- 23 Haziran 2015
- 1.550
- 2.111
- 133
- 35
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #54.081
Canım yazdıklarını okudum. Tam ikna oldum spinal sezeryan é çünkü yukarda yazdığın şu ikinma ve sancı sıklığı ve o kesi olayı bitirio herseyi. Bu gün doktorla konuştum. Spinal sezeryan istediğimi anlttm 38 +3 é gün verebileceğini bu hafta daha istersem bekleyevilcegimi söyledi.sancı çekmeden bi doğum istiyorum rabbim pişman etmesin. . Şimdi gene kararsız kaldım 39 ü beklemelimiyim. 39 +2 gibi yoksa ha 38 ha 39 mu.Arkadaşlarvorones cim, burda sezeryan vs normal doğum üzerine azıcık sohbet edilmiş. Ben de okuduklarimdan bildiklerimdem paylaşmak isterim.
Şimdi ilk önce insanlardan duyduklarim şöyle: herkesin tecrübesi farklı ama kimse keşke demiyor. Çünkü doğum süresi geçip giden bir şey. Bence bu konuda bebeğine sağlıkla kavuşan herkes çok mutlu.
Bilimsel olarak deginirsek, doğum olayını tamamiyle natürelden başlatarak anlatacağım. Tamamiyle natürel doğum hiç bir doktor ya da ebe müdahalesi olmadan oluşan doğum. Yani epizyotomi (türkçesi yanlış yazmış olabilirim) kesisi, epidural ya da herhangi bir ağrı kesici kullanılmadan yapılan doğum demek. Bu tarz doğumlarda zor olan sancı çekmek. Sancılar ilk 10-12 saat süre içerisinde seyrek ve dayanabilir şekilde geliyor. Sanırım bu sancılardan şikayet edeni görmedim. İkinci evre sancıları daha sık - 5 dk da bir 1 dk boyunca - ve 1 ile 4 saat arası sürüyor. Bunlara dayanması zor. Üçüncü evre de sancılar nerdeyse hiç bitmiyor ve dogum /ikinma kısmı başlıyor. İşte bu esnada sancılara dayanması çok zor ve bu evde 30 - 60 dk arası suruyor. En son bebek ve plasenta doğuyor. Bu tip dogumda kesi yapılmadığı için dikişler, eğer varsa, vajinadaki yirtilmadan dolayı oluyor. İyi bir doktor/ebe eşliginde ve doğru ikinildigi takdirde hiç dikişi olmadan doğumu gerçeklestiren insanlar da var. Ama biz en zorunu düşünelim ve dikiş olduğunu varsayalım. O zaman bir hafta içinde özellikle idrara çıkarken dikkat etmek gerek. bazen dikislere göre oturmakta zorlanabilir kadın.
Tamamiyle natürel olmayan vajinal dogumlara gelirsek... Önce kesiden başlayayım. Kesi de aynı yırtılma gibi idrar yaparken zorluyor ve bildiğim kadarıyla idrar yapılırken mikrop kapmamasi için ilk gün ılık su yardımı alınması lazım. Yani duşta çiş yapmak en kolayı. Duş olmaz ise idrar yaparken ılık su fiskirtarak idare edilebiliyor ilk bir iki gün. Kesinin de iyileşmesi bir hafta civarı alıyor.
Bunun dışında epidural ya da başka bir ağrı kesici alma ihtimalin var. Bunda da eklenen epiduralin yaşayabileceğin yan etkileri. Bunların en ciddisi migren herhalde ki hafife alınacak değil. Benim ablacığım bir hafta acisindan başını duvarlara vurdu. Tabii dediğim gibi herkes yaşayacak diye bir şey yok. Yan etki bünyeye göre değişiyor. Onun dışında sırttan yapılırken tamamiyle hareketsiz kalmazsan kas zedelenmesi yaşanabilir. Epiduralin bir yan etkisi de doğumu uzatabilmesi. Ama bunun yanı sıra ikinci evrede yaşanan ağır sancıları ve vajinadaki ağrı acıyı hissetmiyor olacaksın.
Bence normal doğumun en güzel yanı bebeğini kucağına hemen alabiliyor olman. Türkiye de nasıl bilmiyorum ama ben burda normal doğumdan sonra bebegimin ısısını kendi vucudumla sağlayacagim. Çünkü doğumdan sonra ilk on beş dk göğsümde olacak yavrum.
Bir sonraki doğum epidural sezeryan. Epiduralin yan etkileri demin konuştuğumuz gibi. Sezeryanda tabi sancı cekmiyorsun (eğer normal doğum başlamamissa). Ellerin yana bağlanıp yatar pozisyonda seni hareketsiz kiliyorlar. Ve karninla araya bir perde çekiyorlar. Acı ağrı tamamiyle yok olmalı ama sana dokunduklarini hissesiyor olabilirsin. Sezeryanda önce karnını sonra rahmini en son da hala patlamamissa amniyon kesesini kesip bebeği alıyorlar. Bebeğini sana gösterip resminizi çektikten sonra ışık altında ısısını sağlıyorlar ve bu arada senin dikişlerin başlıyor. Benim ablamda, bebek ablamdan 20 dk önce yukarı çıktı. Sanırım ablamı biraz uyutarak dinlendirdiler. Daha sonra ablam geldi ve yatar pozisyonda bebeğini emzirdi.
Spinal sezeryani çok iyi bilmiyorum spinalin yan etkileri bilmediğim için. Ama spinal damardan veriliyor sanırsam. Epidural gibi sırttan değil. Epidural bir kaç kere yavaş yavaş injekte ediliyor. Spinal bir kere. Spinalde ağrı acı his tamamiyle yok oluyor. Dikiş anları epiduraldeki gibi. Yine bebeğini görüyorsun şıp şak bi foto sonra sen dikişe bebek ışık altına.
Genel anestezi tabii ki tamamiyle bayilmayla gerçeklesiyor. Gözünü kapatıp açtığında bebeğin yanında olmuş oluyor. Ama bu hiç de özenilcek birşey değil çünkü genel anestezi hem yan etkileri hem de riskler olarak en zor olanı. Kimseyi korkutmak istemem o yüzden yazmayacağım ama eğer bu tip ameliyata gireceksen, muhakkak yan etkilerini araştır.
Sezeryanin her şeklinde iyileşme süreci 6-8 hafta. Burda daha önce ayaklammis arkadaşlar itiraz edeceklerdir buna ama doğrusu bu. Çünkü rahimdeki kesik rahim kuculup normal boyutuna dönmeden iyileşme süreci ve tehlikesi bitmez. Bu da en az 6 hafta demek. Sezeryanin ilk üç dört günü en zor ve tehlikeli zamanı. Dikişlerin mikrop kapmamasi ve patlamamasi için annenin çok dikkatli olması lazım. Bu durumda bebeğini kaldıramayan anne bile gördüm. Tabi dediğim gibi kimisi de daha rahat hareket edebiliyor. Bu kişinin yapısına ve doktorun becerisine bağlı.
Her sezeryan ve epidural doğum şeklinde sonda takılıyor. Idrarini yapabilmen için uterana tüp geçiriyorlar. Bu da enfeksiyon ve aynı zamanda yırtılma riskleri içeriyor. Bir iki günden bir haftaya kadar değişebilen bir süreçte idrar yaparken zorlanabilirsin.
Canim benim.
Saglikla sihhatle alirsin kucagina inşallah..
Tatil ama ben.burada olacağım, sen gel dedi doktorum.
Ote yandan suni filanda istemiyordum. Bebiste inmemis.
Belki hayirlisi boyledir diyorum napalim.
Geldi diye biliyordum.
Öyle sorrr.diye gelmemisti zaten.
Gelen suyumdu söyledim ama yeterli su.var dedi ultrason a bakip.
Kendiao istediği zaman gelecek dedi, yolladı valla.
Bende sancim tutsun gideyim hastaneye dogurayim istiyorum.
Suni muni olmadan.
Belki de.beklediğime degecek.
Benimki cumartesi 3780 gr idi.
Iri ise benimki iri.
Doktorum 4 kiloyu gecer demisti.
Gunum gecti hala yok.
Kesin 4 kiloyu gececek o.kesin.
Ama catin musait dogurursun diyor doktorum.
Ote yandan korkmaya.basladim
Nasil.dogacak bu tontis diye
Bir bebeğin 8 gün boyunca kaka yapamaması kesinlikle normal değil. Doktor ciddiye almadiysa başka doktora danışın. Bebekcik harap olur öyle. Zaten bu sütün yetersiz olduğu işaretlerinden biridir. Bebek beslenemiyor gibi geldi bana.
Biz de yegenimle böyle bir durum yaşadık ve mama takviyesine başladık. Yeğenim 13 ay annesini emdi ama ne yazık ki annesinin sütü hiç bir zaman yetmedi. Böyle durumlarda bebeğe işkence yapmanın bir anlamı yok.
Arkadaşlarvorones cim, burda sezeryan vs normal doğum üzerine azıcık sohbet edilmiş. Ben de okuduklarimdan bildiklerimdem paylaşmak isterim.
Şimdi ilk önce insanlardan duyduklarim şöyle: herkesin tecrübesi farklı ama kimse keşke demiyor. Çünkü doğum süresi geçip giden bir şey. Bence bu konuda bebeğine sağlıkla kavuşan herkes çok mutlu.
Bilimsel olarak deginirsek, doğum olayını tamamiyle natürelden başlatarak anlatacağım. Tamamiyle natürel doğum hiç bir doktor ya da ebe müdahalesi olmadan oluşan doğum. Yani epizyotomi (türkçesi yanlış yazmış olabilirim) kesisi, epidural ya da herhangi bir ağrı kesici kullanılmadan yapılan doğum demek. Bu tarz doğumlarda zor olan sancı çekmek. Sancılar ilk 10-12 saat süre içerisinde seyrek ve dayanabilir şekilde geliyor. Sanırım bu sancılardan şikayet edeni görmedim. İkinci evre sancıları daha sık - 5 dk da bir 1 dk boyunca - ve 1 ile 4 saat arası sürüyor. Bunlara dayanması zor. Üçüncü evre de sancılar nerdeyse hiç bitmiyor ve dogum /ikinma kısmı başlıyor. İşte bu esnada sancılara dayanması çok zor ve bu evde 30 - 60 dk arası suruyor. En son bebek ve plasenta doğuyor. Bu tip dogumda kesi yapılmadığı için dikişler, eğer varsa, vajinadaki yirtilmadan dolayı oluyor. İyi bir doktor/ebe eşliginde ve doğru ikinildigi takdirde hiç dikişi olmadan doğumu gerçeklestiren insanlar da var. Ama biz en zorunu düşünelim ve dikiş olduğunu varsayalım. O zaman bir hafta içinde özellikle idrara çıkarken dikkat etmek gerek. bazen dikislere göre oturmakta zorlanabilir kadın.
Tamamiyle natürel olmayan vajinal dogumlara gelirsek... Önce kesiden başlayayım. Kesi de aynı yırtılma gibi idrar yaparken zorluyor ve bildiğim kadarıyla idrar yapılırken mikrop kapmamasi için ilk gün ılık su yardımı alınması lazım. Yani duşta çiş yapmak en kolayı. Duş olmaz ise idrar yaparken ılık su fiskirtarak idare edilebiliyor ilk bir iki gün. Kesinin de iyileşmesi bir hafta civarı alıyor.
Bunun dışında epidural ya da başka bir ağrı kesici alma ihtimalin var. Bunda da eklenen epiduralin yaşayabileceğin yan etkileri. Bunların en ciddisi migren herhalde ki hafife alınacak değil. Benim ablacığım bir hafta acisindan başını duvarlara vurdu. Tabii dediğim gibi herkes yaşayacak diye bir şey yok. Yan etki bünyeye göre değişiyor. Onun dışında sırttan yapılırken tamamiyle hareketsiz kalmazsan kas zedelenmesi yaşanabilir. Epiduralin bir yan etkisi de doğumu uzatabilmesi. Ama bunun yanı sıra ikinci evrede yaşanan ağır sancıları ve vajinadaki ağrı acıyı hissetmiyor olacaksın.
Bence normal doğumun en güzel yanı bebeğini kucağına hemen alabiliyor olman. Türkiye de nasıl bilmiyorum ama ben burda normal doğumdan sonra bebegimin ısısını kendi vucudumla sağlayacagim. Çünkü doğumdan sonra ilk on beş dk göğsümde olacak yavrum.
Bir sonraki doğum epidural sezeryan. Epiduralin yan etkileri demin konuştuğumuz gibi. Sezeryanda tabi sancı cekmiyorsun (eğer normal doğum başlamamissa). Ellerin yana bağlanıp yatar pozisyonda seni hareketsiz kiliyorlar. Ve karninla araya bir perde çekiyorlar. Acı ağrı tamamiyle yok olmalı ama sana dokunduklarini hissesiyor olabilirsin. Sezeryanda önce karnını sonra rahmini en son da hala patlamamissa amniyon kesesini kesip bebeği alıyorlar. Bebeğini sana gösterip resminizi çektikten sonra ışık altında ısısını sağlıyorlar ve bu arada senin dikişlerin başlıyor. Benim ablamda, bebek ablamdan 20 dk önce yukarı çıktı. Sanırım ablamı biraz uyutarak dinlendirdiler. Daha sonra ablam geldi ve yatar pozisyonda bebeğini emzirdi.
Spinal sezeryani çok iyi bilmiyorum spinalin yan etkileri bilmediğim için. Ama spinal damardan veriliyor sanırsam. Epidural gibi sırttan değil. Epidural bir kaç kere yavaş yavaş injekte ediliyor. Spinal bir kere. Spinalde ağrı acı his tamamiyle yok oluyor. Dikiş anları epiduraldeki gibi. Yine bebeğini görüyorsun şıp şak bi foto sonra sen dikişe bebek ışık altına.
Genel anestezi tabii ki tamamiyle bayilmayla gerçeklesiyor. Gözünü kapatıp açtığında bebeğin yanında olmuş oluyor. Ama bu hiç de özenilcek birşey değil çünkü genel anestezi hem yan etkileri hem de riskler olarak en zor olanı. Kimseyi korkutmak istemem o yüzden yazmayacağım ama eğer bu tip ameliyata gireceksen, muhakkak yan etkilerini araştır.
Sezeryanin her şeklinde iyileşme süreci 6-8 hafta. Burda daha önce ayaklammis arkadaşlar itiraz edeceklerdir buna ama doğrusu bu. Çünkü rahimdeki kesik rahim kuculup normal boyutuna dönmeden iyileşme süreci ve tehlikesi bitmez. Bu da en az 6 hafta demek. Sezeryanin ilk üç dört günü en zor ve tehlikeli zamanı. Dikişlerin mikrop kapmamasi ve patlamamasi için annenin çok dikkatli olması lazım. Bu durumda bebeğini kaldıramayan anne bile gördüm. Tabi dediğim gibi kimisi de daha rahat hareket edebiliyor. Bu kişinin yapısına ve doktorun becerisine bağlı.
Her sezeryan ve epidural doğum şeklinde sonda takılıyor. Idrarini yapabilmen için uterana tüp geçiriyorlar. Bu da enfeksiyon ve aynı zamanda yırtılma riskleri içeriyor. Bir iki günden bir haftaya kadar değişebilen bir süreçte idrar yaparken zorlanabilirsin.
Valla kuzum. Bunun iyisini kötüsünü yine doktorunla konuş. Bence ne kadar beklersen o kadar iyi. Çünkü rahmin ne kadar buyukken kesilirse bir dahaki doğumuna yırtılma riskin o kadar az olur bence. Zaten bundan sonra doğum başlasa bile spinale alırlar seni sancılarin cogalmadan.Canım yazdıklarını okudum. Tam ikna oldum spinal sezeryan é çünkü yukarda yazdığın şu ikinma ve sancı sıklığı ve o kesi olayı bitirio herseyi. Bu gün doktorla konuştum. Spinal sezeryan istediğimi anlttm 38 +3 é gün verebileceğini bu hafta daha istersem bekleyevilcegimi söyledi.sancı çekmeden bi doğum istiyorum rabbim pişman etmesin. . Şimdi gene kararsız kaldım 39 ü beklemelimiyim. 39 +2 gibi yoksa ha 38 ha 39 mu.
Canim benimki de iri bi bebekti ya 3940 dogdu ki sancilandigimda 4400 olcmustu az fazla olctum normal dogurursun diye tutturmustu doktorum :) ki bana daha çatı muayenesi bile yapmadan soyle gözüyle bakip normal yaparsin sen demistidoktoruna guven gercekten onlar biliyorlar rahat ol.
Benim de sutum yetmiyo canim yani emiyo ama sonra doymuyo sut bitiyo yine araniyo.. biz de mama veriyoruz ama şöyle emmeyi unutmasin diye once iyice emiyo sonra az bi ölçü mama yapip zaten doyacagi kadarini yiyo.. ben de mamaya karsi degildim ki degilim takviye edilmeli.. ama insanlar garil gelip giden yok benim sutum sakir sakir geliyodu birini emzirirken digeri saril saril akardi deyip duruyorlar. . Ama ben hic takmiyorum cok da tin
Cok guzel anlatmissin canim hepsini eklemek istedigim bisi var benim epizyotomi kesim var idrar yapacagim zaman nasil temizlenmem gerektigini doktoruma sordugumda sadece kurula hic su surme hatta idrar degsin yaksin sikinti yok dedi.. hatta soylemesi ayip dogum yaptığım gun esim ve ablam basimdayken cok komik bi olay oldu guldum guldum durduramadim hatta mesanem de asagida tabive ben cisimi tutamadim ve altima yaptim
Ve ben bugun yine doktorsan geliyorum 15 gun oldu dikişlerim rahatsiz ediyo ama cok degil hatta doktora dedim ben normal dogumdan bisi anlamadim sezeryan da ayni olurdu diye ama degil normal en guzeli diyorlar hala
Doktorà sordum hiç böyle bişe demedi. . Salı da olur cuma da olur dedi mesela..Haftaya da olur.Valla kuzum. Bunun iyisini kötüsünü yine doktorunla konuş. Bence ne kadar beklersen o kadar iyi. Çünkü rahmin ne kadar buyukken kesilirse bir dahaki doğumuna yırtılma riskin o kadar az olur bence. Zaten bundan sonra doğum başlasa bile spinale alırlar seni sancılarin cogalmadan.
Ay bunları okurken Bile içim cizlio kızCanım tabii ki anne sütü en güzeli. Ama yetmeyebiliyor işte. Bu durumda bebeğe de anneye de ezziyet çektirmeye gerek yok. Benim yeğenimi üç hafta aç bıraktılar. Hiç bir işe yaramadı valla. Çocuk emmeyibiliyorsa anne de bunu düzgün yapıyorsa o zaman beklemenin bir alemi yok diye düşünüyorum.
Bu arada kesi olayına ben çok şaşırdım çünkü bize ebe burda özellikle iltaap kapmamasi için ilik suyla yapın cisinizi. Hatta girin duşa orda yapın daha çabuk iyileşir demişti. Ama tabi tecrübem yok benim.
Sen de sadece kesi mi var? Yoksa yırtılma yaşadın mı?
Bir de oturup kalkarken sorun yaşadın mı?
kesinlikle bekle canım bir haftada bebek o kadar çok kilo alıyorki yerinde olsam son güne kadar beklerim. ben eğer sancım kanamam olmazsa 40+0 da spinal olucamCanım yazdıklarını okudum. Tam ikna oldum spinal sezeryan é çünkü yukarda yazdığın şu ikinma ve sancı sıklığı ve o kesi olayı bitirio herseyi. Bu gün doktorla konuştum. Spinal sezeryan istediğimi anlttm 38 +3 é gün verebileceğini bu hafta daha istersem bekleyevilcegimi söyledi.sancı çekmeden bi doğum istiyorum rabbim pişman etmesin. . Şimdi gene kararsız kaldım 39 ü beklemelimiyim. 39 +2 gibi yoksa ha 38 ha 39 mu.
Doktorà sordum hiç böyle bişe demedi. . Salı da olur cuma da olur dedi mesela..Haftaya da olur.
.garip bunlar ya. İşte salı olursa iyi olur cuma hafta sonuna kalmazsın seni bırakmış olmıyım falan dedi. Garip dediğim şey de yani açıkla arkadasbebek içerde beslenir de ya da gelse de bir gelmeşe de bir alalım gitsin de. !
En son 23 un de gel. 26 si mi istion ayin 31 mi istion bakalım dedi
Canım sadece kendi doktorunsan değil her doktordan düzgün bilgi almak istiyorsan muhakkak araştırma yapmalı ve doktoruna sormalisin. Onun tabii ki bilgisi var bu konuda ama sana ne kadarını aktarabilecegine sen karar vereceksin.Ay bunları okurken Bile içim cizlio kız
kesinlikle katılıyorum aslında doğumun şeklini doktora veya hastaya bırakmak doğru değil en güzeli doğum anında bebeğin verdiği karar normalse her şey normal doğumla geliyorsa bebek normal en güzeli fakat normal yolla gelmiyorsa ağrı sancı yoksa fakat kakasını yaptıysa örneğin en güzel doğum şekli sezeryan bence son ana bırakmalı ve sonuna kadar dua etmeli şu doğum şekli bu doğum şekli iyidir diye bi şey yok çünkü her bünye ayrı şekilde ayrı ayrı etkileniyorCanım sadece kendi doktorunsan değil her doktordan düzgün bilgi almak istiyorsan muhakkak araştırma yapmalı ve doktoruna sormalisin. Onun tabii ki bilgisi var bu konuda ama sana ne kadarını aktarabilecegine sen karar vereceksin.
Kesi olayı benim de gözümü korkutuyor. Ama unutma ki sezeryan da da en az iki tane dikisin olacak. Biri rahmin de biri de derinde. İçerdekine pek bişi yapamazsın ama dışarıdakine yine iltaap kapmamasi için temizlemek ve bakmak durumundasin. Yine seni vazgeçirmek için söylemiyorum ama vajinadaki dikiş daha küçük olacak. Çünkü unutmaki normal dogumda on cmlik bir acilma yaşıyorsun. Sezeryanda o acilma olmayacağı için on cm daha kesiliyor ve dikiliyor olacak.
9 aylık hamileler olarak zaten bizim bu durumdan acısız ve ağrısız çıkma gibi bi opsiyonumuz yok. Sezeryanin böyle olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Bizim şu anda karar verebileceğimiz husus hangisinin acısına daha rahat dayaniriz. Hepsi bu :)
bende de bu şikayetler var canım bir haftadır kadar. bugün anneannem diyordu kız çocuğunuun ağrısı ara ara olur uzun sürer diye. bizim kızçelerden kaynaklanıyor herhaldeMerabalaaar kızlaar
Evde olduğum için bütüüün yazdıklarınızı takip ediyorum bugünde çoğu kişi doğuramadıı
miranda_1986 canım doğumla ilgili çok hüzel bilgiler vermişsin aklımızdaki soru işaretleride gidiyo böylelikle teşekkürler
Ben aylar önce 17mayısta doğurduğumu görmüştüm.bugün sabahtan beride belimden yayılan bir ağrı var son 1saattir takip ettim 3kez girdi ağrı 5dk ya yakın sürüyo bacaklarıma vuruyo adet ağrısının biraz daha kötüsü (normalde adet sancısı hiç çekmem gibi bişy tabi ) ayın 17 si diye psikolojikmi bu ağrılar yoksa geliyomu kızım heyecan bastı iyiceebirde çamaşırımda ıslaklık var beyaz akıntım çoktu normalde şimdi tamamen renksiz az az ıslaklığa dönüştü
Haklısın şekerim. Biz karar alma derdindeyiz ama asıl kararı bebekler veriyor yine :))kesinlikle katılıyorum aslında doğumun şeklini doktora veya hastaya bırakmak doğru değil en güzeli doğum anında bebeğin verdiği karar normalse her şey normal doğumla geliyorsa bebek normal en güzeli fakat normal yolla gelmiyorsa ağrı sancı yoksa fakat kakasını yaptıysa örneğin en güzel doğum şekli sezeryan bence son ana bırakmalı ve sonuna kadar dua etmeli şu doğum şekli bu doğum şekli iyidir diye bi şey yok çünkü her bünye ayrı şekilde ayrı ayrı etkileniyor
kesi sizi hiç korkutmasın canım benimde ilk doğumumda idrar değsin hiçbişey olmaz dediler. dikişlerim yapıldı hemen sonra klozete oturdum bir sıkıntı yaşamadım. kısa zaman da da düştü dikişler.sadece psikolojik olarak dikişim var korkusu yaşıyorsunuz o kadar.Canım tabii ki anne sütü en güzeli. Ama yetmeyebiliyor işte. Bu durumda bebeğe de anneye de ezziyet çektirmeye gerek yok. Benim yeğenimi üç hafta aç bıraktılar. Hiç bir işe yaramadı valla. Çocuk emmeyibiliyorsa anne de bunu düzgün yapıyorsa o zaman beklemenin bir alemi yok diye düşünüyorum.
Bu arada kesi olayına ben çok şaşırdım çünkü bize ebe burda özellikle iltaap kapmamasi için ilik suyla yapın cisinizi. Hatta girin duşa orda yapın daha çabuk iyileşir demişti. Ama tabi tecrübem yok benim.
Sen de sadece kesi mi var? Yoksa yırtılma yaşadın mı?
Bir de oturup kalkarken sorun yaşadın mı?
bende de bu şikayetler var canım bir haftadır kadar. bugün anneannem diyordu kız çocuğunuun ağrısı ara ara olur uzun sürer diye. bizim kızçelerden kaynaklanıyor herhalde
Şekerim hayırlısıyla doğumun olsun. Daha dün kitabımda okudum bir saat içinde 6 sancı girerse sancılar yalancı değil gerçektir diye.Merabalaaar kızlaar
Evde olduğum için bütüüün yazdıklarınızı takip ediyorum bugünde çoğu kişi doğuramadıı
miranda_1986 canım doğumla ilgili çok hüzel bilgiler vermişsin aklımızdaki soru işaretleride gidiyo böylelikle teşekkürler
Ben aylar önce 17mayısta doğurduğumu görmüştüm.bugün sabahtan beride belimden yayılan bir ağrı var son 1saattir takip ettim 3kez girdi ağrı 5dk ya yakın sürüyo bacaklarıma vuruyo adet ağrısının biraz daha kötüsü (normalde adet sancısı hiç çekmem gibi bişy tabi ) ayın 17 si diye psikolojikmi bu ağrılar yoksa geliyomu kızım heyecan bastı iyiceebirde çamaşırımda ıslaklık var beyaz akıntım çoktu normalde şimdi tamamen renksiz az az ıslaklığa dönüştü
İşte şekerim bilmedigimizden hep bu korku. Biz de senin gibi tecrübe edince belki daha rahat karşılayacağız bu durumu :)kesi sizi hiç korkutmasın canım benimde ilk doğumumda idrar değsin hiçbişey olmaz dediler. dikişlerim yapıldı hemen sonra klozete oturdum bir sıkıntı yaşamadım. kısa zaman da da düştü dikişler.sadece psikolojik olarak dikişim var korkusu yaşıyorsunuz o kadar.
Şekerim hayırlısıyla doğumun olsun. Daha dün kitabımda okudum bir saat içinde 6 sancı girerse sancılar yalancı değil gerçektir diye.
Bir de erken evresi olabilir doğumun. Daha da siklasabilir. Seninle gunlerimiz aynıymış. Bu ara ben de çok yalancı sancı yaşıyorum ve bazen gerçege mi dönüyo diye korkuyorum. En güzeli beklemek. Sonuçta doğum başlarsa muhakkak farkederiz diye düşünüyorum :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?