• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Malesef sadece izin konusundan öğretmenlere çok imreniyorum, ben sağlık personeliyim dayanabilirsem 37. Haftaya kadar devam etmeyi düşünüyorum. Yıllık izin de hiç kullanmadım bebiş gelecek diye artık ne kadar artırabilirsem doğum sonrasına kardır.
Aynen arkadasim bende saglikciyim hatta aile hekimlgndeyim bizde daha kotu dogum iznnde yerime biri bakicak maasimida yarim alicam bizde durum daha vahim hem dogru durust izin yok hem maasimiz kesiliyo sorsan bizde devletin memuruyuz napican mecbur bende aynn senn gbi izin biriktriyorum ama benim olursa ikizim olucak nekadra calisabilirim bilemiyorum

Aynen arkadasim bende saglikciyim hatta aile hekimlgndeyim bizde daha kotu dogum iznnde yerime biri bakicak maasimida yarim alicam bizde durum daha vahim hem dogru durust izin yok hem maasimiz kesiliyo sorsan bizde devletin memuruyuz napican mecbur bende aynn senn gbi izin biriktriyorum ama benim olursa ikizim olucak nekadra calisabilirim bilemiyorum
Sağlıkla kucağına alırsın umarım, ikizde 35 e kadar çalışabiliyorsun en fazla napalım artık bebişler için fedakarlık yapmak durumundayız

Slm kizlar bu sabah midem yaniyordu uyandigimda, bulanti ve ogurme oldu. Ardindan midemdeki aci suyu cikardim. Bogazim ve genzim cok acayip sekilde yandi. Ilk kez bole bulanti ve kusma oldu. Ama dun aksam bi seylere uzulup stres yapmistim. Acaba omdan mi bole oldu? Yoksa sizin bulanti ve kusmada bole mi oluyor?

Slm kizlar bu sabah midem yaniyordu uyandigimda, bulanti ve ogurme oldu. Ardindan midemdeki aci suyu cikardim. Bogazim ve genzim cok acayip sekilde yandi. Ilk kez bole bulanti ve kusma oldu. Ama dun aksam bi seylere uzulup stres yapmistim. Acaba omdan mi bole oldu? Yoksa sizin bulanti ve kusmada bole mi oluyor?

Hamilelikte ilk değişen Sindirim sistemimiz ve genellikle Gebelerde mide kapaklarında gevşeme oluyormuş Gebelerde görünen mide bulantısı kusmanın temelde sebebi bu mide özsuyunun gece uyurken boğaza doğru çıkması grip belirtileri gibi belirtiler vermekte

Doktorum bana yüksek yastıkta sırtüstü uyumamı önerdi aynı belirtiler bende de vardı

Maalesef ki bebegimin kalbi durdu 7 ay once aslinda benimde ilk sayılır diyebilirim Rabbim bize bagislasin evlatlarimizi insallah
canim insallah bu saglikla sihhatli dogar, kucagina alirsin. uzulmemek en iyisi, demek ki boylesi dogruymus.
benim ablam dr diyor ki, vucut ancak bebek sakat ise atar onu. dusuk sayesinde saglikli olmayan bebekler dogmaz. o yuzden uzulmemek gerek, bu doganin kendini dengeleme bicimi diyor. tabi ates dustugu yeri yakar ama, sukretmek en iyisi.

yeni gördüm canım mesajını internete girmem sıkıntıda biraz
inşallah bayramdan sonra kötü bi sürprizle karşılaşmayız hergün biraz daha artıyo tedirginliğim bir yıldır o kadar çok hayal kırıklığı yaşadım ki
gerçi kanamam yok çok şükür ama sancım var
sen neden gidemiyosun muayeneye canım yurtdışındasın dimi orda istediğin zaman gidilmiyomu

Hayatım burda aile Dr sistemi var. Aile Dr una göründüm ama onun ultrasonu falan yok. Sadece kan testi yapıyor. Onun bile sonuçları 2 hafta da geliyor!!
8. Haftada kadın doğumcuya gidebilmem için izin kağıdı vereceğini söyledi. 11. Hafta içinde ikili test için gün aldı bana. Ama öyle yani başka yok..
Ben de kendi sistemlerimle hcg çıkıyor mu ona bakıyorum. Üç gün arayla gebelik testi yapıp çizgi kalinlasmis mi diye baktım. Şimdilik içim rahatladı. Sana da yap dicem ama pzrt zaten pazartesi dr seni ultrasona sokar. :) en iyisi kendini hic uzme. belki de hersey yolundadir :) benim de ara ara periyod sancisi gibi kasiklarim agriyor. ama olunca benim hosuma gidiyor. sanki bebegim bana burdayim anneeee diyor :D

Bilmez mi gebe olduğumu biliyo tabi.. hiçbir şey demiyo hatta.. dün kayınvalidemle mutfaktaydık artık eşim dayanamadı, anne zeynebe söyle iş filan yapmasın dedi.. Bak o dayanamıyo sana yardım ediyo sen söyle bari dedi.. Kadın ilk defa yapma kızım sen dedi.. öyle:KK66: kaynana değil mi işte:p kanamam filan gelmedi arkadaşım ama çok ayakta kaldığım için belim çok ağrıdı.. dinlenince geçti..
ay evet canim anliyorum. ben de ayakta durayim hemen birazcik agriyor belim. ama belkide kayinvaliden dusunememistir. onlar da ilesinden ne gordu ki ne bilsinler...
bizim esimle ailelerimizin ikisi de cok uzakta. sen varligindan sikayet ediyorsun ben yoklugundan! ama esim cok iyidir benim. cok guzel yemek yapar, temizlik yapar. su son gunlerde bayagidir kosturuyor benim icin. biz ikimizde calistigimizdan normalde haftada dort gun evde yemek yapariz uc gun disarida yeriz. ama esim artik disaridan yememe izin vermiyor. saglikli yemelisin diyor ve kendi her gun yemek yapmaya basladi. ben cok sansliyim o konuda. kayinvalidemler de cok iyi. burda olsa, hayatta yormazlardi beni. evlerinde bir tabagi mutfaga goturmuslugum yoktur. izin vermezler. esim bangladesli benim. ulkesine gittigimizde siz musafirsiniz sakin ha derler, baska birsey demezler.

sende ben gibisin 4+3 deyim adet günü testte öğrendim gebeligi umarim rabbim can verir sağlık sıhhat verir bende herkese söylemek istiyom ama kese gorunmeden olmazmis
canim benim, insallah dunya aleme duyurdugumuz gunler de gelecek. cok degil bir kac hafta daha! saglikla sihhatle buyusunlerde icimizde :)
siz yine sanslisiniz 6. haftada kese var mi diye gorebiliyorsunuz. ben yurt disindayim, burda ilk ultrasona 10-11. haftada aliyorlar. o zamana kadar goremeyecegim bile bebegimi.. neyse, sabreden dervis, muradina erermis degil mi

Ultrason ilk zamanlar zararlı diye mi böyle yapıyorlar cnm?
yok hayatim yaa buyuk ihtimal cimrilikten :)
burda devlet karsiliyor butun saglik masraflarini. biz on kurus bile vermiyoruz. ama iste boyle limitli aldigimiz saglik hizmeti. olmeden kimse bakmiyor anlayacagin. ama isin garibi millet de bir saglikli, tas gibi hepsi. doktora ihtiyac da olmuyor. :D

kişiden kişiye deişir mutlaka ama fikir vermesi açısından kendi durumumu yazayım ben. Bat'a iki gün kala tesadüfen acilde öğrendim hamile olduğumu beta hcg 110 çıktı. Tam 6 gün sonra yani bat'ı 4 gün geçe de 3mm kese göründü. ondan iki hafta sonra doktor tekrar çağırdı. Bişey demedi ama kalp atışı için çağırmıştır diye umuyorum. Bayramdan sonra gidince göreceğiz bakalım :)
Vajinalmi karindanmi goruldu canim

Arkadaslar affiniza siginarak yaziyorum
Bennki riskli gebelik oldugundan cinsellik ve orgazm yasak iliski yok uzun suredir ben asilma oldum ya 1 aya yakin zamandir iliski olmuyor herhalde kendi kendimi baskıladigindan 14 gunde 4 kez belli araliklarda cinsel icerikli ruya gordum ve ruya aninda nasil kasiyorsam asiri sancim oluyor ve hemen uyaniyorm yani ruya baslar baslamaz uyaniyorm uykudan 5 dk sancidan kivraniyorm sonra geciyor ama korkuyorum neden sanci oluyor acaba bu durumda

32. hafta mart ayına denk geliyo sanıyorum. Öncesinde heyet falan mı almayı düşünüyorsun?
yok hayatim yaa buyuk ihtimal cimrilikten :)
burda devlet karsiliyor butun saglik masraflarini. biz on kurus bile vermiyoruz. ama iste boyle limitli aldigimiz saglik hizmeti. olmeden kimse bakmiyor anlayacagin. ama isin garibi millet de bir saglikli, tas gibi hepsi. doktora ihtiyac da olmuyor. :KK70:
Bende zararlı diye yapmıyorlar diye düşünmüştüm burda da özel hastanede hamilelik şüphesiyle gidince kan tahlili yerine direkt ultrason dan bakıp a evet hamilesin dedi

Bende zararlı diye yapmıyorlar diye düşünmüştüm burda da özel hastanede hamilelik şüphesiyle gidince kan tahlili yerine direkt ultrason dan bakıp a evet hamilesin dedi
aslinda normali o. benim esim bangladesli, annesi de babasi da orada doktor. ablam da turkiye de doktor. ucununde sordugu ilk soru kese gorundu mu. ben burda ilk ultrasona 5 kasimda girecegimi soyledigimde gebelik kese gorunmeden kesin denmez dediler. vallahi dedim biz nasipse cinsiyetini ogrencez ilk seferde eheheheh :)

ama yapicak bisi yok, sokmuyor yani. bekleyecegiz. ben uc gunde bir idrar testi yapiyorum. ikinci cizgi kalinlasiyor daha beliginlesiyor. bende bebegim buyuyor diye kendi kendime seviniyorum. imkanlarim maalesef bu kadar simdilik.

Back