• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Normal olmasına rağman kendime anca geldim kızlar hikayemi anlatayım hemn dün oğlumla parka çıktık eylendik atladık zıpladık derken akşam karnım ağırdı ishal olmuştum ona yordum kafaya takmadım uyudum sonra gece uyandım yorganda ıslaklık terlemiştim ona yordum derken sabah bi kalktım nişan gelmiş ağrılarım sıklaştı eşimi aradım ve doğru hastaneye gittik hastaneye geldik deerken beni doğumhaneye aldılar 4 cm açıklıkla yatışım yapıldı kısa sürede doğdu ama canımdan can gitti taki bebeğimi görene kadar kokusu cenlet kokusu meleğimin bal balllllll allah her isteyene nasıp etsin miranda_1986 miranda_1986 sana cok dua ettim tatlım inanıyorum sende en yakın zamanda doğuracaksın

Ne qüzel almışsın evladını kucağına Allah analı babalı büyütsün darısı t0m hamilelerin başına inşallah.. Bana da dün doktor çok aşağı da taşıyorsun dedi resmen kasıklarım daymış zor qördüm bebeği dedi hafif sancılarım da oluyor zaten kasıklarım da daha 15 haftalığız ne qibi tehlikesi olabilir doktora sormak aklıma qelmedi kızlar

Merhaba kızlar iyi geceler herkese. 39+3de saat 22.40 civarinda oğlumu kucağıma aldım çok şükür :)
Sabah nişan gelmişti doktor kontrolünde doğum yavastan başlıyor dedi aksama tekrar çağırdı, 4 gibi gittiğimde açılma 2 cm olmuş doktor yatış verdi. Çok çok az eser miktarda suni sancı verildi ve benim sancilar kendiliğinden sıklaştı. 6~7 cm acilana kadar ciddi bi ağrı hissetmedim. Ve bebek hala yukarlarda kaburgami tekmeliyordu :) Sonrasi da yaklasik yarım saat sürdü ve normal doğum gerçekleşti. Sadece son aşamadaki yarim saat biraz zor gecti. Dogumda da saçı gorundukten sonra doktor azıcık bastırıp destek oldu o kadar. Birkaç yırtık ve birkaç kesi dışında çok şükür bir sıkıntım olmadı. Oğlum iyi 3290 gr doğdu boyunu sormamisim yarin eve gittiğimizde olcerim artık. En güzeli ikimiz de iyiyiz çok şükür, sağlığımız yerinde. Sarı bir sıvı da geldi göğüsten, ve daha kordon bile kesilmemisti sıvı geldiğinde. Şu an dikiş yerleri acıyor, ama melegim yanımda mışıl mışıl uyuyor, bu duygu paha bicilemez gercekten.
Bu arada burdaki destek hep aklimdaydi, herkese tekrar teşekkür ederim. Sancilar sirasinda aklima gelen herkese dua ettim, umarim işe yarar.
Hala bekleyenlerin inşallah benimki kadar kolay dogumlari olur kizlar. Beklemek zor evet doğum sancisinin son aşaması da kolay değil ama değiyor. :KK66:
Gözünüz aydın canım, analı babalı sağlıkla mutlulukla büyütün inş. Bizim için de kokla paşanı :KK36:

blogcuanneyi hep okuyorum :)))
sancı ve agrı kelimelerini silip aslında adını dalga koysak bence de mantıklı.
hypnobirthing mongan yöntemi kitabını indirdim geçen hafta, orada da korkunun dalgaları nasıl agrılı hale getirdiği anlatılıyor. kendini nasıl agrısız doguma hazırlayabileceğini de anlatıyor. ama işte yapabilir miyim o var.

haydi iyi geceler. ben de deneyeyim uykuyu :)))

Ben de icgudusel dogum u okudum. Ama iste hepsinde sende bitiyor olay. Inanirsak yapariz bence ;)

Ayyy valla ben iki gündür evdeyim keşke bu haftada çalışmaya devam etseydim diyorum. Evde oyalanmak çok zor. İnsanın aklından çıkmıyor

yok yok oyle deme. Ben hala calisiyorum evden ! Gecen haftaya kadar ofise ara ara gittim ve hic hos degil.ben de sen gibi evde bunalmam iyi olur calismam diyordum ama kafamda is olmadan bos bos yatip film izlemek biseyler yapmadan yatmak cok isterdim ;)

Ne qüzel almışsın evladını kucağına Allah analı babalı büyütsün darısı t0m hamilelerin başına inşallah.. Bana da dün doktor çok aşağı da taşıyorsun dedi resmen kasıklarım daymış zor qördüm bebeği dedi hafif sancılarım da oluyor zaten kasıklarım da daha 15 haftalığız ne qibi tehlikesi olabilir doktora sormak aklıma qelmedi kızlar
vala bnde aşağıda taşıdım cnm hep son aylarda yukarı çıktı benımki korkma bişe olmaz

ben de umudum yok diye söylemedim bile. hastaneden pek umutlu değilim cünkü. dogumhaneyi ya da hasta odasını bile göstermediler. gezmek istedim önceden. öyle bi uygulamamız yok dediler bana. vzgeçtim :)
doktorum o hastanede diye orada dogurmayı düşünüyorum açıkçası içime çokta sinen bir yer değil. eh işte. ortalama bir hastane.
2. si için aslında ümidim var. bebek dogar dogmaz orada israrcı olabiliriz. bebişi bakım için hemen annesinden ayırıyor hemşireler. bir an önce işlerini bitirmek için. öyle okumuştum. ama en azından bi tanışmak isterim yavrumla. dogar dogmaz yabancı kollarda olmamalı..
ve dediğin gibi dogal dogum istediğinde fiyatı da ona göre oluyor. o tür alternatifleri degerlendiremem ne yazık ki.
benim doktorum bebişim 3 hafta önce makat geliş iken sezaryen olabilir demişti ilk. bekleyelim ama pek umidim yok dedi ama bekledik döndü yavluş. onun haricinde suyu vs iyi deyince günüm doldugu halde bekliceksin yapacka bişi yok dedi.
planlı sezeryanler bana ham meyveyi dalından koparmak gibi geliyor. bebişi hazır olmadan dünyaya getirmek insafsızca gibi geliyor. kimse beni yanlış anlamasın ne olur bu sadece benim düşüncem.
o kasılmalar vs ler hem anneyi hem bebişi hazırlıyor doguma. bebiş bir takım hormonlar salgılıyor kasılmalar esnasında. ama sezaryen de patt çekip çıkarılıyor sıcak ana rahminden..
inşallah gönlümüze göre normal dogumlar gerçekleştirebiliriz. ama zorunlu durumlarda elbette sezaryen olacaksa olmalıdır ona birşey diyemem..

ee sen tabi bilinçli anneisn. burada taa 20 li haftalarından geceliğini vs alanların yanında sakin kaldın.. ben bile kendimi 33. haftaya kadar zor tuttum.
yalnız o gecelige girebilecek miyim o muamma :KK70:

hep epidural düşüncesi oldu ben de şimdiye kadar.
ama atlatabilirsem düşüncesi de beni çok cezbediyor. annem gibi anneannem gibi dogurabilmek isterdim.
fakat belli bir durumdan sonra - 4 cm acılmadan sonra - epidural veriliyor sonrasında istesen de alamıyormuşsun. diyorum ki istemiyorum deyip sonradan pişman olur muyum? işte bu kafamı kurcalayan..
Harikasin yaa. Bişey olmaz merak etme canım. Ilkinde epidural normal yapıp ikincide kendi sancisiyla doguran iki arkadaşım epiduralin gereksiz olduğunu söyledi. Tabi püf nokta sakin olup derin nefes almak. Ebe de tecrübeli olursa da i güzel yönlendirir ve bebeğin kanalda değilse bile kanala girmesinde seni yönlendirir. Insallah bir iki ikinmada çıkarıririz. Kizim 2800 grdi bir ikinmada basi cikti ikincide cikiverdi. Oğlum 3500grdi 3kerede başı çıktı. Derin nefes alıp sanci ve ıkınma hissi gelince acı değil ikinma isteği hissediyorsun. Doğum ani değil acıtan. Dogum öncesi kisa bi süre. Onda da doğuracağını hissediyorsun. Bi de bebek ciktiktan sonra eşi çıkıyor. O kadar. O zaten kayiveriyor. Sonra uyusturup aşağıyi dikiyorlar. Onu bekliyorsun o kadar. Kolay çıkarırız inşallah

Bu doktorlar neden böyl
Doktorum da ha alttan kesmisiz ha üstten diyor alttan kesime 10 gün popunun üstüne oturamayacaksin bebeğini yatarak emzireceksin bari üstten keserim rahat ol diyor:deli:resmen 2 arada 2 derede hissediyorum kendimi ilk çocuğum bir de.
bu doktorlar neden böyle konuşur bilmem aynı şey değil tabi ki sezeryanda ameliyat oluyorsun ama alttaki kesi öyle değil benim ilk doğumumda kesi yapıldı ama ben doğum yaptığım gün oturarak emzirdim kızımı evet biraz ağrı oluyor ama oturamıycak yada hareketleri kısıtlıycak kadar değil..Ama şu da var bünye den bünyeye değişiyor. Ben kesi de olsa normal doğum öneririm ama tabi sana kalmış kendini hangisinde güvende ve rahat hissedeceğin önemli..inşallah en kolay en rahat doğumu yaşarsın

Merhaba kızlar iyi geceler herkese. 39+3de saat 22.40 civarinda oğlumu kucağıma aldım çok şükür :)
Sabah nişan gelmişti doktor kontrolünde doğum yavastan başlıyor dedi aksama tekrar çağırdı, 4 gibi gittiğimde açılma 2 cm olmuş doktor yatış verdi. Çok çok az eser miktarda suni sancı verildi ve benim sancilar kendiliğinden sıklaştı. 6~7 cm acilana kadar ciddi bi ağrı hissetmedim. Ve bebek hala yukarlarda kaburgami tekmeliyordu :) Sonrasi da yaklasik yarım saat sürdü ve normal doğum gerçekleşti. Sadece son aşamadaki yarim saat biraz zor gecti. Dogumda da saçı gorundukten sonra doktor azıcık bastırıp destek oldu o kadar. Birkaç yırtık ve birkaç kesi dışında çok şükür bir sıkıntım olmadı. Oğlum iyi 3290 gr doğdu boyunu sormamisim yarin eve gittiğimizde olcerim artık. En güzeli ikimiz de iyiyiz çok şükür, sağlığımız yerinde. Sarı bir sıvı da geldi göğüsten, ve daha kordon bile kesilmemisti sıvı geldiğinde. Şu an dikiş yerleri acıyor, ama melegim yanımda mışıl mışıl uyuyor, bu duygu paha bicilemez gercekten.
Bu arada burdaki destek hep aklimdaydi, herkese tekrar teşekkür ederim. Sancilar sirasinda aklima gelen herkese dua ettim, umarim işe yarar.
Hala bekleyenlerin inşallah benimki kadar kolay dogumlari olur kizlar. Beklemek zor evet doğum sancisinin son aşaması da kolay değil ama değiyor. :KK66:
Ay canım gözün aydın.güle güle büyüt bebeğini.

Vala canım bana dr hiç gelemeye niyeti yok dedi ama 4 gün sonra geldi mis kokulum ikinci kez bu duyguyu yasıyorum amaaaa tekrar tekrarrrr allh nasipp etsin inşşlh herkese
Amin canım gerçekten çok sevindim adına. Allah iki evladını da sana ve babalarına bağışlasın.

Ben biraz şaşkınım. Saat gece üç ve yalancı sancılarim daha yeni bitti. Saat ondan beri düzensiz bir şekilde saatte üç kere falan girdi çıktı. Belimdeki ağrı hiç geçmedi. Dalga şeklinde falan değildi. Bebek de çok hareketliydi. Tam ben sabaha dogururum herhalde dedim. Yarım saat uyuya kalmışım. Şimdi kalktım ve ağrı sancı falan yok. Bebek de uyuyor. Bu neydi ki böyle?? Bu alıştırmalarin bu kadar zorlu olacağını hiç düşünmemiştim.

Valla masraf yapsak ta erkek için yine de son dk kızın olucak deseler de çook sevinirim bi tane oğlum var çünkü ikinci kız olsun çok istemiştim..:halay:
E senin bir oğlun varsa masraf yapmazsın çok herhalde. İlkinden kalanları giydirirsin.
Gönlüne göre olur inşallah ama tabi herşeyden önce sağlıklı sıhhatli huzurlu olur inşallah.

Ben de icgudusel dogum u okudum. Ama iste hepsinde sende bitiyor olay. Inanirsak yapariz bence :KK66:

yok yok oyle deme. Ben hala calisiyorum evden ! Gecen haftaya kadar ofise ara ara gittim ve hic hos degil.ben de sen gibi evde bunalmam iyi olur calismam diyordum ama kafamda is olmadan bos bos yatip film izlemek biseyler yapmadan yatmak cok isterdim :KK66:
Ay öyle de olmuyor ki şekerim. Film izle izle nereye kadar. Benim izlemek istediğim toplasan iki tane film vardı... Birini izledim öbürü de yarına...
Alıp alıp da okumadığım romanlarim var. Sanırım onlardan bir tane seçeceğim yarın sabah. Hem başka dünyalara dalarım hem de okumuş eğlenmiş olurum en azından. 9 aydır sadece bebek ve dogum hakkında okumuşum. İçim de şişti artık bu konudan :)

gözün aydın canım o kadar güzel anlatmissin ki insanın doğura si geliyor.sağlıklı hayırlı bi ömrünü z olsun inşallah

Slm arkaaslar bende bugun kontroldeydim ve cumartesi saat 10 da doguma giricem epidural sezeryanla insallhh korku heycan var bakalim ne olacak dua istiyorum sizden rabbim cumlemize kolay saglikli sorunsuz dogumlar nasip etsin
Hemserim sen bir karadeniz kizisin ne demek korku :)saka bi yana allah yardimcin olsun ins amin

:dua:
Amin canım gerçekten çok sevindim adına. Allah iki evladını da sana ve babalarına bağışlasın.

Ben biraz şaşkınım. Saat gece üç ve yalancı sancılarim daha yeni bitti. Saat ondan beri düzensiz bir şekilde saatte üç kere falan girdi çıktı. Belimdeki ağrı hiç geçmedi. Dalga şeklinde falan değildi. Bebek de çok hareketliydi. Tam ben sabaha dogururum herhalde dedim. Yarım saat uyuya kalmışım. Şimdi kalktım ve ağrı sancı falan yok. Bebek de uyuyor. Bu neydi ki böyle?? Bu alıştırmalarin bu kadar zorlu olacağını hiç düşünmemiştim.
canım sen kendini erkene endexleriğin için bu kadar sıkıntı oldu senin açından bence 39+lara ayarla kndini ondan öncesi zaten erken doğum oluyo akışına bırak tatlım bu dalgalanmalar normal sıkma canını emin ol orda kalmocak gelicek bebğin
Ve doğumhanede bu dediğimi unutma allahım keşke evde olsaydım diyeceksin tabi kısa bi süreliğine doğunca dünyalar senin
Herşeyy cok güzel olucak biraz daha bekle annesi o geleceği rabbim kollarına yollıycağı zamanı çok iyi biliyo
Kolay doğumun olsun inşşlh bi nefeste tek ıkınmada çıkar :dua:

Kizlar dun cati muayenesi oldum, kansma olur dedi. Dun oldu. Simdi uysndim ayni skinti gibi uzayan kan geldi. Nisan miydi yoksa muayeden mi anlamdim?

canım kan ile birlikte sümüksü mukus gibi birşeyler geldi ise nişandır. Muayene sonrası aynısı bende de oldu 3 parmak açılıyordu 4. yü denerken oldu sanırım yeter artık diye bağırdığımı hatırlıyorum.

Kızlar dogurmadim diye üzülmeyin dinlenmeye bakın 22 nisanda doğum yaptım yorgunluk lohusalık psikolojisi hayattan sogudum dinlenmeye bakın bol bol
Ayyyy evet ama insan bunu yaşamadan bilemiyo dogurmayanlarda haklı birde ağrılar artiyoya son zamanda ondan ....dogurduktan sonrada uykusuzluk sut geldimi gelmedimi niye bu cocuk agliyo uyumuyo ay uyumusken yemek yiyim banyo yapayım a çocuk agliyo herşeyi yarıda kes çocuğun yanına git ...hele ki ilk iki hafta depresif sürekli bi ağlama hissi bazen düşünüyorum allahım ikinci cocukmu hayirrr hayirrrrr ben bunu buyuteyimde...neyse Allah onlara sağlık uzun ömür versin biz çekeriz ins ....

Back
X