- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.976
- 798
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #54.101
atalarımız "yaralı parmağa işemek" derler ya hani. idrar hava ve yer ile temas ederse mikrobik olurmuş. o yüzden kesi sonrası dikişler zarar görmezmiş. aksine idrarın iyileştirici etkisi olduğu söyleniyor.Haklısın şekerim. Biz karar alma derdindeyiz ama asıl kararı bebekler veriyor yine :))
Ay insallah hayatım. Beklemek çok zorBen biraz daha takip ediyim o zamninşallah yalancı değildir gerçekleri gelsin artıkk
Yani şimdi ona dayanarak ben yarama isemem herhalde :)) sonuçta idrar vücudun attığı toksinlerden oluşan bir şey. Gerçi İdrar yolları enfeksiyonunu önlemek içinde seksten sonra cisinizi yapın diyorlar. Akarken beraberinde mikropları da götürsün diye. Belki iyileştirici özelliği de vardır bilemiyorum. Zaten doktor ne derse o. Çişinizi yapın diyorsa yapın gitsin :)))atalarımız "yaralı parmağa işemek" derler ya hani. idrar hava ve yer ile temas ederse mikrobik olurmuş. o yüzden kesi sonrası dikişler zarar görmezmiş. aksine idrarın iyileştirici etkisi olduğu söyleniyor.
kesinliğini bilmiyorum tabi.
Canım tabii ki anne sütü en güzeli. Ama yetmeyebiliyor işte. Bu durumda bebeğe de anneye de ezziyet çektirmeye gerek yok. Benim yeğenimi üç hafta aç bıraktılar. Hiç bir işe yaramadı valla. Çocuk emmeyibiliyorsa anne de bunu düzgün yapıyorsa o zaman beklemenin bir alemi yok diye düşünüyorum.
Bu arada kesi olayına ben çok şaşırdım çünkü bize ebe burda özellikle iltaap kapmamasi için ilik suyla yapın cisinizi. Hatta girin duşa orda yapın daha çabuk iyileşir demişti. Ama tabi tecrübem yok benim.
Sen de sadece kesi mi var? Yoksa yırtılma yaşadın mı?
Bir de oturup kalkarken sorun yaşadın mı?
Şekerim sana bir sorum olucak. Ben geçen hafta doktoruma bebeğin kanala girip girmediğini nasıl anlarım diye sordum o da dedi ki bebek dropping yaparsa yani aşağıya inerse yürütken bacak aranda bowling topu taşıyormuşsun hissi verir.@Sherrysherrylady canım sende bizim gibisin valla durumlar aynı bugün epey yol yürüdüm evde durdukça ağlayasım geliyobide millet arayıp yazıyo doğurdunmu diye attım kendimi sokaklara kuaförüme gittim kaş bıyık manikür biraz iyi geldi yoksa ne zaman geçiyo ne benim aklımdan ne olcak acaba sorusu çıkıyo dönüşte yürüdüm canım çıktı resmen penguen gibi yürüyorum bide zaten
Anladım canım. Sen çok sorun yaşamamış gözüküyorsun. Sanırım iyi baktığın için dikişlerin de çabuk kaynamış. Maşallah diyelim nazar değmesin.Emmeyi guzel yapiyo oglum hatta mama verdikten sonra uyumak icin bile emmeyi bekleyip oyle uyuyo kuzum bitiyorum ona :)
Valla bilmiyorum ki canim bana ouke dendi. Yikamadan kurula sadece dendi dusta da ozellikle su tutma kendi aksin gitsin ve mutlaka kurula islak tutma asla dendi. Her gun dus aldim zaten bende cok terledigim icin. Birde bebek bezi kullandirdi doktorum kenar bariyerlerini yirt onu kullan dedi bebek bezi hava aldiriyormus iyilesmesi cabuk olur dedi. Depend almistim ben de arada onu da kenarlarindan yirtip koydum bez gibi yumusak oldu dort paket bitirdim iki gunde sonra bebek bezine dondum.
Canım kesim 4 dikislik oldu sag tarafimda bir de makata yakin yerde bir dikislik yirtigim olustu. Ic dikislerim cok fazla ama rahatsiz eden sadece dış dikisler ictekiler hic hissedilmiyo. Otururken sag tarafima oturmamam soylendi ki zaten oturamadim dort gun falan. Ama sadece iki gun yatarak emzirdim sonra biraz dogruldugum için emzirebildim oturarak. Yururken falan sikinti yok hic. Soluna oturmaya da alisiyorsun zaten :)
Anladım canım. Sen çok sorun yaşamamış gözüküyorsun. Sanırım iyi baktığın için dikişlerin de çabuk kaynamış. Maşallah diyelim nazar değmesin.
Insallah bizim de böyle kolay olur. 3-4 gün dediğin nedir ki. Zaten o uykusuzlukla geçer gider. Bir de lokum gibi bebek koynunuzda. Ohhhh süt kokulular :)) darısı bize olsun insallah.
Teşekkürler canım inan günler nasıl geçiyor anlamıyorum hiçDeruchette @hicrett43 kizlar ikiniz icin de cok sevindim. gonuzun aydin ve gecmis olsun. en kisa zamanda iyilesirsiniz insallah
bebisleriniz de omurlu olsun, anali babali buyusun. annelerinden cok cok sut emsin, kocaman tosuncuk olsun <3
Doğrudur canım çok sağol hassasiyetin ve ilgin için umarım bizler böyle sıkıntılar yasamadogrudueSadece kilo alisiyla olculmuyor bebeğin yeterince süt alıp alamadığı. Aynı zamanda bebeğin tavrı, sancısı, gazi, günlük çıkan bezleri. Bunlar da çok önemli.
Bu konuda az hassasım çünkü ablam da yeğenim de çok çekti. Kaç kere ebeler geldi de emzirme tekniklerini ogretiler. Halbuki ne gereksizmis! Sadece ağzını bir kere
Açıp bu bebeğe süt yetmiyor diyen ebeyi azarladı gözü önümde doktor. Halbuki bizi kurtaran o ebe oldu. 3 hafta çok sancılı bir dönem yaşadık bu yüzden. Ve bebeğimize bişi olmadığı için çok şanslıyız.
Sadece kilo alisiyla olculmuyor bebeğin yeterince süt alıp alamadığı. Aynı zamanda bebeğin tavrı, sancısı, gazi, günlük çıkan bezleri. Bunlar da çok önemli.
Bu konuda az hassasım çünkü ablam da yeğenim de çok çekti. Kaç kere ebeler geldi de emzirme tekniklerini ogretiler. Halbuki ne gereksizmis! Sadece ağzını bir kere
Açıp bu bebeğe süt yetmiyor diyen ebeyi azarladı gözü önümde doktor. Halbuki bizi kurtaran o ebe oldu. 3 hafta çok sancılı bir dönem yaşadık bu yüzden. Ve bebeğimize bişi olmadığı için çok şanslıyız.[/Q
Canım çok sağol ilgin ve hassasiyetin için.doğrudur cok gecmis olsun size de. Umarım biz böyle sıkıntılar yasamayiz çünkü gerçekten çok bilgi ve tecrübe istiyorSadece kilo alisiyla olculmuyor bebeğin yeterince süt alıp alamadığı. Aynı zamanda bebeğin tavrı, sancısı, gazi, günlük çıkan bezleri. Bunlar da çok önemli.
Açıp bu bebeğe süt yetmiyor diyen ebeyi azarladı gözü önümde doktor. Halbuki bizi kurtaran o ebe oldu. 3 hafta çok sancılı bir dönem yaşadık bu yüzden. Ve bebeğimize bişi olmadığı için çok şanslıyız.
Bu arada acemiyim bi mesajı yazamadimCanım çok sağol ilgin ve hassasiyetin için.doğrudur cok gecmis olsun size de. Umarım biz böyle sıkıntılar yasamayiz çünkü gerçekten çok bilgi ve tecrübe istiyor
Bu a
Bu arada acemiyim bi mesajı yazamadim
Şekerim sana bir sorum olucak. Ben geçen hafta doktoruma bebeğin kanala girip girmediğini nasıl anlarım diye sordum o da dedi ki bebek dropping yaparsa yani aşağıya inerse yürütken bacak aranda bowling topu taşıyormuşsun hissi verir.
Ben de honk diye kaldım. Hayatımda hiç bowling topunu oramda tasimadim valla! Hiç açıklayıcı olmaid benim için :))
Şimdi sen penguen gibi yürüyorum demişsin ya. Bu şekil bir tanımlama sana uyuyor mu? :) bebeğinin aşağıya inip inmedigini biliyor musun?
İnşallah kolay olur sadece korkuyorum bakalımHiç korkma canım. Doktor bana da bu cumaya kadar gelmezse sonra suni yaparız demişti. Ben de korkup forumları okumuştum. Anladım ki bünyeden bünyeye değişiyor ve kimisi zaten kendi sancısını bilmediğinden suni çok can yakıyor diyor. Kendi sancısını yaşasa belki ona da dayanamayacak. İyi düşünelim iyi şeyler geldin başımıza
Biz de hastanedeyiz kontrolümüz var. Ne diyecek çok merak ediyorum
Ay evet bende de öyle. Wc ye zor yetişiyorum ve ciism geldikçe ağrım çok artıyor. Vajinada da batma oluyor yarım saatten sonra. Ama hala bana karnım aşağıda gibi gelmiyorNe güzel tanımlamış doktorun canım bende hiç bowling topunu oramda taşımadım cidden ağırlık aşağı verdiği için o şekilde yürüyorum heralde canım yoksa dün alttan muayene ettiğinde kanala girmediğini söylemişti
Kimisi bacak arasında ağrı oluyo diyo benim yürüyüş sonrası oluyo açıkçası bu işler kişiden kişiye farklılık gösteriyo bence herkeste aynı değil
Birde yürüdüğüm zaman mesaneye baskı çok oluyo wc ye zor yetişiyorum genelde kaçırıyorum ama
Ay evet bende de öyle. Wc ye zor yetişiyorum ve ciism geldikçe ağrım çok artıyor. Vajinada da batma oluyor yarım saatten sonra. Ama hala bana karnım aşağıda gibi gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?