gece çişe kalktım saat 1di. Sonra bi daha kalktım 4 olmuş. Anam dedim ne çok uyumuşum! Yorgun muydum ben neeee! Sonra biraz daha daldım. Bi daha kalktım 5;30. Şu anda akşam 9. Arada hiç uyumadım. Ben alıştım artık uykusuzluğa yaaa

Merhaba kızlar iyi geceler herkese. 39+3de saat 22.40 civarinda oğlumu kucağıma aldım çok şükür :)
Sabah nişan gelmişti doktor kontrolünde doğum yavastan başlıyor dedi aksama tekrar çağırdı, 4 gibi gittiğimde açılma 2 cm olmuş doktor yatış verdi. Çok çok az eser miktarda suni sancı verildi ve benim sancilar kendiliğinden sıklaştı. 6~7 cm acilana kadar ciddi bi ağrı hissetmedim. Ve bebek hala yukarlarda kaburgami tekmeliyordu :) Sonrasi da yaklasik yarım saat sürdü ve normal doğum gerçekleşti. Sadece son aşamadaki yarim saat biraz zor gecti. Dogumda da saçı gorundukten sonra doktor azıcık bastırıp destek oldu o kadar. Birkaç yırtık ve birkaç kesi dışında çok şükür bir sıkıntım olmadı. Oğlum iyi 3290 gr doğdu boyunu sormamisim yarin eve gittiğimizde olcerim artık. En güzeli ikimiz de iyiyiz çok şükür, sağlığımız yerinde. Sarı bir sıvı da geldi göğüsten, ve daha kordon bile kesilmemisti sıvı geldiğinde. Şu an dikiş yerleri acıyor, ama melegim yanımda mışıl mışıl uyuyor, bu duygu paha bicilemez gercekten.
Bu arada burdaki destek hep aklimdaydi, herkese tekrar teşekkür ederim. Sancilar sirasinda aklima gelen herkese dua ettim, umarim işe yarar.
Hala bekleyenlerin inşallah benimki kadar kolay dogumlari olur kizlar. Beklemek zor evet doğum sancisinin son aşaması da kolay değil ama değiyor. :KK66:
ohhhh maşallhhhh annesi ne gzel sende kurtulmussun hayırlısıyla

canımmm benim yaa. harika bir dogum hikayesi!
allah analı babalı büyütsün gözün aydın !
bir arkadaşımız daha yavrusuna kavuştu. şükürler olsun.
mis kokulu evladına doy ve iyice dinlen canım. harika bir zamanlaması var oğluşunun maşallah.
öpüyorum:KK200:
canımmm gerçekten ama gerçekten mis kokulu cenlet kokulular

Kizlar dun cati muayenesi oldum, kansma olur dedi. Dun oldu. Simdi uysndim ayni skinti gibi uzayan kan geldi. Nisan miydi yoksa muayeden mi anlamdim?

Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyor:deli:resmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
Bu adam nerde okumuş yuh . Sakın canım eğer şansın varsa normal yap . Ben normal olduktan sonra direk oturdum ayrıca .

Cok guzel doğumun olmus maşallah Allah anali babali büyütsün inşallah darisi biz bekleyenlere

Canim hayirli ugurlu olsun ne guzel su gbi olmus dogumun..bizleri unutmadigin icin de allah razi olsun darisi basimiza insallah :)

Ay canım benim çok saol. İnşallah seninkisi gibi kolay doğumum olur benimde. Dr aslında daha var dedi ama bugün yalancı sancılar çok bastırıyor. Saatte üç defa geliyor ve belimdeki ağrım hiç geçmedi.
Vala canım bana dr hiç gelemeye niyeti yok dedi ama 4 gün sonra geldi mis kokulum ikinci kez bu duyguyu yasıyorum amaaaa tekrar tekrarrrr allh nasipp etsin inşşlh herkese

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inş.
Bence ayrıntılı ultrasonda (22-24. Hafta) netleşir.
Şimdi çok küçük ve bazen kordon bağını pipi zannedip erkek diyebiliyor.

Teşekkür ederim hepimizin hayırlı olsun inş. Aynen bi bekleyim bakalım ne olur ne olmaz aslında sonradan kız dese hiç şaşırmam zaten beklediğim bişey di ama bakalım kısmetimiz de erkek varsa erkek olsun hepsi evlat. Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin kızlar kucağımıza alıp mis qibi koklamak en qüzel duygu..

Bilemiyorum yaa. Benim de oğlum olacak. Son dk kordonuymus o gördüğümuz falan demezlet inşallah. Yani kızım olsa çok sevinirim çok istedim olmasını da o kadar masraf yaptık. Valla toptan yenisinin alınması gerekir :)

Valla masraf yapsak ta erkek için yine de son dk kızın olucak deseler de çook sevinirim bi tane oğlum var çünkü ikinci kız olsun çok istemiştim..:halay:

Back
X