2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Valla dimi toplu doguralim dedik,tarih güzel dedik ama sipalar topluca anlasip bize sırt döndüler, gece boşuna uykusuz kalmışım, oglanla inatlasiyim yarinda ben deyimki bugunde ben istemiyorum nasıl olur
Ahhahahahha. Yok yesilcancim öyle düşünme. Oğluşun senin için yapmıştır. Demiştir ki annecim bugün daha uyusun. Bugün rahatça bir dinlensin. Yarın ben ciyyak ciyyak çıkar tüm enerjisini alırım diyordur :)

Ay canım kıyamam yaaw. inşallah bugub yarın çıkar gelir cumayı beklemez.

şimdi düşünüyorum acaba gidip suni sancı verin banamı desem
kanala girmeyenlerin doğum esnasında girebiliyomuş sancıyla belki bi dürtmemizi istiyo sıpacık

Biz de yarın 41 oluyoruz ama doktordan zorla bi gün daha izin kopardık carsamba sabahina kadar dogmazsa alincak suni sanci istemiyorum ben ilk dogumlarda hele ki acilma sanci hic bisi yokken suniyle dogurma şansı cok düsükmus

Biz de yarın 41 oluyoruz ama doktordan zorla bi gün daha izin kopardık carsamba sabahina kadar dogmazsa alincak suni sanci istemiyorum ben ilk dogumlarda hele ki acilma sanci hic bisi yokken suniyle dogurma şansı cok düsükmus

yaaa doktoruma sorduğumda oda şu durumda önermem demişti 41 e gelince ne diyecek merak içinceyim
kişiden kişiye değişiyodur belki açılma durumu bakalım ne olacak

Canım hem normal sancı hemde suni sancı çekmiş biri olarak bence hiç farkı yok.korkma tatlım.

Arkadaşlar vorones cim, burda sezeryan vs normal doğum üzerine azıcık sohbet edilmiş. Ben de okuduklarimdan bildiklerimdem paylaşmak isterim.
Şimdi ilk önce insanlardan duyduklarim şöyle: herkesin tecrübesi farklı ama kimse keşke demiyor. Çünkü doğum süresi geçip giden bir şey. Bence bu konuda bebeğine sağlıkla kavuşan herkes çok mutlu.
Bilimsel olarak deginirsek, doğum olayını tamamiyle natürelden başlatarak anlatacağım. Tamamiyle natürel doğum hiç bir doktor ya da ebe müdahalesi olmadan oluşan doğum. Yani epizyotomi (türkçesi yanlış yazmış olabilirim) kesisi, epidural ya da herhangi bir ağrı kesici kullanılmadan yapılan doğum demek. Bu tarz doğumlarda zor olan sancı çekmek. Sancılar ilk 10-12 saat süre içerisinde seyrek ve dayanabilir şekilde geliyor. Sanırım bu sancılardan şikayet edeni görmedim. İkinci evre sancıları daha sık - 5 dk da bir 1 dk boyunca - ve 1 ile 4 saat arası sürüyor. Bunlara dayanması zor. Üçüncü evre de sancılar nerdeyse hiç bitmiyor ve dogum /ikinma kısmı başlıyor. İşte bu esnada sancılara dayanması çok zor ve bu evde 30 - 60 dk arası suruyor. En son bebek ve plasenta doğuyor. Bu tip dogumda kesi yapılmadığı için dikişler, eğer varsa, vajinadaki yirtilmadan dolayı oluyor. İyi bir doktor/ebe eşliginde ve doğru ikinildigi takdirde hiç dikişi olmadan doğumu gerçeklestiren insanlar da var. Ama biz en zorunu düşünelim ve dikiş olduğunu varsayalım. O zaman bir hafta içinde özellikle idrara çıkarken dikkat etmek gerek. bazen dikislere göre oturmakta zorlanabilir kadın.
Tamamiyle natürel olmayan vajinal dogumlara gelirsek... Önce kesiden başlayayım. Kesi de aynı yırtılma gibi idrar yaparken zorluyor ve bildiğim kadarıyla idrar yapılırken mikrop kapmamasi için ilk gün ılık su yardımı alınması lazım. Yani duşta çiş yapmak en kolayı. Duş olmaz ise idrar yaparken ılık su fiskirtarak idare edilebiliyor ilk bir iki gün. Kesinin de iyileşmesi bir hafta civarı alıyor.

Bunun dışında epidural ya da başka bir ağrı kesici alma ihtimalin var. Bunda da eklenen epiduralin yaşayabileceğin yan etkileri. Bunların en ciddisi migren herhalde ki hafife alınacak değil. Benim ablacığım bir hafta acisindan başını duvarlara vurdu. Tabii dediğim gibi herkes yaşayacak diye bir şey yok. Yan etki bünyeye göre değişiyor. Onun dışında sırttan yapılırken tamamiyle hareketsiz kalmazsan kas zedelenmesi yaşanabilir. Epiduralin bir yan etkisi de doğumu uzatabilmesi. Ama bunun yanı sıra ikinci evrede yaşanan ağır sancıları ve vajinadaki ağrı acıyı hissetmiyor olacaksın.
Bence normal doğumun en güzel yanı bebeğini kucağına hemen alabiliyor olman. Türkiye de nasıl bilmiyorum ama ben burda normal doğumdan sonra bebegimin ısısını kendi vucudumla sağlayacagim. Çünkü doğumdan sonra ilk on beş dk göğsümde olacak yavrum.

Bir sonraki doğum epidural sezeryan. Epiduralin yan etkileri demin konuştuğumuz gibi. Sezeryanda tabi sancı cekmiyorsun (eğer normal doğum başlamamissa). Ellerin yana bağlanıp yatar pozisyonda seni hareketsiz kiliyorlar. Ve karninla araya bir perde çekiyorlar. Acı ağrı tamamiyle yok olmalı ama sana dokunduklarini hissesiyor olabilirsin. Sezeryanda önce karnını sonra rahmini en son da hala patlamamissa amniyon kesesini kesip bebeği alıyorlar. Bebeğini sana gösterip resminizi çektikten sonra ışık altında ısısını sağlıyorlar ve bu arada senin dikişlerin başlıyor. Benim ablamda, bebek ablamdan 20 dk önce yukarı çıktı. Sanırım ablamı biraz uyutarak dinlendirdiler. Daha sonra ablam geldi ve yatar pozisyonda bebeğini emzirdi.
Spinal sezeryani çok iyi bilmiyorum spinalin yan etkileri bilmediğim için. Ama spinal damardan veriliyor sanırsam. Epidural gibi sırttan değil. Epidural bir kaç kere yavaş yavaş injekte ediliyor. Spinal bir kere. Spinalde ağrı acı his tamamiyle yok oluyor. Dikiş anları epiduraldeki gibi. Yine bebeğini görüyorsun şıp şak bi foto sonra sen dikişe bebek ışık altına.
Genel anestezi tabii ki tamamiyle bayilmayla gerçeklesiyor. Gözünü kapatıp açtığında bebeğin yanında olmuş oluyor. Ama bu hiç de özenilcek birşey değil çünkü genel anestezi hem yan etkileri hem de riskler olarak en zor olanı. Kimseyi korkutmak istemem o yüzden yazmayacağım ama eğer bu tip ameliyata gireceksen, muhakkak yan etkilerini araştır.
Sezeryanin her şeklinde iyileşme süreci 6-8 hafta. Burda daha önce ayaklammis arkadaşlar itiraz edeceklerdir buna ama doğrusu bu. Çünkü rahimdeki kesik rahim kuculup normal boyutuna dönmeden iyileşme süreci ve tehlikesi bitmez. Bu da en az 6 hafta demek. Sezeryanin ilk üç dört günü en zor ve tehlikeli zamanı. Dikişlerin mikrop kapmamasi ve patlamamasi için annenin çok dikkatli olması lazım. Bu durumda bebeğini kaldıramayan anne bile gördüm. Tabi dediğim gibi kimisi de daha rahat hareket edebiliyor. Bu kişinin yapısına ve doktorun becerisine bağlı.
Her sezeryan ve epidural doğum şeklinde sonda takılıyor. Idrarini yapabilmen için uterana tüp geçiriyorlar. Bu da enfeksiyon ve aynı zamanda yırtılma riskleri içeriyor. Bir iki günden bir haftaya kadar değişebilen bir süreçte idrar yaparken zorlanabilirsin.

Ay teyzesi sende böyle deyince sıpa gözüme bi sevimli göründü, ehh hadi kusmeyim kuzuma, yarın gelsin inşallah ciyaklasin

senin daha çok zamanın var ben de anlamadım neden suni sancı verelim filan diyor ki.
benim günüm doldu bana bile demedi suni verelim diye.

yaaa doktoruma sorduğumda oda şu durumda önermem demişti 41 e gelince ne diyecek merak içinceyim
kişiden kişiye değişiyodur belki açılma durumu bakalım ne olacak
şu açılma meselesi benim de acayip kafama takılıyor. canımı çok sıkıyor. ama sen ve E elosalic55 varken benim şikayet etmem ayıp kaçar. susayım..

aaa ama suyun gelmemiş miydi
şorr diye dökülen bir çay bardagı civarı su, o kadar. gerisi gelmedi. ama sızıyor yine de. aşağısı zaman zaman ıslanıyor.
doktorum suyuna baktı, hiç riskli bi durum yok suyu var. hareketleri de var. beklicez dedi.

Hayırlısı ile vaktinde dogar inşallah canım 1 günün kalmış
inşallah canım.
her gidişte alttan muayene. kurcalan kurcalan açılma yok. canım sıkılıyor.

Ne Nazlı çıktı bu bebekler gelmek bilmediler hayır napcam şaştım yürü merdıven ananas papatya hurma of gelsınler artık çok özledim
hiç sorma. canım bişi yapmakta istemiyor. ne yaparsak yapalım onlar gelmiceklerse bi anlamı yok diyorum.
suyun geldiği halde mi teee perşembeye attı. çocuk o kadar bekliyormuymuş suzuz haliyle Bir de devlet hastanesine gidiyordun sanırım, perşembe tatil, sorun olmasın..
susuz değiliz ki canım. kontrolde suyuma baktı. acil gittiğimde de o doktor bana çok suyun var bile dedi. bu doktorum buna güldü. çok su değil az su riskli dedi. kendi doktorum 50 küsü yaşında. bana daha çok güven veriyor.
öteki doktora kalsam bebegimi zorla kesip almıştı benden cumartesi günü belki de..
Ayyy sherricim ( yine mi olmadı? Valla hayırlısı olsun artık da ece kızımız da ne nazlı çıktı. Gelmeden kaç gün önceden hazırlık yaptıriyor. Adıyla büyüsün :)
hiç sorma miranda. ablam da geldi yanıma doguruyorum diye. ortalığı velveleye verdim. canım çok sıkıldı.
kv de gelişini erteledi. o zamana kadar gelirse de gelir artık napalım. yalnız olma diyor ablam. ben hastanede yalnız olmaktan korkmuyorum. eşim olsun yeter yanımda.
canım iki ayrı ultrason 3700 üstü deyince ben de ister istemez ikna oluyorum.
sezeryan için bahane görmüyor bunu doktorum. çatın iyi dogurursun diyor.
ama ben yine de korkuyorum. bazen acaba sezeryan mı olsam diye düşündürmeye başladı ki ben kafaya normali takmıştım baştan beri .. bilemedim

Valla şu bekleme işi o kadar zor ki ben de günüyle gidip doguranlari az kıskanmaya başladım.
Ama biliyorum ki normal dogumda daha rahat edicem.
Ama hayırlısıyla olsun tabi. Ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Valla şu bekleme işi o kadar zor ki ben de günüyle gidip doguranlari az kıskanmaya başladım.
Ama biliyorum ki normal dogumda daha rahat edicem.
Ama hayırlısıyla olsun tabi. Ne zaman ne olacağı belli olmaz.
Sanki.hic.dogmayacak.gibi.geliyor bazen, nasilsa.boyle yaşamaya alistik.
Cevremdekilere iyice büyüteyim öyle doğuracam ki ilkokula başlıyacak dogurunca filan.diyorum.
Artik isi sakaya vurdum napam

Sanki.hic.dogmayacak.gibi.geliyor bazen, nasilsa.boyle yaşamaya alistik.
Cevremdekilere iyice büyüteyim öyle doğuracam ki ilkokula başlıyacak dogurunca filan.diyorum.
Artik isi sakaya vurdum napam
Ahahahha ben de diyorum gelişimini tamamlamadi daha biyiklancak öyle çıkcak herhalde diyorum :))

Valla o değil de evde wc kağıdı bitti yine. Artık ise de gitmiyorum hepsi evden. Çişe çıka çıka wc kağıdına yetişemiyorum. Maasimin yarısı buna gidecek herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…